IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Резултати от приключени проверки на инвестиционни посредници

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alan Greenspan
    Интересно ми е какви са чувствата на мениджърите на ДФ, ПФ които са играли с по една заявка за 22 милиона срещу 49 х 22 милиона на Елана.
    :-) :-)

Първоначално изпратено от Слънчев вятър
    алъне къде ги виде тия милиарди, приятел, то виж че има нема 1 милиард, да видиме сега дали нема да има поне още 1, ти как мислиш, другите 32 милиарда законни ли са ами Алъне тея законни милиарди са повече от целата борса бе човек, тия могат да купат сичко накуп, барабар БТК и ХИМ и СФАРМ и т..н. а нещо немат интерес да купат ХИМ ами некакво пътно дръжество по-малко от ХДП мале, мале ...
    Ами добре се чувстват. Те са играли и с по една такава заявка за собствена сметка и много им пука, какво става с фонда им .те сага нали ще си имат собствени акции на Трейса........

Коментар

• Интересно ми е какви са чувствата на мениджърите на ДФ, ПФ които са играли с по една заявка за 22 милиона срещу 49 х 22 милиона на Елана.
      абе то е ясно какви са чувствата Алъне всеки кое е играл по закона сигурно вече се е отвратил и може и чувствата да е загубил ама по-интересно е това ли беше големия резултат това ли е резултата - 1 милиард незаконни поръчки и 32 милиарда законни??? а в това време целата борса по-евтина от 32 милиарда .... все пак убав резултат, приема се

Коментар

• Интересно ми е какви са чувствата на мениджърите на ДФ, ПФ които са играли с по една заявка за 22 милиона срещу 49 х 22 милиона на Елана.
        :-) :-)

Първоначално изпратено от Слънчев вятър
        алъне къде ги виде тия милиарди, приятел, то виж че има нема 1 милиард, да видиме сега дали нема да има поне още 1, ти как мислиш, другите 32 милиарда законни ли са ами Алъне тея законни милиарди са повече от целата борса бе човек, тия могат да купат сичко накуп, барабар БТК и ХИМ и СФАРМ и т..н. а нещо немат интерес да купат ХИМ ами некакво пътно дръжество по-малко от ХДП мале, мале ...
        изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• алъне къде ги виде тия милиарди, приятел, то виж че има нема 1 милиард, да видиме сега дали нема да има поне още 1, ти как мислиш, другите 32 милиарда законни ли са ами Алъне тея законни милиарди са повече от целата борса бе човек, тия могат да купат сичко накуп, барабар БТК и ХИМ и СФАРМ и т..н. а нещо немат интерес да купат ХИМ ами некакво пътно дръжество по-малко от ХДП мале, мале ...

Коментар

• Това, че ИП имат "наши хора" само го подозирахме (то къде ли няма).
            Сега обаче от проверката на КФН лъснаха в цифри - и то МИЛИАРДИ :-) :-)

Първоначално изпратено от kif
            Простотиите започнаха не от ТРЕЙС, а от ИПО-то на CORP.

Тогава ЕЛАНА поне на мен не ми разрешиха да пусна поръчка върху целия портфейл, а само за наличния кеш, т.к. се вижда, че явно при тях има клиенти и клиенти - не мога да твърдя, че ограничението е било валидно за всички, но поне според мен до това ИПО те играеха по правилата.

На ИПО-то на Трейса - тия решиха да си го върнат, но останах с впечатление че софийските ИП се наговориха да го опорочат съвсем умишлено и от там нататък вече знаете какво стана.

Коментар

• Простотиите започнаха не от ТРЕЙС, а от ИПО-то на CORP.

Тогава ЕЛАНА поне на мен не ми разрешиха да пусна поръчка върху целия портфейл, а само за наличния кеш, т.к. се вижда, че явно при тях има клиенти и клиенти - не мога да твърдя, че ограничението е било валидно за всички, но поне според мен до това ИПО те играеха по правилата.

На ИПО-то на Трейса - тия решиха да си го върнат, но останах с впечатление че софийските ИП се наговориха да го опорочат съвсем умишлено и от там нататък вече знаете какво стана.
              Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Момчета и момичета,квото станало станало,има виновни има и наказани,кво искате толкова,щом сте толкова отворени я си напишете истинските имена,при кой посредник сте пуснали и спечелили и тогава пишете в този форум.Искренно се надявам че имате разум в главите,,,,не искам да обиждам никого а просто да спрем с това....има много голяма логика,успех на всички

Коментар

• Първоначално изпратено от Alan Greenspan
                  Цвети, остави актовете. Ако ти си клиент на Елана или Карол ще се почустваш ли добре, че на теб са ти позволили да пуснеш поръчка колкото портфейла (или х2, х3) или колкото им кефнало, а техните хора са пускали по 22 милиона?
                  На мен това въобще не ми харесва. Една голяма черна точка.
                  Мисля, че ще спечели и ЗАДЪРЖИ най-много клиенти този ИП, който ги третира равнопоставено и при ясен регламент.

