IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Абсурд... какво прави Лукоил???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Малко извън темата, но положението с горивата е същото.
    Сметката ми за ток за предния месец е 105 лева. От тази сметка електроенергията е за не повече от 41 лева, а всичко останало над тази сума са такси, акцизи, ДДС и т.н.

Писна ми да ме крадат с цени на ток, горива, парно, вода, телефон: http://www.facebook.com/group.php?gi...8025384&v=wall
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Днес пропан-бутана е вече 1.30.

6.5% намаление на цената на едро идва до нас като 1.5% намаление на цената на дребно............................................ ...........

Коментар

• Лукойл в петък вдигнаха цените на бензина и нафтата, а свалиха цената на пропан-бутана. Какво имаме днес по бензиностанциите?
        Всички бензиностанции покрай които минах днес бяха вдигнали бензина и нафтата, но никой не беше свалил газта. Явно е имало договорка на "високо" ниво цената на газта да остане непроменена. Днес Лукойл намалиха цената на пропан бутана с още ~4% да видим утре как ще са цените.
        Дайте да направим някаква организация за протест, всеки да напише по един имейл на водещите медии, ако подминем и тази гавра с нас безмълвно, значи просто сме овце........

Справка :
        на 12.01.2011 цената на едро е 2304лв/тон , 1л= 1.32
        на 14.01.2011 имаме 2262лв/тон цената остава 1.32
        на 17.01.2011 имаме 2154лв/тон, цената продължава да е 1.32.
        Last edited by NeZnamiPitam; 17.01.2011, 14:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
          В цял свят всеки плаща данъци по местоживеене. Аз не съм измислил топлата вода. Нещата са много прости. Всеки който живее/пребивава повече от 1 седмица на място различно от адресната му регистрация, е длъжен да се регистрира на новото място. Така той ако е пребивавал повече от 1-2 или 3 месеца (в различните държави сроковете са различни) на последният си адрес, то данъците му (местните) постъпват в тази община. Съвсем отделен е въпросът, че нашата държава не си е синхронизирала информационните системи.

Едва ли някой обаче ще оспори, че е справедливо и редно да се плащат данъците там, където живееш. Когато отида на море или планина, част от парите ми отиват за данъци към местната община.

Така, че е рено след като ползваш инфраструктурата и удобствата на дадено населено място, да си плащаш данъците там.

А дали аз ще ползвам колело,градски транспорт или личен автомобил си е единствено и само мое решение. Такова каквото да избера къде да живея. Така, че всеки да се съобразява с реалностите, а не да върти и суче само в своя полза - с тези думи започна и постът ти : "(но решения, които странно защо винаги да са в наша полза и в ущърб на другите), вместо да предприемем реални действия."
          Eй юнак ама ти и с новия ник продължаваш да се осираш.Кой къде и какви данъци ще плаща е въпрос на законодателство и лично желание.И не бъркай местните данъци и такси с другите данъци.Колко пъти да ти се обяснява на теб че България е бананова държава с глупави политици-тарикати и изключително прост народ.Я си отговори на въпроса защо всяка фирма по голяма от гараж е регистрирана в София?Защо фирми с обекти в цялата страна плащат данъци в София.Защо М-тел,Глобул, Виваком, НЕК,ЕСО,ЧЕЗ,Била,Кауфланд,Метро са регистрирани в София.И какво произвеждате в София освен ченгесарски простотии?Ами министерства държавни комисии и незнам какво си още с чии пари се издържат?С чии пари се строи околовръстното?Ти ще излезеш изключителен селски тарикат.Благодарение на тъпите ни политици и този манталитет София се превърна в гето.България се обезлюдява и циганизира.Населението се съсредоточава в няколко града за северна България Варна,Русе,Плевен и В.Търново а за Южна Стара Загора,Бургас,Пловдив и Благоевград.Между тези градове по какво ще пътуваме а в другите?Ще има ли изобщо хора улици?Ами един човек като е дошъл да работи в София защо да плаща данъци в София?Ако има собственост да плаща ама ако имотите му са в Севлиево защо да плаща в София?Остава колата.Където реши да си я регистрира там ще плаща.Защо да я регистрира в София за да виси с дни ли?И като си отиде у дома да няма улици.Всеки нормален човек ще си регистрира колата в родното място а ще работи там където си намери платена работа.Днес е София утре Варна после Германия.Другата простотия е с университетите.Защо всички в София?Нима Карлово Тетевен Правец не са подходящи.В университет се ходи за да се учи на тишина и спокойствие а не да се бачка и да се пие в чалгапросташки кръчми.

