IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Абсурд... какво прави Лукоил???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение

Да си чувал за приказката:не е луд тоз дето изял баницат,а тоз дето му я дал?
    Ако трябва да се сърдите ня някого-обърнете се към ония 240 ,дето се събират в София,само първия ден за клетвата.
    Всичко за което се гневите,е не без знанието и подкрепата на тези иззедници.
    При теб проблемът е, че си сам на барикадата, а срещу теб са много. Ти отговаряш за произведствената част и сигурно там нещата са си много ок, ама пусто Лукойл (което и да е от свързаните му дружества) явно формира непазарна цена, която променя както и когато си поиска, естествено след като си отчете "данък рекет", където трябва. А народът хем не е сляп и вижда това, хем е станал ултра ценово чувствителен, щото му е втълпено, че е "беден" (ментално основно - лично мнение) и очаква, че едва ли не щом в Берлин вземат 4К лева средна заплата и бензина е 3 лева, то, реципрочно, при 1000 лева заплата у нас, бензинът трябва да е под левче. Но пък от друга страна имаме най-ниските акцизи и ДДС в целия ЕС, най-ниска работна заплата и всичко, извън най-ниска цена на бензина (което е повече от логично при посочените параметри), е явна и нагла печалба на Лукойл, който на всичкото отгоре е и на загуба!!!

Та така, не е лично към теб, но като си Матросов на амбразурата, а срещу теб стреля цял полк, така ще е
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение
      Тези от Нефтохима баси и некадърниците ?! При приходи от над 5 млрд лева на година нямат никаква печалба...И така колко години вече. А осчетоводяват Брент вместо истинският Урал, който е поне 10% по-евтин...Карго, навло, свързани лица за доставка и реализация и всичката печалба заминава за матушка...
      Да си чувал за приказката:не е луд тоз дето изял баницат,а тоз дето му я дал?
      Ако трябва да се сърдите ня някого-обърнете се към ония 240 ,дето се събират в София,само първия ден за клетвата.
      Всичко за което се гневите,е не без знанието и подкрепата на тези иззедници.
      Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Тези от Нефтохима баси и некадърниците ?! При приходи от над 5 млрд лева на година нямат никаква печалба...И така колко години вече. А осчетоводяват Брент вместо истинският Урал, който е поне 10% по-евтин...Карго, навло, свързани лица за доставка и реализация и всичката печалба заминава за матушка...

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
          Просвети ни - кажи нещо за добрия Лукойл -завода ...
          Или за играта на добро и лошо ченге ... само защото са разделили двете дейности не означава, че са спрели да ограбват държавата и народа ...
          http://www.karieri.bg/k3/1501_igor_k...niia_suvet_na/
          Знаеш ли защо рафинерията не произвежда бензин над 98 октана ? Или малко пари превъртяха през модернизацията на завода ?
          Сложиха ли измервателни уреди на всички входни и изходни точки на рафинерията ?
          п.с. не те атакувам лично, но тоя бранд ми е толкова омразен, че ще зареждам при тях само ако направят цената с 50% дискаунт ...
          Не съм русофоб, но мразя олигарсите , провинциалните тарикати, измамниците и крадците ... Да не говорим за събирателните образи ...

Към всички останали техни клиенти - кажете ми една причина защо продължавате да им пълните гушата !
          1.бензин с такова октаново число не се произвежда,а се получава чрез смесване на няколко вида бензин и високооктанови добавки(алкилат и мтбе).
          2.има измервателни уреди по всички точки,и те са под редовен мониторинг от НАП.
          3.Тарикатите дали са провинциални или столични-все са едни и същи.
          4.С малки изключения,от където и да зареждаш в България все зареждаш от Лукойл Нефтохим гориво,иначе си свободен да си избираш цвета на бензиностанцията .

Коментар

Пичове,не бъркайте Лукойл Нефтохим(завода)с Лукойл България(продажниците),разликата е като при: компотите и компютрите.
            Иззедниците са в София,Швейцария,Холандия,Дубай и Маскава.
            Просвети ни - кажи нещо за добрия Лукойл -завода ...
            Или за играта на добро и лошо ченге ... само защото са разделили двете дейности не означава, че са спрели да ограбват държавата и народа ...
            http://www.karieri.bg/k3/1501_igor_k...niia_suvet_na/
            Знаеш ли защо рафинерията не произвежда бензин над 98 октана ? Или малко пари превъртяха през модернизацията на завода ?
            Сложиха ли измервателни уреди на всички входни и изходни точки на рафинерията ?
            п.с. не те атакувам лично, но тоя бранд ми е толкова омразен, че ще зареждам при тях само ако направят цената с 50% дискаунт ...
            Не съм русофоб, но мразя олигарсите , провинциалните тарикати, измамниците и крадците ... Да не говорим за събирателните образи ...

