IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Австралиецо - aud/usd , aud/jpy , eur/aud

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Йосиф,

мерси за съвета... но не мога да си позволя да ударя 300 000 нито пък искам да усещам тръпката ...

Аз съм казал, че моята цел е да изкарвам около една нормална заплата за България от FOREX... т.ч. бързото забогатяване го оставям за по-нататък .

Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
    е това са дребни парици ... удари 300 000 ,че да усетиш тръпката на бързото забогатяване... губиш си времето с тези дребни суми.
    Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
      днес ако видим нива между 1.0030-1.0040 ще ударя 3000 къси AUD/USD

е това са дребни парици ... удари 300 000 ,че да усетиш тръпката на бързото забогатяване... губиш си времето с тези дребни суми.

Коментар

• днес ако видим нива между 1.0030-1.0040 ще ударя 3000 къси AUD/USD

Коментар

• SC,

не съм излезнал от вчерашните къси 5000 AUD/USD на ниво 0.9916 средно . Не очаквах да дигнат лихвата в Австралия, но се оказа, че я дигнаха и в Индия ( и в двата случая "неочаквано"). Т.ч. няма да се учудя ако утре вдигнат лихвата или намалят размера на QE в САЩ. Затова, че ще си изчакам до утре вечер.

Умната!

Коментар

• току що сметнах и ми се получава средна на 5000 къси AUD/USD на ниво 0.9916 ( 2000 къси от 0.9934 останали от преди и преди малко 3000 къси на 0.9904)...

п.с.
            оставам с реализирана печалба от 422.4$ за месец Октомври... Нека да видим тоя месец какво ще направя ... но ще изчакам до Сряда вечер като минимум... за да видя има ли смисъл да се добавят още количество къси AUD/USD

Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
            току що добавих 3000 къси AUD/USD на ниво 0.9904... т.е. ставам със 5000 къси AUD/USD(.т.к. имах останали от преди 2000 къси от 0.9934)

добавих скромно количество... т.к. ще чакам довечера срещата и решението на Централната Банка на Австралия + срещата и решението на ФЕД

Коментар

• току що добавих 3000 къси AUD/USD на ниво 0.9904... т.е. ставам със 5000 къси AUD/USD(.т.к. имах останали от преди 2000 къси от 0.9934)

добавих скромно количество... т.к. ще чакам довечера срещата и решението на Централната Банка на Австралия + срещата и решението на ФЕД

Коментар

XY,
                не знам защо стигна до там да пишеш от мое име в предния си отговор и да пишеш, нещо което аз не съм писал...
                Спокойно, пич, ти си го писал това, цитирал съм те и ако погледнеш в мнението си преди време - САМ ще се убедиш!

Не ти завиждам, просто мисля, че да обявяваш толкова тържествено печалбите си, а да не показваш загубите си е малко тъпо.

Не знам защо си мислиш, че съм пък на загуба - Това отдолу е РЕАЛНАТА ми сметка за последните месеци:

http://sobstvenbiznes.net/showphoto.php?photo_id=17
                Last edited by XY; 01.11.2010, 17:42.
                Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• аз в момента също чакам....нямам позиции! прав си по принцип! просто сме различни като игра! успех на всички! то повечето са демо и се радвам, че споделяш реални сделки. на демо е лесно сравнително и там си по освободен.

Коментар

• Хехехе batko,

супер, че си на печалба и ти . Разбира се всеки има различни стратегии... по някой път на един човек се вижда странна стратегията на другия и обратното... и вкрайна сметка и двамата може да спечелят... Аз още като бях студент и като имах предмет Portfolio Management в един от учебниците имаше поговорка относно инвестиционните стратегии: " Има много пътища, не всички от тях водят към Рим, но и пътя към Рим не е само един" = т.е. има много начини на инвестиране/търгувия ... не всички са печаливши, но и печалившата стратегия не е само една... че тъй и при нас... ти си по скалпирането, аз не го владея, аз съм с друга стратегия ... добре е че и двамата сме на печалба... А пък и виж... ти играеш с по-голям оборот/сума...т.ч. разбирам, че не можеш да държиш много ... и ако държиш е напрежение... Аз работя с малки суми, но държа повечко... както виждаш... в най-големия максимум имах/държах 18 000 къси AUD/USD на средна 0.9902... т.е и с 300 пипса да бяха скочил нагоре курса щях да съм на загуба 540$... и ако имам например 4000-5000$ в сметката си нямам проблем да ги издържа и да ги държа по-дълго... докато идат на печалба... това е моята стратегия .

