If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А това злато като го взема какво да го правя и къде да го нося?За какво ми е?На всичкото отгоре и тежи.За мен това няма никаква стойност.Който иска да си купува.
Окей, няма да те навивам да го взимаш
Иначе дай боже човек да има толкова, че да му дотежи
Наистина мисля, че това ще ти е последния проблем със златото, че тежало
обърни си ги в злато ... и край на кризата за тебе...не ти е по специалността , но си спец по куонтитив изинг нали... като болшинството драскачи тука..
Ясно, продължавам сам да си отговарям. Не искат спецовете да обяснят, като хората.
Може и да не ги разбирам съвсем. Не ми е точно по специалността. Само се мъча да разбера, къде ми изчезват парите от банката. И това "Quantitative easing" какво е и защо го правят?
обърни си ги в злато ... и край на кризата за тебе...не ти е по специалността , но си спец по куонтитив изинг нали... като болшинството драскачи тука..
нещо след като не го разбираш защо се мъчиш да го коментираш...Къде ги видя тези "напечатани" долари....
Може и да не ги разбирам съвсем. Не ми е точно по специалността. Само се мъча да разбера, къде ми изчезват парите от банката. И това "Quantitative easing" какво е и защо го правят?
През първото тримесечие на 2012 ще е около 1200-1300 $ . Т.ч. можеш да не се притесняваш .
Тренда и силно надолу. Низходящия тренд на Златото започна в края на Август. След 11 години ръст сега ще последва поне 2-3 години спад и нива под 1000 $ .
А за какво?
Може примерно за къща, но какво правиш ако в тоя момент имаш излишък от домати, ама нямаш достатъчно за цяла къща или пък имаш достатъчно за къща, но продавача на къщата не иска 2 тира домати?
Все нещо трябва да се ползва като пари.
А това злато като го взема какво да го правя и къде да го нося?За какво ми е?На всичкото отгоре и тежи.За мен това няма никаква стойност.Който иска да си купува.
Защо ли го държат това злато евреите, ако е само обикновен актив?
Относно долара, никого не слушам. Само се питам какви активи покриват с новонапечатаните $. Дълга си ли?
нещо след като не го разбираш защо се мъчиш да го коментираш...Къде ги видя тези "напечатани" долари....
евреите пич имат повече злато отколкото ти си мислиш ... те са като циганите ..за тях златото генетически има по голяма стойност от всякакви видове активи ( вкл.домати ) ...Така че грешни изводи си правиш.... Опитвам се да ти налея в главата една рационалност , но ти се дърпаш.... Златото е нищо повече от актив , който си има своята роля в живота на хората , НО не може да замести парите ..които между впрочем не са само хартийките както ти и много други си мислите ....хартийките са една малка част от паричното обръщение...
а тази глупост ,че долара бил балон не знам кой я рецитира така усилено и ти си я засмукал като аксиома , но е много далеч от истината..... утре ако юана стане резервна валута и целия финансов свят изчислява през юана и за него ли така че мислиш..... Хората са приели това и то поради един много простичък факт ..американската икономика към момента първо е НАЙ-голямата в света и второ всички се приравняват към нея ...когато това се промени , а то сигурно ще се случи , тогава ще се променят и другите неща....
Защо ли го държат това злато евреите, ако е само обикновен актив?
Относно долара, никого не слушам. Само се питам какви активи покриват с новонапечатаните $. Дълга си ли?
Пич, ти да не си еврейче? С този ник(име?), защитаваш еврейските банкери-печатари, плюваш по златото и златното покритие, и в политиката те влече към евреите и протежетата им дето ни управляват. Големия балон е долара дето го надуват вашите хора, не златото.
евреите пич имат повече злато отколкото ти си мислиш ... те са като циганите ..за тях златото генетически има по голяма стойност от всякакви видове активи ( вкл.домати ) ...Така че грешни изводи си правиш.... Опитвам се да ти налея в главата една рационалност , но ти се дърпаш.... Златото е нищо повече от актив , който си има своята роля в живота на хората , НО не може да замести парите ..които между впрочем не са само хартийките както ти и много други си мислите ....хартийките са една малка част от паричното обръщение...
а тази глупост ,че долара бил балон не знам кой я рецитира така усилено и ти си я засмукал като аксиома , но е много далеч от истината..... утре ако юана стане резервна валута и целия финансов свят изчислява през юана и за него ли така че мислиш..... Хората са приели това и то поради един много простичък факт ..американската икономика към момента първо е НАЙ-голямата в света и второ всички се приравняват към нея ...когато това се промени , а то сигурно ще се случи , тогава ще се променят и другите неща....
Проверих в нета. Една овца (не знам колко дърта) тежи околко 60 кг. и струва 6-7 лева килограма живо тегло. Демек около 350-400 лева. Толкова беше един наполеон миналата година.
Да ще има хора с излишъци ама няма да ги разменят за злато.
А за какво?
Може примерно за къща, но какво правиш ако в тоя момент имаш излишък от домати, ама нямаш достатъчно за цяла къща или пък имаш достатъчно за къща, но продавача на къщата не иска 2 тира домати?
Все нещо трябва да се ползва като пари.
приемаш го сега , а как ще я приемеш АКО златото стане 500 $ ( както му се иска на шемета ) , а кило домати си е пак 1 лев и 1 $ = 2 лева ( приемам, че и той се е променил ) ...
А тази твоя "теория " ,че "печатарите " на пари , които всячески се стремят да дискредитират "новите" пари е наистина уникална.... а можеш ли да ми подскажеш нещо по въпроса ..Пич хващам бас с тебе - не знам каква ще е "новата" парична система , но няма да е злато ...
Пич, ти да не си еврейче? С този ник(име?), защитаваш еврейските банкери-печатари, плюваш по златото и златното покритие, и в политиката те влече към евреите и протежетата им дето ни управляват. Големия балон е долара дето го надуват вашите хора, не златото.
Така е Бате Пешо
на 100% си ПРАВ!!!
Както винаги - защото позицията ти е чисто материалистическа и правилна
Нооооооо - винаги ще има хора - които имат излишъци
от месо - жито - вода - мед - масло - млеко - сирене - метали и т.н.
та тези хора гледат тези излишъци да ги материализират в "перфектните пари"
от храните - само меда (пчелния) не се разваля .....
водата можеш да я запазиш - ако примерно в 10 л. туба пуснеш СРЕБЪРНА монетка от около 5 грама
ииииии - по-нататък няма да продължавам
П.С. а между другото - преди около 100 г. една овца (ама не дърта ) е струвала 1 наполеон - сега колко струва
400 лева ли
Да ще има хора с излишъци ама няма да ги разменят за злато.
Коментар