If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Резултати от приключени проверки на инвестиционни посредници
Ами ето един пример:
Желая да купя 200 акции от трейс лв, отивам при ИП, дето имам приятел, и той казва: "само тук, в този клон презаписването е 150 пъти. Поне 500 ще е". Е, ако сте вие какво ще направите?
И ето какво направих: умножих тези акции по 500 за съжаление не посмях повече) и накрая все пак взех 67 акцийки.
Е кое, да го еба е неправилно? какви милиарди, кви пет лева?
Е, ако съм аз ще си помисля дали да го направя, за да не ми се налага да давам обяснения откъде са парите или да се призная виновен за подаване на декларация с невярно съдържание, ама ти си тъп и алчен, и имаш късмет, че сега тече разчистване на сметки между посредниците, и никой няма да ти обърне внимание, съсел. Затова се чувстваш недосегаем, както са се чувствали недосегаеми и служителите на посредниците, които са пускали поръчки за по 22 млн. на свое име(можеха на роднини, ама не, работата е сигурна и безопасна). И сега не, че ще стане нещо фатално, ще глобят посредниците с по 500 лв. и всяко чудо за 3 дни, а да, ще остане срамът, ама кой му пука, нали няма да пипнат Трейсчетата . А комисията може да вземе имента на всички милионери(от тези с по 22млн.) и списъкът на служители на посредниците и да направи една лека засечка, сигурен съм, че доста именца ще излязат, не само от Карол и Елана, ама няма да стане, просто в момента не е удобно...
Re: Резултати от приключени проверки на инвестиционни посред
Първоначално изпратено от CIA
4. На “Авал Ин” АД е съставен 1 бр. акт за установяване на административно нарушение по чл. 81, ал. 2 от Наредба № 38. Нарушението се отнася до неспазване на процедурата за уведомяване на Заместник – председателя при решение от страна на управителния орган на инвестиционния посредник за съвместяване на функции от страна на лице от отдела за „Вътрешен контрол” по отношение на дейности или отделни действия, спрямо които осъществява контрол.
Отправени са препоръки за съобразяване дейността на инвестиционния посредник с изискванията на Наредба № 35 за капиталовата адекватност и ликвидност на инвестиционните посредници и Наредба № 38.
Това най-много ме разсмя? За по-незапознатите да напомня, че шефът на този посредник е и шеф на Борсата За некадърност ли става въпрос или за разчистване на сметки между институции?
Ето от сайта на Авал Ин:
МЕНИДЖМЪНТ
Системата на управление в дружеството е едностепенна – Съвет на директорите, състоящ се от трима членове. Председател на СД и Изпълнителен директор е Бистра Илкова, която е с двадесет годишен професионален опит във финансово-кредитната система, по настоящем Изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на БФБ-София АД и председател на Съвета на директорите на Българска Агенция за експортно застраховане АД.
Какви 5 акта, какви 5 лева, какви глупости ........ да има как лицензите им трябва да се вземат.
Има. Съгласно Закон срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти, който е в сила от 3.07.2007 година и е бил в сила при извършеното действие, чл. 1, т. 2 - Пазарни злоупотреби са търговията с вътрешна информация и манипулирането на пазара на финансови инструменти,
като в случая са налице и двете предпоставки това да се тълкува като явно нарушение на този закон, вкючително и
чл. 2. - Целите на този закон са :
- предотвратяване и разкриване на пазарните злоупотреби
- повишаване на общественото доверие в пазара на финансови инструменти
- създаване на условията на справедлив, ефекнивен и прозрачен пазар на финансови инструменти.
Според мен с действията си тези посредници са пренебрегнали Закон срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти. Техните действия са ощетили други инвеститори, подали нормални поръчки.
Съгласно този закон, чл. 37, ал. 5. Заместник председателя може да отнеме временно лиценза на инвестиционен посредник.
Г-н Апостолов, върнете доверието в пазара ! От вас зависи !