значи в момента излезнах от почти всичко... държа само 2000 къси AUD/USD от 0.9934... излезнах, т.к. сега минавам в защитна стратегия.... искам да видя какви данни ще изкарат тая седмица в САЩ за пазара за труда, + да видя какви данни ще изкарат в петък за пазара на жилища в Австралия,ще чакам срещата на FED на 2-3 ноември да видя какво ще решат... т.к. гледам последните 10 дни... май в Австралия запецнаха, макроиндикаторите им вече не са толково добри както изминалите 2-3 месеца и ако САЩ почват да излизат с по-добри от очакваните макроиндикатори и ФЕД реше да не налива огромни количества ликвидност другата седмица, може да се оформи голяма пързалка... Но няма да бързам, нека изчакам...т.к. едни 2 индикатора от САЩ не ми харесват много и може да се окаже, че преди срещата на FED може да има напрежение пак и AUD/USD да се вдигне пак до към 0.98-0.99... и ще се открие по-добра възможност за скъсяване... ако не здраве да е!

Първоначално изпратено от batko Разгледай мнение
                    Схема, покрай теб и аз закачих 80 долара печалба днес! Въпреки че играта ми е на скалпиране! Аз нямам нерви да играя така както ти! От друга страна оборота ми е около 200 000 ш.д с реална сметка и не мога да си позволя в момента да се овътря! Не съм на демо...Просто сме различни по стил! Но ти добре надуши момента на 0,99...
                    Last edited by Shemata; 28.10.2010, 00:10.

Коментар

• Схема, покрай теб и аз закачих 80 долара печалба днес! Въпреки че играта ми е на скалпиране! Аз нямам нерви да играя така както ти! От друга страна оборота ми е около 200 000 ш.д с реална сметка и не мога да си позволя в момента да се овътря! Не съм на демо...Просто сме различни по стил! Но ти добре надуши момента на 0,99...

Коментар

• Леле майко до къде сме я докарали. От къде толкова злоба в тоя народ... някой като печели другия да му завижда . Приятел ХУ, виж на кратко какво искам да ти кажа, аз не искам да се правя на велик, нито пък на много важен...Когато преди около 3-4 седмици почнах да се появавм в тази тема с цел да скъся AUD/USD дойдах съвсем културно и питах за мнение хората във форума: "Какво мислят за къси AUD/USD?"... по-голямата част от вас... веднага отговорихте с някви подигравки и закачки, което ме наведе до мисълта, че явно доста губите от FOREX и затова има толкова агресия. Но т.к. закачките продължаваха от сорта - "защо съм контрил тренда", "не ми ли е стигнал акъла в главата", "искал съм тренда да ми избие зъбите", "че съм бил смешен фундаменталист" и т.н. аз тогава казах... "Няма проблем, аз ще пиша как си отигравам позициите тук - кога купувам продавм и т.н."...
                        Както виждаш, съм на печалба... и обявавам колко скъсявам и кога излизам почти по същото време на сделката, т.к. всеки може да провери, че в това време цената е точно такава... за да види и се убеди, че всичко е истина. ... Но както и да е . Направи ми впечатление, че само аз пиша в момента... всички се изпокриха, които до скоро се подиграваха ... Аз в много теми съм казвал... много никове във форума идват, надъхани почват да раздават акъл и после изчезват (знак, че са фалирали) и ги няма със седмици, месеци, а някой даже и завинаги изчезнаха. ...

