IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Ти как мислиш? Увеличава ли се или намаля дължината на 1 метър или 1 километър? А тежината на 1 килограм увеличава ли се или намаля?

Нормално е цената на подстригването да се променя защото се променя цената на консумативите и производителността на труда. А в една икономика е адски важна измененията в цените да са само в следствие промяната на производителността на труда и цената на вложените суровини, а не в цената да се включва и промяната в количеството на новонапечатани пари...
    Не се измъквай, защото не на мен тия....

Ако днес една услуга струва 1 грам, а след 3 месеца струва 1 килограм злато - какво става със СТОЙНОСТТА на златото?
    Last edited by anon6706; 24.01.2012, 18:16.

Коментар

• Айде пак. Следи се колкото се следи движението на златото, но винаги въпросите са едни и същи - пари ли е златото, има ли стойност. . . Стотици и стотици години, едни и същи въпроси.

Покупка на нефт срещу злато е нещо заслужаващо си анализ, а Форекс Мастъра може да се порадва малко на утопията за златния стандарт и сертификатите ( без да го репликирам, просто за мен си е една интересна фантазия ).

Злато срещу нефт е един много удачен вариант Иран да избегне боравенето с долари. Бих казал доста по удачен от бартери като "петрол срещу храни". Хм. Интересно - ООН и ако може да кажа капиталистическите държави, с целия си капитализъм разменят л@йна за нефт, а Индия - злато.
      Освен това дори не е нужно златото физически да напуска Индия, а още повече и да се бартеросва на пазарни цени. Т.е. дори самото приравняване на долари се избягва.
      И още - без да напуска трезорите на Индия може да се реализира манната небесна на капитализма - от пари да направиш пари. Печели Индия, печели и Иран. Какво може да се иска повече от една сделка.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        - пада или се увеличава СТОЙНОСТТА на златото?
        Ти как мислиш? Увеличава ли се или намаля дължината на 1 метър или 1 километър? А тежината на 1 килограм увеличава ли се или намаля?

Нормално е цената на подстригването да се променя защото се променя цената на консумативите и производителността на труда. А в една икономика е адски важна измененията в цените да са само в следствие промяната на производителността на труда и цената на вложените суровини, а не в цената да се включва и промяната в количеството на новонапечатани пари...
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Всъщност ако не ме лъжеше паметта най-редкия естествен елемент е осмия. Пък май е по-евтин от златото
          осмия е прекалено рядък за да служи като пари - плюс това съм сиурен че няма същите характреситики като златото
          а това че е по -евтин са твои съчинения - скоро мисля в център на София бяха фанали едни играчи с осмий и още некъв много рядък метал къв беше не помня - цената на осмия е доста висока - не се търгува щото е прекалено рядък
          Last edited by all_trader2; 24.01.2012, 18:04.

Коментар

• Кокошки и прасета, а?...
            А защо в трезорите и на най-големите печатари се подвизава по някой и друг тон злато между другото, а не са си направили свинеферми?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Всъщност ако не ме лъжеше паметта най-редкия естествен елемент е осмия. Пък май е по-евтин от златото
              Ако не ме лъже паметта на теб съм обяснявал надълго и нашироко защо златото е не платината е по-подходящо да служи за пари... Просто защото златото се намира в оптимално съотношение като количество в земната кора. Не е нито толкова рядко нито толкова често срещано....
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от kritelin Разгледай мнение
                Ако аз имам 20 прасета, 20 кг ориз и 20 кг брашно а ти имаш 100 тона злато в икономика от двама души кой ще е по-добре и ще ти дам ли моите прасета за златото ?
                Все едно ме питаш - ако аз имам 20 прасета, 20 кг ориз и 20 кг брашно а ти имаш само кантар който може да мери килограмите кой ще е по-добре?!... Нали не задаваш такъв тъп въпрос? Защото освен без храна и без кантари едно развито общество също не може да има...

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
                  златото има вродена стойност - само то е рядко - нещо като е рядко е ценно.......
                  моето ла*но е рядко - произвеждат се средно по едно на ден. също толкова безполезно е като златото, но е рядко... някой да ме ориентира за колко бих ги продавал, моля. срещу комисион!

Коментар

А метърът стойност на какво е? На нищо... 1 метър си е просто 1 метър. Но е адски удобен да мериш с него дължината на всички други съществуващи обекти в света, нали? Ето това е златото, но с него не се мери дължината а стойността. То просто служи като мярка за сравнение между две стоки. Нищо повече. Няма никакви други претенции, освен че е най-подходящ, измежду всички познати на човека химически елементи и материали, да изпълнява тази роля.
                    Майсторе, разсъждаваш много погрешно. Смесваш физични величини, с човешки нагласи и измерения.
                    Ако днес приемеш Златен стандарт и се реши, че едно подстригване струва 1 грам злато, как след два месеца подстригването ще стане 1.1 грама или 0.9 грама? И ако стане, кажи ми тогава - пада или се увеличава СТОЙНОСТТА на златото?

Ние живеем в свят на ЦЕНИ, не на СТОЙНОСТ. Физиката и математиката работят със стойности, не хората.
                    Затова и в математиката метърът е приложим, а пък ние ползваме продукта от математическите и физични величини и стойности.

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
                      златото има вродена стойност - само то е рядко - нещо като е рядко е ценно.......

Коментар

• Как е балона, надувате ли, или само се успокоявате с "вечни" истини.

Че то вече графиката му изглежда с два върха един под друг, като на път е и третия. И две дъна едно под друго С на път много още

Коментар

Преди да коментираш и даваш определения нека протече ток между ушите. Иначе влизаш в безкрайната редица на кауни в тиквестора. Въпросът ми е ако се абстрахираме от напредъка на финансовите пазари и всичко останало кое определя стойността ? Аз не твърдя нищо за цената на златото.

Коментар

Моят въпрос е кой решава, че златото има стойност и защо то да е мерната единица?
                            А кой е решил Земята да е кръгла, а слънцето да е горещо?

Стойността се определя от полезността. Стойността на златото се определя от полезността му да служи като пари. ТО Е НАЙ ЕВТИНО да служи за пари. Не изисква никакви специални грижи да си остане такова каквото е. Няма срок на годност нито срок на давност! Вечно е.

Ако правиш разширено производство чрез твоите кокошки прасета и ориз ще имаш нужда от икономика. В една икономика без пари не може. А златото е най подходящо за това. Ей Богу, не виждам нищо сложно за разбиране на това което обяснявам...

Коментар

Преди да коментираш и даваш определения нека протече ток между ушите. Иначе влизаш в безкрайната редица на кауни в тиквестора. Въпросът ми е ако се абстрахираме от напредъка на финансовите пазари и всичко останало кое определя стойността ? Аз не твърдя нищо за цената на златото.
                              е стига де чак пък ток.. разбрахте ;-) .. другите ще ти отговорят по-добре И има една мисъл май на Сорос беше, че единственото ново нещо което са измислили финансовите пазари е АТМ машината
                              I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

А метърът стойност на какво е? На нищо... 1 метър си е просто 1 метър. Но е адски удобен да мериш с него дължината на всички други съществуващи обекти в света, нали? Ето това е златото, но с него не се мери дължината а стойността. То просто служи като мярка за сравнение между две стоки. Нищо повече. Няма никакви други претенции, освен че е най-подходящ, измежду всички познати на човека химически елементи и материали, да изпълнява тази роля.
                                Хайдеее, Майстора вкара златото в SI.

Коментар

Working...
                                X