На косъм ми се размина да се задейства дългата AUD/JPY на 79.4 ...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Австралиецо - aud/usd , aud/jpy , eur/aud
Collapse
X
-
доста противоричиви данни...
Нивото на безработицата се запазва на 9.6 %, което е супер.... но големия брой съкращения в нестопанствения сектор прави нещата протеворечиви...
т.ч. няма да удвоявам позицията от късо AUD/USD към момента... ще изчакам 1-2 седмици да видим какви коментари ще дадат относно нуждата от QE + макроданните през следващите 1-2 седмициМнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Здрасти SC,
значи на какво се базира моя фундамент:
Всичко зависи от монетарната политка на САЩ и по точно на ФЕД... затова всички суровини... злато, петрол и т.н. скачат, всички валути скачат спрямо $... т.к. има вероятност от обезценяване на $... друга логика няма...
- вчера излезнаха петролните запаси в САЩ... общото взето доста високи.. и то доста... при такива случаи преди ... петрола падаше... а сега НЕ... т.к. се притесняват от обезценка на $ ...
но днес и утре излизат едни от най-важните данни за Работните места... (Jobless Claims, + Unemployment утре)... т.ч. FED ще изчакат тези данни за да решат какво да правят с монетарната си политика QE... и ще стане ясно дали ще има обезценка на $
Да не забравяме, че вече има много голям политически натиск над САЩ... относно обезценката им на $... преди една седмица възразиха от Бразилия, все повече и повече възразяват от Япония... Европейците намекват, че не са радостни от "currency wars" които се водят в света в момента..... Т.ч. се съмнявам САЩ да излзанат толкова нагли и да си обезценят $... ще нарушат доверието си във всички партньори по света...
+ днес има среща на Г20... във Вашингтон, на която среща се очаква да се коментират валутните курсове т.к. са обезпокоени много световни лидери...и може да вземат някое решение...
+ направи ми впечатление, че даже и Т.Гайтнер вчера в САЩ... каза че вижда неопределимоста в момента във валутните курсове като разрушителни за световната икономика... ...т.е. и от САЩ вече дават сигналч, че се замислят над спирачка върху обезценката на $...
+ Онзи ден от Австралия не вдигнаха лихвата.. а от 25 анализатори 17-18 очакваха да я вдигнат...което направи ясно, че от Австралия ги притеснява голямото покачване на Австралийския долар и предприемат стъпка и те на "валутна война" за да не им скача много Австралийския долар
т.ч. има много факти ...и става интересно...
п.с. разбира се аз съм влезнал с малко количество в къси АУД/$ и ще чакам до петък.. да излезнат всички новини и да преценя дали да удвоя позицията ...т.к. всичко е възможно... може пък САЩ да излезнат брутални и да прецакат всички ... само и само да си спасят кожата
Първоначално изпратено от SСЕ всъщност според теб трендът надолу ли е или нагоре при aud/usd?Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеНека да изчакаме до Петък...
п.с. миналия път (Априлл месец) когато скъсих на около 92.50-93.00 и после продадох на около 86.60... ми беше доста приятно...
е вярно... пак много ми се смяха и ми викаха, че играя против тренда и т.н. ама се оказа, че хванах върха , а за тях ми е интересно какво стана тогава с тях...... ех вярно не съм хванал върха с точност до 20-30 пипса... т.к и тогава стигна почти 93.60-93.80
Коментар
-
Нека да изчакаме до Петък...
п.с. миналия път (Априлл месец) когато скъсих на около 92.50-93.00 и после продадох на около 86.60... ми беше доста приятно...
е вярно... пак много ми се смяха и ми викаха, че играя против тренда и т.н. ама се оказа, че хванах върха , а за тях ми е интересно какво стана тогава с тях...... ех вярно не съм хванал върха с точност до 20-30 пипса... т.к и тогава стигна почти 93.60-93.80
Първоначално изпратено от XY Разгледай мнениеСтрашен фундамент, а . Излетяхме в космоса...
