IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво знаете за NO DEALING DESK-а ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Tex
    Не разбирам този спор нещо - сравняват се две коренно различни неща. Като се обадиш в банка за сделка става въпрос за реална доставка и свързани с нея разходи, част от които биват покрити от спреда.
    когато една банка прави сделка с друга банка или голям корпоративен клиент, с реална валута, с реална доставка, колко мислиш че е спреда?

Първоначално изпратено от Tex
    Като търгуваш през NDD брокер ти първо нямаш реална доставка - няма да ти захранят сметката с 100к евро и да им пратиш 132к долара, второ търгуваш директно използвайки договореност на самия NDD брокер с банките, които стриймват котировки към него и които му дават огромни отстъпки на база огромните обеми, които им доставя той дневно.
    ...Неясните моменти са за неуките и неграмотните. Но за щастие има подобни теми да образоват...
    ок, да приемем, че съм неук и неграмотен ... и затова имам простичък въпрос: когато изпратиш ордер, чрез платформата на NDD брокера си с големина да речем половин лот, и то на маржин, как мислиш, дали този обем представлява интерес за която и да е банка? би ли назовал поне една банка, която ще приеме и изпълни такъв ордер?
    trades better because of
    [url=http://www.youtube.com/watch?v=K7cUP97Psyw]a-ha - crying in the rain[

Коментар

• абе я през това време си търгувайте 0.01 :lol

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
        Първоначално изпратено от FisX
        а не забравяй че МаркетМейкър брокера нетира позицията си, т.е това е още време, рекотиране и т.н.
        Не забравяй че през какъвто и брокер да минеш то в кройна сметка кацаш на някой който трябва да нетира позициятата ти!!! Така че, сам разбираш, брокера с особеното име е само една тежест в цялата тази връзка /един обикновен електронен ретранслатор/... Не си струва да плащаш грешни пари за комисионни на ретранслатор в ерата на Интернет!!!
        То е ясно че ако имаш 25к отиваш директно в банката където комисионната ще е по-малка от който и да е брокер. Да, в крайна сметка кацаш на офертата на някой друг в която е влючена комисионните на банките, брокерите и т.н.Но по тази логика най добре е да се договориш директно с другата страна, само че проблема е как ще я намериш точно в тоя момент. Според мен тук става въпрос за огромната разлика между NDD и маркетмейкинга в най-простият му вид (Варчев, Делта и т.н) и това колко в пъти е по добре да трейдваш през NDD брокер(в случай че нямаш достатъчно за ECN)

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
          а не забравяй че МаркетМейкър брокера нетира позицията си, т.е това е още време, рекотиране и т.н.
          Не забравяй че през какъвто и брокер да минеш то в кройна сметка кацаш на някой който трябва да нетира позициятата ти!!! Така че, сам разбираш, брокера с особеното име е само една тежест в цялата тази връзка /един обикновен електронен ретранслатор/... Не си струва да плащаш грешни пари за комисионни на ретранслатор в ерата на Интернет!!!
          Еми ако си толкова печен ходи кацни ти на Barclays да те нетират те ))) само че там приготви доста повечко пари за сметчицата ...

Коментар

• Първоначално изпратено от FisX
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Не разбирам този спор нещо - сравняват се две коренно различни неща. Като се обадиш в банка за сделка става въпрос за реална доставка и свързани с нея разходи, част от които биват покрити от спреда.

Като търгуваш през NDD брокер ти първо нямаш реална доставка - няма да ти захранят сметката с 100к евро и да им пратиш 132к долара, второ търгуваш директно използвайки договореност на самия NDD брокер с банките, които стриймват котировки към него и които му дават огромни отстъпки на база огромните обеми, които им доставя той дневно.

За STP-то, не виждам какво му е магическото - все едно да кажем че твоя мейл се обработва от доставчика ти на интернет и там се бави не знам колко си време. Ами естествено че минава автоматично към банката. А още повече за да каже един брокер че е NDD той на всичкото отгоре е и регулиран от доста по-страшни финансови комисии от нашата родна.

Неясните моменти са за неуките и неграмотните. Но за щастие има подобни теми да образоват...