Коментар

Студентите да не са някаква нова раса, дето не замърсява, не консумира и не потребява ?
            Значи в Ст.Град кръчмите и чалгаджийниците могат да са пълни всяка вечер с "бедни" студенти които да хвърлят по 50-100лв на вечер (без вход от поне 10.00лв), но същите са бедни и немогат да плащат местни данъци ? Ми след като са бедни, да ползват градският транспорт, защото при тези цени на бензина, ако са наистина бедни, то те не биха могли да си позволят да зареждат колите си с горива ! Логично, нали ?
            Добрю ютрю
            Вкарай малко интелект в мисленето си баце !!!!
            Стига с тази антиселекция на разум в РъБъ!!!
            От край време в тази държава фатмаците
            получават повече от инженерите!!!
            Сбъркана работа!!!
            Караиванов какви данъци искаш от
            студентите??? От какви доходи????
            Тези по кръчмите в Ст.град всички ли са
            студенти?????
            То нестига, че човек за да се пенсионира
            требе да си плати стажа от следването ,
            но според някои личности требе и данък
            студент да има !!!
            Бу ха ха ха
            --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
            http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Много моля, ако ще изселвате студенския град, да взривите и да почистите след вас, понеже всичкото мангал от Лом до Ихтиман ще се изсипе там. Предварително благодаря.

Коментар

• Първоначално изпратено от itso78 Разгледай мнение
                Ако някой е ходил във Виена с кола , ще ме разбере напълно:
                Там задръствания - няма, въпреки че на мест атехните улички са потесни и от нашите.
                Да бе, няма -- преди един месец ходих там и един час съм чакал по светофарите в събота в 17 часа...
                "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от itso78 Разгледай мнение
                  А, да те питам тоя Студентски град с чии пари е строен - с парите на родителите ни.
                  А решението е просто . Ако някой е ходил във Виена с кола , ще ме разбере напълно:
                  Там задръствания - няма, въпреки че на мест атехните улички са потесни и от нашите. Просто хората в централната зона са си сложили нещо като Синя зона от 10 до 22. Ако искаш да паркираш си купуваш ралонче, може и 12 талона да си купиш и да си седиш цял ден. Или си правиш абонамент за месец , година както си прецениш. И няма, ама аз живея в центъра, акто искаш да паркираш на улицата плащаш. Отделно са изрязали , част от тротоарите така , че да се паркира и да може и по две ленти в посока да има......... абее АКО ЧОВЕК ИСКА МОЖЕ ДОСТА НЕЩА ДА ВЪЗПРИЕМЕ, а не само да се плямпа - ние до две год. като Виена ще станеме.
                  Живял съм 3г.във Виена във 2-ри,9-ти и 15и бецирка - там съм следвал и работил.

Коментар

• Ае някои от Вас като пишат мислят ли?
                    1. Ако преместят студентски град, нали се сещате, че 100те лева на месец които семействата йм изкарват с труд и йм ги пращат ги харчат в софийските кръчми, софийските квартири и т.н. ще ходят другаде.
                    2. Не погледнах кой беше ника дето говори за ГНП и за дюзи-помпи и т.н. - брачед, гледай си икономиката или там от каквото разбираш, щото в колите си бос. ГНП имат и бензинови коли. Също, дюза-помпа се сменя и не се прави, и ако знаеш колко струва....а дизеловите помпи се ремонтират, и е доста по-ефтино.

