IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Това пък съвсем не ти го разбирам. Точно аз няма как да им купувам стоките, защото съм си дал цялото злато на тях
    Ето защо ти казах че си най-глупавият банкер във вселената. Даваш заеми за които още преди да са отпуснати е ясно, че няма как да бъдат върнати!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Хората нямат нужда от твоите заеми ако няма на кого да продадат произведеното! Ти си тоя който има нужда да дава такива заеми и след това започва да реве че системата нямала "ликвидност"... Ти просто си спекулирал и си загубил. Плащай си загубата. Твоят проблем не се казва липса на ликвидност а липса на платежоспособност. Недей да ревеш пред правителството да печата пари ида ти спасява банката! Хората няма нужда от банки-спекуланти.
      Наистина доста бръмбари ти жужат. То бива бива, но да политизираш математиката... Това и Сталин не си го е позволявал.

Коментар

Обяснявам като за дебил...

Отговорът е от никъде няма да дойдат! Първо правило на финансиста гласи - Заем който няма как да бъде върнат, няма да бъде върнат! ти ще си най-тъпият банкер във вселената да даваш заеми на хора, които ще произвеждат нещо, което няма да има на кого да продават! Нали така? Ти казваш че само ти имаш злато и никой друг!!!

Тоест само ТИ ще може ш да им купуваш стоките!!! Тези 40 грама ти ще им ги дадеш на тях, а те след това ще ти ги дадат на теб като лихва!!!!
        Това пък съвсем не ти го разбирам. Точно аз няма как да им купувам стоките, защото съм си дал цялото злато на тях, запасил съм се с боб и вода и чакам края на годината да ми върнат 1 кг. и 40 грама злато.
        Само 10-мата човека ще могат да търгуват между тях си стоки и услуги с моите пари.

Коментар

Това е, ако ти си банкера.
          Но тъй като банката е моя, аз ще следвам принципа - Заем, който няма да бъде върнат, няма да бъде отпуснат
          Хората нямат нужда от твоите заеми ако няма на кого да продадат произведеното! Ти си тоя който има нужда да дава такива заеми и след това започва да реве че системата нямала "ликвидност"... Ти просто си спекулирал и си загубил. Плащай си загубата. Твоят проблем не се казва липса на ликвидност а липса на платежоспособност. Недей да ревеш пред правителството да печата пари ида ти спасява банката! Хората няма нужда от банки-спекуланти.
          Last edited by Forex Master; 19.01.2012, 13:33.
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Има ли някакво фундаментално обяснение поскъпването на златото с 500% в евро и долари при поскъпване от 200% във франк и йена за последните 10 години ?

Коментар

• Не бе Фори,има още по просто обяснение на примера му.
              Те ще ти върнат пак същото количество злато (щото няма друго), а 4-те % лихва ще ти дойдат под формата на 4% поевтиняване на всички стоки, които са произвели тези 10 човека (общо сте 11 в Света с теб нали ) за годината и така ти ще можеш да "купиш"/потребиш 4% повече от преди година.

Коментар

Отговорът е от никъде няма да дойдат! Първо правило на финансиста гласи - Заем който няма как да бъде върнат, няма да бъде върнат! ти ще си най-тъпият банкер във вселената да даваш заеми на хора, които ще произвеждат нещо, което няма да има на кого да продават! Нали така? Ти казваш че само ти имаш злато и никой друг!!!

Тоест само ТИ ще може ш да им купуваш стоките!!! Тези 40 грама ти ще им ги дадеш на тях, а те след това ще ти ги дадат на теб като лихва!!!!
                Това е, ако ти си банкера.
                Но тъй като банката е моя, аз ще следвам принципа - Заем, който няма да бъде върнат, няма да бъде отпуснат, защото знам математически, че няма как да бъде върнат, ОСВЕН ако не налея ликвидност в системата, т.е. или изкопая ново злато или както е сега - напечатам нови пари.

Учудвам се, че не знаеш основен принцип на банковото дело.

П.П. И ако обичаш, спри с квалификациите, че днес нещо не съм на кеф.

Коментар

Хайде - кажете тези 40 грама от къде идват?

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                    светът ще премине към друго мерило за цената на стоките в момента в който се появи начин за неограничено правене на злато...
                    Точно!

Коментар

• Явно ще трябва да давам още примери. Не за теб (Майстора), защото не мога да те убедя.

По примера на астрофизиците за Големия взрив - да върнем времето назад към сингулярността.

Да приемем, че до този момент е нямало банкова система и платежни средства.
                      Аз основавам първата и единствена банка на света и само аз имам злато. В трезорите си имам 1 кг. злато и съм убедил хората, че трябва да работят с мои обезпечени със злато пари (няма други по света).. Хората идват при мен на 1 януари и ми искат заем за 1 година. 10 човека по 100 грама злато кредит. Аз им го давам на 4% лихва. Идва 31 декември и тези 10 човека трябва да ми върнат 1 кг. главница и още 40 грама злато лихви.

Хайде - кажете тези 40 грама от къде идват?

Моля да не разводнявате с обеци, предсрочно връщане на заемите, обири на банки и подобни. Давам ви най-простия пример.
                      Last edited by anon6706; 19.01.2012, 13:16.

Коментар

Напълно съм сериозен и знам, че не можеш да ми отговориш. Не за печалбата на банката, а за допълнителното злато.
                        Неам думи Тези алхимиците дето ги търсиш и дето си мислят, че ако решат този въпрос ще са най-богатите просто не отчитат факта, че светът ще премине към друго мерило за цената на стоките в момента в който се появи начин за неограничено правене на злато...
                        I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Напълно съм сериозен и знам, че не можеш да ми отговориш. Не за печалбата на банката, а за допълнителното злато.
                          Сега пък допълнително злато... за какво ми е допълнително злато?

Просто това което е приход за един е разход за друг! Това което е печалба за един е загуба за друг! Какво сложно има в тези елементарни истини? Просто купувачите ще свикнат да купуват стоки от които НАИСТИНА имат нужда, а не да купуват всякакви боклуци просто защото инфлацията им яде от парите всеки ден! Така ще помогнат и на себе си и на планетата като я замърсяват по-малко с отпадъци.

Коментар

Разликата между лихвите по кредитите и тези по депозитите са печалбите на една банка. Ти сериозно ли задаваш въпроса, откъде ще дойде пачалбата на една банка ако няма кой да я напечата?!... Просто не е за вярване...

Коментар

И общо взето, аз все още очаквам да чуя аргументирано мнение от някого от вас, как в затворена система ще се увеличава златото, за да може да се покрие разликата между лихвите по кредитите и тези на депозитите.
                              Разликата между лихвите по кредитите и тези по депозитите са печалбите на една банка. Ти сериозно ли задаваш въпроса, откъде ще дойде пачалбата на една банка ако няма кой да я напечата?!... Просто не е за вярване...

Анонимов, защо мислиш че ако някой спечели пари то тези пари се изпаряват от системата и трябва да има някой който долива за да не загори тенджерата? Ами нали системата е затворена? Парата няма къде да избяга!
                              Last edited by Forex Master; 19.01.2012, 13:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнение
                                Балона ще се спука, ако някой ден всички решат, че златото не струва нищо и спрат да го използват
                                Това едва ли ще стане... Не е отбелязан такъв случай през последните 6000 години от човешката история... Много по вероятно е да решат някой ден че еврото или долара нищо не струват и спрат да ги използват...

Коментар

Working...
                                X