Първоначално изпратено от Forex Master
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Абсурд... какво прави Лукоил???
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от УикипедияПарафинът е восъкоподобно вещество, смес от алкани, със състав С18Н38С35Н72. Има tпл 40—65 °С и плътност 0,880—0,915 г/см³ (15 °C).
Не твърдя, че всичката нафта, която се продава на по-ниска цена тук-там е леко корабно гориво или битова нафта. Може да се продава контрабандна нафта (тоест дизелово гориво), на която не е платен акциз или пък крадена. Не знам. И при мен са идвали дистрибутори, които са ми предлагали доставки на по-евтина нафта. Ама не съм приемал. Ще си повредя камионите заради няколко лева. А после ремонта?Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеБлагодаря ти за "многознайко". По този въпрос зная доста наистина щото съм инженер по ДВГ.
Ама да не се разпростирам. Ето ти една от многото разлики:
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеА по какво се различават многознайко освен индикацията? И това че ако те спипат да си караш колата с такъв има много солидни глоби?
Ама да не се разпростирам. Ето ти една от многото разлики:
В битовата нафта за отопление има много повече парафин, поради което при температура под нулата по Целзий тази нафта се сгъстява и не може да мине през микроскопичните отвори на върха на дюзата за впръскване на гориво. (Говоря ти за дизелов двигател). И ще я запуши безвъзвратно. Някой ми пошепна, че комплект дюзи за доста разпространена марка коли струва 4000 лв. По хиляда на дюза.
Аз лично зареждам само на Шел и понякога на OMV или Лукойл. Никъде другаде...Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеДа , затова си прав !
----------------------------------------------------------------------
Наивниче ,вероятно --- понеже явно говорим за едно и също гориво -- това което ползваш за производственни нужди е внос .Мисля ,че " Лукойл " има рафинерия и в Румъния и може готовия продукт да го внася оттам ....А че са възможни шашми при вноса и час от него се продава в БГ като редовен дизел е възможно .
Но на спирането на инсталацията за лекото корабно ,за която писах долу ,съм свидетел .А да са я пуснали отново по -късно ,ме съмнява , но ......
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеДо миналата година не се възползвах да си зареждам от нормалния дизел който използвах за производство колата, че сега ли.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение... Въпросът е, че много често референтната лаборатория за окачествяване на горивата към митницата не знаеше... или се съмняваше!
----------------------------------------------------------------------
Наивниче ,вероятно --- понеже явно говорим за едно и също гориво -- това което ползваш за производственни нужди е внос .Мисля ,че " Лукойл " има рафинерия и в Румъния и може готовия продукт да го внася оттам ....А че са възможни шашми при вноса и час от него се продава в БГ като редовен дизел е възможно .
Но на спирането на инсталацията за лекото корабно ,за която писах долу ,съм свидетел .А да са я пуснали отново по -късно ,ме съмнява , но ......Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от коки Разгледай мнениеЗа сравнение с България към днешна дата в САЩ 1 галон който е 3,78541178 литра =3 долара и 7 центаСедерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеАбсолютно прав си. С малко алхимия изчистваш цвета и парафина и си готов. Разликата в акциза е такава, че операцията е супер печеливша!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеНещо си се объркал, приятелю коки. Кога за последен път си гледал графика на цената на нефта по световните борси!
Освен, че Дянков повиши акциза от 1-ви януари, въведе пряка връзка с касовите апарати, има и пазарни изменения на цените по борсите. От 88 долара за барел в началото на седмицата, днес вече е 93 долара! В началото на седмицата доларът на всичкото отгоре поскъпна. Последните 2 дена падна, но като % на поевтиняване спрямо еврото е около 3% докато цената му в долари поскъпна с около 6%!
Така че само хората, които не могат да смятат се питат какво става?
При това свирепо печатане на пари по света, защо си мислиш че цените на енергоносители, суровини и храни ще си стоят на място? Тях не можеш ги напечата!
http://www.oil-price.net/
За сравнение с България към днешна дата в САЩ 1 галон който е 3,78541178 литра =3 долара и 7 центаВсичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеБраво! Много точен ник!
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеДизелът за отопление е същият като нормалния, но е с акциз само 50 и е индикиран.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеНищо ,че не знаят какво представлява мазута ---Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
Коментар