IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Меком АД (MKX / MEKOM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Repoman
    Първоначално изпратено от rozova pantera
    Repoman, popitai si oficialno brokera ili kfn, dali ne mojesh da izpolzvash promqnata v usloviata, za da se otkajesh t.e., shtom te promenqt tehnite usloviq, popitai dali i ti nemojesh da promenish tvoite.
    Аз това и направих, попитах брокера, но той нищо не можеше да каже. Вече стана късно, явно утре ще се разбере какво става. Ако за това IPO не става работата, поне има ново след 2 дни, така или иначе съм освободил пари, поне да се включа на другото IPO. Вярно, че там цената е по-висока 3.10лв. и не ми харесваше особено с високия си Р/Е 128, но като няма риба и ракът е риба както се казва.
    Абе пич при тези промоции в момента от къв зор си го набиваш с капачки и свински пържоли. Изчакай малко да се по успокоят нещата и огин!

Коментар

Repoman, popitai si oficialno brokera ili kfn, dali ne mojesh da izpolzvash promqnata v usloviata, za da se otkajesh t.e., shtom te promenqt tehnite usloviq, popitai dali i ti nemojesh da promenish tvoite.
      Аз това и направих, попитах брокера, но той нищо не можеше да каже. Вече стана късно, явно утре ще се разбере какво става. Ако за това IPO не става работата, поне има ново след 2 дни, така или иначе съм освободил пари, поне да се включа на другото IPO. Вярно, че там цената е по-висока 3.10лв. и не ми харесваше особено с високия си Р/Е 128, но като няма риба и ракът е риба както се казва.
      Така е, репоман. А и с по високото П/Е шансът ти за печалба е значително по голям. Успех!

Коментар

• Тук явно последните 2 седмици са се отразили силно на хората.
        Няма нищо необичайно, глупаво или непрофесионално в това да отложиш ИПО в такъв пазар. Точно обратното. Щеше да е много по-глупаво и от страна на мажоритаря и банките ако го бяха направили сега въпреки тоя пазар.

Дори приветствам тая стъпка и мисля, че и Херти и други запланувани ИПО-та трябва да направят същото.

Първоначално изпратено от Ford
        Мнозина мажоритари взеха премия от нас- KAO започнаха, после останалите, а ZHBG обраха "лъвския пай" много бързо и ловко преди другите, вече за останалите няма да има. Мен ме страх сега да купя нещо от доказани компании, спечелили доверието ми, при показатели за които само можех да мечтая преди кризата, та какво остава за някви селтаци решили IPO да правят щото било "на кяр".

Коментар

• Репочовече, грубо казано: С какъв акъл ще купуваш 1 лев печалба от едно дружество правещо капачки за 132 лева, при положение, че от добрите стари и утвърдени компании можеш да си купиш лев печалба за 14-15 левчета , при това с далеч по добри перспективи за бъдещ растеж от т.нар. Херти АД....???

Коментар

• Repoman написа:
            Колега ти сигурно се шегуваш.....
            Ако няма къде да подариш парите си , прояви благотворителност

Коментар

Откажи си поръчката и не се занимавай с глупости като не те кефи ...

А другото IPO (на Херти, както и следващото на ИнвестБанк) също не мога да схвана за какво са ти ...

Ама айде ти си знаеш ...

Коментар

• Първоначално изпратено от rozova pantera

Коментар

• Repoman, popitai si oficialno brokera ili kfn, dali ne mojesh da izpolzvash promqnata v usloviata, za da se otkajesh t.e., shtom te promenqt tehnite usloviq, popitai dali i ti nemojesh da promenish tvoite.

Коментар

• Мнозина мажоритари взеха премия от нас- KAO започнаха, после останалите, а ZHBG обраха "лъвския пай" много бързо и ловко преди другите, вече за останалите няма да има. Мен ме страх сега да купя нещо от доказани компании, спечелили доверието ми, при показатели за които само можех да мечтая преди кризата, та какво остава за някви селтаци решили IPO да правят щото било "на кяр".

