If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
хахахаха много се кефя. Хайде, кой ще е следващия алчен мажоритар желаещ да "получи оценка от пазара"
Исках да се почерпя по повод проваленото IPO, но нищо, след 44 дни
Ей хора, не се смейте ами кажете какво следва.
Звъннах на ИП-то си, и той нищо не знаеше, тепръва ще се опитва да научи какво е положението. Много несериозна работа.
По-лошото е ако си продавал на пожар други акции за да имаш за записването. Кой ще покрие загубите ми?
Какво следва при отказване на Меком да изпълни записването?
Приятел един безплатен съвет: щом си продавал на тези цени за да участващ в ИПОто на Меком (ако и на Херти още по-зле) по добре не тегли репота.
От сега нататък всяко ИПО , което не даде поне 30 % бонус на инвеститорите ще се записва до 2010 г. , ако ще и Булгаргаз да е ..
Abe Cveti, ot pazara si zavisi.
Ako se oburne trenda pak shte pochne goliamata lapavica.
Vsichko e vupros na psihologia.
A golemite imena i durjavnite strukturi tazi godina shte budat poeti dori i bez 30% cut down. V momenta, v koito pak stane osobeno dohodno i moderno da se investira pak shte pochnat golemite prezapisvania.
Ama veche ne moje kuco, kioravo i sakato da se listva nadceneno.
NIAMAM KIRILICA V OFICCEa molia, budete tolerantni...
Ей хора, не се смейте ами кажете какво следва.
Звъннах на ИП-то си, и той нищо не знаеше, тепръва ще се опитва да научи какво е положението. Много несериозна работа.
По-лошото е ако си продавал на пожар други акции за да имаш за записването. Кой ще покрие загубите ми?
Какво следва при отказване на Меком да изпълни записването?
Това не може да е истина. Или просто живеем в БГ.
Имам няколко въпроса;
Как така след началото на едно записване, почти на края му се променят условията на играта?
Какво мисли КФН за случая?
Какво става с тези които си записахме вече акции?
Трябва ли да плащаме?
Или можем да си ги отпишем?
Не ми се псува, но просто натам ме избива. Поне да се беше се обадил някой, я ИП-то ми, я ОББ, я АБ. Абе българска работа, ама направо циганска.
Сега какво правим?
Sushtia scenarii predstoi i s Herti...vsichko e tolkova elementarno.
Zurneni hrani mina metura s nadcenenia si valuation, ot tuk natatuk shte si gledat po-realistichno cifrichkite...lamers, misliat si, che shte lapat bezgranichno.
NIAMAM KIRILICA V OFICCEa molia, budete tolerantni...
Това не може да е истина. Или просто живеем в БГ.
Имам няколко въпроса;
Как така след началото на едно записване, почти на края му се променят условията на играта?
Какво мисли КФН за случая?
Какво става с тези които си записахме вече акции?
Трябва ли да плащаме?
Или можем да си ги отпишем?
Не ми се псува, но просто натам ме избива. Поне да се беше се обадил някой, я ИП-то ми, я ОББ, я АБ. Абе българска работа, ама направо циганска.
Сега какво правим?
Производителят на местни продукти "Меком" удължава срока на първичното си публично предлагане.
"Съветът на директорите на "Меком" счита, че на фона на текущото негативно развитие на световните борси, както и ефекта върху Българския фондов пазар, една фундаментално стабилна компания с добър потенциал за растеж като "Меком" не би била адекватно оценена от потенциалните институционални и индивидуални инвеститори", сочи съобщението на компанията. "Във връзка с тази ситуация Съветът на директорите на "Меком" взе решение за удължаване срока на подписката за увеличение на капитала на дружеството с 44 дни."
Това е първата подобна крачка на българския пазар, след като през изтеклата година публичните предлагания зачестиха и привлякиоха значителен инвеститорски интерес. Влошаването на конюктирата на световните пазари, рефлектирало веднага и на българския пазар се очакваше от местните анализатори да повлия негативно на престоящите дебюти.
"Меком" е първата пострадала компанията от това до момента. Според представители на инвестиционна посредници почти липсва интерес от дребни инвеститори към предлагането на компанията, което започна в понеделник 21 януари и трябваше да приключи днес - 23 януари.
Повече по темата в утрешния брой на "Дневник" Етикети: Меком
Предишна статия
Следваща статия
Първа ФБК изтъргува над една трета от днешния оборот на борсата разделителна линия
Дискусия Възходящ ред Няма коментари.
Вашият коментар
Автор:
Отношение: НеутралноРадостноЛюбопитноРазстроеноГневно
Съобщение:
Кирилица: Фонетика?
Още по темата Най-четени от деня
Борсовата криза ужили инвеститорите с още 2 млрд. лв.
Петролът рязко потегли надолу
Дневникът на един паникьосан инвеститор
Загубите при някои рискови фондове минаха 15%
Последни статии в България
Кризата принуди "Меком" да удължи срока на публичното си предлагане
Първа ФБК изтъргува над една трета от днешния оборот на борсата
Ден на частично възстановяване на борсата
"Дневник 20" с ръст от 9% до момента
Какво презаписване....каквоIPO.....да не сте полудели от вчера...по-добре да си купя акции от ATERA или ELARG-а отколкото да ми потънат парите в това силистренско блато....
Малко остана до края на записването, така че който иска да записва време му е да го направи ако още не е. Три дена бяха достатъчно време.
Утре ще се види колко пъти сме успели да презапишем и това ИПО.
Успех.
Коментар