IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Абсурд... какво прави Лукоил???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
    Токът явно е много вредна, или луксозна стока защото има акциз Парфюмите и бижутата също На времето като въведоха първите акцизи на горивата с ей-й-й такива букви бяха написали по всички вестници:

Приходите от новите акцизи ще отиват само за пътищата в страната. Българите ще плащат повече, но ще карат по европейски пътища!

Сега от магистрали и шосета не може да се разминем, а улиците навсякъде са като стъкло

Същата работа е и с акциза от цигарите. Щеше да иде за здравна помощ, уж Миналата година Дянков така каза. Ще съберем повече пари и те ще идат за здравеопазване. Вместо това, не само свиха и тия пари да си ги харчат в администрацията, ами свиха и още 1 милиард от здравната каса.
    ще свият квото могат . този смешник ще надуе инфлацията и така . по некадърен финансов министър не мога да си представя да има . щом всеки 2ри палячо може да стане министър в БГ значи наистина сме за смях. то и за тва цяла Европа ни се смее .

за Дянков най-добре ще е да си събере набързо парцалките от МФ и да се маха преди да ние до закопал

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
      Това беше за мн. старите номера (черни/жълти табели) номерата след 2003 (мисля) нямаше букви на кирилица.
      ама ние сме си оФце - догодина като ни накарат пак да си сменяме личните карти - щото ИРИСОВИТЕ данни ще бъдат вкарани в EU документите - пак ще има опашки ......
      БЪЛГАРИЯ ще се оправи когато БЪЛГАРИТЕ спрем да се редим на ОПАШКИ!!!
      аз подадох документи за нова лична карта за 5 минути!!! без ВРЪЗКИ и без ПРОТЕКЦИИ!!!
      ако трябваше да чакам повече от 5 минути - се обръщам и си излизам .....
      същото е с чакането в банка ....
      или плащане на каса (за храна, моб. телефон и т.н.)
      Фирмите/институциите трябва да се НАУЧАТ че от ПАРАТА по-голямо няма!!!
      ще чакам аз да си дам парите - ДА БЕ ....!!!!
      ДА!!!???
      Съгласно информацията в Уики, след 92 номерата са с 2ен стандарт-кирилица и латиница-препокриват се. Най вероятно талоните са били само на кирилица/по спомени/ Както и да е, това беше огромен рекет, като с една проста забрана за напускане на страната се решаваше проблема за старите номера....ама като сме овце, това е...Пуста работа!

Коментар

По принцип акциза се начислява на ЛУКСОЗНИ и ВРЕДНИ за Здравето стоки!!!
        Това е като дефиниция!
        и тук попадат - бижутерия, козметика (парфюми), алкохол, цигари и т.н.
        ГОРИВАТА обаче нещо ми се губят .....
        горивата се предмет на ДРУГА дефиниция ....
        и тук иде ГОЛЯМАТА ИГРА ....
        Токът явно е много вредна, или луксозна стока защото има акциз Парфюмите и бижутата също На времето като въведоха първите акцизи на горивата с ей-й-й такива букви бяха написали по всички вестници:

Приходите от новите акцизи ще отиват само за пътищата в страната. Българите ще плащат повече, но ще карат по европейски пътища!

Сега от магистрали и шосета не може да се разминем, а улиците навсякъде са като стъкло

Същата работа е и с акциза от цигарите. Щеше да иде за здравна помощ, уж Миналата година Дянков така каза. Ще съберем повече пари и те ще идат за здравеопазване. Вместо това, не само свиха и тия пари да си ги харчат в администрацията, ами свиха и още 1 милиард от здравната каса.
        Българите обаче имат къса памет, не помнят за това и хиените винаги ще ги крадат
        Last edited by Jay Gould; 19.01.2011, 00:07.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от AtanasSertov Разгледай мнение
          Проблема беше, че бяха написани на кирилица, и немогат да разберат никъде в европа какво изобщо пише. Това беше проблема. И в Италия карат със стари номера, проблема е талона който е на кирилица и комбинация от букви като Тщ-Търговище, Я-Ямбол, както и да е това е извън темата, просто и аз много съм пътувал та съм се чудил.
          Това беше за мн. старите номера (черни/жълти табели) номерата след 2003 (мисля) нямаше букви на кирилица.
          ама ние сме си оФце - догодина като ни накарат пак да си сменяме личните карти - щото ИРИСОВИТЕ данни ще бъдат вкарани в EU документите - пак ще има опашки ......
          БЪЛГАРИЯ ще се оправи когато БЪЛГАРИТЕ спрем да се редим на ОПАШКИ!!!
          аз подадох документи за нова лична карта за 5 минути!!! без ВРЪЗКИ и без ПРОТЕКЦИИ!!!
          ако трябваше да чакам повече от 5 минути - се обръщам и си излизам .....
          същото е с чакането в банка ....
          или плащане на каса (за храна, моб. телефон и т.н.)
          Фирмите/институциите трябва да се НАУЧАТ че от ПАРАТА по-голямо няма!!!
          ще чакам аз да си дам парите - ДА БЕ ....!!!!
          ДА!!!???
          remember remember the fifth of november

