IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога банковият депозит ще е по-добрата инвестиция?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• С оглед последните промени на лихвите по депозитите в банките, мисля, че тази тема май трябва да я замразим до следващата криза

Коментар

• Тая класация е измислена за следващите пет години ли? - Ако е така - имам сериозни възражения за повечето от изброените.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• В класацията на форума на Инвестор.бг за най – добра дългосрочна пет годишна инвестиция в акции на БФБ на първите 10 места се класират

М+С хидравлик АД
        Софарма АД
        Монбат АД
        Спиди АД
        Софарма имоти АДСИЦ
        Софарма Трейдинг АД
        Адванс Терафонд АДСИЦ
        Стара планина Холд АД
        БФБ-София АД
        Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ

Браво на форума - това наистина се оказа добър портфейл!

Коментар

• Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнение
          Тъй, тъй.... по бавничко но спокойно в реални активи....и аз така я карам!Много задъхваща ми идва таз борсова препускваница, то редно е и да се спи спокойно....нямам имот с по ниска от 9% възвращаемост, стига си ми.Подкрепям позицията!
          Днес смятах един имот на брат ми, дето един колега се възмущаваше, че скъпо гоплатил. Като разделих годишната доходност я докарахме до 7%. Доста по-прилично от банков депозит!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            Аз не съм инвеститор.Имането съм го разхвърлял в апартаменти къща земя инвентар малко стопанство депозити и малко злато.А тия с големите печалби на БФБ ги остави да се хвалят колко са спечелили.Ма не казват колко са загубили през 2008г.Та ако си имал примерно 100000 кинта през 2007 и през 20085 са станали 15000 да ти еба печалбите после.Мани мушмориците дето се хвалят те приличат на оня пенсионер дето всеки ден се хвалел че оправя по три мацки...Та печелиш 10 15 20 30% и после получаваш ритник през краката с 80% надолу и те така.Тука имаше едни убавци дето си продаваха апартаментите да си купуват акции и теглеха заеми...
            Тъй, тъй.... по бавничко но спокойно в реални активи....и аз така я карам!Много задъхваща ми идва таз борсова препускваница, то редно е и да се спи спокойно....нямам имот с по ниска от 9% възвращаемост, стига си ми.Подкрепям позицията!

Коментар

• За 2013 например софарма ми донесе към 80%

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Да бе, да то спад винаги може да се получи, и винаги могат да се намерят причини да се получи. Но който го е страх от мечки да не ходи в гората.

2005 г. спада след БТК от 15% се възприемаше като голям спад за пазара ни. 2007 никой не вярваше че може да падне повече от 5%. Последните години я гледай какво става - нагоре - надолу - нормален пазар. човек може да купува евтино и да продава скъпо Аз лично предпочитам +- 30% в рамките на няколко месеца пред права линия или дори пред нездравословен тренд само нагоре. И за щастие пазара ни става все по-нормален. Вече доста хора не държат акции до второ пришествие - купуват - продават, влизат правят по няколко процента излизат. Въртят си портфейлите бързо, а не чакат Годо да им вдига боклуците, които са напазарували. като излезе нещо си прибират печалбата, като тръгне надолу ограничават загубата.

За голямо щастие и нашите спекуланти малко по-малко захитряват.
                Това което си написал е толкова фасмантагорично, че даже тези рискови играчи с най-големия месечен профит ти се смеят от сърдце!!! Коя е тази акция дето ти донесе 30 плЮс КАЖИ! и в пакет с други 2-3 нищо назаде не ти донесе?

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                  В случая вътрешната ми инфо е за спад , не за ръст! Не желая да споделям повече, щото казах на най-наточените, но те не ми повярваха. Няма да споделям повече за момента, на нали знаеш, че когато инфото се потвърди ще ги направя на 2ст. на куб!

Да бе, да то спад винаги може да се получи, и винаги могат да се намерят причини да се получи. Но който го е страх от мечки да не ходи в гората.

2005 г. спада след БТК от 15% се възприемаше като голям спад за пазара ни. 2007 никой не вярваше че може да падне повече от 5%. Последните години я гледай какво става - нагоре - надолу - нормален пазар. човек може да купува евтино и да продава скъпо Аз лично предпочитам +- 30% в рамките на няколко месеца пред права линия или дори пред нездравословен тренд само нагоре. И за щастие пазара ни става все по-нормален. Вече доста хора не държат акции до второ пришествие - купуват - продават, влизат правят по няколко процента излизат. Въртят си портфейлите бързо, а не чакат Годо да им вдига боклуците, които са напазарували. като излезе нещо си прибират печалбата, като тръгне надолу ограничават загубата.

