Аз съм нов и съм отскоро на този пазар, може ли някой да ми каже, да ли освен в Карол и Елана, има пуснати поръчки от служители на инв. посредници за целия размер на Трейса. Ще ви бъда благодарен, да ги напишете, просто да не ходим там и да искаме услуги.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Резултати от приключени проверки на инвестиционни посредници
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bond009Njakoi znae li dali v komunisti4eski Kitai e imalo nakazani sled rekordnoto IPO
Навремето НДСВ отне сградата на КФН при Операта и я превърна и направи на партийна централа.
Сега КФН, чието ядро е назначено от управлението на НДСВ прави чадър на своите посредници като Бенчмарк, където един от ..........на четиримата е кума на Никито Василев /В. Генчев/.
Интересно като не влязат НДСВ в следващия парламент ще върнат ли сградата?
Коментар
-
Re: Резултати от приключени проверки на инвестиционни посред
Първоначално изпратено от sotbyПървоначално изпратено от pnkПървоначално изпратено от fx-aСлед това "значително е намалилo шансовете на останалите си клиенти, подали поръчки според реалните си финансови възможности" представлява две глупости в едно изречение. (5/1480)*100 = 0.34% с други думи шансовете на клиентите за паднали с колосалните 0.34%.
5ма подават нереални за цялата емисия
Следва: Аз взимам 5 пъти по-малко ... т.е. ЗДРАВО СЪМ ПРЕЦАКАН!
Клиентите на Карол нямат обща квота заедно с посредника си. Така че презаписвайки той не ощетява само тях, а всички. Пак опираме до 5/1480.
Митко
Коментар
-
Първоначално изпратено от pnkПървоначално изпратено от fx-aСлед това "значително е намалилo шансовете на останалите си клиенти, подали поръчки според реалните си финансови възможности" представлява две глупости в едно изречение. (5/1480)*100 = 0.34% с други думи шансовете на клиентите за паднали с колосалните 0.34%.
Клиентите на Карол нямат обща квота заедно с посредника си. Така че презаписвайки той не ощетява само тях, а всички. Пак опираме до 5/1480.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fx-aСлед това "значително е намалилo шансовете на останалите си клиенти, подали поръчки според реалните си финансови възможности" представлява две глупости в едно изречение. (5/1480)*100 = 0.34% с други думи шансовете на клиентите за паднали с колосалните 0.34%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fx-aСлед това "значително е намалилo шансовете на останалите си клиенти, подали поръчки според реалните си финансови възможности" представлява две глупости в едно изречение. (5/1480)*100 = 0.34% с други думи шансовете на клиентите за паднали с колосалните 0.34%.
Митко
Коментар
-
Първоначално изпратено от fx-aТъй като не забелязах някой сериозно да мисли по въпроса (а само да плюе и да вика "а сега фанаха ли ви, хак да ви е"), ще се пробвам аз да го направя.
Почваме от карол - "явно неотговарящи на реалните финансови възможности на служителите, установени от представените в хода на проверката трудови договори", а някой дали е проверил случайно портфейла на служителите. Ами ако имат 200 000 портфейл, не означава ли, че са подали поръчка за 100 пъти презаписване?
След това "значително е намалилo шансовете на останалите си клиенти, подали поръчки според реалните си финансови възможности" представлява две глупости в едно изречение. (5/1480)*100 = 0.34% с други думи шансовете на клиентите за паднали с колосалните 0.34%. Кофти. А кой по-точно е доказал реалните финансови възможности на другите, които са подали заявки?
А я да видим и тези лоши хора от елана. "третирал неравностойно клиентите си". та значи ако някой им е клиент от 5 години и имат много добри взаимоотношения, те трябва да го третират както леля пена, която им е станала клиент оня ден, така ли? ква си ти ма пено, те от къде ще те знаят дали можеш да набавиш 100-200К за 2 дена? естествено че ще имат по-високи изисквания. банките да не би да се отнасят еднакво към клиенти с 1000 лв. и такива с 10 милиона? много ясно че има преференции.
"49 лица заявки за записване на акции от увеличението на капитала на Трейс Груп Холд” АД, на обща стойност 22 100 000 лева, без да отчете риска от евентуална невъзможност на клиентите подали заявки за 22 100 000 лв. да заплатят действително тази сума." тук някой продължава да не влага мисъл. според това изречение се приема хипотезата, че всеки със заявка за 22М ще трябва да ги плати, а ги няма. ами ако от елана са разделили 22М на 49 дали не са получили, че всеки от тези лица ще трябва да внесе 451000, което значително се различава от 22М. може би елана са си направили труда да помислят малко и за това са приели напълно разумни поръчки на фона на цялото безумие около трейс.
