IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Абсурд... какво прави Лукоил???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Зная много добре, какво представлява мазута. Въпросът е, че много често референтната лаборатория за окачествяване на горивата към митницата не знаеше... или се съмняваше!
    невярно....има разлика в съдържанието на сяра

Коментар

• Какво им пречи на Лукойл утре да направят бензина 20 лева?

Коментар

• Боклукойл си разиграва коня както и мелничарите хлебарите производителите и търговците на олио.А Бате Бойко се занимава с Янко тракториста.

Коментар

• Първоначално изпратено от Уикипедия
          Парафинът е восъкоподобно вещество, смес от алкани, със състав С18Н38С35Н72. Има tпл 40—65 °С и плътност 0,880—0,915 г/см³ (15 °C).
          Потърси сам повече подробности.
          Не твърдя, че всичката нафта, която се продава на по-ниска цена тук-там е леко корабно гориво или битова нафта. Може да се продава контрабандна нафта (тоест дизелово гориво), на която не е платен акциз или пък крадена. Не знам. И при мен са идвали дистрибутори, които са ми предлагали доставки на по-евтина нафта. Ама не съм приемал. Ще си повредя камионите заради няколко лева. А после ремонта?
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
            Благодаря ти за "многознайко". По този въпрос зная доста наистина щото съм инженер по ДВГ.
            Ама да не се разпростирам. Ето ти една от многото разлики:
            Аз пък не можах да стана Енжинер. За тва понеже не знам кое точно е дюза ама и на мен са ми казвали че е скъпа - също зареждам на тези бензиностанции. Макар че не знам поради каква причина, веднага след сръбската граница в правилната посока се сипва някакво много по различно гориво. Колата върви много по-добре. Сигурно е от пътищата. А за производствени нужди се доверявам на независима лаборатория чието становище цитирам. Горивото е едно и също. Парафин, също не знам какво е))

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
              А по какво се различават многознайко освен индикацията? И това че ако те спипат да си караш колата с такъв има много солидни глоби?
              Благодаря ти за "многознайко". По този въпрос зная доста наистина щото съм инженер по ДВГ.
              Ама да не се разпростирам. Ето ти една от многото разлики:
              В битовата нафта за отопление има много повече парафин, поради което при температура под нулата по Целзий тази нафта се сгъстява и не може да мине през микроскопичните отвори на върха на дюзата за впръскване на гориво. (Говоря ти за дизелов двигател). И ще я запуши безвъзвратно. Някой ми пошепна, че комплект дюзи за доста разпространена марка коли струва 4000 лв. По хиляда на дюза.
              Аз лично зареждам само на Шел и понякога на OMV или Лукойл. Никъде другаде...
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                Да , затова си прав !

----------------------------------------------------------------------

Наивниче ,вероятно --- понеже явно говорим за едно и също гориво -- това което ползваш за производственни нужди е внос .Мисля ,че " Лукойл " има рафинерия и в Румъния и може готовия продукт да го внася оттам ....А че са възможни шашми при вноса и час от него се продава в БГ като редовен дизел е възможно .
                Но на спирането на инсталацията за лекото корабно ,за която писах долу ,съм свидетел .А да са я пуснали отново по -късно ,ме съмнява , но ......
                Нямам идея от къде е. Сертификатът е на Нефтохим. А и толкова да задълбавам - не трябва смисъл. Важното е че разходите ми се намаляват с 565 лева на тон използвано гориво. Ако си вещ в занаята разгледай в сайта им. Имат и гориво за отопление и корабен газьол някакъв. Не разбирам от корабни двигатели и гориво. Не съм учил навремето за моторист а за шофьор на кораб))

Коментар

До миналата година не се възползвах да си зареждам от нормалния дизел който използвах за производство колата, че сега ли.
                  Е, като стане 10 лева литъра ще осмислиш отново за и против....
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

... Въпросът е, че много често референтната лаборатория за окачествяване на горивата към митницата не знаеше... или се съмняваше!
                    Да , затова си прав !

----------------------------------------------------------------------

Наивниче ,вероятно --- понеже явно говорим за едно и също гориво -- това което ползваш за производственни нужди е внос .Мисля ,че " Лукойл " има рафинерия и в Румъния и може готовия продукт да го внася оттам ....А че са възможни шашми при вноса и час от него се продава в БГ като редовен дизел е възможно .
                    Но на спирането на инсталацията за лекото корабно ,за която писах долу ,съм свидетел .А да са я пуснали отново по -късно ,ме съмнява , но ......
                    Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                      За сравнение с България към днешна дата в САЩ 1 галон който е 3,78541178 литра =3 долара и 7 цента
                      Коки, не говори глупости. В САЩ няма акцизи и ДДС върху горивата. Там обаче има IRS, които ти събират данък дори и като кихнеш... Ако искаш да сравняваш нашите цени, сравни ги с цената на горивата в Германия, Франция, Италия, Великобритания и прочие...
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Абсолютно прав си. С малко алхимия изчистваш цвета и парафина и си готов. Разликата в акциза е такава, че операцията е супер печеливша!
                        Абе вече не било точно така. Тази индикация не се махала лесно както едно време. Винаги оставало нещо. А и не си струва риска. Много са солидни глобите. До миналата година не се възползвах да си зареждам от нормалния дизел който използвах за производство колата, че сега ли.

Коментар

Нещо си се объркал, приятелю коки. Кога за последен път си гледал графика на цената на нефта по световните борси!

Освен, че Дянков повиши акциза от 1-ви януари, въведе пряка връзка с касовите апарати, има и пазарни изменения на цените по борсите. От 88 долара за барел в началото на седмицата, днес вече е 93 долара! В началото на седмицата доларът на всичкото отгоре поскъпна. Последните 2 дена падна, но като % на поевтиняване спрямо еврото е около 3% докато цената му в долари поскъпна с около 6%!

Така че само хората, които не могат да смятат се питат какво става?

При това свирепо печатане на пари по света, защо си мислиш че цените на енергоносители, суровини и храни ще си стоят на място? Тях не можеш ги напечата!
                          Еми ето ти инфо за днес
                          http://www.oil-price.net/
                          За сравнение с България към днешна дата в САЩ 1 галон който е 3,78541178 литра =3 долара и 7 цента
                          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            Браво! Много точен ник!
                            А по какво се различават многознайко освен индикацията? И това че ако те спипат да си караш колата с такъв има много солидни глоби?

Коментар

Дизелът за отопление е същият като нормалния, но е с акциз само 50 и е индикиран.
                              Абсолютно прав си. С малко алхимия изчистваш цвета и парафина и си готов. Разликата в акциза е такава, че операцията е супер печеливша!

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                                Нищо ,че не знаят какво представлява мазута ---
                                Зная много добре, какво представлява мазута. Въпросът е, че много често референтната лаборатория за окачествяване на горивата към митницата не знаеше... или се съмняваше!

Коментар

Working...
                                X