IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Колега desperado,

забелязал съм те от една година, че имаш доста смислени мнения и съм забелязал, че имаш доста познания за трейдър, т.ч. малко се учудвам, че влизаш в дълги при среброто на около 29 $. Аз не искам да се правя на специалист, но бих ти препоръчал да обърнеш внимание на следното :

1) Златото и Среброто са два спукани балона (Аз когато скъсявах среброто през пролетта съм написал сигурно 20 страници фундаментален анализ на среброто в темата за Среброто, прегледай и ще видиш...замисли се добре дали си заслужава да влизаш в дълго сребро, защото най-вероятно ще загубиш много пари).

2) Имаш Злато със средна производствена цена от 500 -600$ и Сребро със средна производствена цена от 5,30 $ . Всеки един спукан балон рано или късно стига до производствената си цена (като тя ще спадне още т.к. при спукан балон най-неефективните мини ще фалират и средната производствена цена рано или късно ще падне).

т.ч. не бих те съветвал да купуваш Злато преди 600 -700 $ и Сребро преди 10 $, т.к. това е игра с падащи ками

Успех и умната!

Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
    ЗЛАТОТО се разпродаде заради марджин колове в други активи...Твърде много големи специалисти го препоръчваха. Освен това акциите на златните компании го предвещаваха. Което не означва че няма да почне да расте още утре. Среброто е много евтино и аз влезнах още днес.
    Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Малииий...Златото с 5% а среброто с 9% надолу....
      Тази сеч за една сесия и на БФБ не се вижда....често...

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
        Я да си затворя аз на 1567 $ всички къси

За днес стига толкова .
        Добра игра и волски нерви

Комплименти!

Коментар

• Цената на платината пред свличане: http://borsi.blog.bg/novini/2011/12/...lichane.867004

http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

За днес стига толкова .
            Добро излизане

Коментар

• ЗЛАТОТО се разпродаде заради марджин колове в други активи...Твърде много големи специалисти го препоръчваха. Освен това акциите на златните компании го предвещаваха. Което не означва че няма да почне да расте още утре. Среброто е много евтино и аз влезнах още днес.

Коментар

• Позицията от късото ми Злато отдавна не е на червено . Сега като отскочи леко ще си ги добавя пак на по-добри нива ... и така ще ги превъртам до 1200 $ .

Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
                е, хубава работа. 4 месеца го чакаш, 4 месеца си гледаш акаунта на червено, и сега при първа възможност си плюеш на петите
                нали щеше на 1200 да ходи

Коментар

.....

в момента имам отворена позиция от 30 къси унции на средно ниво 1589$ и 520 $ реализиран чиста печалба от затворени 20 унции през 26$ чисто .
                  Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                  Я да си затворя аз на 1567 $ всички къси...
                  е, хубава работа. 4 месеца го чакаш, 4 месеца си гледаш акаунта на червено, и сега при първа възможност си плюеш на петите
                  нали щеше на 1200 да ходи

Коментар

За днес стига толкова .
                    За днес толкова - утре пак...

Коментар

• Я да си затворя аз на 1567 $ всички къси

За днес стига толкова .

Коментар

При този падащ тренд, който започна в края на Август и ще продължава в рамките на поне 2-3 години (все надолу) можеш да бъдеш сигурен, че никой интелигентен банкер няма да си купи Злато. По-голямата част от банките започнаха да си махат Златото още от началото на годината като някои даже си затвориха позициите на около 1400 $ и едва ли смятат да купуват Злато и Сребро в следващите 3-4 години. Можеш да бъдеш сигурен!

Тук единствено биха си купили Злато последните ентусиасти, които искат да си изгубят парите, купувайки Злато. Именно на такива "инвеститори" доста дълго ще им се привиждат, че някои хитреци банкери и т.н. натискат цената за да купуват евтино . Такива инвеститори, които купуват Злато и все още вярват, че Златото ще стане 2000 $ ...2500 $... ще изгубят всичките си пари, когато Златото тръгне към 1300-1200 $ и надолу. После точно тези инвеститори ще почнат да вярват в някакви конспирации, че Златото някой го манипулира, че някой умишлено натиска цената, за да купува евтино и т.н. т.к. този "инвеститор" ентусиаст никога няма да иска да си признае, че е купувал скъпо злато, т.к. въобще не разбира от инвестиции и въобще не знае какво купува и продава, а се е водил изцяло на емоции и несбъднати мечти!!!

т.ч. Колега Умната!!!

този филм съм го гледал много пъти и ги знаем всички последствия

п.с. относно мен лично:
                        въобще даже не ме притеснява падащия тренд . Т.к. аз съм в къси мене ме радва падащия тренд . Мислете го вие, които влизахте в дълги от 1800 $ надолу . По-скоро вас ви притеснява този падащ тренд и ще ви умори напълно ако не затворите дългите колкото се може по-рано.
                        Уф това злато ако падне с още 200 долара и роман ще напишеш..пък аз ще те предложа за Нобелова награда за икономика.... ЧОВЕКА КОЙТО НИ ПРЕДУПРЕДИ .....

Коментар

• При този падащ тренд, който започна в края на Август и ще продължава в рамките на поне 2-3 години (все надолу) можеш да бъдеш сигурен, че никой интелигентен банкер няма да си купи Злато. По-голямата част от банките започнаха да си махат Златото още от началото на годината като някои даже си затвориха позициите на около 1400 $ и едва ли смятат да купуват Злато и Сребро в следващите 3-4 години. Можеш да бъдеш сигурен!

Тук единствено биха си купили Злато последните ентусиасти, които искат да си изгубят парите, купувайки Злато. Именно на такива "инвеститори" доста дълго ще им се привиждат, че някои хитреци банкери и т.н. натискат цената за да купуват евтино . Такива инвеститори, които купуват Злато и все още вярват, че Златото ще стане 2000 $ ...2500 $... ще изгубят всичките си пари, когато Златото тръгне към 1300-1200 $ и надолу. После точно тези инвеститори ще почнат да вярват в някакви конспирации, че Златото някой го манипулира, че някой умишлено натиска цената, за да купува евтино и т.н. т.к. този "инвеститор" ентусиаст никога няма да иска да си признае, че е купувал скъпо злато, т.к. въобще не разбира от инвестиции и въобще не знае какво купува и продава, а се е водил изцяло на емоции и несбъднати мечти!!!

т.ч. Колега Умната!!!

този филм съм го гледал много пъти и ги знаем всички последствия

п.с. относно мен лично:
                          въобще даже не ме притеснява падащия тренд . Т.к. аз съм в къси мене ме радва падащия тренд . Мислете го вие, които влизахте в дълги от 1800 $ надолу . По-скоро вас ви притеснява този падащ тренд и ще ви умори напълно ако не затворите дългите колкото се може по-рано.

Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                          А не те ли притеснява че банкерите искат да си напазаруват за нова година ?!
                          Last edited by Shemata; 14.12.2011, 17:25.

Коментар

• Айдееее на пързалката -Голда под 1600!!!
                            Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

През първото тримесечие на 2012 ще е около 1200-1300 $ . Т.ч. можеш да не се притесняваш .
                              Тренда и силно надолу. Низходящия тренд на Златото започна в края на Август. След 11 години ръст сега ще последва поне 2-3 години спад и нива под 1000 $ .

Умната с ливъриджа и УСПЕХ!
                              А не те ли притеснява че банкерите искат да си напазаруват за нова година ?!

Коментар

• стига спам,гледайте кво става със златото и среброто-на пързалката са!!!
                                Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

Working...
                                X