If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Това че ти не познаваш хора които използват технически анализ и са печеливши в дългосрочен план не значи це няма . Мога да ти изброя поне 10 човека , които са преуспели чрез финансовите пазари и всеки един от тях ползва технически анализ . Между другото всеки който работи с интернет може сам да седне и да си ги намери , а такива който използват САМО Фундаметален анализ и са успели НЯМА !
Няма...ъъ... Джордж Сорос..Джими Роджърс.. Досега не съм ги чул да анализират 200 дневната МА
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Аз пък не познавам някой който използва технически анализ да се е пенсионирал благополучно като е търгувал със собствени пари и за собствена сметка!
живко, във всеки един момент на където и да тръгне курса нагоре или надолу все ще има обяснение според техническия анализ... Това трябва да те накара да се замислиш сериозно. Аз специално, след дъъъъълги години мислене по въпроса съм достигнал до извода, че техническият анализ е създаден за обири на цацата... Направлява се мисленето на тълпата и се знае къде са групирани стоповете и се залагат съответните засади и капанчета. Много рядко напора на масата е толкова силен, че да скъса рибарската мрежа и да се озове нахранена и на свобода.
+++++
прилагам графично описание на най-стария технически анализ
пояснение: ако случайно изтървеш монетата - я хваща Forex посредника
Attached Files
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Аз пък не познавам някой който използва технически анализ да се е пенсионирал благополучно като е търгувал със собствени пари и за собствена сметка!
живко, във всеки един момент на където и да тръгне курса нагоре или надолу все ще има обяснение според техническия анализ... Това трябва да те накара да се замислиш сериозно. Аз специално, след дъъъъълги години мислене по въпроса съм достигнал до извода, че техническият анализ е създаден за обири на цацата... Направлява се мисленето на тълпата и се знае къде са групирани стоповете и се залагат съответните засади и капанчета. Много рядко напора на масата е толкова силен, че да скъса рибарската мрежа и да се озове нахранена и на свобода.
Това че ти не познаваш хора които използват технически анализ и са печеливши в дългосрочен план не значи че няма . Мога да ти изброя поне 10 човека , които са преуспели чрез финансовите пазари и всеки един от тях ползва технически анализ . Между другото всеки който работи с интернет може сам да седне и да си ги намери , а такива който използват САМО Фундаметален анализ и са успели НЯМА !
Ако в техническия анализ всичко беше лесно и ясно като бял ден , всеки щеше да печели...а това е невъзможно, предполагам дори и ти го знаеш ?
А това върху което трябва ти да се замислиш е защо като излезе новина , пазара веднъж реагира на нея а друг път не ? Това че чрез новите е най-лесния начин да манипулираш дребните играчи на пазара , за да им вземеш парите спор няма ! Примери и за това мога да ти дам, как излиза новина , дребните се набълбукват ,а големите прибират печалбите .... Така че май фундаменталния анализ се използва по-често за обиране на стопове и манипулации , а не техническия ......
Не съм чул за професионален трейдър -говорим за човек който си изкарва парите с търговия на финансовите пазари и да не ползва технически анализ . Ти ако знаеш някой успял кажи ми го кой е ?
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Shemata, последният път, когато ФЕД разпродаваше злато беше от нива 1750. Ако все още имаш сили да стискаш къси, слагай стоп-лос над 1770, но не затваряй сега.
Аз се прецаках с късото ми сребро, но няма да удължавам ценни метали, а ще търся вход за къси.
ФЕД не беше благосклонен към ценните метали. Просто сега се разнася пушилката.
Не съм сигурен, че те разбрах, за това питам - Имаш информация, че ФЕД продават злато? От къде е и може ли да споделиш нещо по-конкретно?
Иначе има разни такива слухове, но това се споменава съвсем между другото в така наречените fringe медии, така че и те нищо не знаят.
И още един последващ въпрос, ако отговора на първия е "Да" - не беше ли всичкото американско злато в treasury-то?
Обърни внимание на това, което написах вчера и днес си го цитирах.
Много е важно дали пазарите ще започнат да го възприемат. Ако да - златото ще пада, ако приемат (както е в момента), че удължаването на периода на нулеви лихви е прелюдия за QE3 - тогава златото ще расте.
Повярвай ми - няма трендове, има фундамент, който се изразява в тренд, но пък фундаментът също търпи промяна по отношение на тълкуванията му!!!.
Знам, че има противници на това ми мислене и ще кажа, че това е само Мое мнение.
Няма трендове защото не можеш да ги видиш ли ? Не съм чул за професионален трейдър -говорим за човек който си изкарва парите с търговия на финансовите пазари и да не ползва технически анализ . Ти ако знаеш някой успял кажи ми го кой е ? Аз не отричам фундаменталния анализ и не казвам че той няма значение за цените ! Техническия анализ може да ти даде представа къде може да завърши един импулс , къде да завърши една корекция и да се възобнови движението , нещо което фундамента не може . А колко пъти новините казват едно ,пазара си знае друго ? Не че не може с фундаментален анализ да изкараш пари , но все пак в графика е отразено мнението на всички участници на пазара , че дори и фундамента е включен някъде там в цената , много често преди още да са излезли новините ...... Шемата преди няколко дни беше писал че която и новина да излезе все е против златото....не искам да прозвучи грубо ама приказката за гладната кокошка която просо сънувала ....