Чудесно предложение, обаче г-жата дето върши тази работа сега не е в КФН, а заместника и само доста годинките и едва ли ще се наеме с тази задача, за да си загуби после тлъстата пенсия. Явно другарите от Карол, нещо са преграшили тук- таме, за да ги накаже др. А.Ап. по такъв начин / имам в предвид публично/ точно пред ИПО-то на Енемона. Но за наше съжаление , всяко чудо за три дни, така, че до 26 всичко ще утехни!
като говорим за равнопоставеност на клиентите, това е няма как да стане, ако не се осигури равнопоставеност на посредниците... чета, карол, карол, карол, та карол... ами другите... защо всички изведнъж забравиха за бенчмарк например... с техните незабравими оферти, относно трейс... за дългите опашки от овчари и таксиметрови шофьори в онзи петък...
Какви 5 акта, какви 5 лева, какви глупости ........ да има как лицензите им трябва да се вземат.
Има. Съгласно Закон срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти, който е в сила от 3.07.2007 година и е бил в сила при извършеното действие, чл. 1, т. 2 - Пазарни злоупотреби са търговията с вътрешна информация и манипулирането на пазара на финансови инструменти,
като в случая са налице и двете предпоставки това да се тълкува като явно нарушение на този закон, вкючително и
чл. 2. - Целите на този закон са :
- предотвратяване и разкриване на пазарните злоупотреби
- повишаване на общественото доверие в пазара на финансови инструменти
- създаване на условията на справедлив, ефекнивен и прозрачен пазар на финансови инструменти.
Според мен с действията си тези посредници са пренебрегнали Закон срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти. Техните действия са ощетили други инвеститори, подали нормални поръчки.
Съгласно този закон, чл. 37, ал. 5. Заместник председателя може да отнеме временно лиценза на инвестиционен посредник.
Г-н Апостолов, върнете доверието в пазара ! От вас зависи !
Аз така като по-неразбрал да питам : на каква стойност са актовете,ако щете и сумарно за всеки посредник ?
по 5 лв. за вестници
Тъй като актовете вероятно са по НИДИП - значи от 500 до 2000 лв.
Цитат от Закона
Чл. 127. (1) Който извърши или допусне извършването на нарушение на:
1. член 24, ал. 8, чл. 28, ал. 1 - 5, чл. 33, ал. 1 и 5, чл. 34, ал. 4, чл. 36, ал. 2 - 4, чл. 37, ал. 2, 3, 6 и 8, чл. 39, ал. 2, чл. 44, ал. 1 - 3, чл. 45, ал. 2, 3 и 4, чл. 85, ал. 5 или на актовете по прилагането на закона, се наказва с глоба в размер от 500 до 2000 лв.;
С една дума - нищо работа, само на приказки да се намираме ....
.. и като се има предвид, че с 99% сигурност тези актове ще бъдат обжалвани и с 95 % сигурност няма да бъдат потвърдени от съда... Чудя се как ще докажат в съда, че клиентите са третирани неравностойно. Още отсега си представям как адвокатите твърдят, че никой не е карал клиентите насила да отиват до банките и да внасят обезпечението.
И това, че в административното производство има презумпция за виновност, не означава, че актът за нарушение не трябва да бъде обоснован.
Абе хора, не знам като си плямпате тук разни странични детайли, цифрички, 5 човека, 49, 1 млр., 22 млн., че според някои и нищо работа било всичко ...... замисляте ли се изобщо ЗА КОЛКО СЕРИОЗЕН И ФУНДАМЕНТАЛЕН ПРОБЛЕМ СТАВА ВЪПРОС ВСЪЩНОСТ.
Щото аз направо настръхвам като си предствя за какво страшно нещо говорим.
Даже взех и последните събития с така наречената "корекция" да ги обяснявам с точно тея разкрития от тея проверки. Те направо са се "гръмнали" като са видяли за кво иде реч. От друга страна изловените посредниците може и да са се панирали и направо да са се ограничили от каквито и да било сделки последните седмици. Медийните изяви за "балона" БФБ също може да са били и с цел създаване паника и търсене на други драматини събития които да отвлекат вниманието от тая велика издънка.