Коментар

Студентите да не са някаква нова раса, дето не замърсява, не консумира и не потребява ?
                      Значи в Ст.Град кръчмите и чалгаджийниците могат да са пълни всяка вечер с "бедни" студенти които да хвърлят по 50-100лв на вечер (без вход от поне 10.00лв), но същите са бедни и немогат да плащат местни данъци ? Ми след като са бедни, да ползват градският транспорт, защото при тези цени на бензина, ако са наистина бедни, то те не биха могли да си позволят да зареждат колите си с горива ! Логично, нали ?
                      А, да те питам тоя Студентски град с чии пари е строен - с парите на родителите ни.
                      А решението е просто . Ако някой е ходил във Виена с кола , ще ме разбере напълно:
                      Там задръствания - няма, въпреки че на мест атехните улички са потесни и от нашите. Просто хората в централната зона са си сложили нещо като Синя зона от 10 до 22. Ако искаш да паркираш си купуваш ралонче, може и 12 талона да си купиш и да си седиш цял ден. Или си правиш абонамент за месец , година както си прецениш. И няма, ама аз живея в центъра, акто искаш да паркираш на улицата плащаш. Отделно са изрязали , част от тротоарите така , че да се паркира и да може и по две ленти в посока да има......... абее АКО ЧОВЕК ИСКА МОЖЕ ДОСТА НЕЩА ДА ВЪЗПРИЕМЕ, а не само да се плямпа - ние до две год. като Виена ще станеме.

Коментар

Селски, ти си дошъл да живееш в столицата, а аз съм роден тук. Никой не избира къде да се роди и с каква националност. Явно ти е в кръвта да си драпаш езика. И то само в случаи когато това отърва на теб самия - класически пример за андрешковщина. Но както казах, никой не избира къде да се роди, а следователно и кой и как да го възпитава. Няма да надскочиш комплекса си на провинциалист, ако ще не в столицата на БГ да живееш, а в Ню Йорк където е "пъпът" на света. И под провинциалист нямам предвид хората родени НЕ в столицата, а манталитетът и начинът на мислене като твоят. Значи ти решаваш, че там където си роден няма как да се реализираш и идваш в цтолицата, но нИщеш да плащаш данък в София, щото било несправедливо според андрешковските ти разбирания. Ми върни се там от където си дошъл. Защо се напрягаш да се доказваш тук?

Последните изречения от поста ти са пълно доказателство за думите ми. Типично за комплексар,който когато няма аргументи, започва да вика - "а вие що биете бегрите?"

Кога стана циганин,кога ти почерня задника ?
                        Други въпроси за личният ми живот да имаш?
                        хехехехе
                        кое да ми отърва бре Пешко? та аз предлагам да ни удържат данък на НАС (вкл и мен) работещите в София, за да го дават на малките и бедни общини като кемпеснация, че ние тук се облагодетелстваме от статута на столица и по-високите доходи, които получаваме в следствие на това.
                        аз не предлагам като теб да натоварим БОГАТИТЕ студенти с данъци и такси, не предлагам да натоварим предприемачите от провинцията с нови такси, щото им се налага да си загубят един ден и 100 лева за бензин, за да дойдат да си впишат ОЗ в ЦРОЗ, докато предприемачите от София нито си губят деня, нито дават 100 лева за бензин. къде ти е равнопоставеността бе Пешко? нали знаеш, че нито имам фирма, нито живея и работя в провинцията в момента? ако си гледам собствения интерес - "боли ме У* за студентите и провинциалистите, аз нали съм се уредил".

а отностно връщането: аз съм си преценил - на този етап приемам, че недостатъците (вкл. задръстванията) са по-малко от предимствата и си седя тук. когато баланса "предимства-недостатъци" се измести, ще се преместя където сметна, че ще е най-добре за мен

а ти вместо да драскаш из форума поредните си глупости, вземи си изпълни басовете и си плати задълженията, че докато чакаш голямата инфлация да дойде и да ти ги изчисти, може да ти вземат и ризата от гърба. фалирал комарджия, пардон - форексджия!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от споменЪ Разгледай мнение
                          Пешо, аз не съм дошъл да живея в твоя град, аз съм дошъл да работя в столицата. правиш ли разликата? нали не си въобразяваш, че ти и кореняк софиянците сте си извоювали правото да сте столица на България, за да могат и пра-пра внуците ви да се ползват от облагите, които този факт предоставя?

