IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ако затворя в момента късото Злато съм около 6000$ назад...много си прав

За меня няма такова правило : "играеш против тренда или срещу тренда"...т.к. КОЙ Е ТРЕНДА? От утре може да хване съвсем друга посока??? ...

Човек взима позиция спрямо бъдещите очаквания. . А фундамента показва съвсем скоро пукане на балона и рязък спад . Т.ч. аз със 40 къси дано да имам възможност да ги отиграя до 1000 $ и да спечеля чисто над 20 000 $

Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение
    Не знам какви сметки си правиш ти, момко, ама ако имаш 40 къси на средна 1520, значи вече си $6000 назад. Това може да са джобни пари за тебе, не знам, дано е така. Ама е малоумно да играеш с къси против тренда.
    Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
      Може би си бил прав

в тази ситуация нямам толкова опит. В момента имам 40 къси и средна на 1520 $

Надявам се да излезна на 1000 $ в рамките на 7-8 месеца

п.с. при Среброто също ме предупреждавахте, но се радвам че не използвах стопове , т.к. там си излезнах на достатъчно печалба.

Тук балона е очевидин, съвсем скоро фондовите пазари ще изтрезнеят, инерцията на златото ще спре и тогава ще има спад от около 200-250 $ за около 10-12 работни дни
      Не знам какви сметки си правиш ти, момко, ама ако имаш 40 къси на средна 1520, значи вече си $6000 назад. Това може да са джобни пари за тебе, не знам, дано е така. Ама е малоумно да играеш с къси против тренда.

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
        Както казах в началото на темата, ЗЛАТОТО ще върви нагоре в краткосрочен - средносрочен план и моята прогноза е за 2500+++
        НО, в момента в който медиите, обществото и политиците спрат да използват фразата "СВЕТОВНА ФИНАНСОВА И ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА" златото ще пропадне. Просто всяка "криза" си има начало и край.

Между другото, някой във форума беше казал че когато и шофьорите започнат да купуват значи сме почти на върха.
        Според мен, няма да стигне до 2500, може би ще даде фира по-рано, но и за 2500 все пак има вероятност да стане, колкото и да е малка. Но като те гледам, дори и да стане, май и тогава няма да го продадеш. Не е препоръка.

Коментар

• След като избалонизираха Среброто чрез своя SPDR...симпатягите JPMorgan Chase, HSBC, Bank of America се прихвърлиха да манипулират цената на златото чрез техния златен SPDR. На мен не ми се вярваше, че ще успеят... все пак държат само около 2-3% от цялото Злато ...не е като при среброто където държаха 85% от инв. сребро в света и имаха пазарна сила/влияние. Тук са преди финала...колкото и да искат да го надуват...такива стойности като 1800,2000, 5000$ са блян. и тази групичка Банки съм почти сигурен, че няма да имат силата да го изманипулират и да поддържат балона още. Съвсем скоро ще изгърми И ще стан като при среброто от 50$ на 35 $ за 10 дни. и тук така ще стане от 1668 $ на 1468$ за 2-е седмици

Първоначално изпратено от dani de vito Разгледай мнение
          и на мен така ми се струва-бяха ги позабравили златните при последното увеличение на среброто.аз викам -време е за пазар

Коментар

• Както казах в началото на темата, ЗЛАТОТО ще върви нагоре в краткосрочен - средносрочен план и моята прогноза е за 2500+++
            НО, в момента в който медиите, обществото и политиците спрат да използват фразата "СВЕТОВНА ФИНАНСОВА И ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА" златото ще пропадне. Просто всяка "криза" си има начало и край.

Между другото, някой във форума беше казал че когато и шофьорите започнат да купуват значи сме почти на върха.

Коментар

• Цената на златото с нов исторически рекорд – 1668,23 долара за тройунция

Подобни заглавия за мен са сигнал за излизане /а не за влизане, както обикновено най-инертните елементи правят/ от даден пазар!

Коментар

• Златото в края на 2012 ще е минало 5000$, какво говорите
                Ето тука гледайте: http://www.youtube.com/watch?v=2N8gJSMoOJc
                Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.