Естествено че става въпрос за РАВНИЯ ДОСТЪП и за всичко останало което прави пазара ПАЗАР.
А тея констатации и разкрития дирекно ви казват, че пазар в България няма. Казват го и на целия свят.
Казват че в България, последната секретарка в някой голям инвестиционен посредник (даже и чистачка която не знае азбуката), може да прави повече пари на борсата от всеки най печен индивидуален инвеститор. ДУМИ НЯМАМ !!!
Може да си най-добрия играч на световните пазари, в България обаче ще ти разкажат играта всеки служител в ИП, негов близък приятел или поставено лице роднина до десето коляно .....
В тая наща екзотична държава България понятието "конфликт на интереси" е непознато, като големите институционални играчи и инвестиционни посредници дори смятат за свой дълг да се грижат за служителите си или техната рода и обкръжения, като ги фаворизират, снабдяват с вътрешна информация, и им подсигуряват привилегирована позиция на пазара. Па ако ще това дори понякога да става ЗА СМЕТКА И НА СОБСТВЕНИТЕ ИМ КЛИЕНТИ !!!
Според мен КФН ако е институция на място и наистина иска да създаде фондов пазар в България - сега е момента.
Аз лично си правя аналогии с Формула 1. Как мислите дали скоро някой отбор там ще посмее да ползва чужда информация? Според мен ше си затварят очите и ще бягат като ужилени само като помиришат нещо такова.
Г-н Апостолов ако сте истински радетел за ПАЗАР в България и мъж на място, трябва да намерите начин така да ги ужилите, че да треперят за в бъдеще.
Мнооого си прав колега ,ама глас в пустинята,ние си лаем кервана си върви
Абе хора, не знам като си плямпате тук разни странични детайли, цифрички, 5 човека, 49, 1 млр., 22 млн., че според някои и нищо работа било всичко ...... замисляте ли се изобщо ЗА КОЛКО СЕРИОЗЕН И ФУНДАМЕНТАЛЕН ПРОБЛЕМ СТАВА ВЪПРОС ВСЪЩНОСТ.
Щото аз направо настръхвам като си предствя за какво страшно нещо говорим.
Даже взех и последните събития с така наречената "корекция" да ги обяснявам с точно тея разкрития от тея проверки. Те направо са се "гръмнали" като са видяли за кво иде реч. От друга страна изловените посредниците може и да са се панирали и направо да са се ограничили от каквито и да било сделки последните седмици. Медийните изяви за "балона" БФБ също може да са били и с цел създаване паника и търсене на други драматини събития които да отвлекат вниманието от тая велика издънка.
Естествено че става въпрос за РАВНИЯ ДОСТЪП и за всичко останало което прави пазара ПАЗАР.
А тея констатации и разкрития дирекно ви казват, че пазар в България няма. Казват го и на целия свят.
Казват че в България, последната секретарка в някой голям инвестиционен посредник (даже и чистачка която не знае азбуката), може да прави повече пари на борсата от всеки най печен индивидуален инвеститор. ДУМИ НЯМАМ !!!
Може да си най-добрия играч на световните пазари, в България обаче ще ти разкажат играта всеки служител в ИП, негов близък приятел или поставено лице роднина до десето коляно .....
В тая наща екзотична държава България понятието "конфликт на интереси" е непознато, като големите институционални играчи и инвестиционни посредници дори смятат за свой дълг да се грижат за служителите си или техната рода и обкръжения, като ги фаворизират, снабдяват с вътрешна информация, и им подсигуряват привилегирована позиция на пазара. Па ако ще това дори понякога да става ЗА СМЕТКА И НА СОБСТВЕНИТЕ ИМ КЛИЕНТИ !!!
Според мен КФН ако е институция на място и наистина иска да създаде фондов пазар в България - сега е момента.
Аз лично си правя аналогии с Формула 1. Как мислите дали скоро някой отбор там ще посмее да ползва чужда информация? Според мен ше си затварят очите и ще бягат като ужилени само като помиришат нещо такова.
