за какво намекваш, Пич?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"Сделките на един Новак във FOREX-a ... и не съвсем ...
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от йосифПървоначално изпратено от SСПичове,абе Новака дали вече почна да продава сигналите,някой случайно да знае чрез сайт ли ги предлага,по скайп ли,по и-мейл ли?Дайте да се абонираме и да правиме пачки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SСПичове,абе Новака дали вече почна да продава сигналите,някой случайно да знае чрез сайт ли ги предлага,по скайп ли,по и-мейл ли?Дайте да се абонираме и да правиме пачки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPARTСори , долното четиво е като казармата -- тежко , но продължително !
Предназначено е за аудиторията на балъците , голяма част от която все още се плацика тука под стари или нови Никове .... Често и с по няколко за да е по интересна " дискусията "
източник : http://..com/forum/viewtopic.php?t=3...r=asc&start=15
За начинаещите и непросветениете ще кажа -->> бягайте далече от никовете и техните синоними в горния линк , изпаднали във възторг и умиление от " системата ".BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Коментар
-
Сори , долното четиво е като казармата -- тежко , но продължително !
Предназначено е за аудиторията на балъците , голяма част от която все още се плацика тука под стари или нови Никове .... Често и с по няколко за да е по интересна " дискусията "
източник : http://forex-freezone.com/forum/view...r=asc&start=15
За начинаещите и непросветениете ще кажа -->> бягайте далече от никовете и техните синоними в горния линк , изпаднали във възторг и умиление от " системата ".
Налага се да копи --пействам , щото фрий -зоната е угаснала и линкът е неактивен за читателите :
Andro Пуснато на: Вто Юни 27, 2006 2:47 pm Заглавие:
Здравейте колеги.
И аз реших да вкарам малко материал в темата за Дон Карлос. Всичко което може да прочетете по долу съм събирал и колекционирал защото съм го считал за ценно от Инвестора. Дискусиите са от декември 2004г. Интереса ми към този тип търговия се е запазил и до ден днешен. Преди няколко месеца отворих и тема "Усредняване" тук в нашия форум и стана интересна дискусия. Усредняването си е игра без стопове - това което правят Дон Карлос, РРР, ГЕО и други. Познавам играта на ГЕО вече в подробности и ще кажа, че тя е малко по различна обаче. Все пак ГЕО добре е да прочетеш всичко което съм извадил тук, защото може да се появи нещо полезно за коментиране.
Приятно четене на тези които се интересуват от темата за начина на търгуване на Дон Карлос.
Дон Карлос: GBP/NZD
НАЙ-ПОСЛЕ ПРИКЛЮЧИХ С ДЪЛГИТЕ !!!!! Изпълнен ми е лимита на 2.70 )))).
Позицията отворих на 3 август с 10 К на 2.8258 и след многобройни
добавки свалих средната цена до 2.6740 и общо 480 К.
Резултатът е 260 х 48 = 12 480 пипса или 12 480 NZ долара.
KOKO: GBP/NZD
Chestito don vazhishtavam se na igrata ti jalko 4e oshte ne moga da si go pozvolia
Дон Карлос: КОКО
Благодаря, да ти се връща десеторно! Този случай за сетен път ме убеди, че
във форекса ЗАГУБА НЯМА. Вече около година не съм затварял на минус.
KOKO: Марио Димитров
Доне пробвах тази игра успешно няколко пъти но се набутах с канадеца - хеджирах така че набутвацията не бе голяма и като цяло не съм на загуба - но от него а аз много рано започнах накрая тъй като ми писна и добре че ми писна че още щях да добавям затворих с 2к загуба. Много набъбна сумата и реших да пия една вода.
Но стратегията е добра и работи и още я играя но не прекалявам много. Обаче тогава када прекали
Не е добре, че ти е писнало и си затворил. Канадецът ще даде добри пари, можеш
да ми вярваш. Без самодисциплина не става. А и добавките не се правят механично.
Има си определени показатели - кога и колко.
KOKO: КОКО
Доне много ама много си прав но ако трябваше да добавям още два три пъти щях да затворя в това над 50% от сметката си и за това аз прецених че е по добре да издебна момента и да затворя на 2к загуба плюс 100 долара от бас с Караиванов отколкото да загубя 20К и да чакам божията милус. Казах ти че съжалявам че тръгнах с голям процент от акаунта който не ми позволява това. Добрия момент е че си ги избих с лихвата Благодаря ти и успехи в бъдеще
Марио Димитров: EUR/$
Miro-Varna3,
Трябва да обърнеш внимание на играта на Дон Карлос!
Тя си има правила,кога и с колко да добавяш. Основното е -колко можеш да си позволиш,без да си рискуваш акаунта.Успех
Дон Карлос: Марио Димитров
Ще кажа само, че системата съм разработил аз и не е подчинена на никакви форекс-правила.Плод е на многомесечен труд. Съжалявам, но едва ли ще кажа нещо повече при такива реакции от страна на неидентифицирани гастрольори. А на въпросния кики ще кажа, че и в GBP/NZD бях дълъг от 3 август и от 2.8258. Това обаче хич не ми попречи снощи да зарворя на приличен профит. И още нещо. Не само в еврото, а в още 4 инструмента съм накупил долари и смятам да затворя с подобни, дай боже и по-добри печалби.
Съжалявам, Марио, че няма да получиш отговор, но така ще е, докато Форумът е място за изливане на злоба и завист /чисто нашенски патент/, а не за обмяна на опит, да речем.
Желая ти успех!
ПП. От около година нямам позиция, затворена на минус. А от предишната къса GBP/NZD, 21 - 29 юли направих 4092 долара. Впрочем, сделките ми са публикувани.
Баламата: Системата
Не се заблуждавайте, системата на Дон Карлос работи много успешно, стига да имаш достатъчно пари в сметката си и да спазваш правилата за удвояване и затваряне на позициите. Аз лично колкото пъти съм спазвал правилата съм излизал на печалба. Напоследък се уплаших да играя срещу тренда и затворих на загуба.... Всичко зависи от психиката на играча и от това, доколко е сигурен в себе си. В противен случай каквато и система да използваш задължително губиш, няма друг вариант. И нито графичния анализ може да ти помогне, нито фундаменталния, нито японските свещи.... Още по-малко пък мненията на големите капацитети по форумите....
Петър Караиванов: за Дон Карлос
Ще си позволя да взема отношение по въпроса за стратегията на Дон Карлос.
Не го познавам и не зная с какъв ресурс разполага,както и не зная какви са му приходите и разходите.И не ме интересува НО
1.По неговата система на търгуване се реализират най-големите загуби,особенно от начинаещи
2.Този начин на търговия е характерен за ГОЛЕМИ институционални инвеститори като пенсионни фондове,застрахователни компании и т.н.т. на които ежемесечните приходи надвишават в пъти разходите им,достатъчно са богати и имат огромни количества свободен ресурс, което им позволява да приемат тази стратегия.Те могат винаги да добавят,удвояват и Н-яват защото разполагат с инструменти като ПАРИ и ВРЕМЕ. Всеки който разполага с достатъчно и от двете, просто няма как да загуби.