Към всички останали техни клиенти - кажете ми една причина защо продължавате да им пълните гушата !
            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Пичове,не бъркайте Лукойл Нефтохим(завода)с Лукойл България(продажниците),разликата е като при: компотите и компютрите.
              Иззедниците са в София,Швейцария,Холандия,Дубай и Маскава.
              Last edited by hemilio; 21.03.2017, 00:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

А за дейността му в областта на фармацевтиката и петрола - само адмирации. Повече от видно е, че това, което прави, е с огромни резултати за свалянето на цените и в двата сектора. Пак аз лично няма да зареждам при него - нито ми е близо, нито ми се чака, а още повече - колата ми я зареждам само с премиум дизела на ОМВ, а обикновен никога не съм слагал, няма и да сложа - наречете ме прост сноб, но това е ситуацията. Не знам колко са му качествени нито горивата, нито медикаментите, но факт е, че хората ги купуват и са доволни. Факт е и че срещу него се води ценова война и се мъчат да го компрометират.

А за Лукойл (сори, Хемилио) - чеп за зеле не става от тях, но и те не са виновни, виновна е държавата ни - абсолютно съм убеден, че цените им са изкуствено завишени на принципа - колкото поемат, толкова ще ги товарим. Спирам.
                За целта Марешки разполага с три марки – освен едноименната верига държи „Супер Нова” и „Лидер” (известни като „наказателните” му аптеки). Да зареждаш от него обаче не е достатъчна гаранция, че ще оцелееш. Марешки и хората му следят дали не се появяват просрочия в плащанията на съответния аптекар, които подсказват за финансови затруднения.

http://a-specto.bg/mareshki-izpravya-ramene/

Относно петролеум има достатъчно филми- на валя ахчиева например, а преди 2-3 дни удариха и русенската фирма . Сигурен съм че ако държавата успее да удари савака на всички пристанища, ВМпетролеум ще затвори врати

Коментар

Не ми е ясно как го пуснаха да отвори бензиностанцията преди изборите ...Всеки, който зарежда си взема от бюлетината му - без да го подсещат ...
                  Днес минах покрай нея - нямаше празна колонка ...
                  И това при условие, че е малко забутана - като вървиш от Суходол към Люлин след кръговото за Банкя , но в локалното платно
                  Не съм му фен като политик , но дано да направи следващата бензиностанция в другия край на София или .....в Правец
                  п.с. А от телевизиите не посмяха и кадър да излъчат ...
                  Във фейсбук има достатъчно репортажи- по 4-5 минути са

Коментар

Не ми е ясно как го пуснаха да отвори бензиностанцията преди изборите ...Всеки, който зарежда си взема от бюлетината му - без да го подсещат ...
                    И това при условие, че е малко забутана - като вървиш от Суходол към Люлин след кръговото за Банкя , но в локалното платно
                    Не съм му фен като политик , но дано да направи следващата бензиностанция в другия край на София или .....в Правец
                    Аз лично няма да гласувам за Ярешки - причината е прекалено ясна - той е поредният проект на Боко, с който да се обират недоволните от сегашната ситуация. Показа ѝ като го "назначиха" за спонсор на Локо Пд, и веднага в нощта след изборите на първия тур за президент, в които заяви, че нямало да гласува за Цецка, но щял да гласува за вицето ѝ - тотален неадекватник, с което изгуби подобни блуждаещи електрони като мен.

А за дейността му в областта на фармацевтиката и петрола - само адмирации. Повече от видно е, че това, което прави, е с огромни резултати за свалянето на цените и в двата сектора. Пак аз лично няма да зареждам при него - нито ми е близо, нито ми се чака, а още повече - колата ми я зареждам само с премиум дизела на ОМВ, а обикновен никога не съм слагал, няма и да сложа - наречете ме прост сноб, но това е ситуацията. Не знам колко са му качествени нито горивата, нито медикаментите, но факт е, че хората ги купуват и са доволни. Факт е и че срещу него се води ценова война и се мъчат да го компрометират.

Успех с бизнес начинанията (като си купя бензинова мазда СХ-3 ии 5, че това ми е на сърце засега верочтно бих зареждал при него, но не и дизел), дано да е повече от успешен в тях и да радва дълги гофини хората с по-ниски цени (реалните цени, вероятно, за разлика от други), но с политическия проект - не, за мен е политически труп, патерица на Тиквата, което ярко си пролича, както вече казах, на Президентските. Но ще събере доста недовлни, сигурен съм - една немалка част от българите са със силно тъмнозелен манталитет и за тях всеки, който им бърка по-малко в джоба, в кандидат месия - всеки народ си заслужава управниците, все пак

А за Лукойл (сори, Хемилио) - чеп за зеле не става от тях, но и те не са виновни, виновна е държавата ни - абсолютно съм убеден, че цените им са изкуствено завишени на принципа - колкото поемат, толкова ще ги товарим. Спирам.
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Не ми е ясно как го пуснаха да отвори бензиностанцията преди изборите ...Всеки, който зарежда си взема от бюлетината му - без да го подсещат ...
                      Last edited by Protokol; 20.03.2017, 12:57.
                      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