Г-н Апостолов ако сте истински радетел за ПАЗАР в България и мъж на място, трябва да намерите начин така да ги ужилите, че да треперят за в бъдеще.
хубаво ще е да се обяви, че ще се правят проверки и на Енемона и такива да бъдат направени, щото ако се окаже че са само 2 пъти по-малко капиталите за Енемона ееее браво, браво олимпийци, парите в дюшеците, всеки може уж да ги подсигури с другарите в чужбина а после разправат че търговския баланс бил с некви жалки 2-3 милиарда ли беха колко беха поизостанал а народа можел при нужда да осигури 30 милиарда леле, леле те ти булка Спасовден с такива богати играчи да не вземе Европата да ахне че сме златна мина .... че им потрошиме борсите като ни включат
Също се чудя другите милиарди законни ли са? Аз съм клиент на Карол и ми прави впечатление следното: ако оповестяването на частичен резултат от проверките цели въздействие върху (определени) инвестиционни посредници тъкмо преди поръчките за Енемона, то това не е ли създаване на неравнопоставеност между клиентите на този посредник и останалите - нещото, от което Комисията толкова се опасява (и с право, разбира се) Разбирам трудната ситуация, но мисля, че Комисията трябваше да се постарае да приключи всички проверки до днес. Смятам също, че не беше толкова трудно да се регулира предварително това ИПО. С интерес очаквам да разбера дали проверките ще открият и друг вид нарушение. Не съм участвала в наддаването за Трейс, а днес се замислих и за Енемона. Не че дружеството е лошо, но май ще имам повече шанс, ако разчитам на закона за големите числа, отколкото на законите за ценните книжа
Други нарушения няма!!!
Освен още около 3000 на брой, но като се замисля какво са 3000 нарушения ,. В най-добрия случай 600
Вижте и аз пуснах милионна поръчка,просто само толкова ми даде ИП и взех някакви мижеви бройки.Много е спорен въпроса дали е законна ,само аз си зная дали можех да я покрия.Просто вуйчо ми от Нигерия ми беше обещал с един имел че ако я спечеля ще ми помогне с плащането.Въпроса е друг -че аз съм имал ограничение да са само няколко милиона , а някои са нямали такова,така че въпроса е точно в равнопоставеноста а не в закона.Т.Е бил съм п..бан,щото исках само 100-200 бройки ,а взех няколко щото други били по привелигеровани
п.п а бе така е дребния си е дребен,бития бит ,е.... е..н Наздраве!
Абе за какви милиарди говорите, права е Ива като казва
май ще имам повече шанс, ако разчитам на закона за големите числа, отколкото на законите за ценните книжа Smile
Ами ето един пример:
Желая да купя 200 акции от трейс лв, отивам при ИП, дето имам приятел, и той казва: "само тук, в този клон презаписването е 150 пъти. Поне 500 ще е". Е, ако сте вие какво ще направите?
И ето какво направих: умножих тези акции по 500 за съжаление не посмях повече) и накрая все пак взех 67 акцийки.
Е кое, да го еба е неправилно? какви милиарди, кви пет лева?
За енемона - искат 30% предварително, текущо презаписване - 4 пъти, другия ми пост - в понеделник - вторник.
Също се чудя другите милиарди законни ли са? Аз съм клиент на Карол и ми прави впечатление следното: ако оповестяването на частичен резултат от проверките цели въздействие върху (определени) инвестиционни посредници тъкмо преди поръчките за Енемона, то това не е ли създаване на неравнопоставеност между клиентите на този посредник и останалите - нещото, от което Комисията толкова се опасява (и с право, разбира се) Разбирам трудната ситуация, но мисля, че Комисията трябваше да се постарае да приключи всички проверки до днес. Смятам също, че не беше толкова трудно да се регулира предварително това ИПО. С интерес очаквам да разбера дали проверките ще открият и друг вид нарушение. Не съм участвала в наддаването за Трейс, а днес се замислих и за Енемона. Не че дружеството е лошо, но май ще имам повече шанс, ако разчитам на закона за големите числа, отколкото на законите за ценните книжа
Коментар