IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Може би си бил прав

в тази ситуация нямам толкова опит. В момента имам 40 къси и средна на 1520 $

Надявам се да излезна на 1000 $ в рамките на 7-8 месеца

п.с. при Среброто също ме предупреждавахте, но се радвам че не използвах стопове , т.к. там си излезнах на достатъчно печалба.

Тук балона е очевидин, съвсем скоро фондовите пазари ще изтрезнеят, инерцията на златото ще спре и тогава ще има спад от около 200-250 $ за около 10-12 работни дни

Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнение
    Пролетта те посъветвах добронамерено да си сложиш стоп на късите ама не слушаш
    Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
      Златото е един вече много голям балон, който ще се спука всеки момент/ден (в обозримо бъдеще) и ще настъпи близо 4-5 годишен период на спад, който ще отнесе цената на Златото до една нормална стойност 400-500$ за тр. унция

т.ч. очаквайте пукането на балона
      Пролетта те посъветвах добронамерено да си сложиш стоп на късите ама не слушаш
      "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Златото е един вече много голям балон, който ще се спука всеки момент/ден (в обозримо бъдеще) и ще настъпи близо 4-5 годишен период на спад, който ще отнесе цената на Златото до една нормална стойност 400-500$ за тр. унция

т.ч. очаквайте пукането на балона
        Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Абсолютно си прав така е. Нямам представа и аз какво става, като няма отворени пазари, от къде дойдоха тези ордери милиони?
          NY Globex е отворен още.HKMEx конкурира Comex.Очаква се интервенция на Япония с напечатани йени всеки момент.Договорите за закупуване са учудващо много -десетки и стотици хиляди ,мамка му
          Не на мен ми пари челото На поне пет централни банки ,няколко хедж фонда и милиони инвеститори Ще расте до равновесие ,нищо повече. Това не е инвестиция ,това е идеалната инвестиция от няколко години .Преди 30 години нямаше БРИК
          Last edited by dani de vito; 03.08.2011, 00:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от dani de vito Разгледай мнение
            Спомням си през пролетта подобната дискусия тук.Тогава унцията беше около 1470 $ . Следващата дискусия за златния балон ще е при цена 1900 $ ако сме консервативни след два! месеца
            И ако стигне 1900$ какво? Ще остане там... или ще продължи да расте?...

Върни се по графиката 30-на год. назад и ще видиш като е стигнало 1900$ какво е последвало.

И на тебе челото ти пари, ми се струва.

п.с.
            Не разбирам някой хора, които толкова много са се запалили по това злато. Златото е възможно най-тъпата инвестиция.
            То дори не е инвестиция...

Коментар

За щастие ,златото и другите благородни метали не отговарят на определението балон ,колкото и да си иска на някой По цял свят обясняват това в икономическите сайтове ,но от това не става по-леко на нас тук .Задава се невиждано торнадо ....Корея ,Тайланд,Индия,Китай ....купуват търсенето на злато остава стабилно, като много крехкото глобално икономическо възстановяване, упоритата и високата инфлация в много страни и суверенен дълг и рискове за зараза доведе до диверсификация в злато. Рефрена днес е - Злато в пламъци ...А колкото тия епитети за алчност и емоции - останете на хартии ,не гледайте какво прави света
              Към задаващото се торнадо от азиатските страни,понеже доста от тях обиколих през последните години,бих споменал,че търсенето предимно е на храна за да не умрат от глад,особено в Индия.Не ,че не съм чел за традициите и.т.н.,но като видиш ситуацията на място и започваш да си задаваш разни въпросчета.

Коментар

• Спомням си през пролетта подобната дискусия тук.Тогава унцията беше около 1470 $ . Следващата дискусия за златния балон ще е при цена 1900 $ ако сме консервативни след два! месеца

Коментар

• Първоначално изпратено от javor Разгледай мнение
                  Занимавам се по малко тук и там,но вече предпочитам в друга насока,предполагам се досещаш.А чесно казано и медала вече не ме влече а и не съм го заслужил.Как е при теб?
                  Перфектно.
                  Метнах ти л.с. да не спамим тука.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius Разгледай мнение
                    Хо-хоооо... къде си Яворе?

Още ли си на този пазар? И още ли те мъчи тоя медал?
                    Занимавам се по малко тук и там,но вече предпочитам в друга насока,предполагам се досещаш.А чесно казано и медала вече не ме влече а и не съм го заслужил.Как е при теб?

Коментар

За щастие, златото и другите благородни метали не отговарят на определението балон ,колкото и да си иска на някой...
                      Така е - не отговаря!

Много по-близо е до каба-гайда.

Затова и беше публикуван въпросния пост.

Коментар

• Първоначално изпратено от javor Разгледай мнение
                        Дааа,но има още малко местенце за надуване!
                        Я гледай днес как дръпна с над 2%,което може да е предвестието на пролетта.А и поне една-две прилики да бе показал с някоя борсичка нямаше да е лошо.И за последно.Сега е време да пазариме медала,за които от години не можем да се разберем,ха ха,ха .Поздрави!
                        Хо-хоооо... къде си Яворе?

Още ли си на този пазар? И още ли те мъчи тоя медал?

Коментар

• За щастие ,златото и другите благородни метали не отговарят на определението балон ,колкото и да си иска на някой По цял свят обясняват това в икономическите сайтове ,но от това не става по-леко на нас тук .Задава се невиждано торнадо ....Корея ,Тайланд,Индия,Китай ....купуват търсенето на злато остава стабилно, като много крехкото глобално икономическо възстановяване, упоритата и високата инфлация в много страни и суверенен дълг и рискове за зараза доведе до диверсификация в злато. Рефрена днес е - Злато в пламъци ...А колкото тия епитети за алчност и емоции - останете на хартии ,не гледайте какво прави света
                          Last edited by dani de vito; 02.08.2011, 23:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius Разгледай мнение

Ситуацията за мен в момента е между нивата алчност (greed) и заблуда (delusion).

Горе е схемата на всеки класически балон.

Има ли нужда да ви показвам приликите с де що има борси по света през годините?
                            Дааа,но има още малко местенце за надуване!
                            Я гледай днес как дръпна с над 2%,което може да е предвестието на пролетта.А и поне една-две прилики да бе показал с някоя борсичка нямаше да е лошо.И за последно.Сега е време да пазариме медала,за които от години не можем да се разберем,ха ха,ха .Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              Цената на златото няма да падне в обозримо бъдеще , в един момент ще се задържи просто.Такава е реалността.
                              Плато, а? Да ти обясня и за фалшивите дъна?
                              За обезценката на златото не е задължително цената му да падне...
                              достатъчно е тези на другите да се вдигнат.

Характерен момент от пукането на всеки един балон е т.нар. Плато на отричане! На този етап (малко преди всяка ценова графика да се счупи и тръгне надолу - т. "New Paradigm") са споровете за цените - накъде ще вървят оттук нататък. Едните твърдят, че това е само леко забавяне и отново следва ръст, други са категорични, че оттук цените ще вървят само надолу... накрая всички групово се обединяват около заблудата, че цените просто ще се задържат на новите по-високи нива...

Нищо не остава там където е. Единственото постоянно нещо е промяната!
                              Last edited by Julius; 02.08.2011, 23:38.

Коментар

• Julius

Цената на златото няма да падне в обозримо бъдеще , в един момент ще се задържи просто.Такава е реалността.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X