Но нека всеки сам си предцени до колко отговаря на тези 2 задължителни условия
Успех на всички Спекуланти
Poohbear newbie: за Дон Карлос
Дон Карлос,
Би ли споделил колко общо е отрицателният суап от позицията в NZD? Желая ти успех
Don Juan: Do Don Carlos
Аз мисля, че си е чисто самоубийство и един прекрасен ден увлечен от това, че Не може да няма корекция, ще те доведе до занулен акаунт. Колкото повече си загубил, толкова повече тежи и не можеш да се откажеш. Ето тогава идва и края. Това е Форекс, тука има само едно - таланта на спекуланта. Който го няма, да се отказва докато не е загубил години и в един момент се запита, Абе аз не можех ли да направя нещо друго като не съм за Форекс.За мен тази система не зависи от това колко пари имаш. Има не един пример, в който тренда е толкова дълъг, че е довеждало до масово уволнение на цели бордове от директори на валутни отдели, спазвайки точно подобен род упорство на игра срещу тренда.А да попитам? Защо трябва да се купи срещу тренда, когато може да вървиш по течението. Нагоре и после надолу и пак и пак.
Don Juan: Do Don Carlos
Имам предвид същите ти умения дето очевидно са уникални, ама по тренда, ако тръгне срещу теб, тогава добавяй и прави тези дълги повторения от добавяния. Без стоп ама по тренда си е определено единственото което все още не ме е предало, но аз след -75 пипса затварям, не добавям и търся друго влизане или друга двойка. С концентрация на капитала в една сметка. Без хеджиране и разбира се с това, което наричам Да ти шарят очите и да ти чатка пипето.
Кажи Доне, защо не по течението, а така както ти го правиш. Аз съм нов. Не съм те чел преди.
Don Juan: за Дон Карлос
Изхождам от историята и работата, която върша, няма институция, която да не се е прецаквала, на добавки срещу тренда, ако това е било нейна политика. Повечето валутни бюра по света спазват свои вътрешни правила и там категорично е забранено да се добавя срещу тренда. Каква е гаранцията, че някой ден ще избиеш. Ами ако не стане? Тогава просто се стига до един процент загуба за бюрото, при който главният дилър изгърмява като бушон. Завинаги и повече никъде в големите бюра не го вземата на работа. Става самостоятелен играч, но да си сам е много много много по-трудно. Вярвай ми!
KOKO: за Дон Карлос
Не искам да ставам адвокат на Дон карлос още повече не го познавам лично но само ще добавя че не е редно да се съди за една система без тя да се пазнава. Казвам това защото съм играл по подобен начин като съм имал винаги хеджиращи поръчки - защо да не си къс без стоп в евродолар например ако си дълъг в кабел. Не знам всичките му позиции за което нямам морално право да коментирам играта му смятам че и другите не би трябвало да оплюват различното без да го познават. Петър е прав че само големите могат да си позволят такава игра и за това не ми е практика - за големи нямам в предвид пенсионни фондове и от сорта защото те не играят на форекс Петре а иначе си много прав в това което каза
Баламата: за Дон Карлос
Май е безсмислено да се спори по този въпрос, но може да се направи една елементарна проба. На демо си открийте по една сметка с 10000 долара, започнете с 0.01 лот срещу тренда, удвоявайте на всеки 100 пипса и затваряйте на печалба винаги, когато излезете на такава, която бихте реализирали от първия си лот. След затварянето се оглеждайте за нов вход, пак с 0.01 лота. Ако някой фалира, спазвайки тези правила, да ми се обади да почерпя.
KOKO: за Дон Карлос
Казах това защото от постовете които правя примерно аз с предложения за търговия над 70% са успешни ето преди малко отворих дълга и съ вече +30п уцелих удачния момент и го постнах. Но когато сгреша тук веднага почват заяждания а е факт че последните 3 месеца нямам тотал под 300п. Мисля че и дона след като е доволен е успешен.
След като ви стане ясно, че системата работи при всякакви трендове, тогава си преценете дали имате нерви да го направите на реална, с каква сметка да започнете и с какви лотове. И все пак има вариант да се излезе на загуба, но шансът за това е минимален. Е, ако сами се предадете и не ви издържи психиката на цифрите, които се появяват в прозорчето с минусите се сърдете на себе си, а не на Дон Карлос.
Системата на Мартингейл е нещо подобно, но тук принципа е друг, удвоява се позиция, която вече е затворена на загуба. Това е по-елементарно, но в случая не знаеш каква да бъде следващата позиция, от какви нива да я отвориш и в каква посока. И с малко лош късмет или малка сметка можеш да фалираш също толкова успешно както при всяка друга система. Не че не съм пробвал и така....
iwo: за sistemite
edna sistema ne e samo nachin na igra - a kompleks ot pravila spored nastroikata na chovek , kapitala mu,celite mu , vremeto mu ....da kazvat da ne udvoiavame , parili sme se ot tova , prichinata e che sme go pravili impulsivno a ne kato chast ot nachata sistema. Kazvat ni i da igraem s 10% kato maksimum kato pravilo s raznovidnosti (monay menagment) Kakvo bi kazal Soros -zasto tolkova malko? I nakraia - ako nie ne priemame nechto poradi tova che ne savpada s nachia opit i mislene tova ne znachi nepremenno che tova nechto e grechno - po dobria variant e da razberem za kakvo tochno stava vapros predi da se opitvame da go othvarlim v saznanieto si
Дон Карлос: Don Juan
Съжалявам, че не можеш да прозреш елементарни истини. Но и нямам намерение да ти отварям очите. В крайна сметка си свободен да си строшиш главата. Тъй че продължавай да играеш както намериш за добре, т.е. по общоприетите форекс-правила. С други думи, както ти командват тези, които дърпат конците. Те нали затова те зомбират, за да си им под контрол винаги. В крайна сметка ако ти не загубиш, как те ще спечелят?! А аз никога не съм казвал, ЧЕ ИГРАЯ ПРОТИВ ТРЕНДА. Никога не го и правя. Не и преднамерено. Но и никога не поставям стопове, защото ако тръгне внезапна корекция или тренда се обърне било поради капризите на кукловодите, било по фундаментална или политическа причина, няма да съм между тези с изгърмели стопове. То стопове гърмят и при ясно изразен тренд, та пушек се вдига.
