Първоначално изпратено от v_tin
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Абсурд... какво прави Лукоил???
Collapse
X
-
http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеЗа еврофондовете със сигурност нямаш проблем. Нямаш проблем и с туризма (стига да си строиш хотела на частна земя), не закача никой или поне досега е било така... Но Община Варна е голям проблем за бизнеса в региона.. За съжаление.
Коментар
-
Първоначално изпратено от moviestar4 Разгледай мнениеСамо не разбрах как от Лукойл се стигна до Варна, но както и да е. Прочетох спама и наблюдавам една закономерност и тя е, че българите винаги са жертва и винаги някой им пречи. Винаги търсим причина в другите за неуспехите, което е и главната причина България да е на този хал. Не знам тези, които говорят глупости за Варна дали изобщо са живели там, за да знаят какво е. Започнах работа през 90-те години във Варна. Бях млад келеш, надъхан, че ще изкарам пари и знаете ли, всъщност си изкарах пари. Напълно легален бизнес и не усетихме нищо от това, което се говори. Нито веднъж не са идвали някакви да ни искат пари. Като цяло пребиваването ми във Варна е било приятно и никога не съм разбирал хората защо говорят глупости и едва ли не живеят насила там. В момента не живея във Варна, но имам приятел, който остана и има бар, сега ще отваря втори и отново живота му е спокоен. Народопсихологията ни е сбъркана още от комунизма. Тогава плюхме капиталистите, сега пак. Оплакваме се, че няма работа, но истината е, че има и то предостатъчно въпроса е, че не искаме да работим, защото е по-лесно да се мрънка. Търсим в България 2 седмици работа и като не намерим отиваме в Англия да берем ягоди или в Португалия малини, където ни плащат малко за стандарта на живот, а работата е три пъти по-тежка от това, което е можело да си намерим в България. Трябва да се научим на труд и чак тогава може да се оплакваме. За сега сме се научили само второто, но дори и не сме го заслужили.
Коментар
-
Първоначално изпратено от moviestar4 Разгледай мнениеСамо не разбрах как от Лукойл се стигна до Варна, но както и да е. Прочетох спама и наблюдавам една закономерност и тя е, че българите винаги са жертва и винаги някой им пречи. Винаги търсим причина в другите за неуспехите, което е и главната причина България да е на този хал. Не знам тези, които говорят глупости за Варна дали изобщо са живели там, за да знаят какво е. Започнах работа през 90-те години във Варна. Бях млад келеш, надъхан, че ще изкарам пари и знаете ли, всъщност си изкарах пари. Напълно легален бизнес и не усетихме нищо от това, което се говори. Нито веднъж не са идвали някакви да ни искат пари. Като цяло пребиваването ми във Варна е било приятно и никога не съм разбирал хората защо говорят глупости и едва ли не живеят насила там. В момента не живея във Варна, но имам приятел, който остана и има бар, сега ще отваря втори и отново живота му е спокоен. Народопсихологията ни е сбъркана още от комунизма. Тогава плюхме капиталистите, сега пак. Оплакваме се, че няма работа, но истината е, че има и то предостатъчно въпроса е, че не искаме да работим, защото е по-лесно да се мрънка. Търсим в България 2 седмици работа и като не намерим отиваме в Англия да берем ягоди или в Португалия малини, където ни плащат малко за стандарта на живот, а работата е три пъти по-тежка от това, което е можело да си намерим в България. Трябва да се научим на труд и чак тогава може да се оплакваме. За сега сме се научили само второто, но дори и не сме го заслужили.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Само не разбрах как от Лукойл се стигна до Варна, но както и да е. Прочетох спама и наблюдавам една закономерност и тя е, че българите винаги са жертва и винаги някой им пречи. Винаги търсим причина в другите за неуспехите, което е и главната причина България да е на този хал. Не знам тези, които говорят глупости за Варна дали изобщо са живели там, за да знаят какво е. Започнах работа през 90-те години във Варна. Бях млад келеш, надъхан, че ще изкарам пари и знаете ли, всъщност си изкарах пари. Напълно легален бизнес и не усетихме нищо от това, което се говори. Нито веднъж не са идвали някакви да ни искат пари. Като цяло пребиваването ми във Варна е било приятно и никога не съм разбирал хората защо говорят глупости