IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
    Страхотна новина!!!

Щом Индия ще почва да си дава Златото на Иран, а и ако ги последва Китай...значи те ще почнат да си продават Златото за Петрол. Т.е. Златото ще се срине!!!
    Уви, шема. Няма да се срине а ще излети... 1. Защото примера вече е пред очите на всички и 2. Защото цената на нефта в долари ще се вдига.

Най-важната суровина в света ВЕЧЕ се продава само срещу истински пари! За да могат да я притежават държавите трябва да имат истински пари. За да може да се внася с хартиените пари от бензиностанциите трябва веднага да се купува злато за да не се загуби от растящия курс!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Страхотна новина!!!

Щом Индия ще почва да си дава Златото на Иран, а и ако ги последва Китай...значи те ще почнат да си продават Златото за Петрол. Т.е. Златото ще се срине!!! Колкото повече Злато продават толкова по-голям ще е срива!!! При такава търговия Златото може да се срине до 5 път в рамките само на няколко дни!

п.с. Forex "master" забелязвам, че си почнал да поумняваш . Браво!

Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Днес Индия се е съгласила да плаща на Иран за износа на нефт в злато. Иран преминава към износ само срещу злато заради въведените санкции и възникващите от това затруднения при разплащания в долари.... А Китай обмисля дали да не последва Индия!

Хамериканците ще ядат дебелия май?!... За тях златото е много по-голяма заплаха от всичко друго на света!
      Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        Днес Индия се е съгласила да плаща на Иран за износа на нефт в злато. Иран преминава към износ само срещу злато заради въведените санкции и възникващите от това затруднения при разплащания в долари....

http://www.debka.com/article/21673/

Хамериканците ще ядат дебелия май?!... За тях златото е много по-голяма заплаха от всичко друго на света!
        Е сега вече - САЩ може да нападне Иран ......
        Досега всичко беше - "шменти - капели" - както се изразява един много мъдър човек *
        * да му се свети името ......

Коментар

• Днес Индия се е съгласила да плаща на Иран за износа на нефт в злато. Иран преминава към износ само срещу злато заради въведените санкции и възникващите от това затруднения при разплащания в долари.... А Китай обмисля дали да не последва Индия!

http://www.debka.com/article/21673/

Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Себестойноста на Златото и сега е около 500-600 $.
            шемата, това са веселяшки твърдения които не са потвърдени с никакви факти... Изгледай това интервю правено още преди цяла една година - http://www.youtube.com/watch?v=AuPhSOS8TAc

Ще видиш че производствената цена е над 1000 долара тогава когато цената му на пазара е била 1380 долара. Човекът в прав текст ти казва че печалбата на производителя е по-малко от 10% и то на най-големите и рентабилни мини... А миналата година що нови трилиони долари и евро се напечатаха... шема, шема... голям си шемат...

Коментар

• Колко е производствена стойност на златото няма никакво значение ! Има си фундаментални фактори които оказват влияние в дългосрочен аспект при златото . Но ако не станат някакви значими световни събития , които могат за известен период от време да променят движението на цената при златото , основното което определя цената е техническия анализ . Златото ще започне да пада в по-дългосрочен план когато има завършена 5-ца нагоре от висок порядък, дали такава има , смятам че скоро пазара ще покаже .....

Коментар

• Щом си направил Печалба на Среброто ...това е добре!

Браво! Поздравления!

Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                Схемата не го мислете и не му се връзвайте той е Демоджия!
                След 1 седмица му нулурат демо акаунтчето и почва на ново да шорти
                Схема гледай Сребърцето кво прави от декември бях дълъг при него и си заслужих профита!
                П.С. и още нагоре ще има при среброто

Коментар

• Себестойноста на Златото и сега е около 500-600 $. Като се спука балона напълно най-неефективните мини ще затворят и тогава ще падне на нормалната себестойност около 400$. В момента има мини, които произвеждат Златото на около 190$. (те са изключение разбира се).

Никога не съм казвал, че ще го чакам до 300-400$ . Аз мисля да имам къси до 1200 $. Но ще видим...всичко е според ситуацията .