Коментар

• и на мен така ми се струва-бяха ги позабравили златните при последното увеличение на среброто.аз викам -време е за пазар

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius Разгледай мнение
                    Щатите явно си имат други планове. За разлика от тях МВФ не се поколебаха да продадат над 1/8 от собствените си резерви (на Индия). Повече от 400 метрични тона! При това цените дори не бяха стигнали 1500$!

п.с.
                    Относно техническите детайли и специфики на каба-гайдата - не ми се влиза в спорове. Явно имаш опит, който на мен ми липсва... но пък не виждам никъде споменаването на 10- или 20-кратно увеличение на обема, още по-малко пък някакво препятствие запушването на ручилата да не доведе до пръскането на въпросния музикален инструмент с оглушителен трясък!
                    МВФ-то е съвсем друга бира, а и те са под диктата на сащ - т.е. това, което щатите няма как да напарвят МВФ го прави. Те златото си го шитнаха на малко над 1000 долара (по точно на 1050 долара) - идеята беше да спрат ръста и действително за кратко успяха, но can't fight the moonlight И то само 200 тона продадоха на Индия, останалото не е ясно много на кого са го шитнали, а и Китай се включи, засега с малко, в покупките (ама не е много ясно от къде са го купили). И к'во 400 тона на вятъра, при това продадено за 30% по малко пари, отколкото биха им взели в момента. Отдето и да го погледнеш - пълни бунаци. Дори и другаря Сорос се оказа пълен бунак с неговите продажби. Да, пазарът падна за кратко и при двете новини, ама я го виж сега

Колкото до каба гайдите - идеята ми е, че и те, както и златото имат някакъв пределен обем и той е хем лесно изчилсим, хем доста голям и труден за зашълване, хем е предварително зададен и видим за всички. Плюс това е почти невъзможо да спукаш гайда с духане, освен ако не си имал стаж на Околовръстното Е, със златото е нещо подобно в момента - ако не се включат големите сили съвсем целенасочено с механичните помпи (което предполагам, че ще се случи в някакъв момент и ще има съгласувана интервенция на сащ, германия и англия, франция, както обикновено няма да са толкова прости и няма да участват - спомни си как се разпада бретън-уудс и кой е единственият, който излиза сух от тази шашма) , гайдата няма да се спука, просто ще послушаме малко музика от ручилото, ще потанцуваме и пак ще почнем да я надуваме
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Златото като балон е на финала . Едва ли ще има сила да се надува повече от 10 работни дни... Най-вероятно още в следващите няколко дни ще почне да издиша и ми се струва че още в края на месеца ще го видим към 1550$ . След което пътят надолу към 600-800$ за Златото ще бъде отворен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                        хайде един последен контравъпрос; Като златото е такъв балон и производството му струва 300-400 долара на тройунция, а у сащианско (и двете данни са по хасан 12345) дет бръкнеш у ряката, оттам можеш да извадиш злато - що сащианите не вземата да си шитнат златото на тия 3-4 пъти по-високи от себестойността цени, пък после да си накопат още златце от безграничните си резерви
                        Щатите явно си имат други планове. За разлика от тях МВФ не се поколебаха да продадат над 1/8 от собствените си резерви. Повече от 400 метрични тона (само на Индия над 200 тона)! При това на цени дори под 1500$!

п.с.
                        Относно "безграничните резерви" - добива на злато е мъчително труден и продължителен. Годишния добив (ако не греша) се измерва на около 2500 м.т./год.

п.п.с.
                        Относно техническите детайли и специфики на каба-гайдата - не ми се влиза в спорове. Явно имаш опит, който на мен ми липсва... но пък не виждам никъде споменаването на 10- или 20-кратно увеличение на обема, още по-малко пък някакво препятствие запушването на ручилата да не доведе до пръскането на въпросния музикален инструмент с оглушителен трясък!
                        Last edited by Julius; 03.08.2011, 11:46.

