IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Абсурд... какво прави Лукоил???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    тук можеш и сам да си ги видиш - https://www.energy.eu/fuelprices/
    С две думи - ддс е същото, акцизите им са с 15 евроцента повече, а производствената им цена - с 8 цента по-малко. Как в Германия производствената цена е по-ниска от Бг е мистерия, а уж ние сме били бедните и заплатите били ниски Реално по-висока производстена цена на дизела от тази в Бг има само в Дания, Гърция, Малта и Испания, а средната за ЕС е с 5 евроцента по-ниска. В България и акцизът, и ДДС е най-ниският в Европа, та се получава следният парадокс - с най-ниския акциз и ДДС в целия ЕС + най-ниските заплати, съвсем доскоро реално плащахме най-скъпия дизел в ЕС (сега е една идея по-добре)
    И това не е от вчера, ама на никой не му пука - пунах тема тук още преди 4-5 години, когато ситуацията беше абсолютно същата, мога да я изровя, ако някой иска. Нищо не се променило ....
    Как да му пука.Бюджета няма интерес от ниски цени на дизела и бензина.А Правешката мафия крадне ем държавата ем народа.Частната собственост е нещо вредно много вредно

Коментар

• Да, благодаря ви. Бях останал с впечатлението, че имаме висок акциз, но явно дрането е добавено и замаскирано на друго място.
      Сещам се за един виц:

-Eдна баничка, моля!
      -Два лева!
      -Вчера беше лев?!?
      -Един лев е баничката, един лев за ББ!!!
      -Добре! - дава два лева..
      -Ето! - връща един лев.
      -А баничката, къде е?
      -Нямаме банички!
      The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
        На мен ми е много интересно, какъв процент от цената на дизела в Германия е акциз и какъв в България? Бихте ли го съобщили, за да видим нашата татковина за по-богати от германците ли ни третира?
        тук можеш и сам да си ги видиш - https://www.energy.eu/fuelprices/
        С две думи - ддс е същото, акцизите им са с 15 евроцента повече, а производствената им цена - с 8 цента по-малко. Как в Германия производствената цена е по-ниска от Бг е мистерия, а уж ние сме били бедните и заплатите били ниски Реално по-висока производстена цена на дизела от тази в Бг има само в Дания, Гърция, Малта и Испания, а средната за ЕС е с 5 евроцента по-ниска. В България и акцизът, и ДДС е най-ниският в Европа, та се получава следният парадокс - с най-ниския акциз и ДДС в целия ЕС + най-ниските заплати, съвсем доскоро реално плащахме най-скъпия дизел в ЕС (сега е една идея по-добре)
        И това не е от вчера, ама на никой не му пука - пунах тема тук още преди 4-5 години, когато ситуацията беше абсолютно същата, мога да я изровя, ако някой иска. Нищо не се променило ....
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

На мен ми е много интересно, какъв процент от цената на дизела в Германия е акциз и какъв в България? Бихте ли го съобщили, за да видим нашата татковина за по-богати от германците ли ни третира?
          В Германия акцизът е € 0.486 на литър,при нас е € 0.330 ,разлика от над 30ст.
          https://www.energy.eu/fuelprices/ долната табличка показва как се образува крайната цена

Коментар

Не съм го търсил, но мисля че е изравнен вече във всички евродържави-ес

Коментар

• Първоначално изпратено от Bango Разгледай мнение
              Ето два интересни материала от днес:

http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/12...da_se/?ref=rss

Тайна среща на Златев и Алекперов с Бойко и Плевньо. Стари данни че 80% от складовете са на българския Лукойл и дерат за да ги ползваш.

http://money.bg/economics/germantsi-...v-momenta.html

Тук явно са сметнали разликата в акциза и ДДС между Германия и България и са изчислили "нормална" цена на дребно у нас от 1,76 лв. Това е ясно, че не е напълно пазарно, но отклоненията не би трябвало да са много големи от нея при реално действащ пазар.
              The strongest stand last.

Коментар

• Ето два интересни материала от днес:

http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/12...da_se/?ref=rss

Тайна среща на Златев и Алекперов с Бойко и Плевньо. Стари данни че 80% от складовете са на българския Лукойл и дерат за да ги ползваш.

http://money.bg/economics/germantsi-...v-momenta.html

Тук явно са сметнали разликата в акциза и ДДС между Германия и България и са изчислили "нормална" цена на дребно у нас от 1,76 лв. Това е ясно, че не е напълно пазарно, но отклоненията не би трябвало да са много големи от нея при реално действащ пазар.

Коментар

• Само в Go сипвам вече година и половина - ебал съм ги другите клатеняциOMV, SHELL и прочие боклуци)

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                    Верно бе, пичове що не роптаете срещу ОМВ или ШЕЛ,ПЕТРОЛ?????
                    ЦЕНИТЕ са им същите!!!!
                    Ърм????
                    Ето това е което се опитвам да ви кажа,че не Лукойл е виновен,а правешкия Премиер в сянка,той дърпа конците на всичко!!!
                    Събрал е по малките и им е набил канчетата-"сутрин като станете,квото пише на червените табели,такова да пише и на вашите"
                    И тва е,няма нищо сложно.