XY,
                        не знам защо стигна до там да пишеш от мое име в предния си отговор и да пишеш, нещо което аз не съм писал...това вече е признак на много злоба в тебе... и явно доста голяма загуба на средства от търговията във FOREX... това е избиване на комплекси от твоя страна. Ако си на загуба, по-добре да беше следвал моите сделки, да правеше това което правих аз, т.к. аз ги обявава почти 1-2 мин след сделката и цените са същите... т.ч. спокойно можеше да ми копираш сделките и да изкараш някой лев . Но т.к. има толкова комплексари като теб във форума... затова и не пиша и не си обявавам сделките по-другите позиции... нека се набутват балъците, които са със голямо самочуствие и се подиграват над хората . Многократно тук в темата споменавах след обяваването на моя сделка: " p.s. няма да пиша повече, т.к. отивам да си гледам и късото Злато"... т.ч. и на Златото си изкарах достатъчно този месец от къси ... Но при него не съм си обявавал сделките както тук в темата за FOREX, т.к. е пълно с комплексарчета като теб и нека си дрънкат глупости... аз съм доволен от това което правя... единстивения пич тук в темата от основните дето пишеха са St Stoilov и SC ( въпреки, че SC мисля, че по-скоро не направи нищо от неговите удължавания на AUD/USD е честен и ми се струва добър човек и достоен за уважение... все пак си казва мнението и т.н. по-доста културен начин. Аз одобравам да има дебат... той е полезен за всички ни... всеки иска да направи по-някой лев, но това трябва да е по-културен начин и да е полезен за всички ни. Т.ч. XY за теб е по-добре да си оправиш комплексите, да не се държиш като малко дете и може и да успееш
                        От мен Успех!

т.к. останах в момента само с 2000 къси AUD/USD на 0.9934 аз ще си изкарам обещанието докрай и ще пиша всички мои влизания в къси и излизания докато преключа напълно със скъсяването . Но друг път едва ли ще пиша... кой каквото си иска да прави. Предпочитам да пиша в други форуми не в България...там поне агресията я няма

Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
                        ...

Коментар

SС,

шапка ти свалям!

аз съм с къси AUD/USD, т.ч. за мен ръст над 92,00 хич не ме устройва.
                          Но за сега ти си печаливш по тази позиция с твоите дълги, затова ти свалям шапка!
                          Ти скъсяваш от 91, ама обявяваш старателно само печалбите. Поне ако ще се хвалиш с късмета си, показвай и другите си сделки...
                          Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• SC,

здрасти... какво направи с дългите AUD/USD от 0.9900? ...

Ако ги държиш си с 200 пипса на загуба

Първоначално изпратено от
                            Аз понатоварих австралиецо около нивото 0.9900,там има техническа зона на подкрепа,да видим дали ще издържи

...

Коментар

• Току що излезнах от 2000 къси AUD/USD на 0.9686 или на печалба от 248 пипса => или още 49.6$ чиста печалба, т.е. вече имам от къси AUD/USD от началото на месеца 372.8$+49.6$ = 422.4$ ...

плюс оставам с 2000 къси AUD/USD (имах останали общо 4000 -2000 от които излезнах сега) скъсени на ниво 0.9934

Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение

26.10.2010

Преди малко излезнах от 4000 къси AUD/USD на 0.9834 или на печалба по 100 пипса => или още 40$ печалба, т.е. вече имам от къси AUD/USD от началото на месеца 332.8$+40$=372.8$ чиста печалба...
                              плюс оставам с 4000 къси AUD/USD (8000 имах общо - 4000 от които излезнах сега) скъсени на ниво 0.9934

Коментар

• да знам... когато си в къси позиции печелиш от лихви... когато си в дълги позиции плащаш лихви... но като цяло сумите които съм спечелил от лихвите на късите са незначителни... и даже не си заслужават да се обръща внимание на тях...

още в самото начало аз казах, че играя с малки (нормални суми) за парите които държа в сметката си, за да мога да държа даже и 500 пипса ако не е в мойта посока, т.к. съм фундаменталист и не мога да ги хвана върхове и дъна с точност 40-50 или 100 пипса... ама тоя път ги пера почти по върховете, което много ме радва...и в крайна сметак моята цел е ако мога да изкравам една добра заплата от FOREX-a на месец...т.ч. не гоня някви милиони. По-добре на малка печалба от колко занулен акаунт

Първоначално изпратено от batko Разгледай мнение
                                имаш начислени лихви...от отрицателния суап! ама както и да е!

Коментар

Working...
                                X