А на всички ще кажа: МОЛЯ ВИ, НЕ ИГРАЙТЕ ПО ТАЗИ СИСТЕМА, БЕЗ ДА СТЕ НА "ТИ" С
ТЪНКОСТИТЕ Й! А те са многобройни. Нещата не са толкова прости, колкото изглеждат. А също, ако нямате подобаваща финансова подплата.
iwo: Don Carlos
niama takova poniatie -obctoprieti forex pravila-pone az sam chel 10 raznovidnosti-poslednia meses-vseki sam si slaga takiva pravila koito za da imat smisal triabva da se spazvat-forexa ne e uchilichte , a e borba za pari a tam pravila nema
PPP: Книги, графики, анализ и друг bullshit
Момчета, гледам ви много книги четете, анализи и графики правите... Това, поне за мен, е абсолютно губене на време. Аз лично съм изчел книги, достатъчни да запълнят едно средно голямо селско читалище. Ползата? Гола нула.
Искам да споделя с тези които се интересуват моята тактика, която от 6-7 месеца работи безотказно. Имам силни съмнения че е подобна или същата като на Дон Карлос, но понеже той се отказа да сподели своята не мога да бъда сигурен.
Има няколко неща, които трябва да се знаят предварително:
1. Трябва ви голяма сметка (сметки). Сериозно се заблуждавате, че със сметки от по $500 или $1000 долара ще правите пари. Може от време на време да ви излиза късметът, но крайният изход е че ще си загубите парите.
2. НИКОГА, ама наистина НИКОГА не слагайте стопове. Стопът е едно от умните изобретения на еврейската общност предназначено да ви глътне паричките. Както казах тактиката ми работи безотказно от 5-6 месеца. Изключение направих в Петък, когато сложих стопове (за пръв път от година насам) на няколко отворени поръчки, понеже нямаше да ме има пред компютъра цял ден. Резултатът - $4000 вътрешно отделение. Все още имам силно главоболие, но грешката си е абсолютно моя.
3. Трябва ви здрав стомах. При начина на търговия който ползвам сметката ми през по-голямата част от времето е на сериозен минус, но затова пък печалбите са доволни.
Та, да си дойдем на думата. Системата, чисто и просто (като къпана блондинка) е прибиране на печалбите и удвояване на загубите.
Аз основно ползвам две сметки. Когато влизам в трейд, посоката на пазара не ме интересува изобщо. Отварям в една двойка, в едната сметка нагоре, в другата надолу. Изчаквам докато едната позиция направи 100 пипса печалба и я затварям, а губещата удвоявам. Ако губещата продължи да губи, откривам нов трейд на мястото на затворения. При нови сто пипса пак взимам печалбата от печелившата и удвоявам губещата. Важното в случая е да удвоя губещата, а не само да добавя. По този начин губещата ми позиция е винаги на 40-50 пипса под моментният курс, така че ми трябва само една лека корекция за да изляза на печалба. А никой не може да ме убеди, че един тренд няма да има корекция, колкото и да е силен. В момента, в който изляза на печалба с губещата позиция и слагам trailing stop и отивам да си гледам кефа.
Та това е, дами и господа. Забравете анализите и графиките. Според повечето от вас Петър прави супер анализи, дали е така си нямам идея. Вижте му препоръките от Четвъртък за Петък - всички до една са губещи. Е, каква ми е ползата от добър анализ, ако ще направя пет добри трейда и шестият ще ми разкатае фамилийката? Това е пазар на страховете и настроенията, а на тях сигурен анализ никой не може да направи, дори и да се казва Петър Караиванов. Логика във Форекса няма. Всички виждате какво става с долара напоследък - някой да има обяснение какъв е проблемът? Не е безработицата - в Европа е двойно по-висока. Не е дефицитът - в Европа има и по-високи. Не е икономическият растеж - в Европа са в пъти по-слаби. В петък гръмнаха бомби в Испания, които нямаха нищо общо с Ал-Кайда - по всякаква логика, еврото трябваше да падне, понеже това е европейски проблем, не американски. Не се опитвам да се заяждам а само да покажа че всичко е несигурно и на никой не трябва да вярвате 100%.
Та това е засега, айде много здраве и късмет, че много писах
Georgi: Книги, графики, анализ и друг bullshit
Zdravei
Probval sam ia tazi sistema,raboti dokato ne se sluchi nechto ot roda na USD/CAD9 2004) i GBP/USD (1992).
Ne zabraviai che tazi godina preobladavachtata i chast biaxme v reindjova targovia ,otskoro pochna ekchana i ostrite dvigenia,taka che vnimavai.Az sachto igraia bez stopove,no moiata systema e lixvena,tarsia korelativni dvoiki i pribiram rollovera.Minalata godina napravix dobri pari,tazi sam na mnogo malka zaguba.Stopovete sa naistina nechtoto ,koeto ne obicham,no pri rezki dvigenia i bez opcii si zaguben bez tiax ,poviarvai mi
Дон Карлос: ррр
Здравей! С интерес прочетох писаното от тебе през нощта в събота срещу неделя. Начинът ти на игра действително напомня на моята система, най-вече по големите сметки, пълната забрана за поставяне на стопове, необходимостта от железни нерви и безполезността на книги и графики. Но не си прав, че съм отказал да споделя за моята система. Вероятно посещаваш форума сравнително отскоро или просто си пропуснал немалкото случаи и преди доста време, когато съм споделял едно или друго. Причината да не съм споделил повече неща, да не кажа всичко, е яростната съпротива, която срещам от трети лица, когато някой ме попита нещо и започна
да обяснявам. На мене ми е пределно ясно всичко - някой или някои субекти просто нямат интерес да има повече добри трейдъри. Под "добри" разбирам печелещи. Не веднаж съм подчертавал, че според мене между добър търговец и добър анализатор няма много общо. Всъщност приликата е само една. И двамата се занимават с валутна търговия. По-късно ще те питам нещо във връзка с твоята тактика, но сега трябва да прекъсна за малко. Желая ти успех!
Честит празник на всички колеги, а на тези, които имат имен ден, да са живи и здрави!
DDDDD: До Дон Карлос
Доне здравей!
На Оандата с 300$ сметка може да се правят сделки за buy/sell на 1$. Няма комисионни, само лихви.
Казвам го това за да преосмислите тезата за "Необходимост от голяма сметка за да се играе по системата на Магинтейл". Мисля, че ще се съгласиш.
Моля те сърдечно, остави кой какво казва и обясни човешки стъпките ти при търгуване.
Интересува ме и случаят ти с gbp/nzd. Кажи ми моля те, как и на какви нива влизаше отново и отново. Ще бъде добър пример. Когато цифрите говорят и боговете мълчат
Ще се радвам ако споделиш.
Дон Карлос: DDDDD
Че аз сделката GBP/NZD и цялото й развитие съм я публикувал до последната запетая. Не е добре да досаждам на останалите, но ще я повторя. Нека обаче да е за последен път. Знай, че публикувам ВСИЧКО, тъй че винаги можеш да го намериш, ако имаш желание.
