IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Абсурд... какво прави Лукоил???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• +101 за Грую Груев

И един въпрос за 100к лв: "Ако затвори Марешки, след колко време цените във Варна ще станат като в цялата страна?"

Коментар

• аз едно не мога да разбера - хем всички са супер щастливи от Ярешки, защото без него тази революция в цените (поне за Варна) нямаше да се случи, хем пак зареждат в Лукойл и ОМВ (за варненци говоря отново) Е, няма такъв цирк - как искате човекът да издържи, като зареждате при конкуренцията му Или пък мислите, че продава на загуба, та затова, като едни добри самаряни, зареждате при конкурентите
      Не го разбирам това оФче мислене и това си е - ако в София имаше Ярешки, щях да сипвам само от там, макар да съм клиент на ОМВ и от години да не съм слагал нещо различни от техния премиум (макс моушън или както там пак ще го прекръстят) дизел, но бих се редил с часове при евентуален Ярешки и то не защото ми дреме за 5 лева по-евтино зареждане, а защото така трябва да се покаже картона на онези, големите.

И да ме изивнявате гражданите на морската "столица", но сте егати болните от стокхолмски синдром хора - палихте се против герП, а вече втори мандат си избирате най-слабоумния кмет от герП, който те изобщо могат да предложат, като дори спечели на първи тур с над 60% А първия път би на балотажа именно този Ярешки - ами не заслужавате нищо положително, защото не можете да го оцените и си мислите, че пада от небето, а не трябва да се борите за него, точно като повечето хора в нашата Родина
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от rasovski Разгледай мнение
        От днес във Варна има дизел на цени по 1.53 при ОМВ и Лук.:
        Да и аз заредих с карта в омв 1.51лв ебати кефа

Коментар

• От днес във Варна има дизел на цени по 1.53 при ОМВ и Лук.:
          rasovski

Коментар

• makpetrol В Македония отново е надолу цената, около 1.3 лв. е, не си струва да го смята човек. TА бизнесът там явно умира съвсем, та АстонМ пращат нов бизнес, да смени умрелияaston-martin-se-nastaniava-v-makedoniia/
            Last edited by onakilev; 16.01.2016, 20:30.
            Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Преди години един приятел се занимаваше с горива- имаше около 6-7 бензиностанции, сега разбрах че са около 13. Та той казваше - всички зареждат от бургас и шел и омв и всички други, защо има разлика в цените не знам. От време на време моят приятел се включваше при Доктора / дето го убиха/ та този доктор вкарваше около 50 цистерни/влакови/ горива от румъния, не ползваше складове, а си плащаше престоя на цистерните. Но моят човек правеше добри пари с тези румънски горива, казваше че били по добри от бургаските

Коментар

• Не са Златев и Борисов фактора, те ако не правят каквото им се нарежда веднага ще се "самоубият". Просто компанията Лукойл е мафия. А в България търговията с горива е 100% в ръцете им.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Евгени M.

На Марешки печалбата при тези цени би трябвало да е 30 ст. на литър., друг е въпроса на каква цена "купуват" другите горивата от рафинерията в Бургас.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
                    Ясно ми е че Бургаската рафинерия е (в) основата на картела. Но какво пречи да се внася от Констанца?
                    Боко Тиквата пречи.
                    В комбина с Валю Златев.
                    Преди 17 години по времето на Мавъра, бенца беше 90 стинки.
                    А нефта на сегашните пари. Нямаше винетки, магистрали, и гражданската беше 40-50 лефа.

Коментар

• Pronto

Лукойл са картела, не са в основата му а те са картела. Данъчните складове за петролни продукти са техни, държавата е тяхна..министърпредседателя е тяхна собственост. Финансовия министър отказвал да каже чия собствеост са данъчните складове, и финасовия министър е тяхна собственост.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Ясно ми е че Бургаската рафинерия е (в) основата на картела. Но какво пречи да се внася от Констанца?
                        Last edited by Pronto; 16.01.2016, 19:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от Евгени M. Разгледай мнение
                          Счетоводител съм на няколко бензиностанции и мога да ви кажа, че в момента нещата във Варна стоят така:
                          Марешки продава горивото около доставната му цена или максимум през 2-3 стотинки.
                          Останалите бензиностанции извън големите вериги са принудени да продават на горе-долу същите цени. Това убива бизнеса. За м.11 и 12.2015 обектите са реализирали по около 6 х.лв. загуба. Разходите на една бензиностанция, предполагат да има около 15 стотинки надценка на литър, за да се покрият те. Нагоре вече започва печалбата на бензиностанцията. Така че надценка от 20-25 стотинки на литър е съвсем нормална надценка. Марешки има някакви други, скрити цели. Приказките за радостта от споделянето на ниските цени с хората, са приказки за наивници. Как пък от една телевизия не показаха една фактура с цената на доставеното гориво в някоя бензиностанция, и цената им на колонката - тогава ще лъснат глупостите за алчните търговци на дребно. Като потребител съм доволен от ниската цена, но като трезво мислещ професионалист ви казвам, че положението с цената на горивата във Варна не е нормално - нормално е това, което е в останалата част на страната. Кучето е заровено в рафинерията - оттам тръгва ненормално високата цена към бензиностанциите, а не от бензиностанциите към крайния потребител.
                          Лукойл не са цвете за мирисане. Но нямам нищо против да пуснеш една фактура и да посмятаме

Коментар

• Счетоводител съм на няколко бензиностанции и мога да ви кажа, че в момента нещата във Варна стоят така:
                            Марешки продава горивото около доставната му цена или максимум през 2-3 стотинки.
                            Останалите бензиностанции извън големите вериги са принудени да продават на горе-долу същите цени. Това убива бизнеса. За м.11 и 12.2015 обектите са реализирали по около 6 х.лв. загуба. Разходите на една бензиностанция, предполагат да има около 15 стотинки надценка на литър, за да се покрият те. Нагоре вече започва печалбата на бензиностанцията. Така че надценка от 20-25 стотинки на литър е съвсем нормална надценка. Марешки има някакви други, скрити цели. Приказките за радостта от споделянето на ниските цени с хората, са приказки за наивници. Как пък от една телевизия не показаха една фактура с цената на доставеното гориво в някоя бензиностанция, и цената им на колонката - тогава ще лъснат глупостите за алчните търговци на дребно. Като потребител съм доволен от ниската цена, но като трезво мислещ професионалист ви казвам, че положението с цената на горивата във Варна не е нормално - нормално е това, което е в останалата част на страната. Кучето е заровено в рафинерията - оттам тръгва ненормално високата цена към бензиностанциите, а не от бензиностанциите към крайния потребител.

Коментар

• Нещата са много насрани.
                              Тези 5 месеца показаха няколко неща.
                              1) Цените на марешки са нормални - т.е и при тези цени има печалба
                              2) Има монопол/олигопол в цените на горивата - ех каква изненада
                              3) Този монопол се толерира от държавата - така е регулиран пазара на горива че да има монопол
                              4) Всички управляващи са в кюпа с краденето на гражданите на РБ
                              5) Никой управляващ не прави нищо в полза на гражданите.
                              Ще дам един пример.
                              Да сте чули някой общинар да покани Марешки да отвори бензиностанция в неговата община, Да му предложи терен, където да си я направи че да зареждат хората и от останалата България както във Варна?
                              Ще ми ходят чак до китай да си развяват гъза - бизнесмена инвеститор е тука в БГ, а всички само го ПЛЮЯТ
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Е значи можело цените да са ефтини, a мама им стара *@@@@*§§@§§@§@@* (това не се чете ) ?

Коментар

Working...
                                X