Благодаря, че ми вдигна темата... Дори от този пример дето си дал хората могат да научат нещо. За теб, за мен, за ъглите на Ганн.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да построя ветрило на Ганн в МТ4
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от GoDim Разгледай мнениеКак се развива ситуацията?
Графиката е на М5. Лъч 1х1 е в златно. Проникването е с червено. Стопът отдавна трябва да е преместен на 0.
на времето четях един анализатор новозеландец , който уж голям го вадеше...
даже бях се "абонирал" , обаче ми направи впечатление все дава позиции с 20-30 пипа стоп , но иначе с 200-500 пипа таргет , докато не сравних времево и се оказа че той анализа го е постнал след като пазара е направил едни 100 - 150 пипа от вероятната цена за вход.....направо зяпнах, но нали тогава бях новобранец и не ми направи голямо впечатление ...но гледам Гошко явно и той е изучил този занаят..... даже съветва как вече "може " да си преместите стопа на 0 ...колко великодушно и впечатляващо......
ами и второкласник може да даде такава "прогноза" бе Гоше.....
Коментар
-
На линка има начин за построяване на ветрилото на Ганн на МТ5.
http://avladfx.livejournal.com/8418.html
Това е първа част. Урокът е от три части. Горе в ляво - вперед.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Igo Разгледай мнениеза график на дневна разбрах защо приемаш период 256 единици. на малките фреймове също го използваш. приемаш ли този период като някаква твоя база или имаш друго предвид?
Първоначално изпратено от GoDim Разгледай мнениеРаботя само с дневна графика. Всичко друго не е коректно. Ще видиш, че при Н4 графика използвам коефициента от дневна. Но за това другата седмица.
Иначе фракталността, както е описана в статията за MurreyMath ми позволява точно това - да работя навсякъде с 256 бара. 256 бара на М1 са част (фрактал във формата на квадрат) от 256 бара на М5 (фрактал във формата на квадрат). Е и ако времената в МТ4 бяха подбрани по друг начин можехме да продължим и на нататък в същото отношение. Затова по-добре да не задълбаваме, а? Важното е, че големият фрактал на дневна е съставен от няколко фрактали на Н4, всеки от които от няколко фрактали на Н1. А самите MurreyMath нива се смятат така, че да има връзка между отделните фрактали. Т.е. нива от дневна се явяват и нива от Н4 и т.н. Абе опитвам се да обясня просто неща, които са по сложни. По-добре причети статията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GoDim Разгледай мнениеНали разбираш в какво положение се постави сам. Мога да ровя назад и да намирам всичко, което ми трябва за да те направя смешен. Просто защото се изказваше като шут. Да го правя ли? Казах ти преди време "Живей като другите..." Нека бъде така! Повече няма да напиша нищо адресирано към или за теб.
Коментар
-
Нали разбираш в какво положение се постави сам. Мога да ровя назад и да намирам всичко, което ми трябва за да те направя смешен. Просто защото се изказваше като шут. Да го правя ли? Казах ти преди време "Живей като другите..." Нека бъде така! Повече няма да напиша нищо адресирано към или за теб.
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнением/у другото да ти кажа ли едно култово изречене от лексиката на пишман анализаторите като теб......
Не си осъзнал ( едва ли някога ще успееш ) една фундаментална част от успешната форекс търговия ,а именно че загубата от позиция е основна част когато човек започне да търгува на този пазар ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениеясно...... измъкваш се по терлици....мислех си че сме свидетели на развитието на една полезна тема , а ти създателя и главния двигател за нейното съществуване се уплаши ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от GoDim Разгледай мнениеА сега "колега" обърни обекта и субекта на написаното от теб и го прочети отново.
м/у другото да ти кажа ли едно култово изречене от лексиката на пишман анализаторите като теб......
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение"Колега" сега разбирам защо ти никога , ама никога не си и няма да можеш да спечелиш и 5 лева от този пазар ... Не си осъзнал ( едва ли някога ще успееш ) една фундаментална част от успешната форекс търговия ,а именно че загубата от позиция е основна част когато човек започне да търгува на този пазар ...
