IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX -Технически анализ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добре. Все едно си отговорил. Аз използвам графиката на колебанията - онази виолетовата. Там с помощта на един индикатор, който изчертава двудневната графика на колебанията по Ганн определям екстремумите, от които строя верило на Ганн. И ако сега има локален връх при 1,4535 то посоката е надолу. Мечото ветрило от този връх е активното. Но преди да се появи локалният връх 1,4535 е имало локално дъно на 1,4014 от него е имало бичо ветрило. Преди това е имало друг връх 1,4281 с мечо ветрило и т.н. За да не претрупвам графиката, както ме съветвате, разглеждам само последните 4 ветрила. Две бичи и две мечи. Като се появи ново най-старото го изтривам. Всяко ветрило има лъч 1х1. Построен е под ъгъл 45 градуса. Сега престави си мечото ветрило от 1,4535. Под ъгъл 45 има един лъч. Когато цената е под него позицията и е силна, защото цената е в атака. Когато мине над него позицията и е слаба защото е в защита. Това разбра ли?
    Last edited by GoDim; 30.07.2011, 19:19. Причина: това 1,4017 не ми злиза от главата - разбира се 1,4014

Коментар

• Първоначално изпратено от GoDim Разгледай мнение
      Ти как определяш посоката? Не ме питай за кой фрейм. Казах ти, че работя на дневна.
      Посоката е "тъмна Индия", но като седнеш пред компа трябва да имаш кристално ясно намерение със съответното поведение ... сетъпи му викат някой, гарнирани с ММ.

Писал съм много ГоДим и примери съм прилагал .... евентуално, ако не съм усетил прикрития ти интерес.

Коментар

• Първоначално изпратено от ChichoMancho Разгледай мнение
        Казвам пак: пишеш много думи ... прикриваш ли се зад тях ... знам ли?

Горното означава следното (без да използвам герои от зоопарка, като бикове и мечки и без да използвам през изречение мъдри реторични въпроси) :
        Независимо, че посоката (като модел, който не е изчерпан) която е на север, към момента доходоносните позиции са късите.

..... и така къде с твоя, къде с моя помощ си отговорих на въпрос номер 3.
        Нищо не си разбрал. Пратих те да четеш, че там съм мислил, писал и давал графики на спокойствие. Сега тук нещо ще пропусна или ще кажа накриво и пак ще се почне.
        Ти как определяш посоката? Не ме питай за кой фрейм. Казах ти, че работя на дневна.

Коментар

• Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнение
          Как е по правилно Al Brooks или All Books .... много книга бре, а казват, че ПА-то било мноо просто .... и днес ли пържи сом

Коментар

Още един всезнаещ.
            Пия си кафето и се замислих за теб
            Ти нещо като Българския Возни в Ган теорията ли се опитваш да се наложиш?

Коментар

За силната меча позиция от 1,4535 и едновременно силната бича позиция от 1,4017. Ако се върна към баскетбола.....
              Казвам пак: пишеш много думи ... прикриваш ли се зад тях ... знам ли?

Горното означава следното (без да използвам герои от зоопарка, като бикове и мечки и без да използвам през изречение мъдри реторични въпроси) :
              Независимо, че посоката (като модел, който не е изчерпан) която е на север, към момента доходоносните позиции са късите.

..... и така къде с твоя, къде с моя помощ си отговорих на въпрос номер 3.
              Last edited by ChichoMancho; 30.07.2011, 18:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoV Разгледай мнение
                Това трябва да е сложна система от правила прави 1,прави 2, после 3 и така до колко Прасе.
                Имаш към 15 индикатора,кои за какво е едва ли знаеш и да може и да си чувал.
                Горе на графиката имаш както трендови,така и осцилиращи.

Я вземи дай малко пояснения за системата си.Това което виждаш на картинката няма как да работи иначе.
                ...........
                Така е, наистина е сложна система. Разработих я съвместно с екип от учени, занимаващи се със секретни разработки за американското, китайското и руското правителства. Нямам право да издам техниката на търгуване по нея, тъй като се следят изявите ми в нета от тайните служби на същите тези правителства ( дори от достоверен източник разбрах, че и Мосад са в играта вече ) и не искам да ви навредя, тъй като ще бъдете преследвани.
                Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoV Разгледай мнение

Го диме,Гън има система за анализ на времето и цената,но това е и неговата система за търговия.
                  Ако имаш движение от т.А до т.Б го приемаш за 1-ца.Опъваш му фибото,както и ветрилата от максимума и минимума и засичаш точките в които лъчите се пресичат един с друг и с нивата на фибо.
                  Това се прави при изразено начало на импулсно движение и неговият край или движение от т.А до т.Б.
                  След което правиш ценова и времева матрица от различен порядък за максимума или минимума за които те интересува.Това всичкото от дневна на горе.
                  След което следиш нивата при лъчите с тези при фибо и ако съвпадат и цената се отблъсква от тях или пробие заемаш нормална позиция.
                  Когато нивата от ветрилата съвпаднат с фибо ценовата и времева матрица се влиза в двойна позиция.
                  И така нататък...

Иначе на манчо изглеждат най добре.Това е.
                  Още един всезнаещ. Съветите ти показват само, че не си чел темите, в които съм описал някои неща. Вземи прочети и после давай съвети. Най-простото: Ганн работи с квадрат 8 деления. Едно деление е 12,5%. Къде тук виждаш Фибоначи? Този спор съм го водил няколко пъти и нямам намерение да го почвам пак.

