Първоначално изпратено от Repoman
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Меком АД (MKX / MEKOM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от RepomanПървоначално изпратено от rozova panteraRepoman, popitai si oficialno brokera ili kfn, dali ne mojesh da izpolzvash promqnata v usloviata, za da se otkajesh t.e., shtom te promenqt tehnite usloviq, popitai dali i ti nemojesh da promenish tvoite.
Коментар
-
Тук явно последните 2 седмици са се отразили силно на хората.
Няма нищо необичайно, глупаво или непрофесионално в това да отложиш ИПО в такъв пазар. Точно обратното. Щеше да е много по-глупаво и от страна на мажоритаря и банките ако го бяха направили сега въпреки тоя пазар.
Дори приветствам тая стъпка и мисля, че и Херти и други запланувани ИПО-та трябва да направят същото.
Първоначално изпратено от FordМнозина мажоритари взеха премия от нас- KAO започнаха, после останалите, а ZHBG обраха "лъвския пай" много бързо и ловко преди другите, вече за останалите няма да има. Мен ме страх сега да купя нещо от доказани компании, спечелили доверието ми, при показатели за които само можех да мечтая преди кризата, та какво остава за някви селтаци решили IPO да правят щото било "на кяр".
Коментар
-
Репочовече, грубо казано: С какъв акъл ще купуваш 1 лев печалба от едно дружество правещо капачки за 132 лева, при положение, че от добрите стари и утвърдени компании можеш да си купиш лев печалба за 14-15 левчета , при това с далеч по добри перспективи за бъдещ растеж от т.нар. Херти АД....???
Коментар
-
Repoman написа:
Аз това и направих, попитах брокера, но той нищо не можеше да каже. Вече стана късно, явно утре ще се разбере какво става. Ако за това IPO не става работата, поне има ново след 2 дни, така или иначе съм освободил пари, поне да се включа на другото IPO. Вярно, че там цената е по-висока 3.10лв. и не ми харесваше особено с високия си Р/Е 128, но като няма риба и ракът е риба както се казва.
Ако няма къде да подариш парите си , прояви благотворителност
Коментар
-
AfterDark
Първоначално изпратено от RepomanПървоначално изпратено от rozova panteraRepoman, popitai si oficialno brokera ili kfn, dali ne mojesh da izpolzvash promqnata v usloviata, za da se otkajesh t.e., shtom te promenqt tehnite usloviq, popitai dali i ti nemojesh da promenish tvoite.
А другото IPO (на Херти, както и следващото на ИнвестБанк) също не мога да схвана за какво са ти ...
Ама айде ти си знаеш ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от rozova panteraRepoman, popitai si oficialno brokera ili kfn, dali ne mojesh da izpolzvash promqnata v usloviata, za da se otkajesh t.e., shtom te promenqt tehnite usloviq, popitai dali i ti nemojesh da promenish tvoite.
Коментар
-
Мнозина мажоритари взеха премия от нас- KAO започнаха, после останалите, а ZHBG обраха "лъвския пай" много бързо и ловко преди другите, вече за останалите няма да има. Мен ме страх сега да купя нещо от доказани компании, спечелили доверието ми, при показатели за които само можех да мечтая преди кризата, та какво остава за някви селтаци решили IPO да правят щото било "на кяр".
Коментар
-
Първоначално изпратено от NOKНовината не е никак радостна. Нормално е при такъв срив на пазара да няма интерес, който и друг да беше на тяхно място едва ли ситуацията щеше да е по-различна. Ако помните миналата година при ЕУБГ положението също беше критично, но мениджмънта се доказа и сега е една от водещите акции.
п.с. И аз не съм участвал на ИПО-то но това не е причина да злорадствам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Палечка - МалечкаПървоначално изпратено от FordПървоначално изпратено от RepomanПървоначално изпратено от Fordхахахаха много се кефя. Хайде, кой ще е следващия алчен мажоритар желаещ да "получи оценка от пазара"
Исках да се почерпя по повод проваленото IPO, но нищо, след 44 дни
Само да не решат че записаните акции трябва да бъдат платени в срок, защото реално явно няма да имам акции а само ще съм платил. Ако пък не искат плащане сега, най-много да сложа парите на депозит?
Това си е просто ненормално. Като си казал 3 дни, като си сложил срокове, не може да се отмяташ в последния ден.
Много хора вече записаха. Какво става с тях?
Абе Repoman, ти нали оня ден беше казал че ще продаваш всичко, пък глей къде се се набутал? Тоя път обра точките.
Коментар
-
Не мога да си представя да се продават акции сега, за да се участва тука. Има невиждани възможности- Пътищата p/e около 10 беше, Химимпорт също, Трейс падна много, Енемона- почти на емисионна цена, да не изреждам всички- за тях сега едва има купувачи, а тази недоказана компанийка да е толкоз нагла ? Нямали конкуренти, имали перспективи...Взеха инвестотирите за кръгли идиоти, пък май не сме такива а?
Това което направиха Зърнени храни го забравете да се повтори, затова ТИМ са номер 1.
Коментар
-
Първоначално изпратено от FordПървоначално изпратено от RepomanПървоначално изпратено от Fordхахахаха много се кефя. Хайде, кой ще е следващия алчен мажоритар желаещ да "получи оценка от пазара"
Исках да се почерпя по повод проваленото IPO, но нищо, след 44 дни
Само да не решат че записаните акции трябва да бъдат платени в срок, защото реално явно няма да имам акции а само ще съм платил. Ако пък не искат плащане сега, най-много да сложа парите на депозит?
Това си е просто ненормално. Като си казал 3 дни, като си сложил срокове, не може да се отмяташ в последния ден.
Много хора вече записаха. Какво става с тях?
Абе Repoman, ти нали оня ден беше казал че ще продаваш всичко, пък глей къде се се набутал? Тоя път обра точките.
Дано да не си си продал читавите акции, за да влезеш тук.
Коментар
-
Новината не е никак радостна. Нормално е при такъв срив на пазара да няма интерес, който и друг да беше на тяхно място едва ли ситуацията щеше да е по-различна. Ако помните миналата година при ЕУБГ положението също беше критично, но мениджмънта се доказа и сега е една от водещите акции.
п.с. И аз не съм участвал на ИПО-то но това не е причина да злорадствам
Коментар
Коментар