Коментар

• Първоначално изпратено от NOK
                      Новината не е никак радостна. Нормално е при такъв срив на пазара да няма интерес, който и друг да беше на тяхно място едва ли ситуацията щеше да е по-различна. Ако помните миналата година при ЕУБГ положението също беше критично, но мениджмънта се доказа и сега е една от водещите акции.
                      п.с. И аз не съм участвал на ИПО-то но това не е причина да злорадствам
                      NОК, това не бих го определил точно като злорадстване а реакция на ивеститорите за липсата на премия за техния риск. Пазара в момента дори показва, че мажоритарите вземат премии от нас( стига да има кой да им ги даде )

Коментар

• Първоначално изпратено от Палечка - Малечка
                        Първоначално изпратено от Repoman
                        хахахаха много се кефя. Хайде, кой ще е следващия алчен мажоритар желаещ да "получи оценка от пазара"
                        Исках да се почерпя по повод проваленото IPO, но нищо, след 44 дни
                        Има ли изобщо някаква гаранция че срока няма да бъде удължен пак след 44 дни?
                        Само да не решат че записаните акции трябва да бъдат платени в срок, защото реално явно няма да имам акции а само ще съм платил. Ако пък не искат плащане сега, най-много да сложа парите на депозит?
                        Това си е просто ненормално. Като си казал 3 дни, като си сложил срокове, не може да се отмяташ в последния ден.
                        Много хора вече записаха. Какво става с тях?
                        Приятел, и аз не се имам за голям финансист, но не видя ли показателите? Вече всичко на БФБ без пари е, а тия цитирам " не им трябват пари искали оценка от пазара". Привлечен от фундамента им прегледах проспекта и показателите им ми взеха акъла. Много съжалявам за теб, искренно, всеки може да сбърка. Дано можеш да се отървеш, както каза- това го няма никъде !

Абе Repoman, ти нали оня ден беше казал че ще продаваш всичко, пък глей къде се се набутал? Тоя път обра точките.
                        Точно така си беше, разкарах всичко с изключение на малко EUBG, чаках днес да стигнат 6.20, но така и не дочаках. Иначе, сега поне разбрахте защо разпродавах на пожар. Лошото е че изчаках последния момент и ми се наложи да разпродавам точно на този нисък пазар. Лоша работа.

Коментар

• Не мога да си представя да се продават акции сега, за да се участва тука. Има невиждани възможности- Пътищата p/e около 10 беше, Химимпорт също, Трейс падна много, Енемона- почти на емисионна цена, да не изреждам всички- за тях сега едва има купувачи, а тази недоказана компанийка да е толкоз нагла ? Нямали конкуренти, имали перспективи...Взеха инвестотирите за кръгли идиоти, пък май не сме такива а?
                          Това което направиха Зърнени храни го забравете да се повтори, затова ТИМ са номер 1.

Коментар

• Да дадеж срок 3 дни а до го удължиш с 44...нямам думи!

Интересен въпрос е дали при тази ситуация имиджа на компанията е по-развален отколкото ако си бяха продължили по план с ИП-то...
                            www.bet-bg.net

Коментар

• Първоначално изпратено от Ford
                              Първоначално изпратено от Repoman
                              хахахаха много се кефя. Хайде, кой ще е следващия алчен мажоритар желаещ да "получи оценка от пазара"
                              Исках да се почерпя по повод проваленото IPO, но нищо, след 44 дни
                              Има ли изобщо някаква гаранция че срока няма да бъде удължен пак след 44 дни?
                              Само да не решат че записаните акции трябва да бъдат платени в срок, защото реално явно няма да имам акции а само ще съм платил. Ако пък не искат плащане сега, най-много да сложа парите на депозит?
                              Това си е просто ненормално. Като си казал 3 дни, като си сложил срокове, не може да се отмяташ в последния ден.
                              Много хора вече записаха. Какво става с тях?
                              Приятел, и аз не се имам за голям финансист, но не видя ли показателите? Вече всичко на БФБ без пари е, а тия цитирам " не им трябват пари искали оценка от пазара". Привлечен от фундамента им прегледах проспекта и показателите им ми взеха акъла. Много съжалявам за теб, искренно, всеки може да сбърка. Дано можеш да се отървеш, както каза- това го няма никъде !

Абе Repoman, ти нали оня ден беше казал че ще продаваш всичко, пък глей къде се се набутал? Тоя път обра точките.

Дано да не си си продал читавите акции, за да влезеш тук.

Коментар

• Новината не е никак радостна. Нормално е при такъв срив на пазара да няма интерес, който и друг да беше на тяхно място едва ли ситуацията щеше да е по-различна. Ако помните миналата година при ЕУБГ положението също беше критично, но мениджмънта се доказа и сега е една от водещите акции.
                                п.с. И аз не съм участвал на ИПО-то но това не е причина да злорадствам

Коментар

Working...
                                X