IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Австралиецо - aud/usd , aud/jpy , eur/aud

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
    SC,

т.к. ми се струва, че в следващите 1-2 седмици AUD/USD ще пада...можеш ли да ми начертаеш, някой триъгълник да видя колко ще пада??? т.к. искам да знам кога да си затворя отворените днес къси
    Принципно го дават да пада. Обаче не е зле да намалиш леко позицията.

Еврото го дават занагоре

got to like how $EURAUD is holding trendline support

в dailyfx -a.

Коментар

• SC,

т.к. ми се струва, че в следващите 1-2 седмици AUD/USD ще пада...можеш ли да ми начертаеш, някой триъгълник да видя колко ще пада??? т.к. искам да знам кога да си затворя отворените днес къси
      Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• SC,

ето и макростатистиката от днес сутрин относно Австралия (още една "добра" новина за Австралия) :

"...

The nation’s statistics bureau said today the number of loans granted to build or buy houses and apartments declined 1.5 percent in December from the previous month when they fell a revised 0.7 percent.

...

"

Айде 20 000 къси AUD/USD на ниво 1,03 !!!

Успех!

Коментар

SC,

как ще коментирая "добрите" данни от Австралия, които излезнаха сутринта в становището/протокола от срещата на RBA , a именно "the Reserve Bank cut its economic growth and inflation forecasts"???

п.с. преди 2-а дни ти казах, единствено безработицата може да закрепи още малко Австралиеца, т.к. се оказа, че се запази на ниво 5,4%, но всички останали дани са доста лоши . Австралия последната 1-а година изкарава над 80 % от данните лоши .

Т.е. слбият $ срещу австралиеца е единствено поради QE-тата. Но те като свършат тази година, нали разбираш какво ще става с Австралиеца тази година???

Съветвам те да гледая макроданните, за да можеш да правиш прилични прогнози .
          въпроса е кога щатите ще почнат да изтеглят ликидността,поне до средата на годината мисля че това няма да се случи,над 1.07 шорта

Коментар

• SC,

как ще коментирая "добрите" данни от Австралия, които излезнаха сутринта в становището/протокола от срещата на RBA , a именно "the Reserve Bank cut its economic growth and inflation forecasts"???

п.с. преди 2-а дни ти казах, единствено безработицата може да закрепи още малко Австралиеца, т.к. се оказа, че се запази на ниво 5,4%, но всички останали дани са доста лоши . Австралия последната 1-а година изкарава над 80 % от данните лоши .

Т.е. слбият $ срещу австралиеца е единствено поради QE-тата. Но те като свършат тази година, нали разбираш какво ще става с Австралиеца тази година???

Съветвам те да гледая макроданните, за да можеш да правиш прилични прогнози .

Коментар

SC,

как ще коментираш "добрите" макроданни от последните 2-3 дни в Австралия???

1) Инфлацията за миналият месец 0,4 % сега има СПАД и е на 0,3%
              2) Спад в одобренията за Строителство на -4,4 % при очакван ръст от 1.1. %
              3) Спад в Обявленията за работа от -0,9 % на месечна база
              4) Отрицателен търговски баланс в размер на -0,43 Млрд. (11 месец вече отрицателен Търговски баланс )
              5) Спад в Продажбите на дребно от -0,2 % (това е трети пореден месец на спад на Продажбите на дребно, три последователни спада е нямало за последните 12 години)

Може ли да ми обясниш, къде са положителните макро-данни в Австралия, които ти виждаш???

* утре сутрин е безработицата...единствено тя може все още някак си да закрепи Австралиеца

SC,

т.ч. спри да ти се привиждат триъгълници и тем подобни фигури, 3-и години ти обяснявам, че трябва да си смениш стратегията/подхода и т.н. ако искаш да търгуваш нормално на валутните пазари . И мисля, че е време да почнете да следите макро-данни и да се интересувате от Финанси, а не само да рисувате триъгълници и т.н. (това е много много лесно).
              така не се говори на професионалист,щом човека казва че триъгълника му сочи нагоре ние аматьорчетата трябва да мълчиме!

Коментар

• SC,

как ще коментираш "добрите" макроданни от последните 2-3 дни в Австралия???

1) Инфлацията за миналият месец 0,4 % сега има СПАД и е на 0,3%
                2) Спад в одобренията за Строителство на -4,4 % при очакван ръст от 1.1. %
                3) Спад в Обявленията за работа от -0,9 % на месечна база
                4) Отрицателен търговски баланс в размер на -0,43 Млрд. (11 месец вече отрицателен Търговски баланс )
                5) Спад в Продажбите на дребно от -0,2 % (това е трети пореден месец на спад на Продажбите на дребно, три последователни спада е нямало за последните 12 години)

Може ли да ми обясниш, къде са положителните макро-данни в Австралия, които ти виждаш???

