IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Австралиецо - aud/usd , aud/jpy , eur/aud

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Дано поне инвестициите ти да са реални , а не на марджин ....Имай предвид, че ако печалбите ти се" забавят" , а брокерът ти реши да си сменя платформата , всичките ти позиции ще бъдат служебно затворени по текуща цена , след изтичане на крайния срок от предварителното брокерско уведомление !

Пренасят се само салда , но НЕ и отворени позиции -- за справка масовото преминаване , преди време от МТ3 на МТ4 .....
    Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Мястото на среброто е под 20$ през тази година и може би още началото на следващата около 12-15$. Мястото на златото е под 1250$ още тази година и може би под 1000$ следващата. (тук съм почти сигурен, затова имам и доста големи позиции ) Това, че при Златото и Среброто има балон не го решавам аз... Хубаво щеше да е ако го решавам аз . Това го решава фундамента, аз само го следвам и се придържам към него. Нека спомена с 2-3 изречения (въпреки че в темата за Злато и сребро съм изписал най-вероятно около 10 страници и повече само фундамент през последнитя 1 месец, и ако искаш можеш да прочетеш там.)

* производствена стойност на среброто 5,25$ на унция ... при текуща цена 45-46$ . 20% ръст на предлагането само за 2010 спрямо 2009 и непроменено търсене на Среброто за последните 10 години. Е това вече е турбо-балон. Разбира се аз следя манипулацията на JPMorgan за среброто чрез своя iShares Silver Trust още от преди повече от година, т.ч. като се има впредвид какво са замислили JPMorgan... всичко е ясно.
      При Златото е горе-долу същото - производствена стойност около 600-640$ и свръхпредлагане. и т.н. и като се има впредвид, че кризата свърши, от рецесия излезнаха големите икономики...мисля, че на тези балонизирани нива на суровини на никой не му трябва да купува такива хедж-активи.

За петрола не казвам нищо... и нямам позиции. Не знам накъде ще хване. . Аз не съм го търгувал въобще даже...Ако трябва да бъда честен не препоръчвам нито да се влиза в къси при петрола нито в дълги.

Австралиеца по-скоро мисля, че ще хване пътя към 0,85-0,90.

относно с колко търгувам... Нека да остане тайна . Не мисля, че в някой си форум е мястото да разкриваме такива информации. Но пак ще спомна, че не съм с акаунт от 200-300 или 500-600$. Това съм го казвал много пъти . и нека пак повторя - затова ми е такава стратегията , т.е. мога да държа доста. Аз не съм интра-дей трейдър/спекулант или т.н. Т.ч. аз съм доволен от това което печеля.

Успех на всички!

Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
      е ако мястото е 50 $ сребро, 2000 $ злато , 150 $ петрол и 1,30 ози какво ще правиш тогава ...как ти реши че имаме балон и че той трябва да се спука защото ти си къс .....

...

така че дори и един ден да се случи твоята "прогноза" не се знае дали ще си все още в играта , но ти си супер предпазлив и сигурно ще бъдеш в играта ... но тогава въпроса ще е , а струвало ли си е ....

калкулациите как ги правиш...спечелих за 6 мес. 800 $ и толкова ....така ли.

ако ми кажеш с какъв капитал ги печелиш може би ще видим дали си е заслужавало или не
      Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
        .. Т.к. от ФЕД вече многократно повтарят, че цените на суровините са временни...
        Временните неща са най-постоянни ....

При долара и БФБ-то , Чудо Возкресенние не будет ...в следващите 50-ина години
        Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Схема да прав си за твойте съжденията,но сме го обсъждали с братми това и стигаме до следния извод.
          Казваха анализаторите преди няколко месеца-покачването се дължи на лихвата на централната им банка,
          ние казваме -това да не е от вчера.
          Другото е ти което визираш в момента -суровините.Да явно влият,но като сметнем накрая всички фактори ,колко ръст за годината дават на Австралия за 2011 -ако не се лъжа около 5 %
          Ако го съпоставим спрямо долара изменението в момента е 2 или 3 пъти по високо като % съотношение.

Та мисълта ми е от къде идва това разминаване в процентите ,освен ако не е спекулативно

Коментар

. Скоро всичко ще си дойде на мястото.
            е ако мястото е 50 $ сребро, 2000 $ злато , 150 $ петрол и 1,30 ози какво ще правиш тогава ...как ти реши че имаме балон и че той трябва да се спука защото ти си къс .....

и щом австралийската икономика е суровинна логически би било е да си дълъг в озито ( реално което става ) , а ти си къс( това което може би ще стане , но от къде един господ знае )

така че дори и един ден да се случи твоята "прогноза" не се знае дали ще си все още в играта , но ти си супер предпазлив и сигурно ще бъдеш в играта ... но тогава въпроса ще е , а струвало ли си е ....

калкулациите как ги правиш...спечелих за 6 мес. 800 $ и толкова ....така ли.

ако ми кажеш с какъв капитал ги печелиш може би ще видим дали си е заслужавало или не

Коментар

• значи моето мнение е:

т.к. за момента Австралийската икономика е базирана изцяло на суровини и това мисля, че почти всичките го знаете .. всеки знае, че Австралиеца зависи от цените на суровините.
              Т.к цените на суровините са изключително високи, и както се забелязва повечето вече падат 1-2 месеца, единствено Злато, Сребро и Петрол все още се държат (но и там балона ще изгърми)...затова Австралиеца ще пада. и това ще стане. Вярно е ФЕД играе много рискова игра в момента, но мисля, че се справят и са доста големи професионалисти. Т.к. от ФЕД вече многократно повтарят, че цените на суровините са временни и скоро всичко ще си дойде на мястото, това означава, че ако вярваме на Бернанке, неговите действия, неговия екип и се доверяваме на тях... то скоро Австралиеца ще падне спрямо $. . Т.к. аз не искам да се правя на по-умен от Бернанке и ФЕД, и едва ли имам и 5% от техния умствен капацитет, напълно им се доверявам и затова съм заел къси позиции. В определени моменти се иска и малко търпение. Т.к вече съм 5 годин на пазарите, съм забелязал, че без търпение не става . Скоро всичко ще си дойде на мястото. Е разбира се има и вероятност ФЕД да не постигнат това което искат (за мен е малко вероятно), затова заемам малка позиция спрям средствата в сметката ми, за да огранича риска.

