IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Система за начинаещ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bnight
    Виж сега мойто момче няма какво да се заяждам с теб защото нито си ми на нивото нито мислиш реално...
    Да ге, аз съм дъртак, можеш да ми викаш чичо.
    Ето ти малко фактология:
    Удължаваш идейно от сряда с твърдението, че 4570 е дъно. Мимоходом се споменава някакво двойно дъно, пръкнало се незнайно откъде.
    В четвъртък удължаваш реално 4582 и добавяш 4542 със стоп и на двете 4490.
    Мрънкаш че всъщност трябвало да си къс от 4560 за 4180, но по незнайни причини няма как да го направиш.
    Заявяваш че дългите ти са в грешната посока, но решаваш да изчакаш дневен клоуз, който ако е под 1.4570 ще излезеш "на страни" от пазара.
    Клоуза в четвъртък е 1.4515 - ти естествено си стоиш на дългите, познай кой не може да реже загуби и да следва "виждането си за пазара".
    В петък следобед прави дип 4480 (който следва да ти обере стопа на 4490) и ревърсва и няколко часа по-късно "прибираш" профит на 4637 (после в стейтмънта се вижда че прибираме и на 4603).

Сега - стриктният ти МъниМ:
    По думите ти във форума имаш дълги 4582+4542, стоп 1.4490 и на двете. При видния обем от стейтмънта ти от 0.2 лота рискът ти за тия 72 пипа загуба е 144 долара, при положение че твърдиш, че максимално рискуваш 100 долара.
    При пазарното дъно в 4478 бид, рискът ти е бил 168 долара.
    В прословутия ти реален стейтмънт нещата изглеждат малко по-различно. Обявеният стоп 4490 го няма, има два други, единият е 4550 - явно е преместван че иначе не би съществувал, а на първите 10К обем от 4582 стопа е 1.4320, което дава риск само на тая половинка от 262 долара, което е 52% при акаунта ти от 500$.
    В крайна сметка в стейтмънта ти има две сделки със средна exit цена 1.4620 и средно ентри 1.4562 или печалба от 58 пипа при риск - форумен стоп 4490 - 72 пипа, или по стейтмънт стоп 1.4320 - 242 пипа.

В допълнение към интересните моменти - в понеделник ще си изтеглиш лапаницата за да почнеш на чисто и ще отваряш дълги които някак си ще усредняват и смъкват цената на тая дългосрочна дълга дето я няма в акаунта ти, а само в плевенската ти куха лейка

Емоник, не си прав да мрънкаш, че спамим темата. Аз му дадох на втория Стоил съвет и ще си позволя да дам на Да ге-то същия.
    Бегай, момко, надалеч от тоз пазар, че на професионалното ти узряване края му се не вижда.

Поздрави и много успехи на всичкото трейдър.

Коментар

• Първоначално изпратено от emonik
      Извиняваи приятел не съдя никого .
      Няма за какво аз те разбрах Просто деиствително е интерсно какви съвети ще дадете на начинаещите.

За мен все още това е бизнес в който се иска много много опит. Но в крайна сметка всеки преди да е станал професионалист е бил начинаещ нали ?
      http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Извиняваи приятел не съдя никого .

Коментар

Заглавието на темата е система за начинаещ .Редное да се пише по темата .Личните спорове както вече писах са в друга тема .Човека ще ви бъде благодарен ако споделите нещо темата .Успех и по малко нерви.Влненията са за кревата .
          Аз съвета си го дадох по-надоло и човека ми благодари.

Друга е темата че като си дадох съвета 10 човека скочиха да се заяждат как незнам си какво незнам си защо.

Те резултатите са очевидни накрая но все пак.

А аз изобщо не се вълнувам. Просто се опитвам да помогна ама все от някъде ще се появят завистници. Това е проблема че дори когато курса ги удари по главата не виждат истината.

Успех.
          http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Имам правописни грешки много мее срам.

Коментар

• Заглавието на темата е система за начинаещ .Редное да се пише по темата .Личните спорове както вече писах са в друга тема .Човека ще ви бъде благодарен ако споделите нещо темата .Успех и по малко нерви.Влненията са за кревата .

Коментар

Евала пичове човека които започна тази тема сигорно е много благодарен за информацията която му снесохте. Ще му бъде много полезна при гърговията .
                това не разбирам как трябва да го приемам ?

Коментар

• Евала пичове човека които започна тази тема сигорно е много благодарен за информацията която му снесохте. Ще му бъде много полезна при гърговията .

Коментар

• Ще разказа малко и за системата която ползвам за управление на капитала си.

Както казахме максималният допустим риск е 100$ при внесени 500$ иначе казано риск от 25%.

Търгуваме винаги със стандартен лот 0.1 като през цялото време може да използваме общо 3 стандартни лота. Като целият риск по трите позиции не трябва да надвишава 100$.

С първият си лот влизаме при движението на пазара. В посока на нашият анализ.

