IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Браво!!!
    Дет му е думата - Дай да ти видя доходността, за да разбера що за човек си!
    Нещо неправилно ли казах?

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
      1 трой унция=1/12 от трой паунд=31,1035 грама
      Фиксинг на БНБ
      Злато (1 трой унция) XAU 1 2548.64
      1 грам злато според БНБ 81,94 лева
      Цена на златна монета в Тавех
      1 oz 2 662.00 3 201.00
      28,35 грама
      1 грам злато според Тавех 112,91 лева
      Е... и ? Дай да заменим стойността на 1 унция с 1 Тавекс ли, що ли ?
      То и 1996г. 1$ по фиксинга на БНБ беше 349лв. , ама го купувахме по 388 и го продавахме на 399лв. на 21 октомври.

Коментар

• Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнение
        Не ще ти подам метлата за да я оближеш.
        Объркал си се пич... и почваш да ми ставаш гнусен така, че се разкарай ако няма да кажеш нещо смислено
        I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Така е малко по добре - един грам злато се връзва за 96.72 лева. Идеята е, че монетата си има 20 -30 % надценка заради изработката и т.н. тоест не е чист инвестиционен продукт / злато /

И не се заяждам, дано да затвориш сделката си на печалба - в лева , долари или не дай боже консерви...
          Напротив, благодаря ти, че ми даде данните.
          Да, не са 50%, но е нещо малко над 40.

Един приятел наскоро взе да ме пита относно златни монети (бил ги купил от ФИБ) и сега иска да ги продава и много ревеше, че май няма къде да ги продаде.

Обещах да попитам и да му кажа.

Къде в България можеш да продадеш златни монети (нямат антична стойност) и (говоря за институция, не за частни препродажби).

Коментар

Петре, как виждаш шансовете за поява на драхми от последния ни разговор на тази тема?
            По-големи, по-малки?
            Все още - никакви. Византийците са царе на пазарлъците, От тях всеки трябва да се учи !

Коментар

Горе-долу - 50% надценка от спота.
              Поне това разбирам.

Това продажни цени ли са?
              Що ли питам, като знам, че те само продават, а не купуват.

Така ли е?
              Това са продажни цени от сайта им. Просто ми стана любопитно. Нямам представа дали наистина купуват на тези цени или продават.
              Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

Точно така. И ако си на минус да не съм прочел твоя дума тук.
                Освен животни тука други няма. Ако исках мнения от животни щях да посетея зоопарка.Да си прочел едно животно тук да декларира доход?
                Реда излена една седмица в отпуск. Другите животни се гърчат със смяна на темата.
                Този форум е валутна търговия, зоологчяската градина е другаде.Аз възставам срещу простотията тук. "Селянията на село" - това е лозунга.
                Браво!!!
                Дет му е думата - Дай да ти видя доходността, за да разбера що за човек си!

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                  А стига бе...а ако съм на + ще метеш ли двора всяка сутрин
                  Не ще ти подам метлата за да я оближеш.

Коментар

• Така е малко по добре - един грам злато се връзва за 96.72 лева. Идеята е, че монетата си има 20 -30 % надценка заради изработката и т.н. тоест не е чист инвестиционен продукт / злато /

И не се заяждам, дано да затвориш сделката си на печалба - в лева , долари или не дай боже консерви...
                    Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

Точно така. И ако си на минус да не съм прочел твоя дума тук.
                      Освен животни тука други няма. Ако исках мнения от животни щях да посетея зоопарка.Да си прочел едно животно тук да декларира доход?
                      Реда излена една седмица в отпуск. Другите животни се гърчат със смяна на темата.
                      Този форум е валутна търговия, зоологчяската градина е другаде.Аз възставам срещу простотията тук. "Селянията на село" - това е лозунга.
                      Ами тоя форум не е валутна търговия май. Освен това Конституцията ни гарантира свободата на словото и избора на място за живеене.

Коментар

Отрицателна доходност имам.

Освен тези 20 долара печалба от днес, да си прочел някъде от мен нещо подобно?
                        не слушате вий junior-a да не се занимавате с късите ... :dugh..
                        Last edited by IvanG; 14.02.2012, 21:59.

Коментар

Фиксинг на БНБ
                          1 oz 2 662.00 3 201.00
                          28,35 грама
                          Горе-долу - 50% надценка от спота.
                          Поне това разбирам.

Това продажни цени ли са?
                          Що ли питам, като знам, че те само продават, а не купуват.

Така ли е?

Коментар

Да те питам и тебе , колко % доходонсност имаш за 2011. Изживяваш се като апостол бива и да търгуваш като такъв.
                            Отрицателна доходност имам.

Освен тези 20 долара печалба от днес, да си прочел някъде от мен нещо подобно?

Коментар

Фиксинг на БНБ
                              1 oz 2 662.00 3 201.00
                              28,35 грама
                              Като напреднеш малко по-скоро ще се спреш примерно на това:

Канадски кленов лист 1 унция 2612.00 2740.00
                              Кругерранд 1 oz 2612.00 2742.00

Коментар

Точно така. И ако си ма минус да не съм прочел твоя дума тук.
                                А стига бе...а ако съм на + ще метеш ли двора всяка сутрин

Коментар

Working...
                                X