Коментар

• Първоначално изпратено от phillips
                NDD брокерите използват STP системи (straight through processing) които директо ти пращат поръчката в банките където брокера има кредитна линия, без интервенция.
                предлагам ти следния експеримент звъниш в банка по твой избор (може да си избереш съвсем малка, ако мислиш че на малките банки са им малки изискванията ) и искаш да те свържат с отдел "валутни операции" (може в някои банки да се нарича по друг начин). и питаш директно какъв обем е необходим, за да те котират със спред 2 пипса ако числото е с по-малко от 7 цифри ще се съглася да повярвам в написаното по-горе уточнение: говорим за ритейл NDD брокер, не за брокер, който обслужва банките ако обаче банката ти изиска поне 7 цифрена сума това ще е доказателство, че NDD брокера ти, който ти позволява да търгуваш чрез него с по-малки обеми, и то на маржин, като че ли крие нещо от теб ... или го е написал с много малки букви

Факта че при NDD брокерите се наблюдава променлив, а не фиксиран, спред е показателен за истинността на котировките.
                за качеството на котировките си прав те са толкова истински, колкото и при другите ритейл брокери

Instant execution-а е къде къде по добър при NDD...
                технически въпрос: как мислиш, коя поръчка ще мине по-бързо и по-безпроблемно - тази която брокера поема директно за себе си, или тази която му се налага да препрати към банка? или това STP е някаква вълшебна технология, която закарва сигнала по-бързо от трейдъра, през брокера до банката, отколкото само от трейдъра до брокера?

неясните моменти при NDD-та ми се струват повече от необходимото ?!

успешна търговия ти пожелавам
                Едното е cash операция с доставка другото е на маржин- разликата е около 30-40 пипа. Ако пробваш да се обадиш на дилърите там и имаш сметка да кажем с 100к $ и си търгуваш на маржин, то е ясно че ще си на междубанков пазар със спред до 1 пипс.

По техническия въпрос - става въпрос за милисекунди, и нз как си го представяш ама скоростта е 1 и съща. Понякога даже вътрешната мрежа е по бавна, но това пак няма значение. STP-то е ретранслатор, а не забравяй че МаркетМейкър брокера нетира позицията си, т.е това е още време, рекотиране и т.н. NDD брокер си е за полу-профи трейдъри които нямат 25к за ECN. Маркет мейкъра за тези които почват със 100$. Различни фази и клиент имат просто.

Коментар

• Първоначално изпратено от FisX
                  NDD брокерите използват STP системи (straight through processing) които директо ти пращат поръчката в банките където брокера има кредитна линия, без интервенция.
                  предлагам ти следния експеримент звъниш в банка по твой избор (може да си избереш съвсем малка, ако мислиш че на малките банки са им малки изискванията ) и искаш да те свържат с отдел "валутни операции" (може в някои банки да се нарича по друг начин). и питаш директно какъв обем е необходим, за да те котират със спред 2 пипса ако числото е с по-малко от 7 цифри ще се съглася да повярвам в написаното по-горе уточнение: говорим за ритейл NDD брокер, не за брокер, който обслужва банките ако обаче банката ти изиска поне 7 цифрена сума това ще е доказателство, че NDD брокера ти, който ти позволява да търгуваш чрез него с по-малки обеми, и то на маржин, като че ли крие нещо от теб ... или го е написал с много малки букви

Факта че при NDD брокерите се наблюдава променлив, а не фиксиран, спред е показателен за истинността на котировките.
                  за качеството на котировките си прав те са толкова истински, колкото и при другите ритейл брокери

Instant execution-а е къде къде по добър при NDD...
                  технически въпрос: как мислиш, коя поръчка ще мине по-бързо и по-безпроблемно - тази която брокера поема директно за себе си, или тази която му се налага да препрати към банка? или това STP е някаква вълшебна технология, която закарва сигнала по-бързо от трейдъра, през брокера до банката, отколкото само от трейдъра до брокера?

неясните моменти при NDD-та ми се струват повече от необходимото ?!

успешна търговия ти пожелавам
                  trades better because of

Коментар

• Първоначално изпратено от phillips
                    Първоначално изпратено от Alex.Nick
                    ...Ако имаше истински активни трейдъри, които да влизат поне 2-3 пъти дневно в пазара с минимум 100к щяха да разберат за какво иде реч....
                    аз съм активен трейдър и влизам и излизам всеки ден в пазара поне по 10 пъти
                    и много добре знам разходите за брокерската/маркет мейкърската услуга
                    при така наречените NDD брокери също има разходи... правил ли си сравнение кое е по-изгодно? би ли споделил резултата?

другото, което ме смущава в поста ти и което мисля имаше и в други теми... кое те кара да мислиш, че чрез NDD брокера излизаш на междубанковия пазар? наясно ли си изобщо какво се случва на междубанковия пазар, кой може да търгува там, с какви обеми и при какви условия? допускаш ли възможността NDD брокера просто да прехвърля поръчката ти на друг ритейл брокер/маркет мейкър?
                    NDD брокерите използват STP системи (straight through processing) които директо ти пращат поръчката в банките където брокера има кредитна линия, без интервенция. Факта че при NDD брокерите се наблюдава променлив, а не фиксиран, спред е показателен за истинността на котировките. Instant execution-а е къде къде по добър при NDD. За рекотиране и изкуствено разширен спред не може и да става дума. Замисли се само колко пъти са ти дали рекотиране и колко пъти си го приел?

