IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Меком АД (MKX / MEKOM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dimka_1981 Разгледай мнение
    ...ще разбереш ли ,че едното няма нищо общо с другото
    Това си е част от безсмъртната теория на д-р Каро !
    (Поздрави на Греъм, за това, че забеляза и акцентира вниманието на форума към великата 'Каро"-хипотеза!)
    Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

• Мекома си беше дърво от много време. Реално пазарното им представяне беше малко и постоянно спадаше - имам предвид малко спрямо размера (и особено претенциите) на дружеството. Имаше едни наследени от соц. миналото отношения с Русия, но за да се материализира една таква огромна възможност се изисква и огромна точност, предвидимост и професионлизъм от страна на целия екип на Меком, който обаче си е на средно ниво по българския стандарт...демек трудно може да пробие на чужд пазар.

Странното за мен беше промотирането от страна на Ники Василев на емисията привилегировани акции миналата година. То не бяха обещания, то не бяха перспективи, а в същото време не можеха да се закрепят на българския пазар. За мен това беше знак, че абсолютно всички врати на банки са затворени пред Райчев и сие, което е показателно за посоката на развитие на дружеството.

Само със схеми не става трябва си и работа. Ясно, че има база, но също така е ясно, че вземанията са много и определено ще се пие много студена вода от кредиторите. За мен интересно е дали ще се мине без ликвидация и разпродажба на активите. Който и да го вземе му предстои да получи едни искове от банките кредиторки за много милиони евра. Видят ли платежоспособен мажоритар според мен на момента ще представят искания за погасяване.
      Излиза, че ще трябва и увеличение на капитала, но никой не е луд да го прави на лев. .. остава варианта с облигации или заем, но защо новия мажо ще дели примерно с Киро дето е купил по 3 ст.

определено ни чаката интересни времена.

поздрави и успех на рискувалите тук.

ПП не се връзвайте на тролове като ФМ, които без да имат 1 купена акция в последните години са много активни в теми на дружества със сериозен спад и съответно засегнати инвеститори.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

да ти имам логиката симов....само защото някой купил акции и за тебе означава ,че дружеството НЕ може да фалира....Ти някога ще разбереш ли ,че едното няма нищо общо с другото
        Хо хо хо някакъв многоумен Гербер ще дава акъл за борсата. Ми, че те герберите не знаят откъде изгрява слънцето та чак борсови изводи тръгнали да правят.

Това да се взимат съвети от най-слабо интелигентната част на обществото каквито са герберите ама хич не ми звучи много умно.

Да изводи могат да се правят, защото купилия освен, че е свързано лице показа, че е запознат със ситуацията. Той знаеше за Уляна Димоларева и още първия ден като почна да разпродава си купи от нея.
        Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Има една малка подробност с ЧСИ-то .Да разпродава трябва да има изпълнително дело-спечелено от някой кредитор.Ако Райчев е направил залог на акциите срещу заем, защо заради невръщането на заема ще разпродава акциите му ЧСИАз ако дам 20млн заем дали ще искам да взема има -няма 1млн

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
            Така де, не по врат, а по шия...чудо и приказ.
            Див капитализъм, Made in Bulgaria.
            Това не е див капитализъм. Това е див комунизъм.

Коментар

да ти имам логиката симов....само защото някой купил акции и за тебе означава ,че дружеството НЕ може да фалира....Ти някога ще разбереш ли ,че едното няма нищо общо с другото
              абе да питам,вчера всеки се хвали как купил и продал веднага на печалба,не се ли чака сетълмент ,щото на късо налеи не може

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                Форекса ви плаши.

Дори да се приеме, че Меком Ад дължи или ще трябва да плаща за нещо като Сапард то "Дар финанс" ЕООД придоби значителен дял от частния съдия изпълнител.

Не е логично да обяви фалит при условие, че "Дар финанс" ЕООД броиха милиони левове за да купят дяловете по 10ст за брой.

Коментар

• Много лесно ще се разбере дали дружеството реално е добре или е закъсало.

