IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
    бичите пазари ходят НАГОРЕ
    Страхотна НОВИНА. Как не се бях сетил???!!!!....

Сигурно МЕЧИТЕ пазари ходят надолу.... или се бъркам?

П.П. Хвърляш ли по едно око на графиките?

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Малко, но затова пък е чисто злато!
      Знам, че са малко, но маса търтеи облъчваш с идеите си. Няма лошо да са търтеи, но ги искам на пазарите, че да им взема парите.....

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        Иронията, относно мен, ще те докара до положението на Майстора - много писане, малко пари.

Ти си знаеш, де.....
        Що пикльовци са ми минали през тоя форум.... нито ще си първия, нито последния.....
        Споко Аноне - не си първия от който го чувам .. Какво да се прави - времената са такива...Но запомни от мен тия четири думи - бичите пазари ходят НАГОРЕ
        I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

малко пари.
          Малко, но затова пък е чисто злато!
          И си е при мен на топло. Ни от банки, ни от държава, ни от борси завися.
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
            Браво - вече имаш план
            Иронията, относно мен, ще те докара до положението на Майстора - много писане, малко пари.

Ти си знаеш, де.....
            Що пикльовци са ми минали през тоя форум.... нито ще си първия, нито последния.....

Коментар

• Първоначално изпратено от ChromaX Разгледай мнение
              Всъщност такива заключения са байас от зората на цифровата фотография.. вземи малко да ъпдейтнеш инфото . Среброто е много добър проводник поради ,което е нужен елемент за производителите на електроника , друго индустриално приложение с нарастваща популярност са соларните панели . Има още много други разбира се , но който иска може да потърси и да се информира аз само исках да посоча дезинформацията .

През 2002 най-големия единичен потребител на сребро е била фотографската индустрия. От тогава използването във фотографията пада с 140 милиона унции. Общо цялото друго индустриално използване на среброто се покачва с 130 милиона унции, но от 2007 г е относително постоянно и не допринася за ръст на търсенето. Бижута, и сребърни изделия падат като търсене.

Единствените две пера от използване на среброто които допринасят за нарастване на търсенето му през последните 5 години са монети и инвестиционно сребро.

Така че изненадка търсенето на сребро се крепи на на тези "инвеститори" дето му надуват балона. А когато търсенето на нещо расте защото му расте цената то това си е дефиниция на балон

Коментар

Смяташ ли, че "жълтурите" на "деска" си мислят точно това в следващите 4-5 дни?!
                Аз не мисля, че те го мислят.

П.П. Майсторе, пак ти припомням стоповете си (нулеви)
                1665 - злато
                31.15 сребро, но заради добавката ми преди малко, нулев стоп ми става 31.00.

Целите са ми около 1500 злато (от 1480 до 1520, в зависимост от пазарните настроения него време, щото 1500 е психологическо) и около 25 за среброто (+- 50 цента).

Надявам се, че ви дадох задоволителна информация.... и няма да "тежа" на ничия съвест.
                Браво - вече имаш план
                I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
                  Не забравяй само, че основното производство на сребро не е от сребърни мини, а съпътстващ продукт покрай производството и добива на другите цветни метали. С намаляването на техният добив, добива на сребро еквивалентно намалява, но точно във време на кризи се купува по-често като инвестиционен хедж. Да не ти скрои лоша шега.
                  Смяташ ли, че "жълтурите" на "деска" си мислят точно това в следващите 4-5 дни?!
                  Аз не мисля, че те го мислят.

П.П. Майсторе, пак ти припомням стоповете си (нулеви)
                  1665 - злато
                  31.15 сребро, но заради добавката ми преди малко, нулев стоп ми става 31.00.

Целите са ми около 1500 злато (от 1480 до 1520, в зависимост от пазарните настроения него време, щото 1500 е психологическо) и около 25 за среброто (+- 50 цента).

Надявам се, че ви дадох задоволителна информация.... и няма да "тежа" на ничия съвест.
                  Last edited by anon6706; 04.05.2012, 17:32.

Коментар

Вземи и си прочети "Капиталът" от Маркс... па тогава седни да ми говориш що е капитал...

Капиталът, Санчо, е отложена консумация!!! Ако парите са истински то капиталът е спестените пари. Сгради, машини, ЖП линии, шосета, Санчо, не са капитал. Това е инвестиция!!! Инвестицията, Санчо, може и да е твоята отложена консумация, но капиталът вече е консумиран от този който ти е доставил тези стоки и услуги! За да стане една инвестиция капитал ти трябва да я продадеш за пари!

Отдавам твоето объркване на факта, че в момента парите не са истински. Парите които използваме в момента са декретни пари на основата на ДЪЛГ. Тоест няма отложена консумация. Това е дълг!!! Ако ти имаш 10 лева в банката на влог то е само защото някой друг ВЕЧЕ дължи на банката тези 10 лева...Тоест той вече е изял и изпил стоки за 10 лева и тепърва трябва да ги изработва!... А ти си мислиш, че имаш пари, но истината е че имаш само запис на заповед от анонимен длъжник авалирана от банката!

Надявам се да съм ти бил полезен!
                    значи според моя прародител Маркс капитала е бъдещата лапаница..сега разбирам защо комунягите го припознаха като техен патрон и изпълняват заръките му безприкословно... ашколсум Че ефенди - чок удурма...

Коментар

Златото - заради намаляване шансовете за нови QE от ЦБ по света.

Среброто - заради причините в златото, но в допълнение и за предположенията ми за намаления глобален растеж. Все пак, среброто има голям % индустриално приложение.
                      Не забравяй само, че основното производство на сребро не е от сребърни мини, а съпътстващ продукт покрай производството и добива на другите цветни метали. С намаляването на техният добив, добива на сребро еквивалентно намалява, но точно във време на кризи се купува по-често като инвестиционен хедж. Да не ти скрои лоша шега.

Коментар

Щото много държи да ми докаже, че греша...

Сега повече от сигурно е и, че анонимов ще ми тежи на съвестта....
                        Еееее, най-после да проявиш и ти чувство за хумор.

Коментар

• Всъщност такива заключения са байас от зората на цифровата фотография.. вземи малко да ъпдейтнеш инфото . Среброто е много добър проводник поради ,което е нужен елемент за производителите на електроника , друго индустриално приложение с нарастваща популярност са соларните панели . Има още много други разбира се , но който иска може да потърси и да се информира аз само исках да посоча дезинформацията .

Коментар

Златото - заради намаляване шансовете за нови QE от ЦБ по света.

Среброто - заради причините в златото, но в допълнение и за предположенията ми за намаления глобален растеж. Все пак, среброто има голям % индустриално приложение.
                            Мерси за отговора, успех.

Коментар

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
                              А да те питам, защо и златото и среброто скъсяваш? Просто ми е любопитно.
                              Щото много държи да ми докаже, че греша...

Имаше един корков, който страшно държеше да ми докаже че греша, когато цената на еврохолтчето бе 6 лева... След това имаше един Лукчо със зелените сабички, който много държеше да ми докаже че греша когато софикс бе 900... Сега има един шемата който се набут в късо злато още от 1400 щото страшно държеше да ми докаже че мноооо греша, макар и дотогава изобщо да не бе търгувал злато... Сега повече от сигурно е и, че анонимов ще ми тежи на съвестта.... Освен да взема да спра да пиша в тоя форум?!
                              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Честно казано, малко се озадачавам от растежа на златото и среброто, въпреки че спря скуиза в евро/долар.

Почвам да размишлявам.....

Коментар

Working...
                                X