друга странна аномалия е, че само 4 посредника от незнам-колко-си са нарушили правилата. и ако има проверки и в други посредници, защо бяха оповестени тези 4, преди приключването на проверките в другите? отговора е доста лесен. елана и карол са най-големите посредници (пфбк не мисля че някой ще посмее да ги закача), авал е на шефа на борсата, а фина е колкото да не се набива на очи, че се заяждат с най-големите. едно е да кажеш "15 акта на 4 посредника", съвсем друго е "50 акта на 38 посредника" (примерно).
2. КФН е трябвало да подготви нормални практически разбираеми закони и нормативна уредба. Ако имаше такива никой нямаше да подава и приема поръчки на max при Трейс. Да не говорим, че и за Енемона в момента е същата неяснота и липсват критерии практически какви да са заявките.
3. Да се налага страх със:
- Освобождаване на целия отдел Надзор в КФН от 6 човека
- проверки на избрани поръчково две посредника - Карол и Елана
- чадър на Капман и Бенчмарк - къденто сигурно презаписването при Трейс е най-голямото от всички останали посредници
ВСИЧКО ТОВА НИ ВРЪЩА В ТОТАЛИТАРНИТЕ ВРЕМЕНА ОТ БЛИЗКО И ПО-ДАЛЕЧНО МИНАЛО ОТ ПРЕДИ 10 -НА ГОДИНИ В БЪЛГАРИЯ, КОГАТО ВЛАСТТА СМАЧКВАШЕ ...... ТОВА НЕ Е СВОБОДНО ОБЩЕСТВО.
Коментар
-
Първоначално изпратено от CIA... на обща стойност 22 100 000 лева, явно неотговарящи на реалните финансови възможности на служителите, установени от представените в хода на проверката трудови договори.
С посочените действия ИП “Карол” АД значително е намалилo шансовете на останалите си клиенти, подали поръчки според реалните си финансови възможности,
3. ...Нарушенията се изразяват в неравностойно третиране на клиентите на посредника и застрашаване на сигурността на капиталовия пазар при приемане на заявки за записване на акции от увеличението на капитала на “Трейс Груп Холд” АД, а именно:
ИП е третирал неравностойно клиентите си при приемане на заявки за записване на акции от увеличението на капитала на “Трейс Груп Холд” АД, като е изисквал различна наличност на пари и ценни книжа, като обезпечение от клиенти, разполагащи с портфейл от ценни книжа при инвестиционния посредник и същевременно е приемал заявки за записване на акции от други свои клиенти, без да изисква обезпечение.
ИП е застрашил стабилността на пазара на ценни книжа, приемайки от 49 лица заявки за записване на акции от увеличението на капитала на Трейс Груп Холд” АД, на обща стойност 22 100 000 лева, без да отчете риска от евентуална невъзможност на клиентите подали заявки за 22 100 000 лв. да заплатят действително тази сума.
Почваме от карол - "явно неотговарящи на реалните финансови възможности на служителите, установени от представените в хода на проверката трудови договори", а някой дали е проверил случайно портфейла на служителите. Ами ако имат 200 000 портфейл, не означава ли, че са подали поръчка за 100 пъти презаписване?
След това "значително е намалилo шансовете на останалите си клиенти, подали поръчки според реалните си финансови възможности" представлява две глупости в едно изречение. (5/1480)*100 = 0.34% с други думи шансовете на клиентите за паднали с колосалните 0.34%. Кофти. А кой по-точно е доказал реалните финансови възможности на другите, които са подали заявки?
А я да видим и тези лоши хора от елана. "третирал неравностойно клиентите си". та значи ако някой им е клиент от 5 години и имат много добри взаимоотношения, те трябва да го третират както леля пена, която им е станала клиент оня ден, така ли? ква си ти ма пено, те от къде ще те знаят дали можеш да набавиш 100-200К за 2 дена? естествено че ще имат по-високи изисквания. банките да не би да се отнасят еднакво към клиенти с 1000 лв. и такива с 10 милиона? много ясно че има преференции.
"49 лица заявки за записване на акции от увеличението на капитала на Трейс Груп Холд” АД, на обща стойност 22 100 000 лева, без да отчете риска от евентуална невъзможност на клиентите подали заявки за 22 100 000 лв. да заплатят действително тази сума." тук някой продължава да не влага мисъл. според това изречение се приема хипотезата, че всеки със заявка за 22М ще трябва да ги плати, а ги няма. ами ако от елана са разделили 22М на 49 дали не са получили, че всеки от тези лица ще трябва да внесе 451000, което значително се различава от 22М. може би елана са си направили труда да помислят малко и за това са приели напълно разумни поръчки на фона на цялото безумие около трейс.