и едва ли не живеят насила там. В момента не живея във Варна, но имам приятел, който остана и има бар, сега ще отваря втори и отново живота му е спокоен. Народопсихологията ни е сбъркана още от комунизма. Тогава плюхме капиталистите, сега пак. Оплакваме се, че няма работа, но истината е, че има и то предостатъчно въпроса е, че не искаме да работим, защото е по-лесно да се мрънка. Търсим в България 2 седмици работа и като не намерим отиваме в Англия да берем ягоди или в Португалия малини, където ни плащат малко за стандарта на живот, а работата е три пъти по-тежка от това, което е можело да си намерим в България. Трябва да се научим на труд и чак тогава може да се оплакваме. За сега сме се научили само второто, но дори и не сме го заслужили.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнениеето че лееееко достигаме до някои истини
а я се замисли тази "община варна" от въздуха ли е паднала толкова години една и съща, и ако не е паднала - кого обслужва
след което и ще си отговориш на въпроса защо никой вече не бие и не завзема бизнес във варна ми що да го прави - "биячите" вече не са с анцузи а с костюми
Те тук мутрите дори обикновените биячи, никога не са ходили с анцузи. В 90-те в дискотека Орбита, в Спайдъра или Сити, дъщерята на кръстниците ми (холандка) бе смаяна преди 20-тина години, че почти всеки втори е с костюм или поне сако. Днес малко са се поразхайтили - вече не е прилично по дрескод да се носи костюм, но и днес няма по анцузи.
ПС: Данчо Марков преди да го гръмнат си шиеше костюмите в Денил или в Драго и Радо и много от неговите хора ходиха там, аз ходих пък при Жоро Манекена преди да спра да се костюмирам, неговата конфекция бе ужасна, но костюмите и саката му по поръчка трепач. Имаше и един дизайнер той бе солист... После замина да работи за някоя от големите френски марки. Сега е дива селяния, никой вече не шие костюми ами си купуват конфекция и мязат на гъз повечето с едни сака не по мярка или усукани ръкави понеже сакото не е кроено за него... Ама айде да не ставаме като дядовците ''едно време ехеее...''Last edited by Jay Gould; 20.01.2016, 14:49.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
ето че лееееко достигаме до някои истини
а я се замисли тази "община варна" от въздуха ли е паднала толкова години една и съща, и ако не е паднала - кого обслужва
след което и ще си отговориш на въпроса защо никой вече не бие и не завзема бизнес във варна ми що да го прави - "биячите" вече не са с анцузи а с костюми
и за да се върнем на темата - щом марешки не се нуждае от охрана и администрацията не му пречи да стане милиардер, то той свой ли е или чужд?Last edited by ludakrava; 20.01.2016, 14:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение... защо варна деградира с всяка година? имате добруджа, море, туризъм, пристанища/експорт, цяла северна бг е ваша - реално имате на хартия предимства дори и пред софия. защо сте зле?
В 2006 година например Киро прие наредба с която се ЗАБРАНЯВА на заведенията със жива музика да работят лятото след 12 часа. Забраниха работата на дискотеките след 4 сутринта. Бизнесът със забавления по алея 1 умря с тази забрана (още сезон 2007 бе много по-слаб - за какво да идват хора тук да харчат пари като стана пенсионерски град?), а с него и всичко което е около него... от хотели до квартири и фирми за доставка и оборудване и други. Забраниха работата на 24 часовите заведения - тия които останаха работят, но плащат глоби или се оправят с връзки. Ако искаш да строиш цех или завод от Община Варна започват да те спъват. Един познат дърводелец от 9 години чака разрешение за фабрика и постоянно променят това което искат от него.. Познай защо. Знам за една голяма международна софтуерна компания която бе дошла във Варна преди няколко години. Киро (кмета) директно им казал "Искам 300 000 евро, иначе няма да бачкате тук!'' Те му теглиха една майна и отидоха в София. Варна има и едни от най-високите тротоарни такси, едни от най-високите местни данъци... Причините са много и главната се нарича Община Варна... Заради общинарите Варна от град отличник се потапя като Титаник. Според проучване на бизнеса Варна бе между 10-те НАЙ-ЛОШИ градове в страната по бизнес условия. На 1 или 3 - та позиция като най-лошия град за бизнес, проучване от преди 1-2 години.
