IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Австралиецо - aud/usd , aud/jpy , eur/aud

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Благодаря.Доста от нещата ги знам де,ама къде от мързел къде от незнание на подробности,гледам да мисля по-простичко

"Акцента пада върху "лихви"

Макар,че много други твърдят,че лихвите вече не играят важна роля ....то за моято рабиране не е така.

Погледнато през призмата на керитрейда,доскоро беше еурусд-флат(рейдж),а аудусд - уптренд.Уж има промяна,но се запазват предпоставки за кери трейд ....еурусд - даунтренд,аудусд -флат(рейдж).Но този очакван рейдж при аудусд дали ще е вярно предположение,въпреки че свалените лихви би трябвало да казват обратното,т.е доунтренд.Та тук набърквам и безработицата ....свалят лихви за да запазят темпа на икономиката(т.е да поддържат бизнеса),и ето че се оказва,че безработицата не е чак толкова изтървана(дори пренебрежимо променена),т.е май се презастраховаха с толкова голямо сваляне на лихви и едва ли ще има и друго.Извода:промени има,но не изменят факторите за кери трейд(за мен това е един от основните насочени потоци пари) и това ще задържи AUDUSD в рейдж.

Тъй като нямам икономическо образование,е твърде вероятно да имам пробойна в мисленето си,а такава пробойна няма да е на добре и затова търся и друго мнение и акъл .....Пък аз дали ще си хвана рибка,че да се нахраня си зависи само от мен"

Това бях написал като друго обяснение

Успех
    Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

• Колега,

не знам точно срещу, кои валутни двойки мислиш, че австралиеца ще се държи добре и срещу кои не.

Но аз мисля, че австралиеца ще губи позиции спрямо валутите на индустриалните икономики по-лека лека. Т.к. Кризата вече свърши и виждаш, че в момента САЩ като се възстановява то Американският долар възстанови доста от загубеното си спрямо Австралийския и занапред ще печели още (разбира се ако няма някакви радикални промени в Паричните или Фискалните политики на съответните държави).

Т.ч. в момента ако разглеждаш Американски $/Канадски долар то :

1) Имаш падащи цени на нефт и суровините (т.е. това е в полза на индустриалните икономики/валути и в ущърб на суровинните валути, като австралийския $). Т.е. нормално е при падащи цени на Нефта и Суровините Американският $ да расте спрямо Австралийския. Ако мислиш, че Нефта ще расте...сега е около 83 $ то можеш да залагаш на Австралиеца, но аз не мисля, че нефта ще расте, затова този фактор за мен е в полза на $.

2) Разглеждай лихвения диференциал на валутните двойки. В момента Лихвата в Австралия пада... докато в САЩ стои на едно място и в един момент идва ред на САЩ, когато ще почне да я вдигат и тогава лихвеният диференциал между двете валути ще намалят, т.е. $ ще расте спрямо Австралийския долар. Ако мислиш, че Лихвеният Диференциал ще расте...тогава залагай на Австралийския долар, но аз не мисля така .

3) Виждаш, че последно време Иконимиката на Австралия се представя по-слабо спрямо последните 2-3 години (това е нормално...спад на цените на суровини и т.н....+ скъпият Австралиец задуши производството в Австралия и там останах рентабилни предимно минни и добивни компании, а индустрията им се задава поради големите спадове в износа и загубата на външни пазари поради скъпата валута ; виж им например винопроизводството какво стана последната 1-а година .

4) ...и има други фактори в момента, които са по-малко значителни...като например, че Икономиката на Австралия силно зависи от икономиката на Китай...за момента Китайската леко забавя, т.ч. и Австралийската намаля инерцията си на растеж, който имаше през последните 2-3 години, което е един вид спирачка за ръста на Австралийския долар....

Т.ч. колега Плюсовете са много повече за $ отколкото за Австралиеца...

След $ ще дойде и време за ръст на Еврото спрямо Австралиеца, когато и Европа почне да излиза по-стабилно от кризата...но затова трябва още да чакаме и не е желателно в момента да се прибързва с дълги Евро/Австралийски долар. Нормално беше САЩ да излязат от кризата, а чак след това Европа. Т.е. първи от Кризата излезнаха Китай, сега излиза САЩ, скоро ще почне да излиза и Европа... Това е новия световен ред/разместване баланса на силите... Китай вече ще определя посоката на глобалното развитие.

