IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Абсурд... какво прави Лукоил???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marcy Разгледай мнение
    Адаш отговора ми е свързан с на Алън (студентите които не са от София и да плашат Софииски данък), аз съм обратно живея в провинцията с номер на колата също а плащам Софииски данък, а за лизинга е друг въпрос така ми е по изгодно ( това е друга бира ).

Не искам да предизвиквам теми България и София.
    ами след като ти е по-изгодно - част от тази изгодност е и данък МПС!!!
    а иначе за студентите и аз не съм съгласен - и аз съм бил студент и помня какво е!
    най-лошо в този живот е да забравиш от къде си тръгнал - направо се плаша като си помисля че може да стига до там!!!
    Аре НАЗДРАВЕ адаш!!!
    и по-бързо да ти свършва лизинга!!!
    remember remember the fifth of november

Коментар

• българите сме царе на даването на акъл и предлагането на решения (но решения, които странно защо винаги да са в наша полза и в ущърб на другите), вместо да предприемем реални действия. шофьорите в Румъния са предприели реални действия - измислили са си начин на простест, но ние освен да циврим по форумите, друго не правим. гърците дори, когато нямат основание си търсят правата и блокират цялата страна със стачки, но ние си кротуваме, лаейки по форумите и давайки "безценни" съвети в нета.

Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
      Решенията са прости.
      Всяка 2ра кола която се движи по улиците на София не е със софийска регистрация.
      Значи правят се паркинги на входовете на София и там си остават колите, а от там с гр.транспорт. Ако пък не искат, да си купят срещу 20.00лв. дневна винетка в цената на която влиза и пезплатно паркиране в синята зона за целият ден.
      Отделно около 100 000 студенти в ст.град живеят в София поне 4г. докато следват. Но те за този период не плащат данъци в града в който живеят, карат по улиците и паркират колите си. За тях трябва да има опция - или пререгистрират возилото със софийска регистрация или си купуват годишна градска винетка. Просто е като зелен фасул, но очевидно няма воля за такова решение.
      г-н Караиванов, аз като човек от провинцията, но понастоящем живеещ и работещ в столицата, имам следното решение: нека на всички нас, живеещите и работещите в София, ни бъде наложен данък за това, че се трудим и живеем тук и парите от този данък се пренасочват пропорционално към останалите общини като компенсация, че в столицата са концентрирани всички министерства, агенции, посолства, представителства на големи фирми и т.н. и парите, които се генерират от държавата като институция се концентрират на едно място и създават условия за по-добър живот под формата на високи заплати за нас, които се трудим и живеем тук. в София се харчат високите заплати, парите за които се генерират от цялата страна. ако се реализира това на практика, ще се получи по справедливо и равномерно разпределение на националното богатство и хората от провинцията, като мен, ще се върнат по родните си места и в София ще се намали трафика на автомобили. така кореняк софиянците ще бъдете доволни, но и малко по-бедни.
      става ли г-н Караиванов? допада ли ви моето предложение? или е малко несериозно и глупаво, почти колкото вашето?

на който му пречат задръстванията, вместо да дава акъл как да се измислят нови такси, налози и ограничения, най-добре самите те да се откажат от личните си автомобили и да си купят по един велосипед или да използват градския транспорт.

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
        Ми що си купил кола на лизинг????
        Като искаш да си плащаш данък по местоживеене - вадиш парата - плащаш в брой и после ако искаш в Ню-Йорк си плащаш данъка (със сигурност ще ти е малко трудно - ама това е друга бира)
        ама вие лизингонаемателите сте странна пасмина - хем някой друг да ви плаща масрафа - пък после Софийските улици да не са "ОПРАВЕНИ"???
        аре малко по-сериозно ....
        Адаш отговора ми е свързан с на Алън (студентите които не са от София и да плашат Софииски данък), аз съм обратно живея в провинцията с номер на колата също а плащам Софииски данък, а за лизинга е друг въпрос така ми е по изгодно ( това е друга бира ).

Не искам да предизвиквам теми България и София.
        Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
          Решенията са прости.
          Всяка 2ра кола която се движи по улиците на София не е със софийска регистрация.
          Значи правят се паркинги на входовете на София и там си остават колите, а от там с гр.транспорт. Ако пък не искат, да си купят срещу 20.00лв. дневна винетка в цената на която влиза и пезплатно паркиране в синята зона за целият ден.
          Отделно около 100 000 студенти в ст.град живеят в София поне 4г. докато следват. Но те за този период не плащат данъци в града в който живеят, карат по улиците и паркират колите си. За тях трябва да има опция - или пререгистрират возилото със софийска регистрация или си купуват годишна градска винетка. Просто е като зелен фасул, но очевидно няма воля за такова решение.
          Още по-добре ще е студентски град да се изнесе, да не е в София - да останат два три вуза, другите спокойно може да не са в София.

Коментар

• Първоначално изпратено от marcy Разгледай мнение
            Алън аз пък не съм от София а имам лизинг към софииско дружество и плащам по 425лв. данък на година понеже лизинговото дружество е регисрирано в София. Откакто съм я купил не съм стъпил там. Искам си данъка в моята община а не да ви правят на вас улиците с моите пари.
            Ми що си купил кола на лизинг????
            Като искаш да си плащаш данък по местоживеене - вадиш парата - плащаш в брой и после ако искаш в Ню-Йорк си плащаш данъка (със сигурност ще ти е малко трудно - ама това е друга бира)
            ама вие лизингонаемателите сте странна пасмина - хем някой друг да ви плаща масрафа - пък после Софийските улици да не са "ОПРАВЕНИ"???
            аре малко по-сериозно ....
            remember remember the fifth of november