Вторият лот ползваме само когато сме излезнали на плюс и може да си позволим да добавим за да гарантираме по-висока възвращаемост или когато трябва да защитим позицията си но когато имаме възможност стоп-а ни пак да е под споменатите 100$ при падане под въпросните 100$ трябва да истеглим акаунта си и да ревизираме метода си на търговия.

Третият стандартен лот използваме само за добавки във вече печеливша позиция със нулев стоп.

Как анализираме пазара.

Основното което ползваме за Анализ е MA20, MA55, MA200 трендлинии, линии на подкрепа и съпротива, фибо нива.

Използвани графики. Седмична, Дневна, часова.

Тоест стандартен технически анализ. Целта да се влиза в посока на преобладаващият тренд на възможно най-голям таймфрейм и да се ловят малките движения на цената по часовата графика за прецезиране на входа. За допълнителен коректив ползваме 4 часовата графика. Иначе казано влизаме когато Дневна, четиричасова и часова са в консенсус за посоката.

При възходящ тренд влизаме на корекциите (дъната). При низходящ тренд влизаме на корекциите (върховете).

Това е на кратко систематизирано какво се опитвам да постигна с тази сметка.

Поздрави,

Коментар

• Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho
                      Първоначално изпратено от bnight
                      Почитания колега !

Следващия коментар не го приемай като заяждане.
                      Какво можем да разберем от този стейтмънт в кайна сметка ?
                      И каква тежест има изобщо резултата ти от миналото ?
                      Разбира се само, че това е сметка "камикадзе" използваща висок ливъридж

Поздрави и успех на пазара !
                      Единствено че въпросните сделки са реално осъществени .

А всъщност не е камикадзе тъй като максималният риск който съм си сложил е 100$. Естествено съгласен съм с теб че при игра със 25 процента от акаунта е доста рисково.

И принципно предпочитам да играя с малко по-малки проценти което и ще направя но има време за това.

Един велик трейдър каза че трябва да доказваш колко добре познаваш пазара като залагаш на него а не с препоръки.

Именно за това и аз това правя.

В крайна сметка играя по един дългосрочен анализ на който целите са доста интересни.

Но за сега няма да навлизам в темата.

Именно за това е направена тази сметка да отиграя само и единствено този анализ възможно най-агресивно.

Според мен добро начало. След като всичко се изпълни по план до момента. Даже повече от добре.

Успех и на теб определено ми харесва начинът ти на мислене за пазара и всичко останало и съм силно впечатлен от твойте постове.

Коментар

Почитания колега !

Следващия коментар не го приемай като заяждане.
                        Какво можем да разберем от този стейтмънт в кайна сметка ?
                        И каква тежест има изобщо резултата ти от миналото ?
                        Разбира се само, че това е сметка "камикадзе" използваща висок ливъридж

Поздрави и успех на пазара !
                        Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п

Коментар

• Нека да си довърша коментара.

Прав си че има грешки в търговията но разликата между добрият и лошият трейдър е това че добрият знае какъв риск поема.

През цялото време на тази сделка аз знаех какво правя. Адаптирах се към условията оцелих някой нива и в крайна сметка прибрах добър профит.

В понеделник ще влеза отново в бичият пазар от каквото ниво позволи пазара и средната ми цена от тази позиция ще е много под пазарната. С добавките който ще последват. Цената и размерът на позицията ми ще става все по-добра.

Това е което правят добрите играчи максимализират печалбата си и минимализират риск-а си.

Целта е ясна.

Колкото до начинаещите играчи това отиграване вчера не беше за тях защото имаше риск който аз мога да поема но те не. Защо ?

Мисълта ми е че все пак анализите на карол са много професионално направени и с желание for free. Ти би ли пускал анализи for free три пъти дневно ?

И според теб колко пъти ще успееш да хванеш правилно нивата ?

Истината е че тези анализи са много добър орянтир за това как професионалистите си правят анализите.

Нещо което на теб ти се вижда смешно на мен ми се вижда ценно.

Между другото единственото което и аз и този от Карол не познахме за движението вчера мястото на стоп-а.

Но предвид сериозната волатилност около Неселскостопанската заетост това е напълно нормално. А и в крайна сметка целта беше 1.4640 аз излезох на 37 при връх за деня 48. отклонение от 10 пипс-а.

И хванати 116 пипса.

Ти колко хвана вчера ?

Или няма да постнеш стейтмънт. Аз мога да ти кажа и колко хванах на движението от 1.4809 до 1.4630 над 200 пипса.

Помисли пак че аз знам как да защитя акаунта си. И какво правя отделно знам как да наглася търговията си според пазара.

Успех ти желая все пак.

И още веднъж към начинаещите моля ви не опитвайте това у дома си !