03.08.17:44 ч. отворена дълга на 2.8258
09.08.15:24 утроена на 2.8039, средна цена 2.8112
11.08 20:29 удвоена на 2.7914, ср. цена 2.8013
17.08. 19:25 удвоена на 2.7497, ср. цена 2.7755
23.09 21:55 удвоена на 2.6933, ср. цена 2.7344
18.10. 11:56 удвоена на 2.6136, ср. цена 2.6740
01.12 22:44 изпълнен лимит на 2.70.
Резултат 260 х 48 = 12 480 п.
Любопитен съм как би станало всичко това с $ 300?!
Т. Алексиев: Дон Карлос
Дон Карлос, от известно време се опитвам да разработя подобна система, но сметката ми е ограничена до 11к. Според вас възможно ли е ефективно да ги управлиявам по този начин. Ако не е тайна, с какъв % влизате първоначално.
Предварително благодаря.
dimdim: Don Karlos
Дон Карлос - до какъв процент от сметката си позволяваш да стигне гаранционната сума + губещата за момента позиция или рискуваш сметката до края. Аз лично стигнах в долар/франк до около 50% минус и не издържах, оставих си един лот да чака по добри времена.Благодаря предварително
Петър Караиванов: За Дон Карлос
Дон Карлос - ще ме извиняваш. Не искам да прозвучи като заяждане но ми се ще да ми обясниш някои елементарни физични и математичкески закони, че явно моята математика не е като твоята.
Смятам по това което си писал и при положение че си влязал дълъг с 1% от 2.8258
03.08.17:44 ч. отворена дълга на 2.8258 = 1% = 1 лот
09.08.15:24 утроена на 2.8039, средна цена 2.8112 = 1%+3% = 4% = 4 лота
11.08 20:29 удвоена на 2.7914, ср. цена 2.8013 = 2 х 4% = 8% = 8 лота
17.08. 19:25 удвоена на 2.7497, ср. цена 2.7755 = 2 х 8% = 16% = 16 лота
23.09 21:55 удвоена на 2.6933, ср. цена 2.7344 = 2 х 16% = 32% = 32 лота
18.10. 11:56 удвоена на 2.6136, ср. цена 2.6740 = 2 х 32% = 64% = 64 лота
01.12 22:44 изпълнен лимит на 2.70.
Понеже освен че съм си сам и дилър,чартист,анализатор съм си и possition keeper , питането ми към теб е следното : Как със 64% натоварена сметка си издържал на 6 фигури от цената ?
По мои груби сметки на фигура и половина под средната ти цена, би трябвало да са ти затворили сметката служебно.
Има две възможности :
1. Да си довнасял пари - в този случай значи си паднал далеч под 1% , някъде около 0.2% от сметката ти трябва да е първата ти сделка от 2.8258
2. Значи си много скаран с математиката и това което пишеш не е вярно
Ти си търгувал нещо като геометрична прогресия , като изключим първото ти утрояване.
Дано си спечелил,това не ме интересува, но не смятам че е редно това което написах да налее малко свежа мисъл в главите на твоите последователи-апостоли тръгнали към ФАЛИТ.
АЗ използвам само математика и ако греша в изчисленията си можеш да ме убориш - пак с матемматика.
Отново ще повторя че тази стратегия е чудесна и дава отлични резултати НО само в случаите когато ДОХОДИТЕ Ви ннадвишават в ПЪТИ отворените позиции и разполагате с МНОООООООГОООО... ВРЕМЕ
Успех на всички Спекуланти
novichyk: За Дон Карлос
Петре , поздравления от мен . Доста начинаещи трейдъри се зарибяват от удвояване и утрояване на акаунта си. По бърз и лесен начин за фалит от това няма .
Дон Карлос: Петър Караиванов
Очевидно не си обърнал внимание на постинга ми от 17:13. Нищо, на всекиго се случва. Довнасях пари, разбира се и то яко. Не мога да се оставя на капризите на курса.Вероятно пропускаш и нещо друго: стойността на NZD е доста по-малка от USD. Да не говорим за стойността на GBP, по която се изчислява маржина, тя е бая по-голямшка.А текущия минус се изчислява по валутата в знаменателя.
Нищо. И това се случва, дори и на математици.Желая ти успех!
ПП. Не е необходимо да ми се извиняваш /зная, че си достатъчно възпитан, за да
го направиш/.
GGG: нека удесеторяваме
Седя и и чета какво пише Дона. Мойте уважения, но при супер минимален залог от 100Е маргин по позиция, ти си носиш над 20к загуби само от gbp/nzd, а казваш още 4 тежки позиции. Че ако и те са такива, това значи ли, че имаш 100к загуби. Една проста сметка ме нажежда на мисълта, че трябва да си заделил още поне 5 пъти по толкова за да покриеш евентуален лош развой на събитията. Това означава, че реално влизаш с под 0.1 % от сметките. Добре ами ако познаеш движението и спечелиш 200 пипса от първия лот струва ли си?
Петър Караиванов: Петър Караиванов
Дон Карлос - не виждам причина да ти се извинявам за каквото и да било.
Аз направих прости математически изчисления и сметката не ми се бърза.
Ти каза че си писал всичко и го беше резюмирал, но явно умишлено или не си пропуснал малката но СЪЩЕСТВЕНА подробност че си "Довнасял ЯКО пари по сметката си".
Е това точно е некоректното - да твърдиш че нещо работи като започваш да търгуваш с 1% , а пък то се оказва че са били не 1% , а някъде между 0,1% и 0,2%.
Отново ще повторя за последен път.
ТАЗИ СИСТЕМА СЕ ПРИЛАГА САМО ОТ БАНКИ , ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ КОМПАНИИ И ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ , КАКТО И ОТ НЯКОИ ЦЕНТРАЛНИ БАНКИ.
Всеки който смята че разполага с такъв ресурс, може да я приложи сам.За останалите е крайно НЕЗДРАВОСЛОВНО.
Недоволен: нека удесеторяваме
Във този форум имаше някакъв младеж, продал пролетес 25 малки лота от евро-долар (250000 евро) на цена 1.23 и нещо, издържа до 1.2940 и после затвори позицията с около 40 пипса печалба. Оттогава не съм го виждал във форума, нищо че затвори на +. На практика има система на добавяне по-проста и по-безопасна от тази на Дон Карлос, но и за нея се искат здрави нерви и голям акаунт. А ако познаеш посоката на двийението от раз с двеста пипса няма проблеми, излизаш си на печалба и чакаш нов вход. Интересното е, че такива познаванки рядко се случват, почти винаги играеш неправилно, колкото и да си подготвен теоретически. Така че, който успее да победи системата чисто математически, може с право да бъде смятан за гении.
PPP: Петър Караиванов
Петре, мерси за комплимента, майна. Значи вече съм БАНКА , ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ, ПЕНСИОНЕН ФОНД или ЦЕНТРАЛНА БАНКА
Петър Караиванов: Петър Караиванов
PPP - Майна. За сега имаш някакви пари и следователно си Майна с някакви пари.