Първоначално изпратено от goldy Разгледай мнение
                  Схема - преди една година говореше за себестойност 300-400 $ .....
                  После мина през 600/700 - само преди една седмица* мечтаеше за 1200 - сега гледам - поумнял си - стигна и до 1400 $ - дано да успееш да излезеш СУХ от ГОЛЯМОТО ЗАБОГАТЯВАНЕ (т.ч. шортене на златото)
                  * ГРЕШКА - само преди 3 (три) дни си мечтал за 1200$

Коментар

• Схемата не го мислете и не му се връзвайте той е Демоджия!
                    След 1 седмица му нулурат демо акаунтчето и почва на ново да шорти
                    Схема гледай Сребърцето кво прави от декември бях дълъг при него и си заслужих профита!
                    П.С. и още нагоре ще има при среброто
                    Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                      Не е точно така, но е дълго за обяснение.
                      Накратко, LTRO е за цел банките със заетите на 1% пари от ЕЦБ да купуват европейски дълг на 3-4-5% (т.е. биха спечелили на падежа, но АКО ТОЙ СЕ СЛУЧИ) и тези облигации (трябва да имат минимален рейтинг "А") да се използват като обезпечение, но все пак, когато парите минават през търговските банки, банките отчитат и риска от действителен фалит на държавата длъжник, а ако ЕЦБ купува директно - тя няма да отчита тази възможност, защото разполага с неограничено количество пари, т.е. може да купува неограничено.
                      Частните банки купуват в момента, защото разчитат, че в случай на криза ЕЦБ ще излезе на първичния пазар, ами ако не излезе?!
                      Отделно, има доста държави в Еврозоната, които са с кредитен рейтинг под "А" и техните облигации не могат да се ползват като обезпечение по LTRO.

Тук има една хубава статия относно LTRO.
                      Поздрави.
                      http://seekingalpha.com/article/3149...le-for-the-fed

П.П. Според мен, това което се случва с дълга на Гърция и частните кредитори е огромна грешка и ако наистина опростят 70-80% от дълга, това прави безсмислено LTRO. Защо да купуваш дълг и да чакаш 3-4% печалба, когато може да ти резнат дълга с 80%?
                      Аннонски наясно съм с идеята на ЛТРО аз. Идеята е банките да правят кери трейд. За Гърците съм съгласен на 100%.

Коментар

Златото съвсем скоро ще е под 1400 $ .
                        Схема - преди една година говореше за себестойност 300-400 $ .....
                        После мина през 600/700 - само преди една седмица* мечтаеше за 1200 - сега гледам - поумнял си - стигна и до 1400 $ - дано да успееш да излезеш СУХ от ГОЛЯМОТО ЗАБОГАТЯВАНЕ (т.ч. шортене на златото)
                        * ГРЕШКА - само преди 3 (три) дни си мечтал за 1200$
                        Last edited by goldy; 23.01.2012, 23:18.

Коментар

Златото съвсем скоро ще е под 1400 $ .
                          Скоро, скоро, колко да е скоро....

Коментар

• Златото съвсем скоро ще е под 1400 $ .

Коментар

• Златото в момента на дневна графика тества нисходящата трендлиния на спада . Ако започне спад то най-вероятно ще е след като цената рикошира от тази трендлиния. Но ако цената пробие нисходящата трендлиния и се задържи над нея , то с голяма вероятност ще имаме завършен бичи флаг и цената ще продължи да тества на първо време върха на 1800 $ за троиунция ,а после 1900 $ , от там нататък пазара ще покаже . Това е моето виждане в този момент , нямам открита позиция и ще изчакам как ще се развият нещата.

Коментар

• Първоначално изпратено от goldy Разгледай мнение
                                Остави го ............
                                не му е лесно на момчето
                                и аз като си спомня - гледам на червено и се чудя - ако продам - може да огранича загубата!!!
                                ама ако задържа още малко - и може да загубя по-малко
                                т.ч. - един съвет към Схемата - ако има КЪСМЕТ и този път - та златото вземе спадне до към 1610 - да продава и да ЗАБРАВИ че има такъм Метал (Comodiy - квот там го води)
                                Шемет, според мен сложи един плакат ПУК! и иди да окупираш някоя банка тия дни
                                I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Working...
                                X