Първоначално изпратено от bingo Разгледай мнение
              И аз като теб виждам какво е станало при евро долара,но както ти казваш причините са други ,а и движенията съм и различни.
              Но сегашната ситуация не мога да си я обесня и аз.
              Лошото е ,че евентуално бихме разбрали след време.Но ако е разберем все пак ще е добре за да знаем причината или причините довели до това дредже

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                ей за тези 50 фигури се опитва да играе схемата ...
                но ако погледнем евро долар от 2002 г. до 2008 г. направи 80 фиг. и върна половината , но тогава имаше фундаментални причини за това ,а за сега такива не виждам
                И аз като теб виждам какво е станало при евро долара,но както ти казваш причините са други ,а и движенията съм и различни.
                Но сегашната ситуация не мога да си я обесня и аз.
                Лошото е ,че евентуално бихме разбрали след време.Но ако е разберем все пак ще е добре за да знаем причината или причините довели до това дредже

Коментар

• jose,

ако трябва да бъда честен ... аз съм преценил още предварително колко ми е суапа и както се казва почти не го забелязвам, но всеки е индивидуален, т.к. зависи колко голяма позиция използваш и с каква сметка разполагаш...

п.с. ще ти пусна ЛС

Първоначално изпратено от jose Разгледай мнение
                  Shemata интересува ме суапа не ти ли идва малко тежичък.Щото и аз се чудя дали да го резна озито от тези нива ама ме е страх че много пари за лихвата ще платя.

Коментар

• Първоначално изпратено от bingo Разгледай мнение
                    Ако гледаме на месечно графиката имаме 50 фигури нагаре 0,60-2008 година а днес беше 1,10.
                    според мен е интересен кръстопътя в момента.
                    Ако има движение нагоре,то колко ли би стигнало.
                    Ако е обратното ,бихме предположили до къде може да слезне
                    ей за тези 50 фигури се опитва да играе схемата ...
                    но ако погледнем евро долар от 2002 г. до 2008 г. направи 80 фиг. и върна половината , но тогава имаше фундаментални причини за това ,а за сега такива не виждам

Коментар

• Мерси за поздравяването!

Благодаря!

Като цяло аз рядко съм писал преди. Просто миналата година през Септември реших да пиша тук в темата, като още от сега казвам, че през този Септември като се изпълни 1-а година ще спра да пиша, т.е. няма да съм толкова активен и няма да си давам сделките и какво правя.

между другото относно добавянето на през 50 пипа... Това никога няма да го направя!!!, т.к и аз съм бил новак на този пазар и както още преди съм казвал... и аз съм занулил 3-4-5 акаунта докато се науча как работи ливъриджа/марджина и т.н. . Единият от тях (занулените акаунти) беше 500 или 550$, другите бяха с по 200-300 $ .(Доколкото се сещам). Т.ч. и аз съм минал през тези и съм си взел поука.

На теб също ти желая успех!

Първоначално изпратено от bingo Разгледай мнение
                      Схема сделките си поствал и преди ,и те поздравявям

Коментар

• Ако гледаме на месечно графиката имаме 50 фигури нагаре 0,60-2008 година а днес беше 1,10.
                        според мен е интересен кръстопътя в момента.
                        Ако има движение нагоре,то колко ли би стигнало.
                        Ако е обратното ,бихме предположили до къде може да слезне

Коментар

• Първоначално изпратено от bingo Разгледай мнение
                          Схема не се засягай мисълта ми е,че ако ти беше продавал през 50 пипа ,до сега с колкото и капитал да си щеше да фалираш.
                          А сега нищо "страшно" не виждам в ситуацията ти.
                          Беше една съпоставка между теб и SC
                          съпоставката м/у схемата и СеЦе е много неточна защото последния играе по големия тренда и реално той контри вътрешните трендчета , освен това въпреки че казва че играе без стопове има ориентири къде може и да спре , докато схемата може само да стиска палци и да се моли...така както беше убеден на 1.01 че озито е много скъпо , а то направи близо 10 фиг...сега пак е "убеден" че 1,09 е добро за скъсяване ...ами да си брои още 10 фиг... и да скъсява

Коментар

• Схема сделките си поствал и преди ,и те поздравявям

Коментар

• Shemata интересува ме суапа не ти ли идва малко тежичък.Щото и аз се чудя дали да го резна озито от тези нива ама ме е страх че много пари за лихвата ще платя.
                              Състраданието не е добродетел

Коментар

bingo,

какво имаш впредвид "да продавам през 50 пипа"??? Имаш впредвид както съм скъсил 6000 на 1,0031, и на всеки 50 пипа да добавям по 6000 още?
                                SC написа ,че ако продължава да пада ще купува през 50 пипа,но при него валутната еденица е 1к и е преценил ,че ще може да издържи дълго
                                А аз ти бях препоръчал преди време следващато ти действие да е най малко на 10 фигури от твойто ниво.

Успех и на двамата ви желая

Коментар

Working...
                                X