IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Абсурд... какво прави Лукоил???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
    Има си хас да си от тях - никой не се съмнява...особено като се вижда колко мнения имаш във форума
    Това са фактите.
    Аз не се съмнявам.Днес ходих да купя лекарствата на майка и се оказа че съм влязъл в аптека на Магарешки и там един младеж ми разпореди да се подпиша в едно искане за референдум.Тоя Марешки ще излезе ебати тъпото парче.Прочетете му въпросите и ще разберете за кво става дума предполагам ги има в нета.Ако ги няма ще ви ги напиша.Масово заблуждават пенсиите и те се подписват без да мислят.Варненския Робин худ защитник на народа и борец за народни правдини....Хе хе смях.Лукоил ще го смачка според мен.магарешки си е един гамен който си мисли че като има пари може да бие хора по улиците и да строи на брега на морето...

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
      В Македония (от която ние сме много по-велики) е толкова : 49denara ~1.50 лв
      Вчера съобщаваха, че в Македония поемали и всички разходи по лечение на диабетици (както и в цяла ЕС), но в БГ -не..
      Познайте от къде зарежда Макпетрол...
      Колега, не замравяй че те са извън ЕС и нямат долен праг на акциза

Коментар

• Първоначално изпратено от antiscam Разгледай мнение
        Във връзка с офанзивата на Марешки - постижима ли е цена на дизела 1,55 - 1,60 лв/литър или вече прекаляваме с желанията ?
        В Македония (от която ние сме много по-велики) е толкова : 49denara ~1.50 лв
        Вчера съобщаваха, че в Македония поемали и всички разходи по лечение на диабетици (както и в цяла ЕС), но в БГ -не..
        Познайте от къде зарежда Макпетрол...
        Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Във връзка с офанзивата на Марешки - постижима ли е цена на дизела 1,55 - 1,60 лв/литър или вече прекаляваме с желанията ?

Коментар

• Извън темата ''дизел'', през октомври бях на дежурното октомврийско барбекю (нещо като мини-Давос, но с 20 годишна ракия ) с едни приятели и още няколко човека, та там един ме светна (понеже взе да ме пита за цените на петрола), че цените на тока от фотоволтаици има пряка и непряка връзка с цените на петрола, петролните продукти и цените на горивата. Така едно сваляне на цените на дизела, може да е добре и за цените на тока... Колкото и да не им се ще на някои... Вчера четох тук и едно интервю на Домусчиев http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...-pazar-205705/ относно цените и е добре, че бизнесът се намеси яко тази година.
            Last edited by Jay Gould; 10.11.2015, 20:34.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
              НАдявай се гиргино
              Те и цените нямаше да падат, ама на... И нямаше да има ревизии в Лукойл от митниците, но.... И енергетиката на година щеше да печели милиарди с повишението на цените на тока... ама пак ''на''... Да не споменавам КТБ и други динозаври безсмъртни.. Замирише ли на мърша... чакай смърт, особено пък ако става дума за много пари. Сега ще чакаме и ще видим какво ще стане. Няма да е бързо, но край рафинерията има още много да се рови и рано или късно ще изпружи крака и тоя дзвер
              Last edited by Jay Gould; 10.11.2015, 20:20.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                Защото

1 от Комисията за защита на конкуренцията http://pointburgas.com/%D0%B1%D1%8A%...A%D0%B7%D0%BA/ обявиха в края на юли, че няма картел и всички медии ни проглушиха ушите да ни обясняват колко сме луди да си мислим, че има такъв.
                2 такъв скандал ще се развихри и то за милиарди през годините, че много хора ги е шубе ''какво би се случило, ако се вдигне обществен шум'' и започнат яки проверки...
                Обаче и шум и проверки ще има.
                НАдявай се гиргино

Коментар

• Първоначално изпратено от ksarax Разгледай мнение
                  Сега се порових малко.Вярно никъде нищо.
                  Бахти държавата честно.
                  Защото

1 от Комисията за защита на конкуренцията http://pointburgas.com/%D0%B1%D1%8A%...A%D0%B7%D0%BA/ обявиха в края на юли, че няма картел и всички медии ни проглушиха ушите да ни обясняват колко сме луди да си мислим, че има такъв.
                  2 такъв скандал ще се развихри и то за милиарди през годините, че много хора ги е шубе ''какво би се случило, ако се вдигне обществен шум'' и започнат яки проверки...
                  Обаче и шум и проверки ще има.
                  Last edited by Jay Gould; 10.11.2015, 19:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                    Има си хас да си от тях - никой не се съмнява...особено като се вижда колко мнения имаш във форума
                    Това са фактите.
                    Tи сега да не кажеш, че се съмняваш Човекът случайно минал, заредил, поровил се в нета, намерил форума и темата и от алтруистични подбуди ни предупреждава той така и Боко ни предупреждаваше и проверки на малките прати
                    Такива мнения могат само да ме радват бтв!
                    Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Всъщност още на времето преди Танов да започне да рови по митническите истории на Лукойл, ми бе направило впечатление, че има известно разминаване между обявените от рафинерията продукти и продажбите на горивата в страната. При условие, че знаехме колко е вноса, какво и колко произвежда Лукойл и горе-долу по-колко се продава на ден, интересното ставаше, че се продава повече отколкото се произвежда или внася.... И...... в един момент разбирам аз за едни танкери с ''корабно гориво'' които се разтоварват нощем на пристанище Варна и всички от ОМВ и Ромпетрол, до Шел и ЕТ Бай Иван - Нафтата товарят нощем ''корабен дизел'' (който няма акциз и ДДС), за да го продават после на бензиностанциите и да обясняват как не може да свалят цените. Танкерите бяха на Лукойл според инфото което получих от пристанището по няколко канала... Бях писал за тия неща тук още по протестите за горивата или може и преди това още да е било... Малко след това Ваньо Танов и Агенция “Митници” метнаха рафинерията и я дъвчат и досега.