За голямо щастие и нашите спекуланти малко по-малко захитряват.

Коментар

Глупости. Това с вътрешната информация е някакъв мит. Смело мога да кажа че никога не съм търгувал дори по слухове, които редовно обикалят пазара. Или по-скоро обикаляха преди кризата. Сега е баси мъртвилото

да кажем че някой има достъп до вътрешна информация - и до колко компании ще има вътрешна информация - две, три, десет. И като излезе тази информация колко ще скочи една компания - 5, 10, 20 %. С вътрешна информация и да е склонен някой да търгува ще направи един удар от няколко процента - и до там.

Пари се правят с разумни рискове.
                    В случая вътрешната ми инфо е за спад , не за ръст! Не желая да споделям повече, щото казах на най-наточените, но те не ми повярваха. Няма да споделям повече за момента, на нали знаеш, че когато инфото се потвърди ще ги направя на 2ст. на куб!

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                      Мисля за съжаление, че въобще не си в час за други активи освен в кошница която ти определя бай хуйя
                      Нищо не правиш без вътрешна инфо на БФБ! Казах на двама-трима играчи в какво не трябва да влагат тази година за нищо на света, но искам да им видя сеира след като те не ми повярваха! Тогава ще ги разсипя!!!!!
                      Глупости. Това с вътрешната информация е някакъв мит. Смело мога да кажа че никога не съм търгувал дори по слухове, които редовно обикалят пазара. Или по-скоро обикаляха преди кризата. Сега е баси мъртвилото

да кажем че някой има достъп до вътрешна информация - и до колко компании ще има вътрешна информация - две, три, десет. И като излезе тази информация колко ще скочи една компания - 5, 10, 20 %. С вътрешна информация и да е склонен някой да търгува ще направи един удар от няколко процента - и до там.

Пари се правят с разумни рискове.

Коментар

• 80% надолу са 400% нагоре само за да си достигне предишните нива

Коментар

Хипотетичен вариант. човек влиза точно на върха октомври 2007. Вкарва всеки месец по равно - 100 лева всеки месец на края на месеца в Софикс.

вкарани пари 7500, пари към днешна дата - 8875 абсолютен карък да - нищо да не разбира от акции, никакъв подбор да не прави, никакъв маркет тайминг да не може и да не се опитва да прави и ще е 17% нагоре

Ако е влязъл в недвижим имот октомври 2007 колко на плюс ще е - изненада - 40%
                          Мисля за съжаление, че въобще не си в час за други активи освен в кошница която ти определя бай хуйя
                          Нищо не правиш без вътрешна инфо на БФБ! Казах на двама-трима играчи в какво не трябва да влагат тази година за нищо на света, но искам да им видя сеира след като те не ми повярваха! Тогава ще ги разсипя!!!!!

Коментар

Аз не съм инвеститор.Имането съм го разхвърлял в апартаменти къща земя инвентар малко стопанство депозити и малко злато.А тия с големите печалби на БФБ ги остави да се хвалят колко са спечелили.Ма не казват колко са загубили през 2008г.Та ако си имал примерно 100000 кинта през 2007 и през 20085 са станали 15000 да ти еба печалбите после.Мани мушмориците дето се хвалят те приличат на оня пенсионер дето всеки ден се хвалел че оправя по три мацки...Та печелиш 10 15 20 30% и после получаваш ритник през краката с 80% надолу и те така.Тука имаше едни убавци дето си продаваха апартаментите да си купуват акции и теглеха заеми...
                            Хипотетичен вариант. човек влиза точно на върха октомври 2007. Вкарва всеки месец по равно - 100 лева всеки месец на края на месеца в Софикс.

вкарани пари 7500, пари към днешна дата - 8875 абсолютен карък да - нищо да не разбира от акции, никакъв подбор да не прави, никакъв маркет тайминг да не може и да не се опитва да прави и ще е 17% нагоре

Ако е влязъл в недвижим имот октомври 2007 колко на плюс ще е - изненада - 40%

Коментар

Не си ли? Според това което си написал, ти си най-крупния инвеститор тук!!!

Коментар

На мен първите ми купени акции в живота ми са на 10.01.2012. Има време да си загубя паричките де Но за сега не е така
                                The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                                не е препоръка

Коментар

Working...
                                X