и не извъртай нещата - на никой не казвам какво точно да прави. казвам, че всяко нещо си има предимства и недостатъци. и след като на теб не ти отърват недостатъците, не да даваш рестриктивни предложения, отностно другите хора, а да направиш и ти своята жертва.

а иначе кво казваш? малко нагло било? а не беше ли ти човека, загубил най-много басове във форума и правещ се на чукнат, когато спечелилите си търсят спечеленото? някакви запори от ЧСИ се мяркаха често из форума? не бяха ли твои? кого завлече пак бе Пешо и с какви очи даваш акъл и съвети на другите?
                          Селски, ти си дошъл да живееш в столицата, а аз съм роден тук. Никой не избира къде да се роди и с каква националност. Явно ти е в кръвта да си драпаш езика. И то само в случаи когато това отърва на теб самия - класически пример за андрешковщина. Но както казах, никой не избира къде да се роди, а следователно и кой и как да го възпитава. Няма да надскочиш комплекса си на провинциалист, ако ще не в столицата на БГ да живееш, а в Ню Йорк където е "пъпът" на света. И под провинциалист нямам предвид хората родени НЕ в столицата, а манталитетът и начинът на мислене като твоят. Значи ти решаваш, че там където си роден няма как да се реализираш и идваш в цтолицата, но нИщеш да плащаш данък в София, щото било несправедливо според андрешковските ти разбирания. Ми върни се там от където си дошъл. Защо се напрягаш да се доказваш тук?

Последните изречения от поста ти са пълно доказателство за думите ми. Типично за комплексар,който когато няма аргументи, започва да вика - "а вие що биете бегрите?"

Кога стана циганин,кога ти почерня задника ?
                          Други въпроси за личният ми живот да имаш?
                          Last edited by Алън; 16.01.2011, 14:32.

Коментар

Я сега предложи да направят и резервати за софиянците, като тези за индианците в Америка.
                            И на софиянци и на индианците не им е харесвала инвазията на иностранци, ама никой не се е съобразил с това. Така, че - в резервати !

Малко нагло ми се струва някой който е дошъл да живее в градът ми, да ми дава акъл какво да правя и къде да живея.
                            Пешо, аз не съм дошъл да живея в твоя град, аз съм дошъл да работя в столицата. правиш ли разликата? нали не си въобразяваш, че ти и кореняк софиянците сте си извоювали правото да сте столица на България, за да могат и пра-пра внуците ви да се ползват от облагите, които този факт предоставя?

и не извъртай нещата - на никой не казвам какво точно да прави. казвам, че всяко нещо си има предимства и недостатъци. и след като на теб не ти отърват недостатъците, не да даваш рестриктивни предложения, отностно другите хора, а да направиш и ти своята жертва.

а иначе кво казваш? малко нагло било? а не беше ли ти човека, загубил най-много басове във форума и правещ се на чукнат, когато спечелилите си търсят спечеленото? някакви запори от ЧСИ се мяркаха често из форума? не бяха ли твои? кого завлече пак бе Пешо и с какви очи даваш акъл и съвети на другите?

Коментар

• Първоначално изпратено от споменЪ Разгледай мнение
                              облагите, предисмствата си вървят редом с определени неудобства. абсолютно щастие няма. ако на някой не му харесва в провинцията, да се мести в софия, ако на някой не му отърва трафика в софия, да се мести в Монтана. там бас държа, че няма задръствания.
                              Я сега предложи да направят и резервати за софиянците, като тези за индианците в Америка.
                              И на софиянци и на индианците не им е харесвала инвазията на иностранци, ама никой не се е съобразил с това. Така, че - в резервати !

Малко нагло ми се струва някой който е дошъл да живее в градът ми, да ми дава акъл какво да правя и къде да живея.

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
                                Още един дето иска студентите
                                да плащат. Абре байно

Коментар

Working...
                                X