Първоначално изпратено от anon6706
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеХората нямат нужда от твоите заеми ако няма на кого да продадат произведеното! Ти си тоя който има нужда да дава такива заеми и след това започва да реве че системата нямала "ликвидност"... Ти просто си спекулирал и си загубил. Плащай си загубата. Твоят проблем не се казва липса на ликвидност а липса на платежоспособност. Недей да ревеш пред правителството да печата пари ида ти спасява банката! Хората няма нужда от банки-спекуланти.Това и Сталин не си го е позволявал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеОбяснявам като за дебил...
Отговорът е от никъде няма да дойдат! Първо правило на финансиста гласи - Заем който няма как да бъде върнат, няма да бъде върнат! ти ще си най-тъпият банкер във вселената да даваш заеми на хора, които ще произвеждат нещо, което няма да има на кого да продават! Нали така? Ти казваш че само ти имаш злато и никой друг!!!
Тоест само ТИ ще може ш да им купуваш стоките!!! Тези 40 грама ти ще им ги дадеш на тях, а те след това ще ти ги дадат на теб като лихва!!!!
Само 10-мата човека ще могат да търгуват между тях си стоки и услуги с моите пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеТова е, ако ти си банкера.
Но тъй като банката е моя, аз ще следвам принципа - Заем, който няма да бъде върнат, няма да бъде отпуснатLast edited by Forex Master; 19.01.2012, 13:33.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Не бе Фори,има още по просто обяснение на примера му.
Те ще ти върнат пак същото количество злато (щото няма друго), а 4-те % лихва ще ти дойдат под формата на 4% поевтиняване на всички стоки, които са произвели тези 10 човека (общо сте 11 в Света с теб нали) за годината и така ти ще можеш да "купиш"/потребиш 4% повече от преди година.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеОбяснявам като за дебил...
Отговорът е от никъде няма да дойдат! Първо правило на финансиста гласи - Заем който няма как да бъде върнат, няма да бъде върнат! ти ще си най-тъпият банкер във вселената да даваш заеми на хора, които ще произвеждат нещо, което няма да има на кого да продават! Нали така? Ти казваш че само ти имаш злато и никой друг!!!
Тоест само ТИ ще може ш да им купуваш стоките!!! Тези 40 грама ти ще им ги дадеш на тях, а те след това ще ти ги дадат на теб като лихва!!!!
Но тъй като банката е моя, аз ще следвам принципа - Заем, който няма да бъде върнат, няма да бъде отпуснат, защото знам математически, че няма как да бъде върнат, ОСВЕН ако не налея ликвидност в системата, т.е. или изкопая ново злато или както е сега - напечатам нови пари.
Учудвам се, че не знаеш основен принцип на банковото дело.
П.П. И ако обичаш, спри с квалификациите, че днес нещо не съм на кеф.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеХайде - кажете тези 40 грама от къде идват?
Тоест само ТИ ще може ш да им купуваш стоките!!! Тези 40 грама ти ще им ги дадеш на тях, а те след това ще ти ги дадат на теб като лихва!!!!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениесветът ще премине към друго мерило за цената на стоките в момента в който се появи начин за неограничено правене на злато...Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Явно ще трябва да давам още примери. Не за теб (Майстора), защото не мога да те убедя.
По примера на астрофизиците за Големия взрив - да върнем времето назад към сингулярността.
Да приемем, че до този момент е нямало банкова система и платежни средства.
Аз основавам първата и единствена банка на света и само аз имам злато. В трезорите си имам 1 кг. злато и съм убедил хората, че трябва да работят с мои обезпечени със злато пари (няма други по света).. Хората идват при мен на 1 януари и ми искат заем за 1 година. 10 човека по 100 грама злато кредит. Аз им го давам на 4% лихва. Идва 31 декември и тези 10 човека трябва да ми върнат 1 кг. главница и още 40 грама злато лихви.
Хайде - кажете тези 40 грама от къде идват?
Моля да не разводнявате с обеци, предсрочно връщане на заемите, обири на банки и подобни. Давам ви най-простия пример.Last edited by anon6706; 19.01.2012, 13:16.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеНапълно съм сериозен и знам, че не можеш да ми отговориш. Не за печалбата на банката, а за допълнителното злато.Тези алхимиците дето ги търсиш и дето си мислят, че ако решат този въпрос ще са най-богатите просто не отчитат факта, че светът ще премине към друго мерило за цената на стоките в момента в който се появи начин за неограничено правене на злато...
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеНапълно съм сериозен и знам, че не можеш да ми отговориш. Не за печалбата на банката, а за допълнителното злато.
Просто това което е приход за един е разход за друг! Това което е печалба за един е загуба за друг! Какво сложно има в тези елементарни истини? Просто купувачите ще свикнат да купуват стоки от които НАИСТИНА имат нужда, а не да купуват всякакви боклуци просто защото инфлацията им яде от парите всеки ден! Така ще помогнат и на себе си и на планетата като я замърсяват по-малко с отпадъци.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеРазликата между лихвите по кредитите и тези по депозитите са печалбите на една банка. Ти сериозно ли задаваш въпроса, откъде ще дойде пачалбата на една банка ако няма кой да я напечата?!... Просто не е за вярване...
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеИ общо взето, аз все още очаквам да чуя аргументирано мнение от някого от вас, как в затворена система ще се увеличава златото, за да може да се покрие разликата между лихвите по кредитите и тези на депозитите.
Анонимов, защо мислиш че ако някой спечели пари то тези пари се изпаряват от системата и трябва да има някой който долива за да не загори тенджерата? Ами нали системата е затворена? Парата няма къде да избяга!Last edited by Forex Master; 19.01.2012, 13:02.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнениеБалона ще се спука, ако някой ден всички решат, че златото не струва нищо и спрат да го използватСедерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
Коментар