IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво знаете за NO DEALING DESK-а ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от FisX
    Типичен отговор по български в стил : а бе вие мене ли ще ме учите, аз вече милионер съм от FOREX ... посети някой друг западен форум и виж за кво иде реч като правят съпоставка между NDD и Маркетмейкър, или може би Трише треа ти каже че NDD е по добрия вариант..
    опитвам се съвсем нормално да водя дискусия с теб за NDD-та ... ако не ти е приятно, просто можеш да спреш, не е нужно да хулиш българина като цяло

дай линк ако искаш от западен форум, където обясняват предимствата на NDD-та, но с реални аргументи, а не с тези от сайтовете на NDD брокери или пък ако ти самия си наясно, кажи ги ти ... например за таксите, за които те попитах ... мога да коментирам и останалите "предимства"... но едно по едно ще ни е по-лесно

аз също имам какво да уча и ако имам пропуски относно NDD съм готов да ги наваксам ... но да се вярва, че чрез тези брокери се търгува на реалния междубанков пазар с минималните им обеми е несериозно ... забележи, не казвам че котировките са им други - да, те са от междубанковия пазар, но до там ... сделките си остават при тях, както и при другите брокери
    trades better because of
    [url=http://www.youtube.com/watch?v=K7cUP97Psyw]a-ha - crying in the rain[

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
      Първоначално изпратено от FisX
      Първоначално изпратено от Forex Master

Проста и видна разлика. Познайте от коя страна са БГ брокерите?
      А къде е този убав НДД брокер на тази схема?!...
      Electronic Trading Platform ( Делта, Варчев, Oanda, FXCM, Saxo и т.н)
      Казваш че е проста и видна разликата, а не си отбелязал къде е НДД брокера на тази картинка!
      За да разбереш картинката се иска да имаш поне завършен 8 клас!

Коментар

Първоначално изпратено от Forex Master

Казваш че е проста и видна разликата, а не си отбелязал къде е НДД брокера на тази картинка!
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master

Коментар

Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Има ли надежда да има NDD брокер в България?
              Нищо не препоръчвам!

Коментар

• Първоначално изпратено от phillips
                Първоначално изпратено от baro_sharo
                phillips не ги чуваш работите, криза е, сега банките и на 0.01 лота са навити. дори чувам че UBS,Citi и др. до там са я закъсали, че ще стават ритейл брокери NDD, ECN или както там му се вика - с мин. депозит 10$, мин. 0.01 лота и марджин 1:1000 .

остави хорат да си търгуват директно на междугалактическия банков пазар, тъпите като мен при бъкетшоповете :P

да, може би си прав ... може би наистина е по-добре да ги оставя да си търгуват където искат ... но аз и нямам друго намерение, просто ми е чудно как вярват във всичко написано на сайта на NDD брокера и се опитвам съвсем добронамерено да ги провокирам да проявяват здрав разум, с което може би да им помогна малко... но явно безуспешно...
                започнах и да прозирам друго относно философията на NDD или ECN за дребните спекуланти - създава се чувство за контрол над пазара. я си представи 10000 души на NDD или ECN като пуснат по 10000 долара на марджин какво става!! цунамиии, трендове се обръщат, Трише, Кинг, Бернанке скачат с ужас и тръгват да правят интервенции................ мързи ме да продължавам историята въпреки, че може да излезе добра фантастика и дори бестселър

Коментар

Първоначално изпратено от baro_sharo
                  phillips не ги чуваш работите, криза е, сега банките и на 0.01 лота са навити. дори чувам че UBS,Citi и др. до там са я закъсали, че ще стават ритейл брокери NDD, ECN или както там му се вика - с мин. депозит 10$, мин. 0.01 лота и марджин 1:1000 .

остави хорат да си търгуват директно на междугалактическия банков пазар, тъпите като мен при бъкетшоповете :P

да, може би си прав ... може би наистина е по-добре да ги оставя да си търгуват където искат ... но аз и нямам друго намерение, просто ми е чудно как вярват във всичко написано на сайта на NDD брокера и се опитвам съвсем добронамерено да ги провокирам да проявяват здрав разум, с което може би да им помогна малко... но явно безуспешно...
                  Типичен отговор по български в стил : а бе вие мене ли ще ме учите, аз вече милионер съм от FOREX ... посети някой друг западен форум и виж за кво иде реч като правят съпоставка между NDD и Маркетмейкър, или може би Трише треа ти каже че NDD е по добрия вариант..

