IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога банковият депозит ще е по-добрата инвестиция?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
    И все пак за времена на криза, си постигнал много добра доходност от 7,5% от нискорисков консервативен инструмент.;
    Може да ми се смеят колегите от БФБ и NYSE , но от депозит над 5 % си е добра доходност.
    Много от тях бай Пешо пишат за разпределението на портфолиото в проценти. Интересно ми е твоето какво е?
    Аз не съм инвеститор.Имането съм го разхвърлял в апартаменти къща земя инвентар малко стопанство депозити и малко злато.А тия с големите печалби на БФБ ги остави да се хвалят колко са спечелили.Ма не казват колко са загубили през 2008г.Та ако си имал примерно 100000 кинта през 2007 и през 20085 са станали 15000 да ти еба печалбите после.Мани мушмориците дето се хвалят те приличат на оня пенсионер дето всеки ден се хвалел че оправя по три мацки...Та печелиш 10 15 20 30% и после получаваш ритник през краката с 80% надолу и те така.Тука имаше едни убавци дето си продаваха апартаментите да си купуват акции и теглеха заеми...

Коментар

Много от учените на БФБ им се разказа играта в началото на кризата....та не знам, кои ще излязат неуките. А , и друго, в момента много често доходността от имоти е много по-добра от средната от депозити, питай Разбирател и други разбиращи. Капиталовата (единствената) при златото в момента куца, но пък наближава най-добрия момент за покупка там...та така.
      Ми не знам аз от 2009, насам правя по над 30% средно на година, някой години над 50%, само 2011 бе слаба с около 10%. Много ми е интересно как от депозити, имоти или каквото било там друго ще изкарвам подобна доходност. Вече съм минал с 100% нивата си от преди кризата.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        че то депозита не е най-добра инвестиция вече 4 години.

Разбира се от алтернативите за неуките - депозит, злато, недвижими имоти депозита е най-добър
        Много от учените на БФБ им се разказа играта в началото на кризата....та не знам, кои ще излязат неуките. А , и друго, в момента много често доходността от имоти е много по-добра от средната от депозити, питай Разбирател и други разбиращи. Капиталовата (единствената) при златото в момента куца, но пък наближава най-добрия момент за покупка там...та така.

Коментар

• че то депозита не е най-добра инвестиция вече 4 години.

Разбира се от алтернативите за неуките - депозит, злато, недвижими имоти депозита е най-добър

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            Аз не се Фаля нито пък съм инвеститор.Там са ми част от спестяванията....
            И все пак за времена на криза, си постигнал много добра доходност от 7,5% от нискорисков консервативен инструмент.;
            Може да ми се смеят колегите от БФБ и NYSE , но от депозит над 5 % си е добра доходност.
            Много от тях бай Пешо пишат за разпределението на портфолиото в проценти. Интересно ми е твоето какво е?

Коментар

Не е голям праз та да ми се поФалиш толкоз!
              Дори да имаш 10-15 пъти повече пари там, толкова по-жалко щото имаш само с 0,6% по-висока доходност от мен. Това за сериозен инвеститор е нищо. Според мен при такава пара, която си набил трябва да пазариш минимум 10-11% лихва.
              А за нивото на обслужване, ... айде стига, знаеш, че хората дето не си щадим физиката това е най-малинкий проблем.
              Аз не се Фаля нито пък съм инвеститор.Там са ми част от спестяванията....

Коментар

Не е пет пъти.Много повече пъти е ти просто не знаеш аз какво имам там.И нивото ти на обслужване е на друго ниво.Не ме е страх.1997 беше друго сега нещата са различни.
                Не е голям праз та да ми се поФалиш толкоз!
                Дори да имаш 10-15 пъти повече пари там, толкова по-жалко щото имаш само с 0,6% по-висока доходност от мен. Това за сериозен инвеститор е нищо. Според мен при такава пара, която си набил трябва да пазариш минимум 10-11% лихва.
                А за нивото на обслужване, ... айде стига, знаеш, че хората дето не си щадим физиката това е най-малинкий проблем.

Коментар

• Първоначално изпратено от Joel Разгледай мнение
                  Докато има депозити с лихва по-висока от инфлацията.
                  Абсолютно
                  За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Докато има депозити с лихва по-висока от инфлацията.

Коментар

Не ме е страх.1997 беше друго сега нещата са различни.
                      А бай Чърчил помниш ли какво е казал?...

Коментар

• Възможно е да е имало такъв депозит Няма да споря, сигурно си прав Мустака е най-богатият българин, какво да се прави
                        The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                        не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
                          Аз имах депозит 4х4 (ти за този говориш), но като излезна законът 10%, си го смених на депозит+. И съм много по-доволен, защото парите в сметката ги управлявах активно, теглих, внасях, вкарвах и изкарвах с банкови трансфери и т.н (това при този, за който говориш не може да става, защото има падеж и само тогава можеш да се разполагаш без наказателни такси) . Освен това той не се облага с данъка, защото е безсрочен или нещо подобно И от там доходността е почти еднаква, само че сметката при депозит+ си е все едно разплащателна, което е много голям +
                          Не говоря за този. Мисля, че се казват "Преференциален спестовен депозит", който в момента е само евро и щ.д. Левовият отдавна не се предлага, но не е променен за заварените. Цифрите са миним 1500, 5000, 12000, 25000 и 25К+ единици, съответно проценти за щ.д 3.5, 4.5, 5.5, 6.5 и с един пункт повече за евро. За лев беше още един пункт нагоре. След първия месец получаваш всички възможности, като не трябва да слизаш под 1500 единици. Мисля, че от това по-добро няма. (Далеч съм от реклама на мустака, просто факти)
                          И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
                            Бившият специален в лева е още по-сериозен - над 25 бинки е 8.5 %, както сега за евро над 25К - 7.5 %.
                            А за стабилност - "Гаранция-Франция"
                            Аз имах депозит 4х4 (ти за този говориш), но като излезна законът 10%, си го смених на депозит+. И съм много по-доволен, защото парите в сметката ги управлявах активно, теглих, внасях, вкарвах и изкарвах с банкови трансфери и т.н (това при този, за който говориш не може да става, защото има падеж и само тогава можеш да се разполагаш без наказателни такси) . Освен това той не се облага с данъка, защото е безсрочен или нещо подобно И от там доходността е почти еднаква, само че сметката при депозит+ си е все едно разплащателна, което е много голям +
                            The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                            не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
                              Бившият депозит+ на КТБ е чисто чудо: 6,5% до 50к лв, 7,5% от 50к до 100к лв и 8,25% над 100к лева! И всичкото това е в сметка, която е като разплащателна - вкарваш, вадиш, трансфери от и във, всичко. Много съм доволен от Цветан Василев, жив и здрав да е, още катарци и руснаци да докарава в банката
                              Бившият специален в лева е още по-сериозен - над 25 бинки е 8.5 %, както сега за евро над 25К - 7.5 %.
                              А за стабилност - "Гаранция-Франция"
                              И това ще мине ...

Коментар

Working...
                              X