IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alan20 Разгледай мнение
    Днес чух Пуккккккк......! Явно дойде от пукната кратуна на Шемата ???
    Остави го ............
    не му е лесно на момчето
    и аз като си спомня - гледам на червено и се чудя - ако продам - може да огранича загубата!!!
    ама ако задържа още малко - и може да загубя по-малко
    т.ч. - един съвет към Схемата - ако има КЪСМЕТ и този път - та златото вземе спадне до към 1610 - да продава и да ЗАБРАВИ че има такъм Метал (Comodiy - квот там го води)

Коментар

• Днес чух Пуккккккк......! Явно дойде от пукната кратуна на Шемата ???
      www.finance5.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от kritelin Разгледай мнение
        Аннон,

LTRO не е ли законов начин ЕЦБ да излезе индиректно на първичния пазар като използва банките като прокси ? Забелязвам, че ийлдовете са надолу последните седмици, което е някакъв сигнал, че целта се псотига..бид-то-кавър се подобрява също така ?
        Не е точно така, но е дълго за обяснение.
        Накратко, LTRO е за цел банките със заетите на 1% пари от ЕЦБ да купуват европейски дълг на 3-4-5% (т.е. биха спечелили на падежа, но АКО ТОЙ СЕ СЛУЧИ) и тези облигации (трябва да имат минимален рейтинг "А") да се използват като обезпечение, но все пак, когато парите минават през търговските банки, банките отчитат и риска от действителен фалит на държавата длъжник, а ако ЕЦБ купува директно - тя няма да отчита тази възможност, защото разполага с неограничено количество пари, т.е. може да купува неограничено.
        Частните банки купуват в момента, защото разчитат, че в случай на криза ЕЦБ ще излезе на първичния пазар, ами ако не излезе?!
        Отделно, има доста държави в Еврозоната, които са с кредитен рейтинг под "А" и техните облигации не могат да се ползват като обезпечение по LTRO.

Тук има една хубава статия относно LTRO.
        Поздрави.
        http://seekingalpha.com/article/3149...le-for-the-fed

П.П. Според мен, това което се случва с дълга на Гърция и частните кредитори е огромна грешка и ако наистина опростят 70-80% от дълга, това прави безсмислено LTRO. Защо да купуваш дълг и да чакаш 3-4% печалба, когато може да ти резнат дълга с 80%?
        Last edited by anon6706; 23.01.2012, 19:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от kritelin Разгледай мнение
          Аннон,

LTRO не е ли законов начин ЕЦБ да излезе индиректно на първичния пазар като използва банките като прокси ? Забелязвам, че ийлдовете са надолу последните седмици, което е някакъв сигнал, че целта се псотига..бид-то-кавър се подобрява също така ?
          Думата 'законов' надали е точната..По-скоро шмекерлък Няма да е за дълго обаче. Пазарните сили колкото повече ги затискаш, толкова по силно ще те смажат когато се отприщят..

Икономически растеж с austerity measures не се постига
          I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
            Shema, забелязвам, че си непоправима мечка на златото. А пък разсъжденията ти нещо не са читави, т.е. не си разбрал добре фундамента, който движи златото.

Да ти кажа аз какво мисля:
            В настоящата дефлационна или по-скоро дисинфлационна среда, златото не се движи от инфлацията или риска. Движи се само от QE и то от QE-тата на ФЕД.
            ЕЦБ не провежда QE, който да оскъпи златото, защото не купува европейски облигации на ПЪРВИЧЕН ПАЗАР. Пазарът натиска ЕЦБ да направи точно това и затова златото все още държи цена в очакване, че ЕЦБ ще клекне. Защото се предполага, че ако ЕЦБ излезе на първичния пазар, то ФЕД със сигурност ще направи QE3. Досега ФЕД купува само на първичен пазар и затова златото полетя през последните години.

Наблюдавай индикации за горните неща и ще можеш да си търгуваш още по-печелившо златото и то в двете посоки.