Ей затова и градът отива на кино. Сега ми е интересно дали тази ми прогноза от преди някоя година ще се сбъдне. Тя е от 2012 или 2013 г., макар, че я качих тук в 2014 г. Варна затъва скоростно http://newsline.bg/news.php?post=8281Last edited by Jay Gould; 20.01.2016, 14:23.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеЗа еврофондовете със сигурност нямаш проблем. Нямаш проблем и с туризма (стига да си строиш хотела на частна земя), нямаш проблем ако искаш и да си направиш корабостроителница (но точно тук проблем е общината), нямаш проблем и за бюро.. И ако никога не си се занимавал с незаконен бизнес, нямаш проблем за нищо... Виж ако навремето някъде си сгафил нещо нелегално, може, но ако не си, никой няма да те барне.. Лошите бизнес условия тук се дължат главно на тъпотията и алчността на общината, а не че някой е правил проблеми. Ако щеш вярвай от началото на 90-те съм в частния бизнес, повечето ми познати са там, не знам някой да е бил бит от мутри, да е бил изнудван, да е бил избутван с нелегални методи.. Има да... Имам един познат бяха го потрошили в 90-те... бяха чупили краката на един шеф на местна телевизия, бяха взели директно ''бизнеса'' на едни... ама те не са цветя за мирисане.. Един познат пък който бе решил да става събирач на такси в едно пристанище (явно бе решил, че сме се върнали в 90-те) го глобиха с над 100 бона.. Но имам имам познати направиха страшно много пари тук - никой не ги е закачал освен проверките от държавните органи. Ако някой те закачи, вземи си помисли защо?!... Корабен бизнес... Че един от най-големите крабни брокери ми е бе клиент... Никога човекът не е имал проблем с групировката или някой да му се пречка.. Преди време сложиха ръка на една строителна фирма и ремонтна, но......... на банкет съм и питам бившия и собственик (един от най-големите в нея), какво стана... .а той... Роди ние си бяхме виновни, накрая взехме да се крадем един от друг и тъкмо преди да се разкапем съвсем дойдоха тия и ни взеха бизнеса... Смяташ ли, че някой е щял да им вземе бизнеса, ако не се бяха крали един друг? Аз съм убеден, че не... Та има бизнес и бизнес... Ако си караш по където трябва, не те закача никой или поне досега е било така... Но Община Варна е голям проблем за бизнеса в региона.. За съжаление.
ако беше толкова розово колкото се опитваш да го покажеш защо варна деградира с всяка година? имате добруджа, море, туризъм, пристанища/експорт, цяла северна бг е ваша - реално имате на хартия предимства дори и пред софия. защо сте зле?
Коментар
-
И тяхната не е лесна.. Митев преди 2 лета сме на плажа в Силиконовата долина (Азалия) и идва до нас и се просва на плажа, поне 10 човека охрана около него, плътно. а преди да се появи идват едни в черно и ровят в пясъка и гледат. Като дойде, той лежи, а те около него, бях гледал снимка на израелския премиер на плажа, същото.. Бати и живота така. И жена ми с една приятелка понеже им правят сянка тия правите.. ''Ей, може ли да се изместите, че ни сенчите!" .. и те хората се изместват обаче го обградили плътно, егати плажа е неговото. На Митев и подобните определено не им завиждам. Не е живот това, ако не може някъде да си седнеш спокойно, без гавази да ти дишат в супата нон-стоп.Last edited by Jay Gould; 20.01.2016, 14:02.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнениеживял съм, учил съм във варна, имал съм бизнес интереси във варна, познавам някои от големите във варна и знам как започнаха (приятели от детинство бяхме), та знам джей...