Ако продължаваш или прилагаш тази система в един момент ще останеш само Майна
DDDDD: До Дон Карлос
Доне, gracias hombre, че си ме уважил и си отговорил на въпроса, въпреки, че май си знаел много по-добре от мен как ще те посрещнат. Прощавай, че не можах да се включа по-рано ама имах да изпълнявам един деликатен дълг към жената и работата бая се проточи
Та да го кажа така. През декември ми изтича годишния депозит на 7% лихва. Аз ще взема чисто 95000$ - половината, другите са на жената. Мисля да отворя 10 сметки по 5000$ в Оанда, по всяка една от тях ще играя само с една валутна двойка. Ще влизам с 0,09% от сметката. 0.09, 0.18, ..., 46.02. Т.е. 10 добавяния. Още не съм решил през колко да добавям, но сигурно ще го правя на сигнали за пробив. Това ми куца за сега и ако дадеш някой ценен съвет - грешка нямаш. Тази цялата работа не е сигурна има риск и аз установих, че той е около 10% изследвайки исторически данни. Да го удвоим на 20% за сигурност. Т.е могат да ми хвръкнат 2 акаунта на година - 10000$ понеже аз няма да добявям след лимита на акаунта. Тук пак може да ме посъветваш. Но засега така съм решил, понеже живеейки на това слънчево място където сме сега ми струва бая пари, така че 45000$, които ми остават за нормален живот 1 година без да пипам главницата, която пак ще сложа на 7% лихва. Очаквам да изкарам повече от 20% годишно и да съм на +, но ... ще видим другата година.
Мисля си, че ако някой има пари за 10 сметки по 300$ и той може да направи това. 0.09% от сметката са близо 3$, така че теоретично в Оанда всеки със сметка по-голяма от 6000$ (3000$ - резерв) може да си позволи да играе като банка. Въпросът е да има с какво да се издържа през това време. Ако са верни изчисленията ми - за една година, средно добър спекулант ( като мен ) може да изкара 120% некапитализирана лихва - 3000$ - 600$ (загуби от закриване на сметки) + 2880$(печалба от останалите 8 сметки) = 5280$ , което са 76% чиста печалба.
В общи линии е това. Може да сложа още една сметка от 10000$ за да изпробвам теорията на Хаоса на Бил Уилямс. Ама сега я чета за втори път и тогава.
Ако даваш някакви напътствия, ще съм ти задължен. Както и на всички, които са решили да променят вонята на ... и заяждане, които от край време царят във форума. А друг като този няма - това го знаем всички много добре. Аз самия съм бая нервен и не търпя да ме лъжат, ама е хубаво ако човек сбърка в съмненията си, да има очи да каже ПРОЩАВАЙ ДРУЖЕ.
Това е и затова напоследък гледам да разнообразя хавата, ама народа много терс братче. Не ще промяна. ОК. Продължаваме така. Важното е да си избършеш носа и да продължиш напред, нали
Наблюдаващ: Гмуркане към дъното
Иска ми се да обобщя някой мои наблюдения и изводи за системата, практикувана от Дон Карлос и РРР (поне те най-често са споменавали за нея напоследък). За да избягна личните нападки и да насоча обсъждането към самата система, ще й дам условно название "Гмуркане към дъното". Не искам да оспорвам правото на споменатите колеги върху системата, нито пък да обсъждам доколко това е нов и неприлаган досега метод. Ще отбележа, че личното ми виждане е доста противоречиво и в никакъв случай не искам написаното тук да се приема нито като пропагандиране, нито като отричане
на тази система - искам да дам един по-обобщен поглед като основа, а допълнения и обсъждания, естествено, предстоят (евентуално) занапред.
Избрах името "Гмуркане към дъното", защото методът се проявява при търсене на дъно (респективно връх. Разсъжденията ще правя на базата на ситуация "надежда за дъно"). Влизайки дълъг в позиция, трейдърът се надява за движение на курса нагоре, но за застраховка е закачил на гърба си кислородната бутилка, така че, ако започне да потъва, да не се удави. Първият основен принцип е да се търгува без стоп, затова бутилката (сметката) трябва да е достатъчно голяма - иначе при привършване на кислорода, когато сме се гмурнали вече достатъчно дълбоко, изходът от начинанието
е ясен.Ако входът в дълга позиция е добре разчетен и трендът се окаже възходящ - викаме ура и действаме според стратегията си - ще увеличаваме ли позицията, ще чакаме ли да постигнем максимума с наличната позиция, не е толкова обсъждано, защото повече или по-малко ще спечелим.
Дискусиите се разгорещяват по отношение на обратната ситуация - когато курсът поеме надолу. Тук влиза в действие вторият основен принцип на дискутирания метод - добавяне към позицията, с цел подобряване на средната цена. Умишлено избягвам термина "удвояване", защото примерите, които е давал Дон Карлос показват, че не винаги се използва умножаване на броя лотове по две и това често води до неточности и недоразумения. Изборът на мястото за добавяне е съществен за положителният изход от "гмуркането" - това е една дълга тема за дискусия, затова тук само ще я маркирам - добавянето трябва да ни осигури средна цена на позицията в рамките на нормалната очаквана корекция и да не е много често, защото така бързо свършва "кислородът" (например в рамките 100-200 пипа под средната цена на позицията ни). Естествено се получава така, че с наближаване на дъното, позицията се увеличава достатъчно и когато тренда се обърне, поемаме в правилната посока обикновено с голям брой лотове. Процесът на добавяне понякога може да продължи доста дълго, затова трети основен принцип е наличието на някаква разумна
граница - Дон Карлос говори за планирано затваряне на загуба на 2-3 сделки годишно, доколкото си спомням. Последният етап, който не е много дискутиран, поне доколкото аз съм имал възможност да следя форума, е точката за "разтоварване". Тук общотеоретичните съображения като Фибо-нива и т. н. се смесват с психологическите, защото "влаченето" на губеща позиция достатъчно дълго, подтиква към желания за бързо оттърване от нея, когато най-после излезе на плюс.
Според мен методът има следните:
А. Плюсове:
1. При наличие на условия (достатъчно голям ресурс) и спазване на основните правила, методът осигурява печеливша търговия за достатъчно големи периоди от време. Това е основен критерии - даден начин на търговия да осигурява печалба.
2. До голяма степен е възможна "механизацията" на търговията, тъй като ОСНОВНИТЕ правила са относително прости и малко на брой, което се отразява на необходимото време, отделяно за Forex.
3. Този начин на работа не изисква прекалено привързване към екрана на монитора - т. е. това осигурява възможнотта Forex да не е основно занимание, което поглъща 70-80-90-100% от времето за бизнес. (Дон Карлос е казвал, че това не е най-приоритетното му бизнес-занимание, което е потвърждение на казаното).
4. Поради своята специфика методът осигурява нарастването на позицията да става в ОБЩИЯ СЛУЧАЙ при нарастващ процент вероятност за успех (приближаваме дъното).