Успех.
            Аннон,

Коментар

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
              Абе вие правите ли разлика между - ликвиден проблем и фалит

За мен Гърция, нито която и да било държава в Европа - не може и няма как да фалира, но е възможно да има примерно Гърция ликвидни проблеми - да намери едни 14 милиарда за Март примерно

Фалит за мен означава дълговете ти да са повече от всичките ти активи - да си на отцитален собтсвен капитал

Кажете ми коя коя държава в света , не само в европа има дългове в повече от активите които притежава?

Не разбирам, защо се говори за фалит - държава не може да фалира
              Gekko, ти си интелектуален титан. Напъни се още малко и ще се наредиш редом с такива форумни величия като Каро.

Коментар

• Шема-пук в шестък
                Върни постовете назад и виж на колко купих сребро и виж сега колко е
                П.С. Акаунта ми е реален за разлика от твоя
                Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                  Този път не ти вервам...

Аз също съм песимист като анонов за сделката с гръцкия дълг. Ситуацията ще е хем има хем няма сделка...
                  По въпроса с редуцирането на дълг... целта е една - "да се направи всичко за да се върне, това което е възможно"

Никой здравомислещ не би убил длъжника си... преглъщаш горчивия хап от глупоста, че се кредитирал грешно и преминаваш към стъпка 2 -> да видиш какво може да направиш с "така раздадените карти"...

а, по повод на нашата (българската) завист, че някой се е облжил, а ние не -> тук не мога да кажа нищо... във всеки случай изключенията не могат да бъдат пример за подражание - подобно на някои гласове, които чувам около себеси...

... гърците ги чака един много голям XY*... догодина може да се огледам за някоя дебелогъза гъркиня да ми шета в къщи...

По повод на надписите по стените XY* .... един европеец след прбиваване в България по някава прична, като си се прибрал, споделил с близки:
                  - Абе тези Българи са големи математици, навсякъде по стените пишат разни уравнения ... все Х, У ... и още кякава буква...

Коментар

• Хайде утре Пуккккккк!!!
                    Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение

За мен Гърция, нито която и да било държава в Европа - не може и няма как да фалира, но е възможно да има примерно Гърция ликвидни проблеми - да намери едни 14 милиарда за Март примерно

Фалит за мен означава дълговете ти да са повече от всичките ти активи - да си на отцитален собтсвен капитал

Кажете ми коя коя държава в света , не само в европа има дългове в повече от активите които притежава?

А това за БГ - е смешно - ние сме мизерници, щото не харчим, щото нямаме дългове
                      Не точно - актива може да ти е оценен космически, но е важно каква годишна доходност ти носи. Просто доходността на всички активи в Гърция от Акропола до експорта на маслините не може да покрият разходите за държавни заплати, пенсии, погасяване на предни заеми и т.н.
                      I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

..... Мен лично България и развитието ни през 2012г. ме тревожат много повече от това което ще стане с Гърция. Там нещата са предрешени и ясни за разлика от тук.
                        Ми те и тук нещата също са ясни - и то много отдавна .....Не знам колко глупав и икономически неграмотен трябва да е човек ,за да си мисли,че БГ е в много по-добро състояние от Гърция - нещо което никога не е било в Историята ....

Защо изобщо се напъвате да се занимавате с маляците - ще фалират или няма да фалират , след като интригата е съвсем на друго на място .Занимавате се с глупости, вместо да се опитвате на диверсифицирате (доколкото е възможно) ,в навечерието на приближаващия Глобален Крах - 2015-18 г.

РS : Мутро-милиционерите не са в състояние да плащат никакъв дълг , нито пък могат да емитират нов - просто никой няма да им даде ....Окрадоха и изнесоха и последните огризки от Станишката и ко
                        Last edited by SPART; 21.01.2012, 23:29.
                        Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Умрял човек/фирма/държава(длъжник) пари не връща. Така, че никой няма интерес от фалита на Гърция в случая. Това означава, че кредиторите ще са склонни на повече отстъпки и ще приемат повече обещания за в светлото бъдеще. Схемата се повтаря от както финикийците са измислили парите (макар, че не са ги измислили финикийците )
                          Гърците имат какво да предложат в замяна, за разлика от нас. Мен лично България и развитието ни през 2012г. ме тревожат много повече от това което ще стане с Гърция. Там нещата са предрешени и ясни за разлика от тук.