за позицията - а аз се чудех къде изчезна вчера ,а ти цял ден си бил като изтръпнал , молейки се да ми бъде ударен стопа...Ами типично по бългаски чуждото "нещастие" е било твое щастие ... както казах по горе това мое "нещастие" е част от играта и за мене е просто една сделка с негативен резултат нищо повече.... както се казва за мен това е ежедневието и не само за мен ,а за всички трйдъри на този пазар .
Очевидно е че ти не си такъв и даже се видя от факта че загубите ти и на демо експеримента ти наречен гръмко " Търговийка по ТС лъчи на Ганн" ти причини доста голяма морално психическа щета.... как може човек да изпадне в депресия от една демо игра винаги ме е учудвало....
Какво да ти кажа Годим падна ми в очите ..все си мислех че си сериозен мъж и можеш да посрещаш предизвикателствата достойно , а ти злорадстваш като едно пуси .... жалко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GoDim Разгледай мнениеРадвам се, че пазарът затвори най-накрая голямата ти уста. Това са първите нива, които съм видял от теб. И нищо, че са от добре познатия ти мейджър пазарът те отнесе. А моята прогноза? Дори се е преизпълнила. Цената е достигнала до 1х3.
Можеш да се правиш на ни лук ял, ни лук мирисал. Все ми е тая!
за позицията - а аз се чудех къде изчезна вчера ,а ти цял ден си бил като изтръпнал , молейки се да ми бъде ударен стопа...Ами типично по бългаски чуждото "нещастие" е било твое щастие ... както казах по горе това мое "нещастие" е част от играта и за мене е просто една сделка с негативен резултат нищо повече.... както се казва за мен това е ежедневието и не само за мен ,а за всички трйдъри на този пазар .
Очевидно е че ти не си такъв и даже се видя от факта че загубите ти и на демо експеримента ти наречен гръмко " Търговийка по ТС лъчи на Ганн" ти причини доста голяма морално психическа щета.... как може човек да изпадне в депресия от една демо игра винаги ме е учудвало....
Какво да ти кажа Годим падна ми в очите ..все си мислех че си сериозен мъж и можеш да посрещаш предизвикателствата достойно , а ти злорадстваш като едно пуси .... жалко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениегледам ,че този път много надълбоко "проникна " цената в този лъч , но съм сигурен ,че силата на лъча пак ще я дръпне към себе си ... но като изхождам от принципа на ластика това дръпване ще бъде доста мощно и ще "проникне" от долу нагоре през лъча с голяма сила ..затова препоръчвам дълъг кабел с таргет минимум 30-40 пипа над днешния връх ... стопа ако ластика не сработи поставяме на лъч 1:1 от 2.1161 (октомври 2007 г.) - текущо на 1.5886 до 20:00 часа БЦВ.....
И таблицата
[CODE]15649
2,54 2x1 1x1 1x2 1x3
00:00 144 16381 16015 15832 15801
04:00 145 16386 16017 15833 15802
08:00 146 16391 16020 15834 15803
12:00 147 16396 16022 15836 15804
16:00 148 16401 16025 15837 15805
20:00 149 16406 16027 15838 15806
00:00 150 16411 16030 15840 15807
[/CODE]
Можеш да се правиш на ни лук ял, ни лук мирисал. Все ми е тая!
Коментар
-
Първоначално изпратено от GoDim Разгледай мнениеДа довърша примера. Зная какъв риск поех да показвам нещо с непознат инструмент.Първоначално изпратено от GoDim Разгледай мнениеОчаквах нещо да се обърка с движението, но неочаквах техническия гаф с таблицата.
Първоначално изпратено от GoDim Разгледай мнениеС това завършвам темата за построяване на ветрило на Ганн с МТ4. Опитах се да покажа, какво да гледате в плетениците на чертежите. Дали съм успял? Дето се казва "Не стреляйте по пианиста! Той толкова си може"Last edited by йосиф; 23.11.2010, 10:50.
Коментар
-
Да довърша примера. Зная какъв риск поех да показвам нещо с непознат инструмент. Очаквах нещо да се обърка с движението, но неочаквах техническия гаф с таблиците. Това е графиката на М15 към края на деня.
С това завършвам темата за построяване на ветрило на Ганн с МТ4. Опитах се да покажа, какво да гледате в плетениците на чертежите. Дали съм успял? Дето се казва "Не стреляйте по пианиста! Той толкова си може"
Коментар
Коментар