колко му е да направят една инсталация? голям си симпатяга,а случайно да знаеш,че трябва още две,три инсталации,за да докараш горивото да отговаря на евростандартите?
                        + това българският пазар е доста малък,за да се оправдаят такива инвестиции.
                        Ti май работеше към лукойл, нали?? Бях няколко години моряк, с едно корабче возихме петрол от венецуела до вирджинските острови. Там има един българин - работи на пристанището като харбър мастър, та той разправяше че там била 8 по големина в света рафинерия. На всеки 2-3 дни се разтоварваха 100000 тона петрол. Мина може би година, отново отидох там, тогава правеха ремонти вече и искаха рафинерията да стане 2 в света. Хайде погледни къде е континента- къде са тези острови. Тоест за всяко нещо трябва транспорт. Отделно от това има инсталации и инсталации- големи, средни, малки- производителите са за това за да отговорят на изискванията на пазара, и те най вероятно отговарят. Ако човек иска сигурно може да сглоби рафинерия която да произвежда 1 литър бензин на час- друг е въпроса дали си струва. Но например петрол са достатъчно големи и могат да направят една такава инвестиция във варна. Но карат по най малкото съпротивление

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Не разбирам какво е меринджейство- карат го както могат- щом се хваща населението за стари запаси и плаща по висока цена ще го доят. Интересното е другите защо не спират с доенето- не съм се интересувал но май няма директен внос на горива много отдавна. например шел защо не направят една рафинерия във варна и да разбият монопола- ами пресметнали са че и така става, правят си пачката и си траят, или пък петрол- база огромна във варна- колко му е да направят една инсталация- ами не искат- по евтино им е да внасят от гърция отколкото да правят такива инвестиции
                          колко му е да направят една инсталация? голям си симпатяга,а случайно да знаеш,че трябва още две,три инсталации,за да докараш горивото да отговаря на евростандартите?
                          + това българският пазар е доста малък,за да се оправдаят такива инвестиции.

Коментар

• Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнение
                            http://neftochim.lukoil.com/bg/About...ForPublication
                            стр.36 на отчета за 2015 е посочено, че към Групата имат над 98% продажби, предните години и повече.
                            за другите петролни : ТР или Капитал 100

виждам, че не ти се коментира меринджейството на руско-правешката фирма, ама щом си сложил другаря путин...
                            Не разбирам какво е меринджейство- карат го както могат- щом се хваща населението за стари запаси и плаща по висока цена ще го доят. Интересното е другите защо не спират с доенето- не съм се интересувал но май няма директен внос на горива много отдавна. например шел защо не направят една рафинерия във варна и да разбият монопола- ами пресметнали са че и така става, правят си пачката и си траят, или пък петрол- база огромна във варна- колко му е да направят една инсталация- ами не искат- по евтино им е да внасят от гърция отколкото да правят такива инвестиции

Коментар

• http://neftochim.lukoil.com/bg/About...ForPublication
                              стр.36 на отчета за 2015 е посочено, че към Групата имат над 98% продажби, предните години и повече.на стр.46 са изброени фирмите
                              за другите петролни : ТР или Капитал 100

виждам, че не ти се коментира меринджейството на руско-правешката фирма, ама щом си сложил другаря путин...

Коментар

• Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнение

Ами добре...да сравним петролните търговци за последните 3 години за които има одитирани отчети:
                                лукойл България има обща загуба от 94 млн.само от дистрибуция и ритейл
                                омв имат печалба от 83 млн.
                                шел печелят 60 млн.
                                сакса са на плюс 35 млн.
                                еко печелят 27 млн.

Нефтохим НЕ продава на шел, омв, еко, сакса и др.Всичко минава през лукойл България за вътрешен пазар
                                Горното можеш да провериш от одитираните отчети на рафинерията.

Не съм зареждал от марешки.
                                Много отдавна не съм в този бизнес, мои колега остана с няколко бензиностанции и от него знам че всички зареждат от бургаската рафинерия, дори като сме си говорили обясняваше че не трябва да се вярва на разни алпин дизел и на шел дизелите и на всякакви други глупости. Беше се хванал с някакви играчи и зареждаше от доктора /когото думнаха/ Купуваше също дизел от държавния резерв, но само сме си говорили за тези неща. Основно купуваше от нефтохима.
                                Така че рафинерията продаваше преди 5-7 години на който отиде и си плати. Ако сега нещо се е променило не знам. Излязоха ми някакви статии за 120 милиона загуба, но основно от обезценка на материални активи и по ниските цени на суровините. Пусни линк към тези отчети, линк към отчета на лукойл бг и лукойл нефтохим бг или за фирмите на лукойл в бг

Всъщност не разбрах какво искаш да кажеш- с предното аз искам да кажа че Валентин златев е мениджър на лукойл бг, докато веселин марешки е собственик чрез сина си на веселин марешки петролеум. Тоест единият е на заплата, а другият е собственик- предприемач/ малко меринджей но в бг е така/
                                Last edited by v_tin; 19.03.2017, 21:43.

Коментар

Working...
                                X