IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Всъщност индустриалното му приложение се срина с възникването на цифровата фотография
    Е, това беше отдавна. Аз говоря за сега. Някъде около 40% му е приложението.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Златото - заради намаляване шансовете за нови QE от ЦБ по света.

Среброто - заради причините в златото, но в допълнение и за предположенията ми за намаления глобален растеж. Все пак, среброто има голям % индустриално приложение.
      Всъщност индустриалното му приложение се срина с възникването на цифровата фотография

Коментар

П.П. Май в момента се гонят цели по опциите. Ще добавя още къси в среброто след 2 минути.
        Да поясня:
        Добавих къси на среброто от 30.30.

Стоповете ми остават същите.

Коментар

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
          А да те питам, защо и златото и среброто скъсяваш? Просто ми е любопитно.
          Златото - заради намаляване шансовете за нови QE от ЦБ по света.

Среброто - заради причините в златото, но в допълнение и за предположенията ми за намаления глобален растеж. Все пак, среброто има голям % индустриално приложение.

Коментар

Не видях "добри новини" за златото, както и за безработицата.
            И не разбирам, защо при покачване започвате да пишете?
            Казах ви къде са ми стоповете, казах и че няма да затварям ръчно, а ще си чакам целите. Какво повече да ви кажа?!

Мълчахте 2-3 дни, а сега.....
            Доста аматьорско е, не мислиш ли?

П.П. Май в момента се гонят цели по опциите. Ще добавя още къси в среброто след 2 минути.
            А да те питам, защо и златото и среброто скъсяваш? Просто ми е любопитно.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
              Та какво беше - нямам план ако новините са добри и цените се качват..Ами - следващия път помисли и затова.

Сега не мислиш ли, че може и да не се върнат обратно където бяха вчера ??
              Не видях "добри новини" за златото, както и за безработицата.
              И не разбирам, защо при покачване започвате да пишете?
              Казах ви къде са ми стоповете, казах и че няма да затварям ръчно, а ще си чакам целите. Какво повече да ви кажа?!

Мълчахте 2-3 дни, а сега.....
              Доста аматьорско е, не мислиш ли?

Last edited by anon6706; 04.05.2012, 16:59.

Коментар

В момента златото и среброто катерят само заради скуиза в евро/долар.
                Свърши ли се това, ще има разпродажби като за Световно.

Увереност в горното ми дава спада на борсата.

Който иска и му стиска - да скъсява. добри са нивата.

Успех!
                Та какво беше - нямам план ако новините са добри и цените се качват..Ами - следващия път помисли и затова.

Сега не мислиш ли, че може и да не се върнат обратно където бяха вчера ??
                I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Брях то още днес ще удари 1650 щ.д. Ще има стинки за събота и неделя

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                    пак голяма грешка - капитала не е парата в банката . капитала е построеното и създаденото от човечеството ..ръкопляскаш му на Мастъра , но замисли ли са какво правим ако нямаме средство за производство и други благинки ..какво става с парата в банката .... е тогава става хартишка....
                    Вземи и си прочети "Капиталът" от Маркс... па тогава седни да ми говориш що е капитал...

Капиталът, Санчо, е отложена консумация!!! Ако парите са истински то капиталът е спестените пари. Сгради, машини, ЖП линии, шосета, Санчо, не са капитал. Това е инвестиция!!! Инвестицията, Санчо, може и да е твоята отложена консумация, но капиталът вече е консумиран от този който ти е доставил тези стоки и услуги! За да стане една инвестиция капитал ти трябва да я продадеш за пари!

Отдавам твоето объркване на факта, че в момента парите не са истински. Парите които използваме в момента са декретни пари на основата на ДЪЛГ. Тоест няма отложена консумация. Това е дълг!!! Ако ти имаш 10 лева в банката на влог то е само защото някой друг ВЕЧЕ дължи на банката тези 10 лева...Тоест той вече е изял и изпил стоки за 10 лева и тепърва трябва да ги изработва!... А ти си мислиш, че имаш пари, но истината е че имаш само запис на заповед от анонимен длъжник авалирана от банката!

Надявам се да съм ти бил полезен!
                    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• В момента златото и среброто катерят само заради скуиза в евро/долар.
                      Свърши ли се това, ще има разпродажби като за Световно.

Увереност в горното ми дава спада на борсата.

Който иска и му стиска - да скъсява. добри са нивата.

Успех!

Коментар

ИванГ, към теб имам смесени чувства, но вече се избистрят към "негативни".

Какво значение има за Германия дали са в Еврозоната (ползват евро) или с дойче марката, когато става дума за приходи, които влизат в държавата чрез вноса???!!!
                        Има значение - когато са под обща валута германските банки могат да бухат кредити в Гърция Испания и т.н. за да могат те да купуват обратно немските стоки. Само, че парите като се върнат в Германия се спестяват или реинвестират в друг експорт. Така чисто и просто ограбваш съседа си. Ако имаше ДМ с такъв експорт тя щеше много да поскъпне и направи стоките супер скъпи за да може тия дето нямат да си ги позволят. И Бундесбанката щеше като швейцарците да се чуди как по-бързо да интервира за да може хората да си пазаруват хляб и мляко в селото а не да минават границата където е два пъти по-евтино.
                        I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                          Ииии докога така??? Докато "нецивилизованите" страни, като Китай спрат да кредитират "цивилизованите" ли? Ми то дошло бе.
                          Това е основата на капитализма. Да можеш да действаш според очакванията си. Едниствения начин това да може да става е като се взимат кредити.

Не виждаш ли че и в Китай общия дълг е над 100%

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Аре моля ти се във всяка цивилизована страна харчат повече отколкото потребяват.
                            Ето нивата на ОБЩ дълг към БВП -

http://www.gfmag.com/tools/global-da...#axzz1tuBGfhl2
                            Ииии докога така??? Докато "нецивилизованите" страни, като Китай спрат да кредитират "цивилизованите" ли? Ми то дошло бе.

Коментар

Трябва да емитираш повече дойче марки, за да могат германците да увеличат консумацията и на родното си производство.
                              Моооолляяяя?... Това което стоку що изнесе не е ли пак родно за германците производство?! Защо да трябва ОЩЕ повече да стимулираш консумацията на нещо което и без това се радва на добър пазар навън? Защо обзценяваш валутата? Ами ти по този начин пречиш на германеца да потребява чужда продукция... Онази която при равни други условия е по-конкурентна от германската!!! ТИ ТАКА ПРЕЧИШ НА ЕСТЕСТВЕНОТО РАЗДЕЛЕНИЕ НА ТРУДА И СПЕЦИАЛИЗАЦИЯТА МЕЖДУ ДЪРЖАВИТЕ. ПРЕЧИШ ЕДНА СТОКА ДА СЕ ПРОИЗВЕЖДА ТАМ КЪДЕТО СА НАЙ-ЕВТИНИ ФАКТОРИТЕ НА ПРОИЗВОДСТВОТО! Пречиш на прогреса на човечеството!
                              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                                Много се извинявам, ама на мен никой не ми е изсипвал парите. Аз съм си ги заработвал!
                                И аз съм си ги заработвал.
                                Другата ни прилика, явно е, че не сме си ги харчили безразборно.

Но не можеш да отречеш, че през последните 15-на години имаше много "лесни" пари, които с не много познания и интелигентност, можеха лесно да се "заработят" за сметка на стадото.

Коментар

Working...
                                X