5. По този начин вниманието се фокусира по-устойчиво към търгуваната валутна двойка и се натрупва опит на собствен гръб за динамиката на изменение на курса й, фактори, които му влияят и т. н.
В. Минуси:
1. Необходимост от сериозен ресурс.
2. Често голяма част от ресурса може да се блокира непродуктивно за дълги периоди от време (докато чакаме позицията да излезе на плюс).
3. Големите числа пораждат големи психологични напрежения
4. Очевидно има периоди и движения, когато методът се проваля - това може да бъде много болезнено.
5. Не знам дали има статистика, но тоя метод, може би, е дал най-много "удавници"
Простотата на метода е до голяма степен само привидна. Естествено има тънкости, които могат да кажат (ако имат желание) тези, които го практикуват.
Дон Карлос: Наблюдаващ
Доста точни са наблюденията и изводите ти. Все пак имам някои несъгласия, главно с отбелязаните от тебе минуси. Ще ги изложа по твоите точки.
1. Сериозен ресурс? Или го имаш или го нямаш, това не може да бъде минус.
2. Прав си за единичните случаи на блокиране на капитала. Но пък си заслужава заради резултата.
3. Психологически напрежения?! Това ми е непознато. Винаги съм подчертавал, че здравата психика и железните нерви са едно от решаващите условия." Свиркам си", когато позицията върви зле. Нещо повече - радвам се, предвкусвайки печалбата. Очевидно е въпрос на характер.
4. И аз мислех, че все някога системата ще се провали. Затова съм планирал 4 яки загуби годишно.
Оказа се обаче, че вече около година не съм затварял позиция на минус. Има доста повече плюсове, обаче. За тях едва ли ще говоря, тъй като рискувам да
предизвикам вълна от нападки. Ще кажа само следното: Ти би ли ми посочил друга система, която ми дава възможност за единица време да увелича началния капитал с пъти? Ама много пъти, хиляди проценти.
Дон Карлос: Дон Карлос
Позволи ми да имам своите малки тайни, най-вече заради воят, който ще се надигне.
Веднага ще ме нарекат незнам си какъв. Но ще ти кажа, че и добавянето изисква
голям майсторлък, там е тънкостта. В никакъв случай не е механично, заради самото
добавяне или само за спасяване на позицията. То е следствие на съвкупност от
много причини и обстоятелства. Понеже публикувам ВСИЧКО по сделките, вероятно си
забелязал, че понякога при движение от няколко фигури в обратна посока оставам
напълно пасивен, а друг път при значително по-малки движения добавям през ден.
Решаващо значение има КОГА И КОЛКО да се добавя.
Това съм го отработвал много месеци в демото, преди да го приложа на реал. Затова
винаги призовавам колегите да не копират механично, защото това неминуемо ще ги
доведе до катастрофа. Балансирането по ръба на бръснача е сложно нещо.
Недоволен: До КОКО
Днес се замислих сериозно върху форекса и знаете ли до какви изводи стигнах?
Всички спазват общоприетите правила, слагат стопове, играят по тренда, спазват мъни мениджмънт, изобщо всичко е наред, но все пак 95% губят и не могат да разберат защо. От форума единствено Дон Карлос казва, че не е губил от една година насам, въпреки че играе против всякакви общоприети правила.
Дали има някаква закономерност между горепосочените факти и дали не е по-добре да се играе против правилата? Кога ще подходим конструктивно по този въпрос и обсъдим плюсовете и минусите на една игра против правилата? Сигурен съм, че трудните въпроси имат елементарни решения....
PPP: До КОКО
Ами, недоволен, аз наскоро описах тактика, подобна на тази на Дон Карлос, чрез която съм константно на печалба от 6-7 месеца насам, но след това около 15 души описаха колко лесно се губят пари по този начин... Аз си пиша всички позиции, Дон Карлос също. Можеш сам да прецениш кой печели и дали си струва да слагаш стопове.
неграмотен: ФОРЕКС
карлос би ли споменал каква ти е нетната позиция в евро/$?
Дон Карлос: неграмотен
Разбира се. Средна цена след добавки 1.3059, общо 480 К. Това е една от шестте критични позиции. С GBP/NSD вече приключих, мисля доста добре. Еврото и швейцарецът са все още на минус, йената е около нулата, а в кенгурото и канадецът съм на доста добър плюс. Но никак не бързам да затварям. Това ще правя най-вероятно на сериозна петцифрена печалба.
09.12.2004
Карлос: неграмотен
AUD - 240 К, EUR, CAD, JPJ, CHF - по 480 К. И затворената GBP/NZD беше 480 К.
Брокерите ми са няколко, предимно чужди
неграмотен: Karlos
от така описаните позиции трябва да имаш поне 1 мио акаунт реални пари??
истина ли е?
Дон Карлос: неграмотен
По правило никога не правя повече от една сделка в един акаунт, с много малки изключения при специални обстоятелства. Не държа толкова пари при брокерите. Но винаги имам готовност да довнеса ако се наложи
искам да кажа че за да държиш такава обща позиция(~2мио) трябва да имаш поне 1мио реални пари за форекс спекулации.така ли е?
Петър Караиванов: Karlos
неграмотен - ти определено си НЕГРАМОТЕН При марджин 1% колко са според теб 1% на 2мио. ?Нека да са 10% - това прави 200К кеш. или около 300 000 лв.
Ако за теб това са много пари , за други са нищо, а иначе бих казал нормална сума за спекулиране.И стига си питал,колко , колко ? Колкото - толкова!
Дон Карлос: Неграмотен
Нещо бъркаш. 480 К дават плюс или минус 48 единици на 1 пипс. Ако да речем това е
CAD са около 38 щ.д. на пипс при сегашния курс. Гледам да се държа много близо до
текущия курс. Но дори по изключение курсът да ми избяга с 4 фигури, при 480 К сметката ще е приблизително 38 х 400 = 15200. Но това се случва изключително рядко. Като се прибави и маржина, акаунт от 20 -25 К е напълно достатъчен за вход от 10 К, т.е. 1%. При пълна готовност за довнасяне, разбира се
Наблюдаващ: Karlos
Доне, знам че си го писал, но не ми се рови сега - каква ти беше обикновено схемата на достигане до числото 48 - 1, 3, 6, 12, 24, 48?
Дон Карлос: Наблюдаващ
Да, но може и да не е в този порядък
Пешко нали знаеш кой съм а ???а че ти нищо неразбираш го знам отдавна.
Кой бе тикво ще те остави overnight с 1% марджин, а? нали за миг и са ти затворили позицията. ама ти понеже един трейд нямаш та как ще ги разбираш тези неща.
той има 2мио позиция на по -4фигури което са -около 80 000 евра +4% марджин ПОНЕ...са още толкова станаха 160К ако той няма поне още три пъти по толкова(за още едно умножаване на позицията) къде е тръгнал? та колко станаха бе умнико?