Коментар

• дам брокерите трябва да ядат от нещо все пак.... проблема (поне за мен) е когато ти кажат че няма никакви такси и т.н като търгуваш при тях а в един момент се окаже че ти бавят (или не изпълняват) поръчки, с което реално те таксуват за това че им правиш пари. Не ме интересува кое колко струва на брокера (ММ и NDD) стига да не се окаже че несъзнателно съм го платил аз

Коментар

• Първоначално изпратено от Alex.Nick
                        Рекотирането води до ежедневна загуба на минимум 50 долара (по 0.5 пипса в двете посоки при отваряне и затваряне).
                        Така е. И до повече води. Именно затова, с риск да се повторя:
                        Истината е че нема по хубаво от бъкетшопа (да не се бърка с шопския етнос), само трябва да се сменят.
                        А бе някой хора наистина не разбират за какво става въпрос! Нали, Алекс?

----------------------------
                        Berbo count: 13
                        We'll Keep the Red Flags Flying High

Коментар

• Първоначално изпратено от Alex.Nick
                          ...Ако имаше истински активни трейдъри, които да влизат поне 2-3 пъти дневно в пазара с минимум 100к щяха да разберат за какво иде реч....
                          аз съм активен трейдър и влизам и излизам всеки ден в пазара поне по 10 пъти
                          и много добре знам разходите за брокерската/маркет мейкърската услуга
                          при така наречените NDD брокери също има разходи... правил ли си сравнение кое е по-изгодно? би ли споделил резултата?

другото, което ме смущава в поста ти и което мисля имаше и в други теми... кое те кара да мислиш, че чрез NDD брокера излизаш на междубанковия пазар? наясно ли си изобщо какво се случва на междубанковия пазар, кой може да търгува там, с какви обеми и при какви условия? допускаш ли възможността NDD брокера просто да прехвърля поръчката ти на друг ритейл брокер/маркет мейкър?
                          trades better because of

Коментар

• Според мен всичко се свежда до това дали някой има излишни пари Вярно, има си предимства на нашенските "брокери" - като те изтряскат можеш да отидеш в офиса им и да се развикаш не че ще промениш нещо но все пак си е разтоварващо Колкото до NDD... естествено че е добър вариант, ама и аз мога да кажа че съм NDD.... не е важно да го има по реклами и т.н., важното е да е компания с репутация, която ако се издъни (изведнъж се окаже че dealing desk-a е скрит в мазето) ще загуби много повече от 200-300 клиента

Коментар

• Явно някои хора въобще не разбират защо се води този спор. Ако имаше истински активни трейдъри, които да влизат поне 2-3 пъти дневно в пазара с минимум 100к щяха да разберат за какво иде реч. Рекотирането води до ежедневна загуба на минимум 50 долара (по 0.5 пипса в двете посоки при отваряне и затваряне). Има месеци, в които трейдинга не води до толкова голяма печалба, а дори и когато се печели кой има излишни 1 000 долара месечно, които да оставя в джобовете на посредниците си???? Стъпването на сделката на реален междубанков пазар гарантира възможно най-добра цена! Който го интересува колко плаща за услугите въобще няма да обяснява кое е по-добре - български посредник (с псевдоплатформа) или външен със съществуваща интербанкова ликвидност. И добре, че има поне 1 човек да постави един линк по темата... и ако ви прави впечатление е писан преди 2 години...!!! А все още никой в България не си е направил труда да обясни точно какво представлява NDD и кой го предлага.

И преди някой да побърза да отговори с "умнотиите" си нека прочете малко... и да потъргува. Дано се включат и други активни трейдъри.

Коментар

• Мдда. Тая тема мяза на ония въпроси, колко данък ще платя на кинтите дето ще ги изкарам от Флорекса и най-вече как да не го платя, щото съм голям пич и искам само да вземам и нищо да не давам.
                                Ако някой от вас беше цъкал на т.н. риъл маркет щеше да знае, че такъв за ритейл всъщност няма, или по точно всеки бъкет е риъл маркет за ритейла.
                                Риъл маркета е нещо бързо, гадно, свирепо и хапе лошо.
                                От друга гледна точка, всеки който те котира по някакъв начин се явява риъл маркет за теб.
                                И аз се обърках вече кое е риъл и кое не е. Нищо не е такова каквото изглежда.
                                Истината е че нема по хубаво от бъкетшопа (да не се бърка с шопския етнос), само трябва да се сменят.
                                Който пък иска регулиран маркет да пита НИСЕруукито.
                                ----------------------------
                                Berbo count: 13
                                We'll Keep the Red Flags Flying High

Коментар

Working...
                                X