Коментар

• Първоначално изпратено от ManUtd
                            Виж виждам че си нова звезда тук и се радвам ама вземи помисли малко преди да пишеш....
                            Колкото до съветите към начинаещите това което наистина работи е да се следва пазара ако е надоло влизаш надоло ако е нагоре влизаш нагоре.
                            Не съм нова, стара съм като света, просто блясъкът ми нивга не угасва и затова ти вади очите. Горното за следването на пазара е типично клише, макар и вярно, което ти като доста други хора очевадно не разбираш. Аргументирал съм се в предните си постове.
                            Това което аз и този от Карол пробваме като отиграване далеч не е начинаещо отиграване напротив дългосрочно, високорисково и опасно е..
                            Ауу, как ще е начинаещо като сте от десетина години на пазара. И естествено че ще е дългосрочно, това е емблематично за всеки ахмак, да гони ГОЛЕМИТЕ движения. За опасното, колко да е опасно - 50 пипа загуба за карол, за тебе 1.4582;1.4542-1.4490, среден лос 72 пипа, по методиката на Дими_П. - 144 пипа.
                            Малко е странно как след като ти отнесе "стопа в нищото" на 1.4490 успя да прибереш профит от дългите на 4637 по-късно надвечер, ама ти си знаеш. Равносметката от последните два дни е чисто шизофренична и е типична за "втората" фаза на форекс трейдърите, когато лутането е огромно и каквото и да стане все им се струва че е каквото са чакали. Притеснителното е че при теб тая фаза продължава с години, а след нея чакат още три.
                            Ние сме професионалисти, моля ви не опитвайте това у дома си !!!
                            Смисълът на термина професионалист е да си вадиш хляба, занимавайки се с Форекс. Тук във форума има две групи хора, които отговарят на това изискване с лека разлика в обекта на извършване на дейността.
                            Караиванов, Димов, Дими_П, Фиск, Алекс.Ник и т.н. са от първата, а Рууки, Анон и аз сме от втората.
                            Ти към коя група от професионалисти по-точно принадлежиш?
                            Виж сега мойто момче няма какво да се заяждам с теб защото нито си ми на нивото нито мислиш реално.

И понеже си простак а аз най-обичам простаци ще ти пусна линк към стейтмънта. Пък да видим тази работа.

http://fx.skyhost.bg/Otchet-03.10.2009.htm

Така или иначе в понеделник ще го има побликувам в конкурса на Варчев.

А и без това трябва да си правя отчета за седмицата.

И между другото ако си толкова смел и критикуваш може и ти да пуснеш стейтмънт от реална сметка.

За миналата седмица.

И тъй като въпреки резултата от този стейтмънт има допуснати няколко грешки в търговията ми ще се радвам да ми ги посочиш.

Ако успеш обещавам да се съглася че до някъде може и да си ми на нивото.

Но в крайна сметка най-обичам да ранявам мечките с някой и друг брой от 100-тина пипса.

Успех.

Коментар

• Ако ще си ги мерете мисля че сте объркали мястото. В темата валутна търговия са тия с големите още по големите и огромните пишки .Тук е мястото за тези които искат да споделят знания .

Коментар

Виж виждам че си нова звезда тук и се радвам ама вземи помисли малко преди да пишеш....
                                Колкото до съветите към начинаещите това което наистина работи е да се следва пазара ако е надоло влизаш надоло ако е нагоре влизаш нагоре.
                                Не съм нова, стара съм като света, просто блясъкът ми нивга не угасва и затова ти вади очите. Горното за следването на пазара е типично клише, макар и вярно, което ти като доста други хора очевадно не разбираш. Аргументирал съм се в предните си постове.
                                Това което аз и този от Карол пробваме като отиграване далеч не е начинаещо отиграване напротив дългосрочно, високорисково и опасно е..
                                Ауу, как ще е начинаещо като сте от десетина години на пазара. И естествено че ще е дългосрочно, това е емблематично за всеки ахмак, да гони ГОЛЕМИТЕ движения. За опасното, колко да е опасно - 50 пипа загуба за карол, за тебе 1.4582;1.4542-1.4490, среден лос 72 пипа, по методиката на Дими_П. - 144 пипа.
                                Малко е странно как след като ти отнесе "стопа в нищото" на 1.4490 успя да прибереш профит от дългите на 4637 по-късно надвечер, ама ти си знаеш. Равносметката от последните два дни е чисто шизофренична и е типична за "втората" фаза на форекс трейдърите, когато лутането е огромно и каквото и да стане все им се струва че е каквото са чакали. Притеснителното е че при теб тая фаза продължава с години, а след нея чакат още три.
                                Ние сме професионалисти, моля ви не опитвайте това у дома си !!!
                                Смисълът на термина професионалист е да си вадиш хляба, занимавайки се с Форекс. Тук във форума има две групи хора, които отговарят на това изискване с лека разлика в обекта на извършване на дейността.
                                Караиванов, Димов, Дими_П, Фиск, Алекс.Ник и т.н. са от първата, а Рууки, Анон и аз сме от втората.
                                Ти към коя група от професионалисти по-точно принадлежиш?

Коментар

Working...
                                X