Коментар

Така беше!!!
            на 31.12.2006 - дезела беше 2.00 лв./л.
            на 01.01.2007 - дизела стана 2.10 лв./л.
            обяснението беше - EU (Европейска Общност)
            После имаше едно вдигане на акциза 2007/2008 - и обяснението беше - "да не се вдига шоково после и т.н. ....."
            никога няма да забравя - когато беше кампанията за смяната на рег, номера на МПС - 2006 г. май беше - казаха ни ЕU го ИЗИСКВА!!! По същото време ми каца германец във Варна - имахме работа в Девня - и въртим из Владиславово, където е КАТ Варна, и гледа той едни КИЛОМЕТРИЧНИ опашки и ме пита "що така?"
            и аз си му отговарям: "ами EU искат да няма вече стари номера и т.н."
            - СПУКА СЕ ОТ СМЯХ ЧОВЕКА - на моя отговор ......
            И ДО ДНЕС В ГЕРМАНИЯ СИ ИМА КОЛИ СЪС СТАРИ РЕГИСТРАЦИОННИ НОМЕРА!!! .......
            Проблема беше, че бяха написани на кирилица, и немогат да разберат никъде в европа какво изобщо пише. Това беше проблема. И в Италия карат със стари номера, проблема е талона който е на кирилица и комбинация от букви като Тщ-Търговище, Я-Ямбол, както и да е това е извън темата, просто и аз много съм пътувал та съм се чудил.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
              идеята при горивата е да се търси икономичност заради замърсяването, пък и намалена зависимост от петрол..
              ами има си ЕкоТакса!!!
              Защо акциз???
              а пък цената на горивата е ЦЕНО-ОБРАЗУВАЩА за всяка възможна стока!!!
              даже и за Хляба!!! както знаем - от ХЛЯБА по-голямо НЯМА!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                идеята при горивата е да се търси икономичност заради замърсяването, пък и намалена зависимост от петрол..
                Утре впрягаи магарето...
                Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• идеята при горивата е да се търси икономичност заради замърсяването, пък и намалена зависимост от петрол..

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                    Ако знаете колко от акцизите и данъците върху ежедневни стоки са много над тези в Германия (да не говорим за отлични страни като Люксембург) свят ще ви се завие.

Писна ми да ме крадат с цени на ток, горива, парно, вода, телефон: http://www.facebook.com/group.php?gi...8025384&v=wall
                    По принцип акциза се начислява на ЛУКСОЗНИ и ВРЕДНИ за Здравето стоки!!!
                    Това е като дефиниция!
                    и тук попадат - бижутерия, козметика (парфюми), алкохол, цигари и т.н.
                    ГОРИВАТА обаче нещо ми се губят .....
                    горивата се предмет на ДРУГА дефиниция ....
                    и тук иде ГОЛЯМАТА ИГРА ....

Коментар

• Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение
                      Преди около 2 години като вдингаха акциза на максимума на ЕС-то и обещаха е сега от един път и за постоянно и повече няма,а сега от скоро пак акциза е вдигнат.
                      Ако знаете колко от акцизите и данъците върху ежедневни стоки са много над тези в Германия (да не говорим за отлични страни като Люксембург) свят ще ви се завие.

Писна ми да ме крадат с цени на ток, горива, парно, вода, телефон: http://www.facebook.com/group.php?gi...8025384&v=wall
                      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение
                        Преди около 2 години като вдингаха акциза на максимума на ЕС-то и обещаха е сега от един път и за постоянно и повече няма,а сега от скоро пак акциза е вдигнат.
                        Така беше!!!
                        на 31.12.2006 - дезела беше 2.00 лв./л.
                        на 01.01.2007 - дизела стана 2.10 лв./л.
                        обяснението беше - EU (Европейска Общност)
                        После имаше едно вдигане на акциза 2007/2008 - и обяснението беше - "да не се вдига шоково после и т.н. ....."
                        никога няма да забравя - когато беше кампанията за смяната на рег, номера на МПС - 2006 г. май беше - казаха ни ЕU го ИЗИСКВА!!! По същото време ми каца германец във Варна - имахме работа в Девня - и въртим из Владиславово, където е КАТ Варна, и гледа той едни КИЛОМЕТРИЧНИ опашки и ме пита "що така?"
                        и аз си му отговарям: "ами EU искат да няма вече стари номера и т.н."
                        - СПУКА СЕ ОТ СМЯХ ЧОВЕКА - на моя отговор ......
                        И ДО ДНЕС В ГЕРМАНИЯ СИ ИМА КОЛИ СЪС СТАРИ РЕГИСТРАЦИОННИ НОМЕРА!!! .......

Коментар

• Преди около 2 години като вдингаха акциза на максимума на ЕС-то и обещаха е сега от един път и за постоянно и повече няма,а сега от скоро пак акциза е вдигнат.
                          Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от petergos Разгледай мнение
                            И аз съм се чудил от какво се определя цената на пропан бутана или на какъв принцип?
                            защото надуват цената му още от август,септември и от средата на зимата започва плавно намаление на цената му-може би свързано с отоплителният сезон.Това е всяка зима
                            Last edited by MILOM; 19.01.2011, 09:39.
                            http://milom.blog.bg/

Коментар

• И аз съм се чудил от какво се определя цената на пропан бутана или на какъв принцип?

Коментар

• Първоначално изпратено от NeZnamiPitam Разгледай мнение
                                Днес пропан-бутана е вече 1.30.

6.5% намаление на цената на едро идва до нас като 1.5% намаление на цената на дребно............................................ ...........
                                Не си прав, цената преди няколко дена беше 1.36, а днес е 1.30, което е намаление с около 4.6%. Съвсем нормално, няма как намалението на дребно да е колко това на едро, защото по бенсиностанциите има и други разходи. Точно както ако на едро цената се беше увеличила с 6.5%, то на дребно увеличението щеше да е по-малко.
                                Друг е въпросът защо се изкривява пазара като се намаля казта а се увеличава дизела, би трябвало цените да вървят в една посока.

Коментар

Working...
                                X