IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да построя ветрило на Ганн в МТ4

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Разгеле и поздравления за темата!
    Дано килимените хора се преместят тук и да не спамят там където другите вадят пари

Коментар

• Как да построя ветрило на Ганн в МТ4

Здравейте,

Започвам тази тема с идеята повече хора да могат да строят лъчите на Ганн, за повече инструменти, за повече брокери и т.н.

и в крайна сметка да има повече дебати в темата за форекс. A защо и да не направим специална тема за анализи по Ганн.

Първо качвам няколко индикатора необходими за изчисленията и построенията. Също така и таблицата в Excel за изчисляване на

точните нива на лъчите. Ще ги намерите като прикачени архивирани файлове на края на поста.

Ето страниците на първоизточниците.
      http://www.procapital.ru/showthread.php?t=15515
      http://forum.alpari.ru/post1385227-1669.html

Преди да стартирате МТ4 ги разархивирайте в

Когато стартирате МТ4 би трябвало да се компилират автоматично и да се появят в

Ако не се появят ще трябва да ги компилирате ръчно. Е ама това няма да го описвам, че ще се занимавам само с допълнителна

работа.

Индикаторът за нелинейните канали не е необходим за ъглите на Ганн, но съм решил да достигнем до графиката, такава каквато

аз я давам в седмичния анализ.

Понататък. Зареждам една празна дневна графика на избрания инструмент. Аз избирам кабела. Защото за евро/долар имам

графика. До колко работи се опитвам да ви покажа. Ето да видим как ще изглеждат лъчите на този инструмент. Някъде върху

графиката натискам десния бутон на мишката и избирам "Настройки..."

Избирам следните настройки:

В момента само казвам, че мащабът е фиксиран без да уточнявам границите. Приемам ги такива каквито са.
      След това качвам индикаторите върху графиката.
      Първо MurreyMath със следните промени във входните параметри.

После индикатора за нелинейни канали със следните промени във входните параметри.

Както виждате промених единствено началната дата на изчисленията. Зададох началото на 4-то тримесечие на 2009 г. На

01.01.2011 г. ще преместя началото на дата 01.01.2010. По този начин имам винаги един период по-голям от една година - от

четири до пет тримесечия. Може да се избере и възможността за изчисляване с определен брой барове назад, но за това трябва

да знаете броя на дните. А за това по-късно.

Накрая качвам и последния индикатор. Той построява графика на колебанията по правилата на Ганн. С негова помощ ще определям

екстремумите, от които ще строя ветрилата. Стартирам го с параметър 2 и жълт цвят.

Ето как изглежда графиката сега.

Сега да добавим няколко инструмента в лентата с инструменти. С десен бутон на мишката върху лентата с инструменти и избор

на "Настройки..."

Така. Почти съм готов да построя ветрило на Ганн. Нали го има вече в инструментите.
      Но първо малко сметки. Нека да сметнем колко е едно деление в пипове на MurreyMath нивата. Ами от 14648 вадя 14160 и

получавам 488 пипа. Така сага да определим калко е делението по времето. Ганн е работил с 30 дни. Но 8х30=240 дни годината?

Първоначално смятах така. Но после, като почетох малко по MurreyMath страниците приех да работя с 32 работни дни. 8х32=256.

малко повече от работните дни в годината. 2х32=64 - едно тримесечие. 4х32=128 - половин година. Абе въобще 256 е броят на

баровете, ако искате да работите с постоянен брой барове с първите два индикатора. Сега да определим коефициента - делим

488 пипа на 32 дена и получаваме 15,25 пипа на ден. Е вече с екстремумите и този коефициент мога да построя ветрило на

Ганн. Ето как изглежда това за върха 1,6875 от 16.11.2009 г. Натискам върху инструмента ветрило на Ганн и поставам точката

върху върха. После "дърпам" надясно. Колкото повече толкова по-добре. Все пак гледам да не минавам в бъдещето. След това

цъкам върху средната линия на ветрилото и задавам следните параметри.

Ето как изглежда ветрилото сега. Но дали е "вярно"

Знам, че лъч 1х1 е под 45 градуса. И ще променя така вертикалния мащаб, че това да бъде вярно. Нормално използвам прегъната

под 45 гр. хартиена изрезка. Или с помощта на таблицата изчислявам нивата на ветрилото за дата, нанасям стойностите като

стрелки и променям мащаба, докато лъчите минат през стрелките.
      Но ето и още един начин. Модифицирам инструмента Времеви зини на Фибоначи.

Да правя от 0 до 8 стойностите 0 до 8. За да получа квадрата на Ганн. Маркирам инструмента и местя задната точка докато

видя 32 дни. Нали толкова е делението по времето. Получената мрежа трябва да е от квадрати - променям мащаба като хващам

отляво на графиката - ветрикалната скала и бутам или дърпам. Ето какво получих.

Друг елемент е мрежата на Ганн. Тя се строи по този наин.

Както вече съм казвал във ветрилото на МТ4 липсват ъглите 2х1 и 1х2. Тях строя допълнително.

Като коефициента го умножавам или деля на две.
      После съм построил и ветрилото от 1,4230 от 20.05.2010.

Така. Имам и един чертеж с по-голям мащаб. Първоначално го копирам от този. Как? Просто го затварям с червеното Х. После

два пъти го отварям от

И единия го мащабирам с + докато получа желаната ширина на барчетата. После по познатия метод за верикалния мащаб. Не

споменах, че в това състояние графиката се мести, както се местят картите в пасиансите.
      Графиката в по-едър мащаб.

И веднага един бърз анализ. Цената се е движила дълго време до 2х1 от 1,4230. Върнала се е за подкрепа от 1х1. И в момента

се движи по този ъгъл. Ако получи подкрепа може да очакваме нови върхове. Дали ще стигне отново до 2х1. Не вярвам. Но при

пробив на подкрепата целта е 1х2.
      Attached Files
    Working...
    X