Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Абсурд... какво прави Лукоил???
Collapse
X
-
Да, благодаря ви. Бях останал с впечатлението, че имаме висок акциз, но явно дрането е добавено и замаскирано на друго място.
Сещам се за един виц:
-Eдна баничка, моля!
-Два лева!
-Вчера беше лев?!?
-Един лев е баничката, един лев за ББ!!!
-Добре! - дава два лева..
-Ето! - връща един лев.
-А баничката, къде е?
-Нямаме банички!The strongest stand last.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнениеНа мен ми е много интересно, какъв процент от цената на дизела в Германия е акциз и какъв в България? Бихте ли го съобщили, за да видим нашата татковина за по-богати от германците ли ни третира?
С две думи - ддс е същото, акцизите им са с 15 евроцента повече, а производствената им цена - с 8 цента по-малко. Как в Германия производствената цена е по-ниска от Бг е мистерия, а уж ние сме били бедните и заплатите били ниски Реално по-висока производстена цена на дизела от тази в Бг има само в Дания, Гърция, Малта и Испания, а средната за ЕС е с 5 евроцента по-ниска. В България и акцизът, и ДДС е най-ниският в Европа, та се получава следният парадокс - с най-ниския акциз и ДДС в целия ЕС + най-ниските заплати, съвсем доскоро реално плащахме най-скъпия дизел в ЕС (сега е една идея по-добре)
И това не е от вчера, ама на никой не му пука - пунах тема тук още преди 4-5 години, когато ситуацията беше абсолютно същата, мога да я изровя, ако някой иска. Нищо не се променило ....Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнениеНа мен ми е много интересно, какъв процент от цената на дизела в Германия е акциз и какъв в България? Бихте ли го съобщили, за да видим нашата татковина за по-богати от германците ли ни третира?
https://www.energy.eu/fuelprices/ долната табличка показва как се образува крайната цена
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bango Разгледай мнениеЕто два интересни материала от днес:
http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/12...da_se/?ref=rss
Тайна среща на Златев и Алекперов с Бойко и Плевньо. Стари данни че 80% от складовете са на българския Лукойл и дерат за да ги ползваш.
http://money.bg/economics/germantsi-...v-momenta.html
Тук явно са сметнали разликата в акциза и ДДС между Германия и България и са изчислили "нормална" цена на дребно у нас от 1,76 лв. Това е ясно, че не е напълно пазарно, но отклоненията не би трябвало да са много големи от нея при реално действащ пазар.The strongest stand last.
Коментар
-
Ето два интересни материала от днес:
http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/12...da_se/?ref=rss
Тайна среща на Златев и Алекперов с Бойко и Плевньо. Стари данни че 80% от складовете са на българския Лукойл и дерат за да ги ползваш.
http://money.bg/economics/germantsi-...v-momenta.html
Тук явно са сметнали разликата в акциза и ДДС между Германия и България и са изчислили "нормална" цена на дребно у нас от 1,76 лв. Това е ясно, че не е напълно пазарно, но отклоненията не би трябвало да са много големи от нея при реално действащ пазар.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеВерно бе, пичове що не роптаете срещу ОМВ или ШЕЛ,ПЕТРОЛ?????
ЦЕНИТЕ са им същите!!!!
Ърм????
Ето това е което се опитвам да ви кажа,че не Лукойл е виновен,а правешкия Премиер в сянка,той дърпа конците на всичко!!!
Събрал е по малките и им е набил канчетата-"сутрин като станете,квото пише на червените табели,такова да пише и на вашите"
И тва е,няма нищо сложно.
А днес с 36,6$ за барел
Дето се казва в оня виц-то в България бензина май не се прави от петрол
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнениеКофти е да се самоцитираш, но явно си пропуснал това, виж "цени на другата":
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеВерно бе, пичове що не роптаете срещу ОМВ или ШЕЛ,ПЕТРОЛ?????
ЦЕНИТЕ са им същите!!!!
Ърм????
Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнениеНе знам за вас, но аз няма да зареждам от верига, чиито цени в един град варират от 1,71 до 2,05.
Всъщност, верите са две: цени на едната и цени на другата.
Коментар
-
Верно бе, пичове що не роптаете срещу ОМВ или ШЕЛ,ПЕТРОЛ?????
ЦЕНИТЕ са им същите!!!!
Ърм????
Ето това е което се опитвам да ви кажа,че не Лукойл е виновен,а правешкия Премиер в сянка,той дърпа конците на всичко!!!
Събрал е по малките и им е набил канчетата-"сутрин като станете,квото пише на червените табели,такова да пише и на вашите"
И тва е,няма нищо сложно.
А днес с 36,6$ за барел
Дето се казва в оня виц-то в България бензина май не се прави от петролАко един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение..Да посмятаме: 30 цента на галон = 8 цента на литър или 14 ст на литър.
Днес Ла.ноойл прави разлика от 32 ст.
Къде са 14 ст, къде 32?
И да не се преструват поддръжниците на статутквото, тях именно тези истински разлики ги плашат - сега се появиха и се започна война с малките бензиностанции. И днес е пълно със заглавия: С к'во гориво караме?Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнениеАми те наш'те ги бият и по този показател!
Да посмятаме: 30 цента на галон = 8 цента на литър или 14 ст на литър.
Къде са 14 ст, къде 32?
А защо ми е чудно ли:
1. Чудя се: ако от цена 1,73 могат да печелят, какво остава за 2,05.
2. Защо го правят само в един град?
Ама да не почнеш сега, че от 1,73 са на загуба, защото в такъв случай нарушат поне един закон.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеВ щатите една и съща верига в рамките на един и същи град -цената варира с цели 20-30 цента за галон!!!
Кое ви е толкова чудно?
По скоро плашещо е обратното,всички с еднакви цени!!!
Да посмятаме: 30 цента на галон = 8 цента на литър или 14 ст на литър.
Къде са 14 ст, къде 32?
А защо ми е чудно ли:
1. Чудя се: ако от цена 1,73 могат да печелят, какво остава за 2,05.
2. Защо го правят само в един град?
Ама да не почнеш сега, че от 1,73 са на загуба, защото в такъв случай нарушат поне един закон.
Коментар
Коментар