друга странна аномалия е, че само 4 посредника от незнам-колко-си са нарушили правилата. и ако има проверки и в други посредници, защо бяха оповестени тези 4, преди приключването на проверките в другите? отговора е доста лесен. елана и карол са най-големите посредници (пфбк не мисля че някой ще посмее да ги закача), авал е на шефа на борсата, а фина е колкото да не се набива на очи, че се заяждат с най-големите. едно е да кажеш "15 акта на 4 посредника", съвсем друго е "50 акта на 38 посредника" (примерно).
Коментар
-
6 /шест/ човека от Надзора в КФН освободени?Предлагат свободни места? Странно доста, дано да НЕ стартира лов на вещици в държава членка на Европа.
А в крайна сметка правилата за участието в ИПО на Трейс - до какъв размер може да е заявката за участието - не са измислени от участниците подали на max или от посредниците приели заявки на max? Остава и въпросът защо единствено са избрани от посредниците Карол и Елана? Капман и Бенчмарк къде са, или те са на власт имащите? Колко са поръчките на max при Карол и Бенчмарк? Всичко заприличва на Жан Виденовото и Иван Костовото управление в България?
Някой знае ли сега какви са правилата за максималния размер за участие в ИПО на Енемона и на каква база се изчисляват?
Коментар
-
Първоначално изпратено от TOPO POCOКакво доверие??? Колко са при Карол поръчките на макса? и колко акто имат? И не са ли изгърмели служителите? И сега: колко са при Елана поръчките на макса? (съмнява ме да са 5 пъти по-малко), колко акта имат? ... и аз лично не го вярвам, че видите ли техните служители са стояли настрани от кацата с меда и не са бръкнали в нея. Но явно са били по-хитри и са писали на съпрузи, братя, сестри, техни съпрузи и какви ли още не роднини и доверени приятели. Това ако рекат много лесно може да се провери. Също и за големи поръчки през други посредници ... но работата е такава, че май на Елана актовете са колкото да не е без нищо - доста по-леко се отървават, да ме говорим, че за доста по-голямата "балонна" манипулация няма нищо .. тишинааа...
За Бенчмарк, СОМОНИ и другите с много поръчки пак тишина ... но може би не са минали през тях още...
Коментар
-
Чукундур,
Не виждам причина да се държиш по този начин. Разбира се, мишоци като теб никога, ама никога няма да могат да направят каквото и да било в жалкия си и мизерен живот. Предполагам, че ти като 'честен' играч си си казал - "ммдаа, аз няма да правя така, нищо че ще си ходя гол и бос" ми добре, твой проблемм. А и за какви декларации говориш с невярно съдържание, вземи иди се прегледай на 4 километър, или питай някой адвокат какво означава "инвестициони намерения". Ама питай адвокат в светлината на това което стана около трейс.
Но стига толкова. Никой, ама никой не може да пострада за това, че е искал да купи акции ако ще и за сто милиона, а за парите могат да питат, като ги платиш, иначе всеки може да си приказва колкото си иска.
А ти си стой отстрани, гледай злобей, то и не ставаш за друго, (то и ника ти такъв - чукундур, ) а срам пак ще имаслед два дена.
Не съм милионер иняма да стана, но ще използвам познанията и връзките си по най добрия начин.
Препоръка еПрепоръка за покупко-продажба е мнението ми лично
Коментар
-
Какво доверие??? Колко са при Карол поръчките на макса? и колко акто имат? И не са ли изгърмели служителите? И сега: колко са при Елана поръчките на макса? (съмнява ме да са 5 пъти по-малко), колко акта имат? ... и аз лично не го вярвам, че видите ли техните служители са стояли настрани от кацата с меда и не са бръкнали в нея. Но явно са били по-хитри и са писали на съпрузи, братя, сестри, техни съпрузи и какви ли още не роднини и доверени приятели. Това ако рекат много лесно може да се провери. Също и за големи поръчки през други посредници ... но работата е такава, че май на Елана актовете са колкото да не е без нищо - доста по-леко се отървават, да ме говорим, че за доста по-голямата "балонна" манипулация няма нищо .. тишинааа...
За Бенчмарк, СОМОНИ и другите с много поръчки пак тишина ... но може би не са минали през тях още...
Коментар
Коментар