Но е нормално, точно защото фундамента е в тази посокаLast edited by Shemata; 07.10.2010, 11:37.Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеXY,
всеки има право на негово мислене... и стратегия... Най-хубаво е ако всичките печелим ...Ако мислиш, че на сегашното ниво 0.9760 AUD/USD е за влизане в дълги... спокойно можеш да влезнеш...това си е твое решение... Аз за момента съм с късо AUD/USD на ниво 0.9718... и ще изчакам да видя какви данни ще излезнат от САЩ до петък и може и да добавя още къси и да държа 1-2-3 месеца... , но ще преценя в края на седмицата
Но е нормално, точно защото фундамента е в тази посокаМнението не е препоръка за сделки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеXY,
всеки има право на негово мислене... и стратегия... Най-хубаво е ако всичките печелим ...Ако мислиш, че на сегашното ниво 0.9760 AUD/USD е за влизане в дълги... спокойно можеш да влезнеш...това си е твое решение... Аз за момента съм с късо AUD/USD на ниво 0.9718... и ще изчакам да видя какви данни ще излезнат от САЩ до петък и може и да добавя още къси и да държа 1-2-3 месеца... , но ще преценя в края на седмицата
Коментар
-
данните от 14:00 (7:00 NYC time) са доста добри...
9.3 % Purchase Index... супер....
да видим какво ще излезе за 14:30 относно работните места....
п.с. май-май има голяма вероятнос FED да налее много малко пари в икономиката и QE да не е толкова голям колкото се очакваМнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
XY,
Първоначално изпратено от XY Разгледай мнениеФУНДАМЕНТАЛНО как разбра, че ще пада АУД/УСД ? Американците наливат долари, суровините растат, австралия е една от страните със най ниски нива на дълг, лихвените нива и още куп други неща...
Фундаментално всичко е НАГОРЕ !Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеНе разбира се... аз работя без стопове... аз съм фундаменталист
А ти какво стана??? Нали удължи на 30 Септември яко на 96.90...след което AUD/USD падна до 95.50... ако си работил със стопове 100% са ти изгърмяли...
п.с. относно мене... аз ще напиша кога излизам от позицията... бъди сигурен...+ виж, поразгледай тази тема... и ще видиш как пак сме коментирали тази валутна двойка през пролета... Април месец....и ще видиш как пак хванах върха и скъсявах... на около 92.50-93... но излезнах рано... на 86.60... а виж ти какво си правил по-върха... т.ч. умната...
ако искаш мога да ти кажа фундементало за какво става въпрос...но дали те интерисува или не... незнам т.к. доколкото знам си техничар...
Успех
Фундаментално всичко е НАГОРЕ !Мнението не е препоръка за сделки!
Коментар
-
Не разбира се... аз работя без стопове... аз съм фундаменталист
А ти какво стана??? Нали удължи на 30 Септември яко на 96.90...след което AUD/USD падна до 95.50... ако си работил със стопове 100% са ти изгърмяли...
п.с. относно мене... аз ще напиша кога излизам от позицията... бъди сигурен...+ виж, поразгледай тази тема... и ще видиш как пак сме коментирали тази валутна двойка през пролета... Април месец....и ще видиш как пак хванах върха и скъсявах... на около 92.50-93... но излезнах рано... на 86.60... а виж ти какво си правил по-върха... т.ч. умната...
ако искаш мога да ти кажа фундементало за какво става въпрос...но дали те интерисува или не... незнам т.к. доколкото знам си техничар...
Успех
Първоначално изпратено от SССтоп имаш ли,пич?Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от hullo Разгледай мнениеДнеска гледах едно анализче :
http://trader.beta-corp.com/index.ph...kaundzhiev-rss
За сега гледам че са познали нивата, мислите ли че и за напред ще се окажат верни ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от shinken Разгледай мнениеВярно ще е 10 пъти и на десетия ще те излъже.
Най-добре сам си прави анализите, за да не се оплакваш после.
Ако сам не можеш, не търгувай.
Успешна търговия!
Коментар
Коментар