П.с. мисля, че съвсем на кратко ти обясних изключително важни фундаментални неща нужни за търговията на австралиеца . Нямам време да се впускам в подробности, нито пък ми се пишат романи .

Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнение
      Е,болднатото го разбирам срещу долара ......как ще се държи точно тази двойка е различно от това как ще се държат другите
      Но ако изказаното от мен има доза вярно,то значи Австралия е адекватна към момента и не чака да стане мазало и тогава да взема решения ......и в този ред на мисли,може би,може да се каже,че по всички фронтове AUD ще печели позиции(може би не веднага )
      Нещо такова ми беше мисълта

Успех
      Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
        Колега какво конкретно питаш, че нещо не мога да разбера точно.

Питаш дали Австралиеца ще расте или пада???

или как се развива икономиката на Австралия??? и как това рефлектира върху курса на австралиеца???
        Е,болднатото го разбирам срещу долара ......как ще се държи точно тази двойка е различно от това как ще се държат другите
        Но ако изказаното от мен има доза вярно,то значи Австралия е адекватна към момента и не чака да стане мазало и тогава да взема решения ......и в този ред на мисли,може би,може да се каже,че по всички фронтове AUD ще печели позиции(може би не веднага )
        Нещо такова ми беше мисълта

Успех

Коментар

• Колега какво конкретно питаш, че нещо не мога да разбера точно.

Питаш дали Австралиеца ще расте или пада???

или как се развива икономиката на Австралия??? и как това рефлектира върху курса на австралиеца???

...

Та иска ми се да видя мнения на ФА анализаторите,относно мислите на моята празна кратуна :

Това увеличение на безработицата от 5,0 на 5,1 не ми се вижда толкова страшно на фона на смъкнати лихви,с близо 1/5 в период за месец и половина.Мисля,че дори си осигуриха доста добър аванс за още безработица ....или иначе казано дори като цяло съпоставката може да се каже,че е добре за Австралия ....Има ли място за такова разсъждение

Успех

Коментар

Определено ръста на безработицата до 5.1% ще върне съвсем скоро AUD надолу .
            Сетила се Мара да се побара ....та и моята работа

Та иска ми се да видя мнения на ФА анализаторите,относно мислите на моята празна кратуна :

Това увеличение на безработицата от 5,0 на 5,1 не ми се вижда толкова страшно на фона на смъкнати лихви,с близо 1/5 в период за месец и половина.Мисля,че дори си осигуриха доста добър аванс за още безработица ....или иначе казано дори като цяло съпоставката може да се каже,че е добре за Австралия ....Има ли място за такова разсъждение

Успех

Коментар

• Ако днес данните от САЩ са добри и Бернанке кажи прилични неща, то AUD ще падне най-вероятно .

Коментар

• Определено ръста на безработицата до 5.1% ще върне съвсем скоро AUD надолу .

Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                Напълно съм съгласен

Коментар

Довечера Безработицата ще е от голямо значение за посоката на AUD.
                  Напълно съм съгласен

Коментар

• Довечера Безработицата ще е от голямо значение за посоката на AUD.

Коментар

• Ама как само го фанах , дъното де

Средна малко под 76. Цел 80 .

Да изкарам малко долар, че требе на "майстори" да плащам .

Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
                      Ше търся дъно между 78 и 74 при aud/jpy , вече купих малко.

Коментар

• Браво!

доста добри данни за БВП изкараха. Ако си къс при AUD/USD внимавай много!!!

Данните са в подкрепа на AUD. Може би трябва да се чака Бернанке, за да се прецени посоката на AUD/USD

Успех!

Ааааа мерси,мерси .Напоследък ми се насъбраха доста часове нощен скрийн и тази вечер съм решил да си спа като къпан ....А и не съм алчен,днес си взех доволно

Успех

Коментар

• Ааааа мерси,мерси .Напоследък ми се насъбраха доста часове нощен скрийн и тази вечер съм решил да си спа като къпан ....А и не съм алчен,днес си взех доволно

Успех

Коментар

• Колега,

довечера излизат данните за БВП. Те ще са също доста важни.

Айде на лихвите .Надоло с 0.25.
                            Проба сел за 100+ пипса

Коментар

• Като гледам май ти си добре запознат с хапченцата . Явно доста пъти са ти били предписвани .

Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                              шемата, вземи едно от сините хапченца и лягай да спиш, че хептен ще се зомбираш!

Коментар

Намалиха лихвата .
                                шемата, вземи едно от сините хапченца и лягай да спиш, че хептен ще се зомбираш!
                                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Working...
                                X