IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    .... При подобен вариант излизането на Гърция от еврозоната всъщност ще е печелившо за гърция в дългосрочен период. Че дори и в средносрочен. И това ще промени изцяло перспективите пред гърция.
    Зависи какво разбираш под дългосрочен - и средносрочен - период .

Лично на мен, ситуацията с Гърция донякъде ми прилича с тази на Османската империя от 1875 г. ,когато й се налага да "предоговаря" поради риск от фалит, външен дълг от около 1 млрд долара по тогавашен курс ( дългът е натрупан набързо за периода 1854-1870 г., дотогава империята няма никакви външни задължения) ....След дълги и мъчителни преговори чак след 1880 г. има някакво раздвижане по редукция на задълженията . Междувременно се губят територии, въвеждат се тютюневи вътрешно-монополни цени и пр,. ....следва някакво кратко оживление докъм 1895-1900г. ,след което следва световна война и страната изчезва от историята през 1923 г.

И всичко това е в епохата на златния стандарт - и нищо чудно сега гърците да отлагат и протакат до безкрайност..... докато им фалират кредиторите
    Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Съжалявам , че днес се заядах с доста хора. Е аз напускам. Отдавна подозирам , че това е форум на новобранци и техните "отзивчиви" брокери, но сега съм сигурен. От животни тук освен да хванеш гората друго не може да направиш. Може да срешнеш наперени едномесечни трейдъри, както и зрели необрулени круши спечелили по някой брокерси конкурс.Скалпери неодоценени от живота и много други неудачници. Е пожелавам ви успехи ( много силно ще ви трябва това пожелание).

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        90% от всички евробондове се платими в местна валута.
        Това също е проблем и за Германия, защото скъпа дойче марка ще ги унищожи с плащанията на дълга им.

Ще опитам да намеря тези дни инфо и ще ти го дам.
        Ще съм много благодарен. Аз това което намерих е че един фалит на гърция и излизане от еврозоната ще създаде юридически хаос. Дори това по кое право са пускани тези бондове не среща единна интерпретация за това в каква валута ще се връщат.

Ако си прав че 90% могат да се връщат в драхми то Гърция просто щеше да им каже да духат супата. При подобен вариант излизането на Гърция от еврозоната всъщност ще е печелившо за гърция в дългосрочен период. Че дори и в средносрочен. И това ще промени изцяло перспективите пред гърция.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Не е съвсем така, само дълга издаден по гръцките закони може да бъде обърнат в драхми. Целия дълг който обаче е издаван в Лондон, Ню Йорк или където и да било в чужбина ще се връща в чужда валута.

За съжаление към момента поне аз не съм намирал статистика за това кой какъв гръцки дълг държи.
          90% от всички евробондове се платими в местна валута.
          Това също е проблем и за Германия, защото скъпа дойче марка ще ги унищожи с плащанията на дълга им.

Ще опитам да намеря тези дни инфо и ще ти го дам.

Коментар

Не, не - там има една врътка с "дребния шрифт". Където 95% от дълга се плаща в "local currency".

Медиите не го раздуват, но това е козът на гърците.
            Или ще ни опростите 70% от дълга и остатъка ще го върнем фиксиран в евро или ще върнем драхмата и ще ви изплатим целия дълг в драхми. Сети се колко ще вземат в евров еквивалент кредиторите.

Та затова се учудих на изказването на гръцкия финмин.
            Ай стига бе !!!!
            Че то тая клауза ако я има, им се чудя защо още не са ФАЛИРАЛИ ! Дай Боже всеки му такъв фалит ! Но не съм сигурен, че това го има.

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
              Това не е защото се е повишило доверието към тях, а поради "лесните пари", които налива ЕЦБ към банките в неограничено количество, а те няма къде да ги похарчат. В момента харчат като блондинка в магазин, или като луд с картечница - без много да му мислят. Това скоро ще навлече нова инфлация, а когато византийците покажат големия среден пръст и започнат банковите фалити, направо не ми се мисли какво ще става!
              Ни моа са съглася с тези ти твърдения. Друго ще да е, ама кой ти казва..... поживьем - увидим.

Коментар

Ти не забелязваш ли, че пиша точно в тази тема.
                Може и аз да бъркам..... коя е сериозната тема. Това е въпрос и към Инвестора

Коментар

• Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнение
                  Не се обаждаи без да си прочел страниците от днес.
                  Опс...... ако е имало няква закачка....сори....
                  ама не съм хроникьор на форума или когото и да било......

Коментар

Не, не - там има една врътка с "дребния шрифт". Където 95% от дълга се плаща в "local currency".

Или ще ни опростите 70% от дълга и остатъка ще го върнем фиксиран в евро или ще върнем драхмата и ще ви изплатим целия дълг в драхми. Сети се колко ще вземат в евров еквивалент кредиторите.

Не е съвсем така, само дълга издаден по гръцките закони може да бъде обърнат в драхми. Целия дълг който обаче е издаван в Лондон, Ню Йорк или където и да било в чужбина ще се връща в чужда валута.

За съжаление към момента поне аз не съм намирал статистика за това кой какъв гръцки дълг държи.

Коментар

• Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнение
                      Е редно е да пишеш от тук нататък в тената аутсайдери. Тук е за хора които знаят какво да правят. С Реда и Маймун си отворете тема за Животните.
                      Ти не забелязваш ли, че пиша точно в тази тема.

Коментар

• Първоначално изпратено от ACTA Разгледай мнение
                        Това нали вече го дискутирахме миналия път? Схемата е ясна - дайте за да дадем

Коментар

Близо си. Минус 87% съм.
                          Е редно е да пишеш от тук нататък в тената аутсайдери. Тук е за хора които знаят какво да правят. С Реда и Маймун си отворете тема за Животните.

Коментар

Гърците днес пласираха над 3 милиарда бондове под 5%
                            Това не е защото се е повишило доверието към тях, а поради "лесните пари", които налива ЕЦБ към банките в неограничено количество, а те няма къде да ги похарчат. В момента харчат като блондинка в магазин, или като луд с картечница - без много да му мислят. Това скоро ще навлече нова инфлация, а когато византийците покажат големия среден пръст и започнат банковите фалити, направо не ми се мисли какво ще става!

Коментар

Тези са по LTRO и вече не правят впечатление на пазара.

Аз говоря за преструктурирането на дълга с частните кредитори.
                              Това нали вече го дискутирахме миналия път? Схемата е ясна - дайте за да дадем

Коментар

Конска муха знаеш ли к'во е? Ако не знаеш, се огледай в огледалото.
                                Ако имаш да казваш нещо, го кажи, но само да се пениш.......
                                Не се обаждаи без да си прочел страниците от днес.

Коментар

Working...
                                X