Коментар

• В момента - цените на първите златни монети в БНБ (Славянска Писменост и Георги Димитров 20-то левките) са под борсовата цена на метала!!!
                          Това ще бъде корегирано тези дни от БНБ
                          само казвам ........
                          remember remember the fifth of november

Коментар

• хехе. Джулиъс, много хубав пост и графика - пробвал си се изцяло да бъдеш безпристрастен, макар да си анти-златото или златофоб - горе-долу всеки, който е в кинти 9по специално долари) в последните 2-3 години е като теб и се надява ли надява, златото да е балон. Е, да, ама не, поне не в момента, както би казал петко Бочаров

Примерът, който си дал е изключително удачен, но дори и сам не си разбрал защо - ти си един от не многото наистина мислещи субекти в този форум, така че не го приемай като заяждане, а като позитивна критика. Ти каба гайда виждал ли си? Щото ако си, щеше да ти е ясно, че между нея и балон има една супер основна разлика - каба гайдата не може да увеличи обема си 10-20 пъти, просто не може. Тя си има точно определен обем и над него няма как да стане надуването, още по-малко пък пукането - просто за това ще се изискат на мускулите на челюста, с които обикновено се надува, а механична помпа!!!!! да не говорим за това, че каба-гайдата си иам изпускателни механизми (ручило му викат) и оттам излиза музиката, а балонът такива неща няма - отдето го надуваш, оттам трябва да го изпуснеш, иначе ще се пръсне.

Плюс това гайадата, още повече каба-гайдата, е доста, ама доста по-скъпо нещо от един пиклив китайски балон - много, ама много по-сложно е да се надуе, а още по-бавно е да се изпусне, а дори и когато се спихва, пак създава едни приятни звуци и то продължително, а не едно прааааас и то еднократно...

умно момче си и трябва да си ме разбрал като минем двойакат, където очквам чисто психологическа съптостива, минем през неизбежната лека корекция и достигнем 2 400 - 2 500 пак можем да си поговорим за балон, а до тогава с тези безкрайни печатници и заплахи от типа - кредитирайте ни, щото иначе ше ебем мамата на еврозоната/света, с които малякиш и сащианите рекетират партньорите си, все ще е така и ще си викаме, че е балон, пък то ще си расте.

хайде един поселден контравъпрос; Като златото е такъв балон и производството му струва 300-400 долара на тройунция, а у сащианско (и двете данни са по хасан 12345) дет бръкнеш у ряката, оттам можеш да извадиш злато - що сащианите не вземата да си шитнат златото на тия 3-4 пъти по-високи от себестойността цени, пък после да си накопат още златце от безграничните си резерви

Първоначално изпратено от Julius Разгледай мнение

Първо едно уточнение: Що е то балон? Балон е изделие, направено от евтин, лек, механически слаб материал-найлон, сапунена пяна, журналистическо-брокерска пяна, което в нормално състояние(ненадуто) няма обем. Можете да седнете върху него и няма да го усетите. При вкарване в него на въздух под налягане той започва бързо да расте на обем. Това е идеята на балона: минимум усилие-максимум обем. Това обаче на става вечно. В един момент балонът гръмва. Този момент зависи от здравината на материала. И точно тук е златното допълнение към теорията на балонирането. Цените минаха 1500$, а балона не гърми. Обяснението е единствено в използувания материал. Очевидно златния балон не е истински балон, а нещо от рода на каба-гайда, затова и държи още на надуването. Едно е найлон като материал, а съвсем друго кожа от задника на стар пръч. Посленият издържа несравнимо по-високи налягания, но все някога ще гръмне и тогава... Все пак едно е да гръмне детско балонче, а съвсем друго каба-гайда... (Постът на С.П. е публикуван с малки модификации от един друг форум...)
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Както се казва ,тепърва ще си говорим за сребро Ще се спука хартиения балон ,или с други думи-инфлация с две цифри поне ....Корекциите до сега са малки ,с много бързо компенсиране после Само за месец растеж 11 процента на златото -хубава лихва Щеше да има срив ако Обама беше предприел нещо реално сега ,горкия
                              Last edited by dani de vito; 03.08.2011, 08:48.

Коментар

• мн яко
                                Attached Files

Коментар

Working...
                                X