Караиванов: ОПЦИИ
Дон Карлос - не е необходимо да ми благодариш за подкрепа.Просто въпрос на аритметика Мисля си обаче че ще е далеч по-лесно и с по-малко нерви и чакане да търгуваш опции вместо да влачиш с месеци(а понякога се случва и с години) някоя крива позиция.Успех ти желая
Ама и ти как ги сметна! Маржинът на 480 К при USD/XXX e $ 4800. Освен дова не съм добавял засега повече от х 48. Ако ми се добавя - лесна работа. И защо - 4 фигури за всяка позиция?! Това е изклччение, казах ти.
карлос от начина по който ми обясняваш нещата нещо не ти вярвам............
входа на евро$ ти е на 1.3059 нали???? пика на тази двойка е 1.3470 нали.
това са чисти 4 фигури нали? на 480К това прави 19200 евра нали.
когато е бил пазара на 1.3470 на теб са ти били нужни поне още 4% готови под ръка нали? това прави още 19200 евра .следиш ли мисълта ми заедно с пешко-смешко?
това прави почти 40 000 евра. ти имаш още 3 аналогични позиции,нали?общо 160К евра. а къде са ти резервите?3,4,5 пъти по големи от нетната позиция?
та колко станаха че немога да ги сметна
Ти май си наистина неграмотен! Иди при Караиванов на курс да те ограмоти.
Печалбата или загубата се изчислява ПО ВАЛУТАТА В ЗНАМЕНАТЕЛЯ. Или казано
по-простичко като за тебе, втората валута. В случая това е долар, а не евро
KOKO: Дон Карлос
Доне твоята система на игра е наистина много добра. За съжаление все още не мога да сия позволя. Познавам един човек който играе подобно. Той използва марж 1:5. Кажи ако не е тайна с какъв маржин работиш ти.
Желая ти успехи
Ако говориш са маржина като гаранционна сума по сделката, гледам гаранцията за
първоначалния вход да не надвишава 1% от сумата на акаунта. Но доста отдавна
вече не започвам с по-малко от 10 К, а ако акаунта ми позволява, влизам и с повече.
Това за марж 1:5 не го разбрах
Дон карлос благодаря. Имах в предвид 1%=1:100 точно за гаранционната сума говорих Благодаря
Ясно. Аз работя с маржин 1%. А както вече казах, при определяне на броя лотове с
които да влеза, също се ръководя от правилото "до 1%". Например ако съответният
акаунт ми е $ 20 000 или малко отгоре и правя сделка с USD/XXX, влизам с 20К или
гаранция $200 = 1%, при акаунт 40 000 - с 40к и т.н. Има и изключения
Многото пари не са проблем, но защо мислиш, че при подобна система е по-безрисково?Според мене е точно обратното. При добавяне х 15 сумата ще се изчерпи. Имам предвид и задължителния остатък 20% при повечето брокери, след което започва частично или пълно затваряне на позиции. Но нали има и текущи минуси?! Акаунтът отдавна ще е затворен и при по-малко добавки, освен ако не се довнесат пари. А при маржин 1% евентуалната нужда от довнасяне настъпва много, ама много по-късно
Доне по е безрисково защото при 1:5 при 100 единици валута реално на пазара играеш с 500 единици валута а не с 10 000 както при 1:100 така че при една загуба на 100п в първият случай ти губиш много по малко при равни други условия - тоест ако акаунтите са едни и същи /не заради друго а заради факта че в първият случай играеш с 500 а в вторият с 10 000 на форекс и ако имаш 1 000 000 сметка по трудно ще я стопиш при добавянията/
Излиза, че 1:5 не означава 5% маржин. Колко % всъщност гаранционната сума при 1:5?
при 1:5 гаранционен депозит 20% тоест за да играеш с100долара трябва да внесеш 20д а не 1д както е при 1:100. Печалбите са много по-малки но и рискът е много по малък.
Благодаря! Ще помисля, но на пръв поглед не ме устройва. Най- малкото заради това, че системата ми не предвижда загуби. Най-много 4 годишно
И аз не бих играл така. Но човекът има пари. Ливъриджа или ефектът на лоста при теб е по добър - тоест ти играеш с 1% твои пари и 99% привлечени, на пазара, а той с 20% свои и 80% привлечени
Успех
KOKO: Марджин левъл
Да 1:100 е прекалено много а 1:5 е прекалено малко може би 1:20 за такава стратегия е добър вариант. Но има вече и такива дилъри - не съм ги пробвал но имам оферти които наистина предлагат 2п спред и можеш да стигнеш марджин левъл до 1:500.
Но аз може би съм виновен и дона не разбра какво искам да кажа защо 1:5 риска е много по-малък. Аз лично ако играех тази стратегия щях да съм на 1:20. Но да дам един пример защо риска е по малък за който не ме е разбрал а и защото е събота и няма много хора така че не фатално да си говорим глупости.
Та примерно два варианта 1:1 и 1:100 при първия да речем ми дължиш 1320 долара утре имаш ги в джоба ама си обещал след това като ги дадеш да водиш и гаджето на кафе и сокче в лаваца на витошка. Тук форекс не трябва. И си мислиш абе аз толкова голям бунак ли съм я да ида в чейнджа и да си купя 1000 евро а утре ще стане 1.33 и ще ги продам и ще съм на далавера 10 долара точно да ми покрият лавацата - да ама утре курса 1.31 продаваш еврата замазваш нещо пред гаджето и си вадиш 10д от джоба.
Втори вариант - движиш се по кривата на предпочитанията и си мислиш как да се отречеш от някое благо за сметка на друго - стигаш на върхът на кривата удряш се в челото и си казваш - ама аз верно съм бунак що да не ги вкарам тия пари в форекса утре курса ще стане 1.33 а аз ще купя 100 000 евра и като ги продам утре ем ще върна парите и още толкова ще останат - да си купя лека кола волга на старо и ще хартисат 500 кинта да заведа гаджето на вечеря в панорамата на кемпински. Да ама не - утре курса 1.31 е пиеш една студена вода - не си вдигаш телефона щото няма от къде да ги вземеш за да ми ги върнеш. И ти ядеш дървото и аз ама нали си ми приятел. - Между другото това е преразказ по действителен случай само цифрите са измислени.
Успехи
Марио Димитров: любопитно<за стратези>
bnight,
Погледни кабела<01.11.1980-2.4510><01.02.1985-1.0520>
Представи си,че си тръгнал с/у кабела тогава?!страшно!!
Никъде не пише да се добавя при губеща. Навсякъде се пише за игра по тренда,не с/у тренда.Защо ли?ами защото тези книги са писани от дългогодишни трейдъри,
които ни предават опита си и ни помагат да избегнем грешки,които може би
са допускали или са били свидетели на такива.Хубаво е на никой да не вярваш(само на себе си),но да се съобразяваш с именно такъв споделен опит.