А днес с 36,6$ за барел
                    Дето се казва в оня виц-то в България бензина май не се прави от петрол
                    Ами, нали и ние същото ти казваме от половин година. Или ти еволюира, или не си схващал твърденията ни. Никой не се е оплаквал от Лукойл Юропиан холдинг/май така се казваше/ или майката Лукойл от Москва. Аз сам съм виждал из Европа, как Лукойл често е позициониран в ниския ценови сегмент и работи пазарно. Аз като отвориха първите банзиностанции преди 15г, почнах с радост да зареждам там и си казвах: Ей тези сега като затворят цикъла и ще натиснат цените надолу. Ама то се оказа за по-лошо. Но ние тук сме плюли, единствено против двата български Лукойла- рафинерията и дистрибутора, които са феодално владение на споменатия от теб другар от Правец. Комфортът е ясно, че му е осигураван от другаря му по маса от една снимка, качена по-назад в темата. Чуждите компании, опериращи у нас ти казах, че са за същия бой, но явно са се "побългарили" или пък работят под някакъв диктат: "или, или...". това по никакъв начин не ги оправдава. За Петрол 100% знаеш, колко пъти другаря от Правец ги смачква по различни начини, за да минат на синхрон и симбиоза с него. Единствено нямам идея, как няколко по-дребни играча оцеляват в цялата монополно-картелно-административна схема: Сакса-Круиз, GO, Интерспийд, но може би те са твърде дребни за да се занимават с тях, а и българинът, уж беден и вечно мрънкащ, като кучето на Павлов, пъросигнално се нарежда и купува от където е свикнал, на толкова, на колкото му го продават. То това увреждане се наблюдава не само при покупката на горива. Аз затова за трети път повтарям: По-добре да се вдигнат акцизите, та поне част от тези маржове отиват директно в бюджета, а не като прикрита печалба в мръсни джобове.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
                      Кофти е да се самоцитираш, но явно си пропуснал това, виж "цени на другата":
                      Ми аз никога не съм зареждал в Лукойл.Има една бензиностанция продава на 1,96 бензина и там си сипвам.Отсвирил съм и ОМВ и ШЕЛ.Пълня до горе.С един резервоар минавам между 700 и 800 километра.Така че баста на алчните тарикати

Коментар

Верно бе, пичове що не роптаете срещу ОМВ или ШЕЛ,ПЕТРОЛ?????
                        ЦЕНИТЕ са им същите!!!!
                        Ърм????
                        Кофти е да се самоцитираш, но явно си пропуснал това, виж "цени на другата":

Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
                        Не знам за вас, но аз няма да зареждам от верига, чиито цени в един град варират от 1,71 до 2,05.
                        Всъщност, верите са две: цени на едната и цени на другата.

Коментар

• Верно бе, пичове що не роптаете срещу ОМВ или ШЕЛ,ПЕТРОЛ?????
                          ЦЕНИТЕ са им същите!!!!
                          Ърм????
                          Ето това е което се опитвам да ви кажа,че не Лукойл е виновен,а правешкия Премиер в сянка,той дърпа конците на всичко!!!
                          Събрал е по малките и им е набил канчетата-"сутрин като станете,квото пише на червените табели,такова да пише и на вашите"
                          И тва е,няма нищо сложно.

А днес с 36,6$ за барел
                          Дето се казва в оня виц-то в България бензина май не се прави от петрол
                          Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

..Да посмятаме: 30 цента на галон = 8 цента на литър или 14 ст на литър.
                            Днес Ла.ноойл прави разлика от 32 ст.
                            Къде са 14 ст, къде 32?
                            В щатите една и съща верига в рамките на един и същи град цената на 1 малко варира и с повече. Къде е УСА стандарт, къде нашия?
                            И да не се преструват поддръжниците на статутквото, тях именно тези истински разлики ги плашат - сега се появиха и се започна война с малките бензиностанции. И днес е пълно със заглавия: С к'во гориво караме?
                            Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

Ами те наш'те ги бият и по този показател!
                              Да посмятаме: 30 цента на галон = 8 цента на литър или 14 ст на литър.
                              Къде са 14 ст, къде 32?

А защо ми е чудно ли:
                              1. Чудя се: ако от цена 1,73 могат да печелят, какво остава за 2,05.
                              2. Защо го правят само в един град?

Ама да не почнеш сега, че от 1,73 са на загуба, защото в такъв случай нарушат поне един закон.
                              За Боклукойл е ясно тия са гадни руснаци.Защо добрите Шел и ОМВ и Петрол правят същото?И що се Боклукойл ви на уста

Коментар

В щатите една и съща верига в рамките на един и същи град -цената варира с цели 20-30 цента за галон!!!
                                Кое ви е толкова чудно?
                                По скоро плашещо е обратното,всички с еднакви цени!!!
                                Ами те наш'те ги бият и по този показател!
                                Да посмятаме: 30 цента на галон = 8 цента на литър или 14 ст на литър.
                                Къде са 14 ст, къде 32?

А защо ми е чудно ли:
                                1. Чудя се: ако от цена 1,73 могат да печелят, какво остава за 2,05.
                                2. Защо го правят само в един град?

Ама да не почнеш сега, че от 1,73 са на загуба, защото в такъв случай нарушат поне един закон.

Коментар

Working...
                                X