IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да построя ветрило на Ганн в МТ4

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ей малоумен килимар, спри да цапаш ФОРЕКС темата

Коментар

• Благодаря .Супер си
      Анализи EUR/USD

Коментар

• Първоначално изпратено от Igo Разгледай мнение
        за график на дневна разбрах защо приемаш период 256 единици. на малките фреймове също го използваш. приемаш ли този период като някаква твоя база или имаш друго предвид?
        Работя само с дневна графика. Всичко друго не е коректно. Ще видиш, че при Н4 графика използвам коефициента от дневна. Но за това другата седмица.

Иначе фракталността, както е описана в статията за MurreyMath ми позволява точно това - да работя навсякъде с 256 бара. 256 бара на М1 са част (фрактал във формата на квадрат) от 256 бара на М5 (фрактал във формата на квадрат). Е и ако времената в МТ4 бяха подбрани по друг начин можехме да продължим и на нататък в същото отношение. Затова по-добре да не задълбаваме, а? Важното е, че големият фрактал на дневна е съставен от няколко фрактали на Н4, всеки от които от няколко фрактали на Н1. А самите MurreyMath нива се смятат така, че да има връзка между отделните фрактали. Т.е. нива от дневна се явяват и нива от Н4 и т.н. Абе опитвам се да обясня просто неща, които са по сложни. По-добре причети статията.

Коментар

• за график на дневна разбрах защо приемаш период 256 единици. на малките фреймове също го използваш. приемаш ли този период като някаква твоя база или имаш друго предвид?

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
            Годиме, а как изобщо и принципно се строи този ветрилник, дори да не е с МТ4
            Би трябвало да го има като инструмент. Но както видя не е дотатъчно само да го изчертаеш. Трябва да го съобразиш с времевия интервал, да промениш мащаба и... Аз от две години го мъча на МТ4.

Коментар

• Първоначално изпратено от liyan Разгледай мнение
              Нищо такова не искам. Ти пускаш графики с тези канали на м5, м15 от време на време. Не ми разбра въпроса.

Интересуваме само този индикатор. Тук си задал дата, която обхваща определен период. Ако искаме да видим за м15?

п.с. Извинявам се, видях отговора - 256 бара.

Да 256 бара, но първият параметър трябва да е

Коментар

• Ето на М30

Да знам, че си учуден. Но ще можеш ли да се движиш след пазара? Тук нивата се сменят често. И графиката я почваш отначало...

Коментар

• Първоначално изпратено от GoDim Разгледай мнение
                  Приятелю, ти все искаш ако може и на М1 да работи.
                  Нищо такова не искам. Ти пускаш графики с тези канали на м5, м15 от време на време. Не ми разбра въпроса.

Първоначално изпратено от GoDim Разгледай мнение
                  После индикатора за нелинейни канали със следните промени във входните параметри.

Както виждате промених единствено началната дата на изчисленията.
                  Интересуваме само този индикатор. Тук си задал дата, която обхваща определен период. Ако искаме да видим за м15?

п.с. Извинявам се, видях отговора - 256 бара.
                  Last edited by liyan; 15.11.2010, 01:02.
                  DJ сватба

Коментар

• Годиме, а как изобщо и принципно се строи този ветрилник, дори да не е с МТ4
                    Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Първоначално изпратено от liyan Разгледай мнение
                      За индикатора за нелинейни канали какви са настройките за минутни и часови графики и как ги определяш?
                      Приятелю, ти все искаш ако може и на М1 да работи. Ами може, ама дали работи? Ето на М5. След като говорим за фракталност. няма значение какви са деленията върху осите.

Работя с постоянен брой на баровете - 256.
                      Last edited by GoDim; 15.11.2010, 00:36.

Коментар

• За индикатора за нелинейни канали какви са настройките за минутни и часови графики и как ги определяш?
                        DJ сватба

Коментар

• Първоначално изпратено от Igo Разгледай мнение
                          чудесна тема.
                          как в последния прозорец определяш кой лъч кой е?
                          Ами нормално си ги броя. Пунктирите и 1х1 са ми ориентири.
                          И винаги мога да преместя графиката така, че да видя върха или дъното от където са прекарани Нали са на моя компютър. И точно тава е целта на темата. Да дойдат и на вашите компютри, ако искате. Следващата седмица, ако не ме домързи, ще продължа с графиките на Н4.

Коментар

• Графиката с нивата.

Малко уточнение за темата "Как да построя ветрило...."

Нивата на лъчите са изчислени по таблицата. Нанесъл съм ги на графиката с тези ценови етикети. Ако съвпадат с лъчите всичко е ОК. Ако се разминават - пробвам с промяна на ветрикалния мащаб. Понякога нещата се трудни. Защото мащабът се движи на стъпки. От значение е и мястото на графиката. Ако я вдигна по нагоре или ако я сваля по-ниско получавам различни резултати. Избирам онзи, който ме удовлетворява.
                            Last edited by GoDim; 14.11.2010, 13:45.

Коментар

• чудесна тема.
                              как в последния прозорец определяш кой лъч кой е?

Коментар

• +1 мерси за споделената техника ще я добавя по принцип и аз си правя подобни чертежи но с много фибоначита

упспехи
                                mWPCloud.com

Коментар

Working...
                                X