Това е само съвет от мен,всеки решава сам за себе си.Поздрави
PPP: gbp/usd
"Погледни кабела<01.11.1980-2.4510><01.02.1985-1.0520>"
Mario, tova sa pet godini, iskash da kagesh 4e ne e imalo korekciq i vazmognost za izlizane prez cialoto tova vreme???
bnight: bnight
Дон Карлос на теб също знам че си доста зелен в момента. какви точно са ти средните цени на eur/usd. Аз в момента се опитвам да разуча тази ситема с натрупванията и наливането в губещи позици. Защотото ми хареса като метод не че имам достатъчно средства да го прилагам но все пак ми е любопитно как деиства
Дон Карлос: bnight
EUR/USD ср.цена 1.3059, все още доста "на червено". USD/CHF 1.1613 - почти на нула. AUD/USD - 0.7683, USD/CAD - 1.1993, USD/JPY - 104.13, всички те доволно "на зелено".Ако нямаш достатъчно средства, не прилагай системата, задължително ще се удавиш.Същото ще се получи и при достатъчно средства, но ако я копираш механично
iwo: дон карлос
обясни ми моля те - играеш на тези 4 двоики -навсякъде има долар - по кои от тях си къс а по кои дълъг? две по две ли са спрямо долара(къси-дълги)?
Дон Карлос: bnight
Във всички 5 двойки съм купил долари
iwo: дон карлос
това което разбрах досега за системата ти е (предположения - моля да ме поправиш кадето не съм прав разбира се може и нищо да не съм разбрал): играе се на база на колебанията: избираш си двоика - отваряш позиция в предполагаема правилна посока - ако позицията е губеща я удвояваш например през 100 пипса докато излезе на печалба например 50 пипса -когато излезе затваряш - ако излезе директно пак затваряш -за да си разпределиш риска от случаина криза играеш на няколко двоики ?
Дон Карлос: iwo
В общи линии до тук е така. Но не разпределям риска. Всяки инструмент ми е сам за себе
си. А и за затварянето нямам постулати. Ето в момента канадецът ми е над 2.5 фигури
плюс /при сумарно 480К/, но аз не го пипам, въпреки солидния профит. Може да чакам и
6-7 фигури и повече, и по малко. НИКОГА нямам цел. Затварянето го решавам за секунди,
съобразно конкретни показатели. Ето например на GBP/NZD по други съображения бях
поставил лимит на 260 п. профит, пак при 480К. Профитът можеше да бъде и много
по-голям, тъй като плюсът надхвърли 7 фигури. Но не съжаляжам за минали събития, а
и никога не гоня дъна и върхове.
Дон Карлос: iwo
Сега забелязах за удвояването през 100 п. Нищо подобно! Преди време писах, че понякога и при движение от 5-6 фигури /обратно на очакваното/, например, оставам пасивен. То е видно и от действията ми, ако ги следиш внимателно. Друг път обаче, при много дребни движения удвоявам, утроявам всеки ден
Дон Карлос: Zelko
Съвети за литература не мога да ти дам, не е по моята "специалност".
Но ето няколко чисто практически съвети.
Докато натрупаш опит не се стреми да спечелиш, гледай да не загубиш акаунта си.
Тъй като $ 500 са малка сума, определи си "таван" на сделките. Бих ти препоръчал като начало да отваряш позиция само с 1К. За мене дори и това е много, но няма как. Не отваряй нова позиция, докато не отиграеш предишната. Нека по изключение да бъдат максимум две позиции едновременно.Изработи си правила и ги спазвай без компромис. Помни, че няма лоши правила, ако са добре обмислени, има лошо прилагане на правилата. За съжаление не мога да ти дам готови правила,
те трябва да отговарят на характера и темперамента ти. Помни, че психологическите фактори са решаващи. Според мене голям процент от търговците
се провалят, защото не знаят какво да правят със себе си, дори да имат елементарна представа какво да правят с пазара.
Играта без стопове е сложно нещо, не се опитвай да го прилагаш, без да си 101% подготвен. А ако играеш със стопове, пускай от себе си горница от 30-40 пипса. При 1К загубата няма да е кой знае каква, но ще си спестиш много разочарования и ще увеличиш шансовете си. Защо ли? Вероятно си забелязал, че акулите периодично провеждат акции за обиране на стопове, които се основават на най-добрите и общоприети анализи. Затова и стигат до определено ниво, напр.
бързи движения нагоре-надолу. Нека ти да не си между потърпевшите, както виждаш има защита срещу подобни "акции". Добре е да умееш да правиш анализи, поне за обща култура и по-добра представа за пазара. Но помни, че анализи можеш да си "купиш" отвсякъде и то по-качествени и точни от твоите. Помни също така, че и десет добри анализизатори не струват в практиката колкото един добър
търговец. А добра търговия означава добро управление на парите, усет за тях. А това за съжаление не се учи. Или го имаш или не, то е природна даденост, като рисуването или пеенето. Никой не е станал Леонардо или Борис Христов, само защото е учил в Художествена академия или Косерватория.
Бих могъл да ти пиша още десет пъти по толкова, но засега това ти стига. Пък и нека не досаждаме на останалите.Желая ти успех.Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novaka76Първоначално изпратено от SСНовака,действай си смело по системата,дори да е на демо,важно е да няма скука,а на селяците не им се коси много-много
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novaka76.....Беше ми приятно да споделя с вас част от уменията си , трупани в последните 30 години. Много малко "динозаври" като мен останаха в днешно време.............Успех !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novaka76Беше ми приятно да споделя с вас част от уменията си , трупани в последните 30 години. Много малко "динозаври" като мен останаха в днешно време,
голям динозавър няма що ,миналата година не знаеше на коя двоика се казва кабел на коя костенурка
И къде ги натрупа тея 30г опит ?
изложи се тотално тая вечер СМЕШНИКО
радвам се ако съм помогнал само на един човек да е рабрал що за НЕДОРАЗУМЕНИЕ си !
Коментар
-
Първоначално изпратено от SСНовака,действай си смело по системата,дори да е на демо,важно е да няма скука,а на селяците не им се коси много-многоТЪРГУВАМ ПО ГЕОРГИ ВЕЛЕВ !
ФАЛОУ МИ [url]http://www.zulutrade.com/TradeHistoryIndividual.aspx?pid=5
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novaka76..... за справка 75 е годината от която се занимавам с борсови операции...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novaka76Новакът
Пуснато на: Сря Сеп 24, 2003 7:18 pm Заглавие: Forex за начинаещи
--------------------------------------------------------------------------------
Това като мъдрост е така, но аз питам нещо конкретно. Въпреки, че вместо "попитам" съм написал "поРитам".
Чувал съм мнения, че влизане с 15% от капитала е рискова игра. Така ли е?
И още нещо. Има ли литература относно стратегиите за търговия на руски или български език?
Я наздравеееее........ и просто пропускай инфантилните да минават и заминават ;-)
Коментар
Коментар