А това за БГ - е смешно - ние сме мизерници, щото не харчим, щото нямаме дългове
                          There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                            Гърците, а и всички други длъжници, имат много силен коз в преговорите.
                            Бях писал преди време в друга тема за ситния шрифт по облигациите. 90% от тях се изплащат в местна валута и само 10% са деноминирани в долари или евро.
                            Теоретично, гърците няма да фалират, но трябва да излязат от Еврозоната, да върнат драхмата, да я обезценят (почти хиперинфлират) и да си върнат всички борчове в драхми. Тогава частните кредитори няма да могат да упражнят CDS-те си, т.е. тук имаме интереси да не платят тези, които са издали CDS-те (май AIG е един от най-големите издатели на CDS-и). Много е завързано..

Друг е въпросът, че подобно действие ще е дългосрочна катастрофа за Гърция (и не само за нея), но пък в момента ги управлява експертно правителство и никоя партия няма да понесе отговорността, а и все пак гърците ще започнат на чисто.
                            Умрял човек/фирма/държава(длъжник) пари не връща. Така, че никой няма интерес от фалита на Гърция в случая. Това означава, че кредиторите ще са склонни на повече отстъпки и ще приемат повече обещания за в светлото бъдеще. Схемата се повтаря от както финикийците са измислили парите (макар, че не са ги измислили финикийците )
                            Гърците имат какво да предложат в замяна, за разлика от нас. Мен лично България и развитието ни през 2012г. ме тревожат много повече от това което ще стане с Гърция. Там нещата са предрешени и ясни за разлика от тук.
                            www.finance5.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                              Проблемът е че има доста голям финансов интерес в дериватите застраховащи гръцкия банкрут... И сега опираме до въпроса е ли намалянето на дълга със 70% фалит или не е? Един казва не е фалит защото има споразумение за замяна на един дълг с друг. Друг казва има споразумение, защото фалитът на Гърция е факт... кой прав и кой крив?
                              Гърците, а и всички други длъжници, имат много силен коз в преговорите.
                              Бях писал преди време в друга тема за ситния шрифт по облигациите. 90% от тях се изплащат в местна валута и само 10% са деноминирани в долари или евро.
                              Теоретично, гърците няма да фалират, но трябва да излязат от Еврозоната, да върнат драхмата, да я обезценят (почти хиперинфлират) и да си върнат всички борчове в драхми. Тогава частните кредитори няма да могат да упражнят CDS-те си, т.е. тук имаме интереси да не платят тези, които са издали CDS-те (май AIG е един от най-големите издатели на CDS-и). Много е завързано..

Друг е въпросът, че подобно действие ще е дългосрочна катастрофа за Гърция (и не само за нея), но пък в момента ги управлява експертно правителство и никоя партия няма да понесе отговорността, а и все пак гърците ще започнат на чисто.
                              Last edited by anon6706; 21.01.2012, 16:27.

Коментар

Чудно ми е, че ти точно си заложил на неблагоприятно развитие за гръцкият дълг с частните кредитори? Ще им опростят 100милиарда , гърците няма да допуснат да изпаднат от ЕЗ защото чудесно осъзнават, че немогат да си го позволят. А кредиторите пък ще получат нови преференции и така до следващата криза с гръцки дълг след около 30г. Но това е много време и всички страни са доволни , така че всичко ще е О.К. - вЕрвай ми.

Май по телефона ще ги уреждат нещата.

ATHENS (Dow Jones)--Institute of International Finance IIF chief Charles Dallara, who is negotiating a Greek debt writedown plan on behalf of private sector creditors, left Athens Saturday and will continue talks with Greek authorities later in the day, a Finance Ministry official said.
                                "He has left Athens and is heading to Paris. Dallara spoke with the Finance Minister (Evangelos Venizelos) by phone this morning and they will speak again later in the day," the Greek official said.
                                -By Stelios Bouras, Dow Jones Newswires; +30-210-3731772; stelios.bouras@dowjones.com
                                (END) Dow Jones Newswires
                                January 21, 2012 07:38 ET (12:38 GMT)
                                Last edited by anon6706; 21.01.2012, 15:43.

Коментар

Working...
                                X