IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Julius Разгледай мнение
    Ти не разбираш ли, че на който е по-евтина валутата пръв ще се измъкне от блатото. Първо като си оправи търговския баланс и така...
    Нож с две остриета - евтината валута оскъпява вноса - САЩ като нетен вносител къде им е изгодата от евтина валута ?

Коментар

• Де гол е опитал да обмени долари в злато,но не е успял(1963?).Тези епизоди може да дадат светлина за реалния пазар на злато,без волфрам-
      ://www.youtube.com/watch?v=pKv6RcXa2UI

Коментар

• Първоначално изпратено от dani de vito Разгледай мнение
        Голямата новина на деня дойде от Швейцария, която не издържа да гледа собствения си франк толкова скъп и извърши интервенция, която доведе до поевтиняването му спрямо основните валути. Мисля ,че има братовчеди в Швейцария , Бернанке Какво им стана на централните банки , печатна надпревара ли имат
        Ти не разбираш ли, че на който е по-евтина валутата пръв ще се измъкне от блатото. Първо като си оправи търговския баланс и така...

Коментар

• Голямата новина на деня дойде от Швейцария, която не издържа да гледа собствения си франк толкова скъп и извърши интервенция, която доведе до поевтиняването му спрямо основните валути. Мисля ,че има братовчеди в Швейцария , Бернанке Какво им стана на централните банки , печатна надпревара ли имат

Коментар

• Първоначално изпратено от trade Разгледай мнение
            Внимаваите господа когато златото бе към 1500 и започна да слиза пак имаше писачи които предричаха нов тренд тогава писах че за да се установи низходящ тренд трябва да се наблюдават големите графики седмични и месечни защото досега тренда е бил по тях Мнения от рода на: ще обърне там и тук са хвърляне на монета Изчакаите да се образува нещо на графиката а дали е балон или не това не интересува никого това е цена и толкоз Франкът срещу долара балон ли е ?? Не не е просто е в тренд и рано или късно ще обърне както канадеца преди години но засега ни злато ни франк дават индикации за обръщане друго всичко е яка контра
            +1
            "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Внимаваите господа когато златото бе към 1500 и започна да слиза пак имаше писачи които предричаха нов тренд тогава писах че за да се установи низходящ тренд трябва да се наблюдават големите графики седмични и месечни защото досега тренда е бил по тях Мнения от рода на: ще обърне там и тук са хвърляне на монета Изчакаите да се образува нещо на графиката а дали е балон или не това не интересува никого това е цена и толкоз Франкът срещу долара балон ли е ?? Не не е просто е в тренд и рано или късно ще обърне както канадеца преди години но засега ни злато ни франк дават индикации за обръщане друго всичко е яка контра
              Last edited by trade; 03.08.2011, 17:12.
              Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                Златото като балон е на финала . Едва ли ще има сила да се надува повече от 10 работни дни... Най-вероятно още в следващите няколко дни ще почне да издиша и ми се струва че още в края на месеца ще го видим към 1550$ . След което пътят надолу към 600-800$ за Златото ще бъде отворен.
                +1
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

Коментар

• Мисълта ми за среброто е следната.
                  2007 година беше някъде 15,7 долара, тогава се сгромоляса до 7 някъде и дже години играеше до 10 долара.Тогава графиката като я гледаш, изглеждаше точно като спукан балон, обаче сега катго гледаш тогавашни данни (заради мащаба) даье неможеш да видив и корекция , че е имало
                  Затова и казвам да да мине още време , че падана да до 33 ама сега е 41 и като отвориш месечна графика си е една корекцийка (по-сериозна, като ако някои погледне след време тази графика няма да знае, че това спускане е било в порядъка на половин ден ).
                  А златото които се е заникмавал от да каьем 2007 до сега и играе знае, че колкото пожече пада толкова повече ще се качи.Като думата балон и статийките , че е балон ги чета от тогава, и даже та,м от 1030 панда до 690 долара и то на месечна пак трудно се вижда.От тогава колко такива корекции има от по 100 долара и повече надоло и после пак си се качва (къде бавно, къде не).
                  Извинявам се , за многото грешки , като свикнах на фонетиката на Вистата и сега на ХП само греша буквите

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?feature...CrDOSjk#at=109 гледайте и се учете

Коментар

• Novakat,

няма спор...суровина цената на която се манипулира може да се надуе много. Особено както беше случаят със среброто . Там онази групичка банки ако искаха и 55 и 60$ можеха да го направят ама не успяха . Т.ч. мисля, че там се отказаха вече т.к. разтовариха близо 20% от портфейла си през края на Април и едва ли ще се занимават отново да издуват среброто. Но всичко е възможно.