А пък скоро в Румъния директно за подобни схеми ги треснаха с глоби и ги обвиниха за щети на държавата в размер на 1,77 млрд. (!) евро.

Днес в Румъния, утре тук....
                      Last edited by Jay Gould; 10.11.2015, 19:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                        За 19 дни цените на горивата във Варна са паднали с 22.28 %. По груба моя сметка загубите само на Лукойл са в размер на около 38.5 милиона лв. и то само от бензиностанциите които има монополиста.
                        Това е от твоя линк, толкова ли много се печели от горивата?????
                        Нямам такива впечатления- прекалено много и се виждат тези 38млн. май някой е объркал десетичната запетая
                        През февруари тази година от Българската петролна и газова асоциация бяха посочили, че само безотчетния дизел продаван на ден е 3,5 млн. литра. Добавете тази цифра към продадените горива с всички платени данъци и ще добиете бегла представа за размера на пазара. http://investments.dir.bg/_wm/librar...sreshtu-goliat - Това е за страната, но ако февруари цените бяха над 2.20 лв. за литър това прави само нелегален дизел и то само дизел за 7 700 000 лв. на ден. По 30 дни = 231 000 000 лв. само от нелегален дизел на месец в България.

Тъй като делът на законния пазар на горива е много по-огромен..... опитай да си представиш някакви цифри за легалния пазар на горива...

А за това което съм писал, съм взел предвид данни на Лукойл от преди някоя година. Ако ми дадат от компанията цифри на продажбите си по дни във Варна и в страната, може да излязат и малко по-различни, но едва ли пак няма да е в десетки милиони
                        Last edited by Jay Gould; 10.11.2015, 19:34.

Коментар

Лукойл с рекордни загуби от 19 дневната война за дизела във Варна http://investments.dir.bg/_wm/librar...zela-vav-varna
                          За 19 дни цените на горивата във Варна са паднали с 22.28 %. По груба моя сметка загубите само на Лукойл са в размер на около 38.5 милиона лв. и то само от бензиностанциите които има монополиста.
                          Това е от твоя линк, толкова ли много се печели от горивата?????
                          Нямам такива впечатления- прекалено много и се виждат тези 38млн. май някой е объркал десетичната запетая

Коментар

Лукойл с рекордни загуби от 19 дневната война за дизела във Варна http://investments.dir.bg/_wm/librar...zela-vav-varna
                            Ще е любопитно някой да се бръкне с около 200лв за анализ на дадено гориво

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                              Да сте чули за това по НЯКОЯ телевизия или радио?

Нееее. Няма такова нещо.
                              Сега се порових малко.Вярно никъде нищо.
                              Бахти държавата честно.

Коментар

• Първоначално изпратено от ip4large Разгледай мнение
                                Моите уважения към Марешки, но искам да ви разкажа какво се случи докато зареждах. Предварително уточнявам, че не съм от Лукойл или друг заинтересован.

Значи зареждам гориво и бензинджията ми дава анкетна карта за карта за отстъпки – ОК реших да я попълня. В това време (там практиката е такава) идва друг младеж, за да ми вземе парите и да ги занесе до касата, където пускат касовия бон, пак ОК. Колата вече беше заредена. Хвърлих бегъл поглед към колонката, където се отчита зареденото гориво и виждам осмици т.е не успях да видя колко е заредено пак ОК. Тръгвам, посягам да нулирам километража и гледам, че стрелката за гориво не е мръднала! Сега я втасахме. Обръщам, заставам на същата колонка и започва разправия, в която обяснявам ситуацията. Влизаме вътре в касите и започваме да търсим касовия бон (Не знам защо. Той сам по себе си няма да ми напълни колата) В същото време и друг клиент се оплаква от същия проблем на същата колонка! Както и да е. Заредиха ми за колкото съм си платил обаче остана неприятно чувство, че нещо не е наред.
                                Това са фактите.

Всеки може да си направи изводи. Ето ги моите възможни обяснения:
                                1. Дефект в колонката;
                                2. Някаква игра между бензинджията и касиерката;
                                3. Издънка на хитро замислена система, при която се налива по-малко от платеното гориво. Сметката е проста. Ако вместо литър се налива 850 мл, то цената става колкото и на другите бензиностанции... Не ми се иска да е така, но след предното зареждане изминах километри, като че колата гори 10 на сто, а не 8 на сто, което съм засичал много пъти...

Съветът ми е следния: Който зарежда да гледа показанията на колонката, после да си плаща сам на касата, за да си вземе касовия бон, а не да си дава парите на тези, които помагат. Да си провери нивомера на горивото и да си засече разхода между две зареждания.
                                Това са фактите.
                                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Working...
                                X