Така - в корекция сме в момента. Трудни врема бяха и са де, но аз си оставам строго bullish предвид фундамента, който вчера се потвърди. Затова и моите позиции са само дълги. Но мисля преди всичко трябва вярна дългосрочна представа за пазара.
Обърни внимание на това, което написах вчера и днес си го цитирах.
Много е важно дали пазарите ще започнат да го възприемат. Ако да - златото ще пада, ако приемат (както е в момента), че удължаването на периода на нулеви лихви е прелюдия за QE3 - тогава златото ще расте.
Повярвай ми - няма трендове, има фундамент, който се изразява в тренд, но пък фундаментът също търпи промяна по отношение на тълкуванията му!!!.
Знам, че има противници на това ми мислене и ще кажа, че това е само Мое мнение.
Ти мислиш малко пожелателно - бичи пазар?! През последните 5 месеца златото е падало през 3, а се е качвало през два от тях. Може да се каже, че е в голям рейндж. Нека мине 2000 и тогава ще говорим за подновен бичи тренд.
Но няма значение какъв е пазарът, важно е да се отиграват движенията.
Така - в корекция сме в момента. Трудни врема бяха и са де, но аз си оставам строго bullish предвид фундамента, който вчера се потвърди. Затова и моите позиции са само дълги. Но мисля преди всичко трябва вярна дългосрочна представа за пазара.
Успешно възстановяване Пожелавам ти повече да се въздържаш и не скъсяваш бичи пазари
Благодаря!
Ти мислиш малко пожелателно - бичи пазар?! През последните 5 месеца златото е падало през 3, а се е качвало през два от тях. Може да се каже, че е в голям рейндж. Нека мине 2000 и тогава ще говорим за подновен бичи тренд.
Но няма значение какъв е пазарът, важно е да се отиграват движенията.
Тия загуби досега са хиляди - колко % от капитала трябва да се откажеш. А за 1750 е нещо нали знаеш ...ако го минем и нищо не стане пак ще има "аз чух от един и после видях онлайн някъде където казаха.."
Сори, че си се набутал на късото сребро ... надявам се си хванал после влака за нагоре
Пак казвам - той е само мечка на златото и си казвам мнението след кое ниво да стане неутрален, вместо да се занули.
Аз наистина ще скъсявам злато на нива от 1730-50, но ще ги стопирам на 1770.
Не съм минал на дълги при среброто, защото изчаквам да премине стресирането от погрешната ми търговия. Някъде около седмица ми е периода.
Успех.
Да ти е минало през ума че може възходящото движение при злато и сребро да се е възобновило ? Поне на мен корекцията при злато и сребро ми изглежда напълно завършена според вълните . Всеки сам си преценя , но не играйте нещо защото сте си го наумили че трябва да е така.
Не е препоръка !
Ех вълни вълниии... малко ли ви е фундамента от вчера казаха ви го в прав текст - Ще купуваме и боклук ако трябва за да държим цените високи.
Онзи ден Мр Обама призова корпорациите от патриотизъм да наемат американци на работа..абе въобще...
Shemata, последният път, когато ФЕД разпродаваше злато беше от нива 1750. Ако все още имаш сили да стискаш къси, слагай стоп-лос над 1770, но не затваряй сега.
Аз се прецаках с късото ми сребро, но няма да удължавам ценни метали, а ще търся вход за къси.
ФЕД не беше благосклонен към ценните метали. Просто сега се разнася пушилката.
Да ти е минало през ума че може възходящото движение при злато и сребро да се е възобновило ? Поне на мен корекцията при злато и сребро ми изглежда напълно завършена според вълните . Всеки сам си преценя , но не играйте нещо защото сте си го наумили че трябва да е така.
Напротив - давам му стоп цена. Както казах за среброто - изтървах възходящото движение и си изпатих с контрене. Той е упорит, но поне си казвам мнението къде би трябвало да си ограничи загубите.
Пазарът няма да свърши днес или утре.
П.П. Относно продажбите от ФЕД на злато на 1750 - сериозен съм. Тогава се говореше доста за това.
Тия загуби досега са хиляди - колко % от капитала трябва да се откажеш. А за 1750 е нещо нали знаеш ...ако го минем и нищо не стане пак ще има "аз чух от един и после видях онлайн някъде където казаха.."
Сори, че си се набутал на късото сребро ... надявам се си хванал после влака за нагоре
Имай малко милост към човека. Как ще разбере, че е грешен като му даваш още по-грешна надежда, че е прав
Напротив - давам му стоп цена. Както казах за среброто - изтървах възходящото движение и си изпатих с контрене. Той е упорит, но поне си казвам мнението къде би трябвало да си ограничи загубите.
Пазарът няма да свърши днес или утре.
П.П. Относно продажбите от ФЕД на злато на 1750 - сериозен съм. Тогава се говореше доста за това.
Коментар