* утре сутрин е безработицата...единствено тя може все още някак си да закрепи Австралиеца

SC,

т.ч. спри да ти се привиждат триъгълници и тем подобни фигури, 3-и години ти обяснявам, че трябва да си смениш стратегията/подхода и т.н. ако искаш да търгуваш нормално на валутните пазари . И мисля, че е време да почнете да следите макро-данни и да се интересувате от Финанси, а не само да рисувате триъгълници и т.н. (това е много много лесно).

Коментар

• SC,

като те гледам какво пишеш ми става ясно, че ти освен да гледая фигури с друго не се занимаваш.

Ти какво си, чел за Австралийската икономика? Някакви макроиндикатори? Изказвания на водещи фигури в Австралия???

Че...мале мале...не ми се говори хич...тя Австралийската икономика повече от 1-а година само лоши данни изкарва (над 80 % са лоши).

ти виждаш ли какво пишеш въобще? Напълно ми става ясно, че въобще не гледаш и не си гледали в близките 1-2 години никви данни относно Австралия.

Първоначално изпратено от Разгледай мнение
                  С намек може да предизвикаш раздвижване в рамките на някоя и друга фигура, но чак 15-тина фигури от един намек...малко множко ми се вижда

В случая с австралиецо, за да се обърне един такъв класически 5-годишен тренд, трябва нещо много лошо с австралийската икономика да се случи, а такова май не се задава? Докато в Щатите каквото и хубаво да се случи (а такова очертава ли се?), най-много да стане някоя корекция в aud/usd и оттам отново нагоре.

Коментар

SC,

нали разбираш, че само ФЕД да намекнче, че спира вливането на ликвидност в САЩ и AUD/USD за месец ще стане 0.90 . Нали видя какво стана с JPY.
                    С намек може да предизвикаш раздвижване в рамките на някоя и друга фигура, но чак 15-тина фигури от един намек...малко множко ми се вижда

В случая с австралиецо, за да се обърне един такъв класически 5-годишен тренд, трябва нещо много лошо с австралийската икономика да се случи, а такова май не се задава? Докато в Щатите каквото и хубаво да се случи (а такова очертава ли се?), най-много да стане някоя корекция в aud/usd и оттам отново нагоре.

Коментар

• SC,

нали разбираш, че само ФЕД да намекнче, че спира вливането на ликвидност в САЩ и AUD/USD за месец ще стане 0.90 . Нали видя какво стана с JPY.

Коментар

SC,

в момента доста ти провървя, че ФЕД сфалшифицираха данните и дигнаха безработицата на 7,9 % . Т.ч. има още глътка въздух за AUD
                        Схема, ти смяташ ли, че някакви ежемесечни данни може да преобърнат 5-годишен възходящ тренд?

Коментар

• Първоначално изпратено от primo Разгледай мнение
                          Има една малка подробност,вълните на Елиът са приложими при индекси ,суровини и акции ,където има големи движения,валутите се движат в по тесен рейндж от около 40,50 % изменение максимум за година,техническите индикатори като дивергенциите показват по точно евнтуални бъдещи изменения,а тия съчинения по картинка могат да ти изиграят лоша шега....
                          Има и още една малка подробност, а тя е, че аматьорчета, които цъкат на демо, често след 1-2 месеца игрички си въобразяват, че вече могат да дават съвети на професионалисти с 10-годишен стаж - сещаш ли се какво получават тези аматьорчета в замяна?
                          Last edited by ; 04.02.2013, 14:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от Разгледай мнение
                            Схема, ти явно не можеш да видиш очевадни неща, а ме караш да се откажа от форексо, я пак погледни графиката, виждаш ли дъното, формирано през ноември 2008? Е, я погледни вълните сега, виждаш ли, че в момента правим консолидация по време на третата вълна? А чел ли си вълновата теория на Елиот и знаеш ли колко още вълни има нагоре? Това просто са елементарни неща за всеки професионален трейдър, за да може най-малкото да се ориентира в кой етап на движението се намираме, ама ти си го караш по селски на инат- ке пада та ке пада

Има една малка подробност,вълните на Елиът са приложими при индекси ,суровини и акции ,където има големи движения,валутите се движат в по тесен рейндж от около 40,50 % изменение максимум за година,техническите индикатори като дивергенциите показват по точно евнтуални бъдещи изменения,а тия съчинения по картинка могат да ти изиграят лоша шега....

Коментар

• SC,

в момента доста ти провървя, че ФЕД сфалшифицираха данните и дигнаха безработицата на 7,9 % . Т.ч. има още глътка въздух за AUD

Първоначално изпратено от Разгледай мнение
                              И как ше е обречен австралиецо, при положение, че австралийската икономика най-малко пострада от кризата, докато САЩ са пред банкрут и щатът Вирджиния иска да печати собствена валута?

Коментар

SC,
                                Австралиеца в дългосрочен план е обречен.
                                И как ше е обречен австралиецо, при положение, че австралийската икономика най-малко пострада от кризата, докато САЩ са пред банкрут и щатът Вирджиния иска да печати собствена валута?

Коментар

Working...
                                X