Коментар

ВЪЗПРИЕТИ НЕДОСТАТЪЦИ НА NON-DEALING DESK

1. Цената за търговията Cost of Trading: Голям брой трейдъри все още смятат, че съществува подобно нещо като трейдинг без комисионни, мит който е поддържан от редица дилингови посредници. В повечето случаи просто тези комисионни се удържат, но остават скрити от клиентите на съответната компания. Разликата е в това, че при non-dealing desk таксата е изцяло прозрачна и е изцяло включена в спреда на търгуване...
                    приятелю, аз търгувам при "обикновен" брокер и плащам 2 пипса спред такси... което в пари означава, че плащам на брокера си 15 евро на лот (100 000) за всяка сделка

би ли ни осветлил, колко плащаш ти при твоя NDD брокер, за да сравним в реални суми кое е по-изгодно, благодаря ти
                    trades better because of

Коментар

• Първоначално изпратено от baro_sharo

trades better because of

Коментар

• Проста и видна разлика. Познайте от коя страна са БГ брокерите?

Коментар

Първоначално изпратено от Tex
                          Не разбирам този спор нещо - сравняват се две коренно различни неща. Като се обадиш в банка за сделка става въпрос за реална доставка и свързани с нея разходи, част от които биват покрити от спреда.
                          когато една банка прави сделка с друга банка или голям корпоративен клиент, с реална валута, с реална доставка, колко мислиш че е спреда?

Като търгуваш през NDD брокер ти първо нямаш реална доставка - няма да ти захранят сметката с 100к евро и да им пратиш 132к долара, второ търгуваш директно използвайки договореност на самия NDD брокер с банките, които стриймват котировки към него и които му дават огромни отстъпки на база огромните обеми, които им доставя той дневно.
                          ...Неясните моменти са за неуките и неграмотните. Но за щастие има подобни теми да образоват...
                          ок, да приемем, че съм неук и неграмотен ... и затова имам простичък въпрос: когато изпратиш ордер, чрез платформата на NDD брокера си с големина да речем половин лот, и то на маржин, как мислиш, дали този обем представлява интерес за която и да е банка? би ли назовал поне една банка, която ще приеме и изпълни такъв ордер?

Коментар

• Първоначално изпратено от Alex.Nick
                            ...Ясно е, че банките нямат интерес от 0.5 лота... на сделка. Но имат интерес от някой с хиляди клиенти, окрупняването на чиито позиции води до нова ликвидност за банките и другите големи участници на пазара. Дано любопитството е задоволено...
                            ами да приятелю, и аз точно за това говоря че и NDD брокерите окрупняват поръчките на клиентите си че дори при тях нито една поръчка не излиза от тяхната система, преди да е достигнат определен обем и изпращането към банката се налага, заради поетия от брокера риск ... което по същество е и работата на останалите ритейл брокери ... нюанси във функционирането на всички, разбира се има
                            trades better because of

Коментар

• [quote="phillips"]
                              Не разбирам този спор нещо - сравняват се две коренно различни неща. Като се обадиш в банка за сделка става въпрос за реална доставка и свързани с нея разходи, част от които биват покрити от спреда.
                              когато една банка прави сделка с друга банка или голям корпоративен клиент, с реална валута, с реална доставка, колко мислиш че е спреда?

Като търгуваш през NDD брокер ти първо нямаш реална доставка - няма да ти захранят сметката с 100к евро и да им пратиш 132к долара, второ търгуваш директно използвайки договореност на самия NDD брокер с банките, които стриймват котировки към него и които му дават огромни отстъпки на база огромните обеми, които им доставя той дневно.
                              ...Неясните моменти са за неуките и неграмотните. Но за щастие има подобни теми да образоват...
                              ето още малко инфо...

Платформа тип Non-Dealing Desk: Предимства и недостатъци
                              През последните години доста от занимаващите с валутен пазар научиха много относно платформите за търговия – добрите и лошите им страни. Надявам се, че този материал ще ви помогне в изясняването при функционирането на този тип брокери.
                              Предимства

1. Липса на вроден конфликт на интереси. Брокерските компании от този тип не търгуват срещу своите клиенти. Тяхната роля е да улесняват условията за търговия, без да заемат позиции, които от време на време да са в конфликт с интересите на индивидуалните им клиенти.