ти сам казваш - да не се бъркаш в обществени поръчки и еврофондове. да не се бъркаш в строителство, да не се бъркаш в инфраструктура, аз ще добавя да не се бъркаш в туризъм да не се мъчиш с портови бизнес/корабен бизнес, да не се намесваш в земеделие (за 50дка никой няма да те спъне де) и т.н.
или с една дума - да не се намесваш в статуквото
семки пред стадион черно море може и да може да продаваш, едно време не можеше и с търговия на дребно близо до едни супермаркети, ама вече май може...
абе да, цъфнала е варната
оооо, забравих - сигурно и чеиндж бюро мога да отворя, нали? може ли до валентина - заради руските туристи? аз ще дам парите ти ми го разработи, става ли?Last edited by Jay Gould; 20.01.2016, 13:57.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от data Разгледай мнениеМного си далече от истината . Просто събери малко инфо преди да пишеш неща за който само предполагаш
Коментар
-
Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнениемного ниско
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеВие май живеете на луната... Не е важно кой как гласува, а кой брой гласовете.. Доро съдът каза, че има фалшифицирани на 100 % протоколи и във Варна и в София, ама вие едно си баба бае- едно знае... Не, че не може човек да се набута в общината, но са нужни и други неща, а не само едното голо гласуване с което реално си бършат задниците... Граждански вот. бля-бля
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеМного фейсбук четете и много вестници.. Няма проблем да правиш какъв да е бизнес тук, освен ако не си решил да нарушаваш закона. Тогава няма да дойде МВР ами едни други... За легален бизнеса обаче дори в 90-те преди да взривят Данчо и Юри Пора (конкуренцията) да влезе в правия път, не е имало проблем. Единствените спънки които се правят тук и то само за някои неща - главно строителство или отваряне на заводи са от Общината и от чиновниците там. Там са проблемите. Иначе Якудзата не бара никого ако си гледа бизнеса... Един от колегите съфорумци нали бе години наред главен конкурент на групировката?! И какво... нищо... дори ги изяде с парцалите поне докато бизнеса тоя бизнес вървеше, никой обаче не го е закачал, защото си е нормален бизнес, а не точене на ДДС, кражби на коли или дрога.. Виж там ако пробваш, веднага ще дойдат данъчните и ще ти треснат една глоба. Пък и той на ТИМ ако говорим за тях от години - главния им бизнес е в София .. 99.99 от софиянци дори не знаят, какво притежава групировката в столицата, защото те и там се държат по същия начин като тук. Гледаш ли си бизнеса и законен ли е - не те закачат. Естествено, ако искаш обществени поръчки няма да ги спечелиш ти, а някой друг, но дори да не бяха тия щеше да е друг...Но и в София е същото... Кметицата няма да ти даде да асфалтираш улиците, нали? Но има хиляди други бизнеси извън смучене на държавни и общински пари и никой не се пречка в тях.
ти сам казваш - да не се бъркаш в обществени поръчки и еврофондове. да не се бъркаш в строителство, да не се бъркаш в инфраструктура, аз ще добавя да не се бъркаш в туризъм да не се мъчиш с портови бизнес/корабен бизнес, да не се намесваш в земеделие (за 50дка никой няма да те спъне де) и т.н.
или с една дума - да не се намесваш в статуквото
семки пред стадион черно море може и да може да продаваш, едно време не можеше и с търговия на дребно близо до едни супермаркети, ама вече май може...
абе да, цъфнала е варната
оооо, забравих - сигурно и чеиндж бюро мога да отворя, нали? може ли до валентина - заради руските туристи? аз ще дам парите ти ми го разработи, става ли?
Коментар
Коментар