IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Абсурд... какво прави Лукоил???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
    За горивата би трябвало, да се формират поне някакви рамки на ценовите диапазони.
    За останалите видове стоки е ясно..
    Слагането на рамки, увеличава корупцията и така някой чиновник взел подкуп ще определя колко ще плащаш. Това веднага ще качи цените.. А едва ли искаш високи цени?! Рамки е добре да има само за монополите.. Примерно да няма право да притежава повече от 25 % пазарен дял в национален или регионален мащаб. За съжаление тук дори тия анти-монополни рамки които имаме, не се спазват, от което следват и високите цени в страната.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
      Мога ли да знам защо ми беше изтрит коментарът? Писал съм го 10-на минути, за да дойде някое малоумно моди и да го изтрие? Не съм използвал обидни изрази, не съм почесал етническата толерантност на никого, не съм поздравявал майки и други роднини по женска линия, но мнението ми е изтрито? ЩО????

Зашото съм казал, че цената на бензина има много общо с политиката тук, у нас, ли? Или заради това че съм изразил мнение, че хората в Бг са мрънкачи по форумите, но никой не излиза на протест, за да си защити правата? Или че във Варна реват и се палят, но пак си избират кмет от правилната партия? Защо???

Явно една част от модитата си въобразяват, че държат хляба и ножа в този форум, което изобщо не е така - ние, списвашите, малкото нормално списваши, а не полит писарушки, сме тези, които ви плащаме заплатите. И това не бива да се забравя - няма да позволя да бъда трит за щяло и нешяло (реално това ми е втори или трети изтрит пост от 7К мнения), а без нас, пишещите тук, този форум е аут, а с него и сайта, тъй като масата импресии на сайта са от форума - имам достъп и до тази информация, та да не си говорим глупости. Нямам нищо против модерацията, но не и в безсмислената такава!!!

Политика и цени на бензина са две много свързани неща у нас. Както и политика и цени на лекарства, политика и цени на цигари, политика и лихвени нива и т.н. Навсякъде има картел, негласно подкрепян от държавата под една или друга форма и не лукойл или марешки са виновни, виновни са тези, които им позволяват, защото целта на абсолютно всяка една фирма е максималната печалба. И в това няма нищо лошо, само ние можем да ги принудим да разбият картела - милиционерите ни показаха как става и как се зашитават права, макар реално да нямат моралното право на нито едно от тях. Останалото е чесане на езици и безсмислени референдуми и местни избори.
      За сайт от такава величина би трябвало да подберат по-внимателно и повече бройки модератори. Има периоди с часове няма модератор, не модератори а дори един няма. Уменията им за оценка на публикациите за доста под въпрос и критика.
      Дано който трябва да прочете това.
      The strongest stand last.

Коментар

• Мога ли да знам защо ми беше изтрит коментарът? Писал съм го 10-на минути, за да дойде някое малоумно моди и да го изтрие? Не съм използвал обидни изрази, не съм почесал етническата толерантност на никого, не съм поздравявал майки и други роднини по женска линия, но мнението ми е изтрито? ЩО????

Зашото съм казал, че цената на бензина има много общо с политиката тук, у нас, ли? Или заради това че съм изразил мнение, че хората в Бг са мрънкачи по форумите, но никой не излиза на протест, за да си защити правата? Или че във Варна реват и се палят, но пак си избират кмет от правилната партия? Защо???

Явно една част от модитата си въобразяват, че държат хляба и ножа в този форум, което изобщо не е така - ние, списвашите, малкото нормално списваши, а не полит писарушки, сме тези, които ви плащаме заплатите. И това не бива да се забравя - няма да позволя да бъда трит за щяло и нешяло (реално това ми е втори или трети изтрит пост от 7К мнения), а без нас, пишещите тук, този форум е аут, а с него и сайта, тъй като масата импресии на сайта са от форума - имам достъп и до тази информация, та да не си говорим глупости. Нямам нищо против модерацията, но не и в безсмислената такава!!!

Политика и цени на бензина са две много свързани неща у нас. Както и политика и цени на лекарства, политика и цени на цигари, политика и лихвени нива и т.н. Навсякъде има картел, негласно подкрепян от държавата под една или друга форма и не лукойл или марешки са виновни, виновни са тези, които им позволяват, защото целта на абсолютно всяка една фирма е максималната печалба. И в това няма нищо лошо, само ние можем да ги принудим да разбият картела - милиционерите ни показаха как става и как се зашитават права, макар реално да нямат моралното право на нито едно от тях. Останалото е чесане на езици и безсмислени референдуми и местни избори.
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
          Законът не забранява подобна практика и не би трябвало да я забранява.
          За горивата би трябвало, да се формират поне някакви рамки на ценовите диапазони.
          За останалите видове стоки е ясно..