Ако изплати дивидента по привилегированите значи е добре ако не го изплати значи нещо не е както трябва да е.

Меком АД-Силистра (MKX) свиква ОСА на 10.08.2012 год. от 13.00 ч. в гр. Силистра, ул. Тутракан № 29, при следния дневен ред:
                  http://www.investor.bg/obshti-sybran...kom-ad,137103/

Проблема е, че това общо събрание ще се проведе чак след един месец за да видиме как, че се гласува на него.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                    Не ме разбра..

Нали дори някой спомена, че Дар/Експат са финансирали миналата или по-миналата година Райчев...
                    Възможно е да са го направили срещу залог акциите му в Меком...
                    Съответно сега го подгонват през ЧСИ, което му взема всичките 46-47 млн. акции и първо продава на Дар пакета от 22 млн. акции, за 2.2 млн. лева, а тия дни и останалите 25 млн. акции..
                    Обаче ако Дар са кредитора, тия пари от продажбата се връщат реално при тях...и акциите стават техни...
                    Мдаам точно тва е моята теория ,Но сега погледнах и сч баланс на тия от дар финанс- изглежда нямат предоставени заеми за 2010 и 2011, но имат инвестиции в акции за 4907мил за 2010г ,дали това не са им старите акции в мекома и дали имат и други акции обаче не става ясно .

Коментар

Не ме разбра..

Нали дори някой спомена, че Дар/Експат са финансирали миналата или по-миналата година Райчев...
                      Съответно сега го подгонват през ЧСИ, което му взема всичките 46-47 млн. акции и първо продава на Дар пакета от 22 млн. акции, за 2.2 млн. лева, а тия дни и останалите 25 млн. акции..
                      Обаче ако Дар са кредитора, тия пари от продажбата се връщат реално при тях...и акциите стават техни...
                      Така де, не по врат, а по шия...чудо и приказ.
                      Див капитализъм, Made in Bulgaria.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                        Срещу кои акции?
                        Взетите преди месец?
                        Да е била не покупка на 20+ млн. акции, а заем.
                        След което за месец да са стигнали до ЧСИ, оттам да изсипе то до тия стойности и да ги лапнат тънко.
                        Не ме разбра..

Коментар

Аз друго се замислих, ако Дар финанс е бил кредитор на Райчев срещу акциите, сега да е изискал от ЧСИ-то да продава и да си ги е купил, ми то техните пари, тия 2.5 мил, се връщат при тях...
                          така, че това може да обяснява тия разпродажби след прехвърлянето на пакета...
                          просто разсъждавам...не е препоръка.
                          Срещу кои акции?
                          Взетите преди месец?
                          Да е била не покупка на 20+ млн. акции, а заем.
                          След което за месец да са стигнали до ЧСИ, оттам да изсипе то до тия стойности и да ги лапнат тънко.
                          Подобно мислех и аз, но в частта със ЧСИ - да не са били акциите на .102, а други фин. отношения и предвид запора и собствеността на още толкова да си ги лапнаха и тях. Да не говорим, че хипотетично разните млн. може да не са били до едно време на ЧСИ.
                          Всичко е разни хипотези, моля да не се взима предвид за каквото и да е.
                          Препоръки няма!

Коментар

• Коментар не от Василев а от Райчев трябва да се търси тук и да го питат как тъй стана тоя номер, че акциите му вече не са на негово име.

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                              Не е логично да обяви фалит при условие, че "Дар финанс" ЕООД броиха милиони левове за да купят дяловете по 10ст за брой.
                              Аз друго се замислих, ако Дар финанс е бил кредитор на Райчев срещу акциите, сега да е изискал от ЧСИ-то да продава и да си ги е купил, ми то техните пари, тия 2.5 мил, се връщат при тях...
                              така, че това може да обяснява тия разпродажби след прехвърлянето на пакета...
                              просто разсъждавам...не е препоръка.

Коментар

• Тука ОББ и Уникредит са се ушили яко

Коментар

Working...
                                X