Първоначално изпратено от Tex
Малко е късно за образоване, но все пак с две думи...
Винаги можеш да се обадиш на брокера си и да го питаш какъв е пазара... Оня който те клати ще ти каже бид и аск... А моят ще ми каже пазара тоест последната сделка на колко е била. Аз мога да му заявя пъръчка да купя или да продам на дадено нива и той ще ги въведе в системата и те се появят като бид или аск със съответното количество. Но мага да му кажа да купи или да продаде на пазара... Ако му кажа че купувам 10 септемврийски контракта, ще се оберат 10-те най-близки до пазара аск-ове и това вече ще промени пазара. НЯМА СПРЕД! Цената и за продавача и за купувача е ЕДНА. Купувачите и продавачите плащат комисионна за всеки купен или продаден контракт на брокера си....
Случвало ми се е дори след изпълнението на пазарната поръчка брокерът да ми се обади и да каже че курсът всъщност е по-добър от референтния при подаването на поръчката. ТОВА Е ТАКА ЗАЩОТО ПО РЕГУЛАЦИИ ВСЯКА ЕДНА СДЕЛКА ТРЯБВА ДА МИНЕ ПРЕЗ БОРСАТА!
Запомни!!!
Ако някой брокер на валутни фючърси, освен комисионни за всяка сделка, те цака и със спред, то това е чист мошеник... Тъй нареченият спред всъщност е допълнителна комисионна!!! Този брокер не е член на борсовия под, защото ако е той няма право на това!!! В най добрият случай той използва друг брокер за достъп до борсата. В повечето случаи тези сладури са навързани като свински черва... Затова си избирай първокласен брокер ако търгуваш фючърси. Брокер който е регулиран от самата борса!
Коментар