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
            А как става разрешено, една и съща фирма да продава акцизни стоки на различни цени в различните си обекти с страната?
            Законът не забранява подобна практика и не би трябвало да я забранява.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• А как става разрешено, една и съща фирма да продава акцизни стоки на различни цени в различните си обекти с страната?

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                И цяла Западна България обича техните ресторанти и магазини.
                А помня времена, когато този туризъм беше наобратно..
                Не е лъжа. Храната им е истинска, а макетата ми приличат на българите, но от 70-те години. Имат си някакви малки морални принципи и никой не мачка с колата си деца на улицата (там децта още си играят на улицата както ние едно време) ей така щото е голям мъжжжжжьь и си е купил кола на старо

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
                  Чакаме Марешки да отвори една бензиностанцийка в София... И да сложи поне 10 колонки като заначало.
                  Aaaa не и така задръстванията са достатъчно
                  За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Чакаме Марешки да отвори една бензиностанцийка в София... И да сложи поне 10 колонки като заначало.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                      Имат предприсъединителни фондове от ЕС.. При това въпреки, че са по-бедна държава от нас, там не се краде така брутално (от време на време тикват по някого в пандиза - по едно време 200 митничари, ченгета и чиновници наведнъж) и дори пенсионерите им вземат по-високи пенсии.
                      И цяла Западна България обича техните ресторанти и магазини.
                      А помня времена, когато този туризъм беше наобратно..
                      Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от antiscam Разгледай мнение
                        Във връзка с офанзивата на Марешки - постижима ли е цена на дизела 1,55 - 1,60 лв/литър или вече прекаляваме с желанията ?
                        Тц,при днешната цена на дизел в Австрия от € 0.386 (75.5ст.)добавяме нашия акциз от 64.5ст. и ДДС върху 1.40 (28ст.) Крайна цена 1.68
                        https://www.energy.eu/fuelprices/
                        Не е на загуба никой от картела,само малко пропуснати свръъхпечалби.
                        Предполагам реалната себестойност на нашия производител е близка до австрийската.

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                          .. .нямат ЕС фондове, откъде тогава имат незнам какво там за диабетиците, което го няма в БГ и не е безплатно..
                          Имат предприсъединителни фондове от ЕС.. При това въпреки, че са по-бедна държава от нас, там не се краде така брутално (от време на време тикват по някого в пандиза - по едно време 200 митничари, ченгета и чиновници наведнъж) и дори пенсионерите им вземат по-високи пенсии.
                          Last edited by Jay Gould; 10.11.2015, 22:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бат Минко Разгледай мнение
                            .. който си мисли че като има пари може да бие хора по улиците и да строи на брега на морето...
                            Мисля, че си гледал доста телевизия и вярваш във всичко което кажат от екрана Не, че Марешки не наби тупаник на един общински съветник от Атака обришил преди това половината партии и цъфнал в частен спор с измамници, да се разпорежда с чужда собственост сякаш има някакви права извън политиката... Но никога не е бил мутра, нито се е правил на такава, защото те муртагените в града си се знаят и още от преди 89 си се знаеха.. Той никога не е бил сред тях. Колкото до ''разпореждането'' да си подписвал неясно точно какво, що на мен никой не ми разпорежда за каквото и да е... ей така очи в очи. По едно време в аптеките му имаше някакви подписки преди година-две, но дори не съм обръщал внимание за какво става дума. Ако има за чесане нещо, то не е за тия неща или за аптеките или дори за бензина... Не се прави на Робин Худ, а си гледа бизнеса и да върви... Друго едва ли го вълнува, но ми е интересно утре какви цени ще сложи.
                            Last edited by Jay Gould; 10.11.2015, 22:38.

Коментар

• След ОМВ и ЛУКОЙЛ намалиха цените http://varnahot.com/%D0%BE%D1%82%D0%...-%D1%86%D0%B5/

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                                Колега, не замравяй че те са извън ЕС и нямат долен праг на акциза
                                Така е, но като им е по-нисък акциза и нямат ЕС фондове, откъде тогава имат незнам какво там за диабетиците, което го няма в БГ и не е безплатно..
                                Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

Working...
                                X