Първоначално изпратено от LANDLORD 31
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Докога банковият депозит ще е по-добрата инвестиция?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеМного от учените на БФБ им се разказа играта в началото на кризата....та не знам, кои ще излязат неуките. А , и друго, в момента много често доходността от имоти е много по-добра от средната от депозити, питай Разбирател и други разбиращи. Капиталовата (единствената) при златото в момента куца, но пък наближава най-добрия момент за покупка там...та така.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениече то депозита не е най-добра инвестиция вече 4 години.
Разбира се от алтернативите за неуките - депозит, злато, недвижими имоти депозита е най-добър
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеАз не се Фаля нито пък съм инвеститор.Там са ми част от спестяванията....
Може да ми се смеят колегите от БФБ и NYSE , но от депозит над 5 % си е добра доходност.
Много от тях бай Пешо пишат за разпределението на портфолиото в проценти. Интересно ми е твоето какво е?
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеНе е голям праз та да ми се поФалиш толкоз!
Дори да имаш 10-15 пъти повече пари там, толкова по-жалко щото имаш само с 0,6% по-висока доходност от мен. Това за сериозен инвеститор е нищо. Според мен при такава пара, която си набил трябва да пазариш минимум 10-11% лихва.
А за нивото на обслужване, ... айде стига, знаеш, че хората дето не си щадим физиката това е най-малинкий проблем.
Коментар
-
Ако имате левов депозит в банка, то най-вероятно получавате годишна лихва в размер около 4 процента. Поне такива са данните на БНБ за средните лихвените нива към края на миналата година. Според анализ на най-голямата българска банка - Уникредит Булбанк, през новата година не бихте получили повече за спестяванията си. Дори е възможно обратното - очаква се новите сключени договори за депозити да бъдат с по-ниска лихва.
Давай народе, 4% лихва, кой ти ги дава ....
Що така премълчават за лихвите от по 6-7% които все още се намират по нашенските банки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеНе е пет пъти.Много повече пъти е ти просто не знаеш аз какво имам там.И нивото ти на обслужване е на друго ниво.Не ме е страх.1997 беше друго сега нещата са различни.
Дори да имаш 10-15 пъти повече пари там, толкова по-жалко щото имаш само с 0,6% по-висока доходност от мен. Това за сериозен инвеститор е нищо. Според мен при такава пара, която си набил трябва да пазариш минимум 10-11% лихва.
А за нивото на обслужване, ... айде стига, знаеш, че хората дето не си щадим физиката това е най-малинкий проблем.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Joel Разгледай мнениеДокато има депозити с лихва по-висока от инфлацията.За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеНе ме е страх.1997 беше друго сега нещата са различни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеАз имах депозит 4х4 (ти за този говориш), но като излезна законът 10%, си го смених на депозит+. И съм много по-доволен, защото парите в сметката ги управлявах активно, теглих, внасях, вкарвах и изкарвах с банкови трансфери и т.н (това при този, за който говориш не може да става, защото има падеж и само тогава можеш да се разполагаш без наказателни такси) . Освен това той не се облага с данъка, защото е безсрочен или нещо подобно И от там доходността е почти еднаква, само че сметката при депозит+ си е все едно разплащателна, което е много голям +И това ще мине ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнениеБившият специален в лева е още по-сериозен - над 25 бинки е 8.5 %, както сега за евро над 25К - 7.5 %.
А за стабилност - "Гаранция-Франция"The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеБившият депозит+ на КТБ е чисто чудо: 6,5% до 50к лв, 7,5% от 50к до 100к лв и 8,25% над 100к лева! И всичкото това е в сметка, която е като разплащателна - вкарваш, вадиш, трансфери от и във, всичко. Много съм доволен от Цветан Василев, жив и здрав да е, още катарци и руснаци да докарава в банката
А за стабилност - "Гаранция-Франция"И това ще мине ...
Коментар
Коментар