Коментар

• http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3542811

Коментар

• Алън аз пък не съм от София а имам лизинг към софииско дружество и плащам по 425лв. данък на година понеже лизинговото дружество е регисрирано в София. Откакто съм я купил не съм стъпил там. Искам си данъка в моята община а не да ви правят на вас улиците с моите пари.
                Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
                  Решенията са прости.
                  Още един дето иска студентите
                  да плащат. Абре байно
                  --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                  http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• ЛУКОЙЛ прави това което всеки от вас би правил стига да можеше. То е нещо като еквивалент на .ЗА БЪЛГАРИНА ИДЕАЛНОТО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ Е ДЪРЖАВА С ЖЕЛЕЗНИ ЗАКОНИ СПАЗВАНИ ОТ ВСИЧКИ НО НЕ И ОТ НЕГО
                    За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Решенията са прости.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                        Колко си далече от истината, за съжаление, просто не е истина - в София си се кара по същият шибан начин, както и преди 6 месеца, и преди една година и т.н. Единственото пооправяне на трафика беше към края на 2008, когато кризата шибна строителите и големите камиони силно намляха, с което се поотпуши трафика, но пък Бащицата (това е правилно,де, да не каже някой, че го критикувам) и довераната му Пъдпъдъкова затвориха доста артерии покрай метрото и в някои квартали пак си е ад.
                        В София има задръствания на няколко места и наистина са от строящите се метростанции и подобни строителни дейности.
                        Минавал ли си тези дни в района на пл. Независимост? Представяш ли си при сегашната система светофари там и стеснените участъци, какво би било задръстването преди 1-2 години? Просто нямаше да може да се минава. Освен от строителните камиони, движението доста се пооправи и от почти пълното изчезване на маршрутките - тази африканоазиатска допотопност, която за съжаление също привнесохме.
                        Пиковите часове на трафика преди 2 години бяха от 8.00 до 11.30ч и от 17 до почти 21.00ч.
                        Сега имаш пиково движение от 8,30 до 10,00и от 17.30 до 19.00ч. и то е значително намаляло не само по време, а и по количество на автомобилите. До две години в София ще се кара като през 90-те поради съчетаването на метрото и кризата.

А бедните ще си го д*хат, защото те не разбраха кога всъщност обедняха. Това се случи по време на кредитния бум, но това е друга тема.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                          Коки, не говори глупости. В САЩ няма акцизи и ДДС върху горивата. Там обаче има IRS, които ти събират данък дори и като кихнеш... Ако искаш да сравняваш нашите цени, сравни ги с цената на горивата в Германия, Франция, Италия, Великобритания и прочие...
                          Forex Master в САЩ е без ДДС и затова и храната им е по евтина от тука на база доходи.. Говори се за създаване на ДДС в САЩ, но е малко вероятно да го приемат.Имат федерална данък по-голямата част е под формата на данък върху доходите който е различен %. доколкото знам за различните щати. .Що се касае до цените на горивата да ги сравня с изброените страни, ето ти линк към декември 2010г http://www.aaireland.ie/AA/Motoring-...ol-Prices.aspx от където е видно ,че на база заплати нашето гориво си е пак по скъпо
                          Last edited by коки; 15.01.2011, 13:29.
                          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                            За втори път през тази седмица компанията вдигна значително цените на едро. http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3541031

Писна ми да ме крадат с цени на ток, горива, парно, вода, телефон: http://www.facebook.com/group.php?gi...8025384&v=wall
                            прав си . какво обаче правим по въпроса?
                            българинът седи и гледа как го крадат и бездейства или предпочита да си го изкара на някой друг.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                              Аз даже искам бензина да стане 5 лева.
                              Не може куцо и сакато да ми се качва в колата и да задръства движението, да трепи деца по спирките и по пешеходните пътеки.

Дават на разни бедняци коли на лизинг, но слава Богу, бензинът не става на лизинг.

Да го д*хат бедните.

Вече стана песен да си кара човек по София.
                              Колко си далече от истината, за съжаление, просто не е истина - в София си се кара по същият шибан начин, както и преди 6 месеца, и преди една година и т.н. Единственото пооправяне на трафика беше към края на 2008, когато кризата шибна строителите и големите камиони силно намляха, с което се поотпуши трафика, но пък Бащицата (това е правилно,де, да не каже някой, че го критикувам) и довераната му Пъдпъдъкова затвориха доста артерии покрай метрото и в някои квартали пак си е ад.

Колкото до духането на бедните - принципно и аз съм за естествения подбор, макар да съм убеден, че това е утопия, но нали се сещаш, че огромната част от колите в Сф са служебни (тези дет бръмчат по цял ден), а пък тези, дето ходят на работа с лична кола,няма как да ги откажеш с 10% увеличение на цената на горивата - повечето сипват по 50 кинта на месец, така че 5 или 10 лева отгоре не е проблем за "гъзарията" да се возиш с колата, макар че с метрото (където го има) би стигнал по-бързо. Такива хора, ще намалят пътуванията до село за провизии (ще им ги пращат по влака или порейса), но няма да се откажат от колата.....
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                                Аз лично зареждам само на Шел и понякога на OMV или Лукойл. Никъде другаде...
                                един приятел си прави експерименти и беше събрал към 10-на буркачета с дизел от различни фирми, на които сипа добави и единственото читово излезе Алпин дизела на ОМВ - всичко друго беше с някакви гаднотии които изплуваха Абе нашенска работа - аз сипвам само на ОМВ и съм сравнително доволен, но вчера като сипах, погледнах и цената - Алпин дизела беше станал 2.54 кинта/литъра - нямам спомен някога да съм плащал толкова, та наистина КАКВО ПРАВЯТ ЛУКОЙЛ, ОСВЕН КИНТИ??????????
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X