IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Абсурд... какво прави Лукоил???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    ....
    Знам, че не си го казал с лошо приятелю, но имай и предвид, че много от тия които са си купили с кредит жилище, не са го направили от лакомия, а да живеят в него. Просто за някой е трудно да плащат и наем и да събират пари в кеш и за жилище. Минал съм по втория път и знам. Просто на времето нямаше балон в цените, но нямаше и кредити.
    За тези които след 2001 живеят под наем обаче банките вкараха ниски лихви в началото и хората като не си имат едно на ум, не са мнителни и подозрителни типове като мен и вярват за разлика от мен в доброто у хората си мислят следното " За наем и без това плащам по 500, сега ще плащам по 550 но след време ще е мое" - Идеята по принцип е добра, ако лихвите не се променят, или ако човек не изпада в дупка средно на всеки 7 години, болест, смяна на работа, проблеми в бизнеса и т.н. Хората обаче като са щастливи рядко се замислят за това, че може утре да имат проблеми и скачат.. Наивно, но са си такива, пък и много от тях нямат избор или връзки да си уредят лесен кредит когато им се иска, а не когато могат.
    Сега например може да се намери доста по-евтино жилище от такова в 2007 година, но пък кредитите са кът и са скъпи. Ако от любопитство се интересувате за разните кредитни реклами, сами ще се убедите, че не е точно това което ви обещават по телевизията.
    Иначе, проблема с колите има и други решения. Цените на горивата обаче така, са силно негативни за икономиката ни и за бюджета. Както ми каза един много уважаван от мен съфорумец, който не е и от социално слабите - "При покачване на цените хората не зареждат за повече пари, а пак за същите пари, но по-малко гориво". За компаниите е още по зле, защото искат или не, се налага в един момент да калкулират горивата в цените на продуктите си (транспортни разходи и т.н.)
    Наздраве и желая приятна събота и неделя..
    Last edited by Jay Gould; 15.01.2011, 00:35.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
      Ами да го направят...
      Те да не са единствените на пазара?
      Напротив!
      Е - на македонския не са, все още...
      Аз зареждам на Макпетрол! Има -няма 20-30 стотинки разлика с БГ!
      Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        Благодаря ти за "многознайко". По този въпрос зная доста наистина щото съм инженер по ДВГ.
        Ама да не се разпростирам. Ето ти една от многото разлики:
        В битовата нафта за отопление има много повече парафин, поради което при температура под нулата по Целзий тази нафта се сгъстява и не може да мине през микроскопичните отвори на върха на дюзата за впръскване на гориво. (Говоря ти за дизелов двигател). И ще я запуши безвъзвратно. Някой ми пошепна, че комплект дюзи за доста разпространена марка коли струва 4000 лв. По хиляда на дюза.
        Аз лично зареждам само на Шел и понякога на OMV или Лукойл. Никъде другаде...
        Освен дюзите се затлачва и цялата горивна система. Ако е с ГНП (доста скъпа, а и са малко майсторите, които ги оправят - на някои автомобили струват повече от двигателя) тя също заминава, ако е с помпа дюза (тя е скъпа но не чак толкова колкото си писал) също. Да не говорим за част от автомобилите произведени през 2010г. - при тях този бъркоч веднага затлачва дюзите (те са с пиезо елементи). И накрая лошата нафта значително съкращава жизнения цикъл на двигателя.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
          Последният от който го чух това, преди няколко месеца ми искаше пари на заем. Едва ли караш Бентли и обядваш с трюфели, но дори да е така, животът често си прави шеги.
          Знаеш ли защо написах долния пост?

Защото ми писна от бедняци.
          Когато апартамент от 2000г. стана от 15 000 на 80 000 евро, всички бедняци вкупом тръбяха, че това не е криза, а възход на икономиката. Когато сега този апартамент от 80 000 е станал 50 000 евро, същите тези бедняци тръбят, че има криза.

И стигаме до бензина - ало, бедняците, защо когато едно нещо поскъпва с 400-500% си мълчите, а при 20-30-50% поскъпване на бензина оревавате орталъка?!

Ей затова - Да го д*хат бедните.

Коментар

Да го д*хат бедните.
            Последният от който го чух това, преди няколко месеца ми искаше пари на заем. Едва ли караш Бентли и обядваш с трюфели, но дори да е така, животът често си прави шеги.
            Last edited by Jay Gould; 14.01.2011, 22:29.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
              Регистрирай си 2 ника,.....!
              само с два да беше

Коментар

Аз даже искам бензина да стане 5 лева.
                Не може куцо и сакато да ми се качва в колата и да задръства движението, да трепи деца по спирките и по пешеходните пътеки.

Дават на разни бедняци коли на лизинг, но слава Богу, бензинът не става на лизинг.

Да го д*хат бедните.

Вече стана песен да си кара човек по София.
                Регистрирай си 2 ника, ще ти е нужно, за да може да става лаф тук, когато бензина е 5 лв.
                А - за цената няма да ти пука- няма да има нужда да излизаш!

Коментар

• Аз даже искам бензина да стане 5 лева.
                  Не може куцо и сакато да ми се качва в колата и да задръства движението, да трепи деца по спирките и по пешеходните пътеки.

Дават на разни бедняци коли на лизинг, но слава Богу, бензинът не става на лизинг.

Да го д*хат бедните.

Вече стана песен да си кара човек по София.

Коментар

• Какво прави? ТРЕПЕ КОНКУРЕНЦИЯТА! Само тази седмица колко затвориха!
                    А котировките на петрола са за доставка - другия месец, това ни казават, когата цената на петрола е паднала.ПЪК И ЦЕНАТА Е ПОВЕЧЕ АКЦИЗ, ОТКОКОТО ПЕТРОЛ - НЕ СЕ ВИЛЯЕ МНОГО, НАЛИ?
                    Между другото, вече отказват и печат на командировъчна заповед да слагат, дори на големи клиенти, абе монопол...
                    Last edited by onakilev; 14.01.2011, 22:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от CGY Разгледай мнение
                      При петрол над 140 $- бензин около 2.4лв.
                      При петрол над 90 $- бензин 2.3лв.

Само акциз, едва ли?!
                      Това имах предвид.
                      Но сега ще дойде Форекса и ще те пита - колко беше долара на 140 за барел?

Коментар

• При петрол над 140 $- бензин около 2.4лв.
                        При петрол над 90 $- бензин 2.3лв.

Само акциз, едва ли?!

Коментар

• За втори път през тази седмица компанията вдигна значително цените на едро. http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3541031

Писна ми да ме крадат с цени на ток, горива, парно, вода, телефон: http://www.facebook.com/group.php?gi...8025384&v=wall

Коментар

• имах предвид, че дизела за коли и този за промишлени нужди се различават по съдържанието на сяра.....а малкото алхимия за която говорите се нарича ректификация и не е така лесна за изпълнение.....

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                              Какво им пречи на Лукойл утре да направят бензина 20 лева?
                              Ами да го направят...
                              Те да не са единствените на пазара?
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                Боклукойл си разиграва коня както и мелничарите хлебарите производителите и търговците на олио.А Бате Бойко се занимава с Янко тракториста.
                                Или отвличане на общественото мнение, но до едно време, все някога чашата прелива.

Коментар

Working...
                                X