Коментар

• Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнение
                    Да, знам че са три, но викам една по една да я карам.
                    Супер, значи е обявил датите. Не бях влизал във форума скоро да проверя, как се движат нещата. Мерси за информацията

http://www.youtube.com/watch?v=JaxK4...x=4&playnext=1
                    Поздрав ))))
                    Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.

Коментар

• За силната меча позиция от 1,4535 и едновременно силната бича позиция от 1,4017. Ако се върна към баскетбола. След продължителните атаки на биковете, мечките успяха да вкарат в игра техния нов нападател 1,4535 и постепенно преминаха в атака. Биковете ги държат далеч от своята зона - 1,4161 и си имат своя нападател 1,4017. Вчера мечките атакуваха, бележеха лъч след лъч и им оставаше само да преодолеят 1,4161 за да притиснат биковете в глуха защита когато 1,4017 се изправи и избута цената нагоре. При нов връх над 1,4412 може да очакваме и нов нападател на биковете - 1,4225.

Коментар

• Първоначално изпратено от greedforsuccess Разгледай мнение

...........Може би в следващата книга ще го включи и него. Въпреки, че тази следваща книга от една година се приказва, но още я няма. Може и да се е отказал да пише.
                        ...........
                        цели три ще излизат
                        първата на 6.12, последната на 24.01.12

http://www.amazon.com/Trading-Price-...2035821&sr=1-1

http://www.amazon.com/Trading-Price-...2035821&sr=1-3

http://www.amazon.com/Trading-Price-...2035821&sr=1-4
                        Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от fickata Разгледай мнение
                          Аз имам силни очи купи си очила

http://www.2shared.com/photo/NNm1-Gyp/3_online.html
                          Това трябва да е сложна система от правила прави 1,прави 2, после 3 и така до колко Прасе.
                          Имаш към 15 индикатора,кои за какво е едва ли знаеш и да може и да си чувал.
                          Горе на графиката имаш както трендови,така и осцилиращи.

Я вземи дай малко пояснения за системата си.Това което виждаш на картинката няма как да работи иначе.

Грииди,всеки път когато си без план със стъпки 1,2,3 и т.н .включително с правила за ММ няма как да имаш свобода,точно обратното.Имаш психологически измамни положения,както демото създава в търговеца.

План изграден от технически правила,но не 15 като на прасето.
                          И ПА с обем ли?? ами обем от кои брокер или от няколко големи заедно или как по точно.??????

Па над 4часа ок,но на по малките е доста трудно това.Все пак се работи с характеристиките на природата,физиката и още няколко науки,тоест това е изкуство.

Няма как едни и същи модели в ПА да имат едни и същи значения на 15мин и 4 часа примерно.
                          Зависи за колко си влезнал и колко можеш да губиш рискуваш.

И ако малко разгледаш логическите вериги при Па,едва ли са толкова прости колкото ти се струват.
                          Ето ти линк: http://www.forexfactory.com/showthre...2331&page=6637
                          чети между редовете и пак говори за Па.

Го диме,Гън има система за анализ на времето и цената,но това е и неговата система за търговия.
                          Ако имаш движение от т.А до т.Б го приемаш за 1-ца.Опъваш му фибото,както и ветрилата от максимума и минимума и засичаш точките в които лъчите се пресичат един с друг и с нивата на фибо.
                          Това се прави при изразено начало на импулсно движение и неговият край или движение от т.А до т.Б.
                          След което правиш ценова и времева матрица от различен порядък за максимума или минимума за които те интересува.Това всичкото от дневна на горе.
                          След което следиш нивата при лъчите с тези при фибо и ако съвпадат и цената се отблъсква от тях или пробие заемаш нормална позиция.
                          Когато нивата от ветрилата съвпаднат с фибо ценовата и времева матрица се влиза в двойна позиция.
                          И така нататък...

Иначе на манчо изглеждат най добре.Това е.

Коментар

Годим червените вектори са специално за теб пуснати. Сигурно мога да пусна още толкова, ако взема да се замисля, но към момента ми е безпредметно. Преди да ми теглиш игнора, моля да ми отговориш на въпрос номер 1 и 3.
                            Ако се държиш нормално, може да си говорим нормално. Ще се опитам да ти отговоря, въпреки, че прозира някакво заяждане.
                            1. Много думи? Не ми се струва, че използвам много думи. Напротив не изписвам всичко, което виждам и което включвам в изграждане на мнението си. Преди време, след един мой опит да опиша нивата на подкрепа и съпротива Манът седна и написа 3-4 изречения, в които едвам разпознах моята "проноза". Та и за писането се иска талант, Аз нямам такъв.
                            2. По ветрилата. Това съм го писал много пъти. Има го и в отделна тема: "Как да "разчитам" ветрило на Ганн" ето тук
                            http://forexforum.bg/viewtopic.php?f=58&t=871&start=0
                            За "късите движения". Анализът е на Н4 графика. А там движенията, понякога, за един бар остават между два лъча. Е когато лъчите са близо и движенията може да очакваме да са къси....

Last edited by GoDim; 30.07.2011, 17:18.

Коментар

Хе-хе-хе! Фицка, добре изглежда! Къде по-добре от оригинала
                              Абе важното е, че ми говори
                              П.П. Да не са засегнеш, знаеш ми стила вече
                              Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

Коментар

хубу... така да е, но чудя как се оправяте с форекса, като една графика неможе да приложите както трябва (много нюню бе)
                                Аз имам силни очи купи си очила

http://www.2shared.com/photo/NNm1-Gyp/3_online.html

Коментар

Working...
                                X