А инак за мен "балона на среброто се спука" , т.к. от почти 50$ да идеш на 35-33$ за 2-е седмици си е чисто пукане на балон

вярно тия гадове се прехвърлиха на Златото и се опитват да изиграят същия сценарий тук ... но златото е много по-голя пазар и неможе да балонизират толкова много като пазара на Среброто Т.ч. сме почти накрая ако не и май сме накрая тия 2-3 дни

Първоначално изпратено от Novakat Разгледай мнение
                      Господин Shemata за среброто не бързайте да казвате че може да се е спукал балона защото като нищо след месец над 50-те долара
                      ...
                      .
                      Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Предишният връх на златото при днешни цени е бил 5 000 долара (пет хиляди).

Чудете се още дали ще продължава да расте

Коментар

• Господин Shemata за среброто не бързайте да казвате че се е спукал балона защото като нищо след месец може да над 50-те долара.В момента сме в такива интерестни времена , че ....
                          Пожелавам ви успех при късите, дано излезнете на печалба бързо и не ангажирате много пари за тези позиции .

Коментар

• не знам кой е говорил за памук 400 долара.Пазарите са манипулативни- преди няколко дни се продадоха сребърни книжа за 10 милиарда ! долара за 1 ! минута обаче със златото тия игри много не вървят дано всички да сме на печалба тук ето и нещо на английски http://www.youtube.com/watch?feature...&v=SKdDeDglpdY

Коментар

• stkv,

мерси за съвета .... Но определено нямам намерение да излизам от късите .
                              Позицията бих искал да я затовря на печалба и то значителна .
                              Ако бях по-рисков играч даже щях да имам доста повече къси .

Аз съм фундаменталист т.ч. Moving Average и всякви такива термини не ги разбирам и не ме интересуват. Мисля, че един човек, който има поне 2-3 години опит на борси и т.н. би следвало да е видял доста балони и как се пукат и мисля, че здрав разум веднага би забелязал, че балона на Златото е във последната си фаза и скоро идва голямото пукане.

какво стана със Среброто и хората които твърдяха, че Май ще е 70-80 $ и после 100 и 150$ през лятото???

какво стана с хората дето твърдяха, че докрая на годината петрола ще е 200$?

какво стана с хората дето твърдяха, че Памука щял да стигне 400-500 $ през пролета и трябвало да стигне 800$ после?

май доста мечти се изпариха и много хора почустваха пукането на балоните....

да не говорим за акциите през 2007-а и т.н.

толкова балони се пръснаха за последните години, че на човек му трябва малко опит за да забележи балона на Златото

Първоначално изпратено от stkv Разгледай мнение
                              Мда..

...

Моят съвет е затвори позицията, явно не знаеш защо си там. Ако наистина пък ти харесва, може да влезнеш утре отново.

А моета мнение за тренд е the slope of 200 day moving average.

.....
                              Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                                Ако затворя в момента късото Злато съм около 6000$ назад...много си прав

За меня няма такова правило : "играеш против тренда или срещу тренда"...т.к. КОЙ Е ТРЕНДА? От утре може да хване съвсем друга посока??? ...

Човек взима позиция спрямо бъдещите очаквания. . А фундамента показва съвсем скоро пукане на балона и рязък спад . Т.ч. аз със 40 къси дано да имам възможност да ги отиграя до 1000 $ и да спечеля чисто над 20 000 $
                                Мда.. Това са въпроси, които трябва да се задават ПРЕДИ да си в позиция, а не след това. Моят съвет е затвори позицията, явно не знаеш защо си там. Ако наистина пък ти харесва, може да влезнеш утре отново.

А моета мнение за тренд е the slope of 200 day moving average. Ако погледнеш от тази страна златото за последните 10 години не е имало down trend и може и да няма за следващите 10 години..

Коментар

Working...
                                X