2. Достъп до пазара. Този тип брокери осигуряват на всеки трейдър, независимо от размера на сметката им еднакъв достъп до пазара. Както за големите, така и за малките клиенти равен достъп до междубанковият пазар. Котировките (купува/продава) не са цени осигурени от индивидуален брокер, а тези доставени от активно търгуващи банки на валутен пазар, институционални инвеститори, спекулативни компании и индивидуални трейдъри. Този процес сам по себе си превръща всеки трейдър в независим пазарен участник.

3. Aнонимност. Търговията е изцяло анонимна – „non-dealing desk” брокерът не знае и няма нужда да знае вашите позиции и поставени поръчки. Това премахва „таргетирането” на стопове и изкуственото им достигане чрез „спайкове”, рекотиране или други методи за затваряне на клиентски позиции и натрупване на загуба..

Забележка: Повишената активност на Форекс пазара през последните години и високата волатилност създават по-добри „възможности” за дилинг брокерите за изкарване на трейдъри извън пазара със спайк-котировки. При т.нар. динамични пазарни условия на търговия (неочаквани новини, важни икономически данни и тн) разширяването на спредовете дори и при основни валутни двойки може да надхвърли 10 пипса, или 2-3 пъти над нормалния пазарен спред. Тези ситуации са много познати на повечето активни трейдъри, но въпреки това са в общ план недоказуеми .

4. Ценови интервенцииr. Non-dealing desk брокерите получават своите котировки (както купува така и продава) директно от междубанковата система. Те не се филтрират или манипулират по друг начин за да поддържат установените спредове и маржини.

5. Повторно въвеждане на поръчките – Не съществува. Трейдърите никога не получават предложение от Non-dealing desk брокерите за повторно въвеждане на дадена поръчка тъй като брокера не печели нищо от това.

6. Пълна отчетност. Таксите са лимитирани и ясно опоменати и се включват в спредовете на валутните двойки.

7. Прозначност. Няма психологични „капани”. Котировките, които се виждат на монитора са тези, на които се изпълняват сделките.

ВЪЗПРИЕТИ НЕДОСТАТЪЦИ НА NON-DEALING DESK

1. Цената за търговията Cost of Trading: Голям брой трейдъри все още смятат, че съществува подобно нещо като трейдинг без комисионни, мит който е поддържан от редица дилингови посредници. В повечето случаи просто тези комисионни се удържат, но остават скрити от клиентите на съответната компания. Разликата е в това, че при non-dealing desk таксата е изцяло прозрачна и е изцяло включена в спреда на търгуване..

2. Спредовете са променливи, а не фиксирани. Форекс пазара е изключително ликвиден. Спредовете зависят от постоянен поток от котировки, идващи от различни големи банкови и небанкови институции. Най-добрите цени (котировки) са тези, които излизат на първо място в пазара.

По време на пиковите часове за търговия спредовете могат да паднат до нула, факт, който не е толкова известен на трейдъри използващи дилингови посредници.

Non-dealing desk брокерите не предлагат и не изпълняват сделки базирани на фиксирани спредове. Те предоставят на клиентите си най-добрите котировки, предоставяни на реалния банков пазар.

Коментар

ок, да приемем, че съм неук и неграмотен ... и затова имам простичък въпрос: когато изпратиш ордер, чрез платформата на NDD брокера си с големина да речем половин лот, и то на маржин, как мислиш, дали този обем представлява интерес за която и да е банка? би ли назовал поне една банка, която ще приеме и изпълни такъв ордер?

Такаааа, айде малко време и за образование. Първо - как работи банковата система в комбинация с NDD-брокери. Значи големите банкови институции осигуряват ликвидността и имат договорени огромни кредитни линии с брокерите, които са отворени само за ФХ-пазара. Тези кредитни линии удовлетворяват огромните на брой, но малки по размери поръчки поставяни и изпълнявани от клиентите на посредника. Когато една банка постави позиция за търсене или предлагане на един вид валутна двойка тя е валидна като котировка за посредниците до момента, до който не бъде изцяло филната. Когато това стане котировката се изменя и се получава т.нар. тик на пазара. Затова има и посредници, които въпреки, че са NDD функционират. Тоест, тяхната роля е да свържат индивидуалните и не толкова големи трейдъри и да им дадат възможност да участват на междубанковия пазар. Ясно е, че банките нямат интерес от 0.5 лота... на сделка. Но имат интерес от някой с хиляди клиенти, окрупняването на чиито позиции води до нова ликвидност за банките и другите големи участници на пазара. Дано любопитството е задоволено...

Коментар

Working...
                                X