Първоначално изпратено от Julius
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от dani de vito Разгледай мнениеГолямата новина на деня дойде от Швейцария, която не издържа да гледа собствения си франк толкова скъп и извърши интервенция, която доведе до поевтиняването му спрямо основните валути.Мисля ,че има братовчеди в Швейцария , Бернанке
Какво им стана на централните банки , печатна надпревара ли имат
Коментар
-
Голямата новина на деня дойде от Швейцария, която не издържа да гледа собствения си франк толкова скъп и извърши интервенция, която доведе до поевтиняването му спрямо основните валути.Мисля ,че има братовчеди в Швейцария , Бернанке
Какво им стана на централните банки , печатна надпревара ли имат
Коментар
-
Първоначално изпратено от trade Разгледай мнениеВнимаваите господа когато златото бе към 1500 и започна да слиза пак имаше писачи които предричаха нов тренд тогава писах че за да се установи низходящ тренд трябва да се наблюдават големите графики седмични и месечни защото досега тренда е бил по тях Мнения от рода на: ще обърне там и тук са хвърляне на монета Изчакаите да се образува нещо на графиката а дали е балон или не това не интересува никого това е цена и толкоз Франкът срещу долара балон ли е ?? Не не е просто е в тренд и рано или късно ще обърне както канадеца преди години но засега ни злато ни франк дават индикации за обръщане друго всичко е яка контра"Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
-
Внимаваите господа когато златото бе към 1500 и започна да слиза пак имаше писачи които предричаха нов тренд тогава писах че за да се установи низходящ тренд трябва да се наблюдават големите графики седмични и месечни защото досега тренда е бил по тях Мнения от рода на: ще обърне там и тук са хвърляне на монета Изчакаите да се образува нещо на графиката а дали е балон или не това не интересува никого това е цена и толкоз Франкът срещу долара балон ли е ?? Не не е просто е в тренд и рано или късно ще обърне както канадеца преди години но засега ни злато ни франк дават индикации за обръщане друго всичко е яка контраLast edited by trade; 03.08.2011, 17:12.Pip master
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеЗлатото като балон е на финала. Едва ли ще има сила да се надува повече от 10 работни дни... Най-вероятно още в следващите няколко дни ще почне да издиша и ми се струва че още в края на месеца ще го видим към 1550$
. След което пътят надолу към 600-800$ за Златото ще бъде отворен.
Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Мисълта ми за среброто е следната.
2007 година беше някъде 15,7 долара, тогава се сгромоляса до 7 някъде и дже години играеше до 10 долара.Тогава графиката като я гледаш, изглеждаше точно като спукан балон, обаче сега катго гледаш тогавашни данни (заради мащаба) даье неможеш да видив и корекция , че е имало
Затова и казвам да да мине още време , че падана да до 33 ама сега е 41 и като отвориш месечна графика си е една корекцийка (по-сериозна, като ако някои погледне след време тази графика няма да знае, че това спускане е било в порядъка на половин ден ).
А златото които се е заникмавал от да каьем 2007 до сега и играе знае, че колкото пожече пада толкова повече ще се качи.Като думата балон и статийките , че е балон ги чета от тогава, и даже та,м от 1030 панда до 690 долара и то на месечна пак трудно се вижда.От тогава колко такива корекции има от по 100 долара и повече надоло и после пак си се качва (къде бавно, къде не).
Извинявам се , за многото грешки , като свикнах на фонетиката на Вистата и сега на ХП само греша буквите
Коментар
-
Novakat,
няма спор...суровина цената на която се манипулира може да се надуе много. Особено както беше случаят със среброто. Там онази групичка банки ако искаха и 55 и 60$ можеха да го направят ама не успяха
. Т.ч. мисля, че там се отказаха вече т.к. разтовариха близо 20% от портфейла си през края на Април
и едва ли ще се занимават отново да издуват среброто. Но всичко е възможно.
А инак за мен "балона на среброто се спука" , т.к. от почти 50$ да идеш на 35-33$ за 2-е седмици си е чисто пукане на балон
вярно тия гадове се прехвърлиха на Златото и се опитват да изиграят същия сценарий тук ... но златото е много по-голя пазар и неможе да балонизират толкова много като пазара на СребротоТ.ч. сме почти накрая
ако не и май сме накрая тия 2-3 дни
Първоначално изпратено от Novakat Разгледай мнениеГосподин Shemata за среброто не бързайте да казвате че може да се е спукал балона защото като нищо след месец над 50-те долара
...
.Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
не знам кой е говорил за памук 400 долара.Пазарите са манипулативни- преди няколко дни се продадоха сребърни книжа за 10 милиарда ! долара за 1 ! минутаобаче със златото тия игри много не вървят
дано всички да сме на печалба тук
ето и нещо на английски http://www.youtube.com/watch?feature...&v=SKdDeDglpdY
Коментар
-
stkv,
мерси за съвета.... Но определено нямам намерение да излизам от късите
.
Позицията бих искал да я затовря на печалба и то значителна.
Ако бях по-рисков играч даже щях да имам доста повече къси.
Аз съм фундаменталист т.ч. Moving Average и всякви такива термини не ги разбирам и не ме интересуват. Мисля, че един човек, който има поне 2-3 години опит на борси и т.н. би следвало да е видял доста балони и как се пукат и мисля, че здрав разум веднага би забелязал, че балона на Златото е във последната си фаза и скоро идва голямото пукане.
какво стана със Среброто и хората които твърдяха, че Май ще е 70-80 $ и после 100 и 150$ през лятото???
какво стана с хората дето твърдяха, че докрая на годината петрола ще е 200$?
какво стана с хората дето твърдяха, че Памука щял да стигне 400-500 $ през пролета и трябвало да стигне 800$ после?
май доста мечти се изпариха и много хора почустваха пукането на балоните....
да не говорим за акциите през 2007-а и т.н.
толкова балони се пръснаха за последните години, че на човек му трябва малко опит за да забележи балона на Златото
Първоначално изпратено от stkv Разгледай мнениеМда..
...
Моят съвет е затвори позицията, явно не знаеш защо си там. Ако наистина пък ти харесва, може да влезнеш утре отново.
А моета мнение за тренд е the slope of 200 day moving average.
.....Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеАко затворя в момента късото Злато съм около 6000$ назад...много си прав
За меня няма такова правило : "играеш против тренда или срещу тренда"...т.к. КОЙ Е ТРЕНДА? От утре може да хване съвсем друга посока???...
Човек взима позиция спрямо бъдещите очаквания.. А фундамента показва съвсем скоро пукане на балона и рязък спад
. Т.ч. аз със 40 къси дано да имам възможност да ги отиграя до 1000 $ и да спечеля чисто над 20 000 $
А моета мнение за тренд е the slope of 200 day moving average. Ако погледнеш от тази страна златото за последните 10 години не е имало down trend и може и да няма за следващите 10 години..
Коментар
Коментар