Първоначално изпратено от tsvety
                  Първоначално изпратено от R.I.P.
                  Първоначално изпратено от Jekata
                  Аз така като по-неразбрал да питам : на каква стойност са актовете,ако щете и сумарно за всеки посредник ?
                  по 5 лв. за вестници

Тъй като актовете вероятно са по НИДИП - значи от 500 до 2000 лв.
                  Цитат от Закона
                  Чл. 127. (1) Който извърши или допусне извършването на нарушение на:
                  1. член 24, ал. 8, чл. 28, ал. 1 - 5, чл. 33, ал. 1 и 5, чл. 34, ал. 4, чл. 36, ал. 2 - 4, чл. 37, ал. 2, 3, 6 и 8, чл. 39, ал. 2, чл. 44, ал. 1 - 3, чл. 45, ал. 2, 3 и 4, чл. 85, ал. 5 или на актовете по прилагането на закона, се наказва с глоба в размер от 500 до 2000 лв.;

С една дума - нищо работа, само на приказки да се намираме ....
                  Просто някой пита, колко ще ги глобят, за това написах. Иначе, аз никога , никога не съм била клиент на Елана и Карол и никога няма да бъда, просто защото добре ги познавам отдавна, ама доста отдавна и знам, що за стока са........ и двата посредника и се чудя, още как още имат клиенти. Има нови модерни посредници, само дето слабичко се ракламират, а бачкат здраво.........

Коментар

• Цвети, остави актовете. Ако ти си клиент на Елана или Карол ще се почустваш ли добре, че на теб са ти позволили да пуснеш поръчка колкото портфейла (или х2, х3) или колкото им кефнало, а техните хора са пускали по 22 милиона?
                    На мен това въобще не ми харесва. Една голяма черна точка.
                    Мисля, че ще спечели и ЗАДЪРЖИ най-много клиенти този ИП, който ги третира равнопоставено и при ясен регламент.

Първоначално изпратено от tsvety
                    Първоначално изпратено от R.I.P.
                    Аз така като по-неразбрал да питам : на каква стойност са актовете,ако щете и сумарно за всеки посредник ?
                    по 5 лв. за вестници
                    Цитат от Закона
                    1. член 24, ал. 8, чл. 28, ал. 1 - 5, чл. 33, ал. 1 и 5, чл. 34, ал. 4, чл. 36, ал. 2 - 4, чл. 37, ал. 2, 3, 6 и 8, чл. 39, ал. 2, чл. 44, ал. 1 - 3, чл. 45, ал. 2, 3 и 4, чл. 85, ал. 5 или на актовете по прилагането на закона, се наказва с глоба в размер от 500 до 2000 лв.;

Коментар

• Първоначално изпратено от R.I.P.
                      по 5 лв. за вестници
                      Цитат от Закона

Коментар

• Колеги, нека да видим и положителното в цялата история: Лайната на големите излезнаха наяве пред публиката!!! КФН глобява ИП-та за което БРАВО! Този път са санкционирали сериозните играчи, а не цацата, ЕВАЛА! Трябва да се признае на КФН, че това е съвсем нова плоча, за което аз лично ги поздравявам.

Междудругото тези актове стандартните за 25 - 50 К ли са?

А КК е двуличен мазник от класа!!! Малко са му актовете.

Като клиент на Карол съм доста разочарован.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitkodotcom
                          Две неща са интересни по тази тема:

1. Актовете не са за кухи поръчки, а за неравностойно отношение към клиентите. Кухите поръчки в случая са само доказателство за такова неравностойно отношение (на Пенчо е позволено да подаде такава, а на Генчо - не). Интересно е дали проверките ще продължат и дали ще налагат наказания и на самите частни лица, които не могат да докажат произхода на средствата. Обръщам внимание, че при административните производства не важи презумпцията за невинност. Т.е. виновен е всеки, на когото бъде съставен акт и той не може да го обори с документи.

2. Няма ИП, който да не е сгазил лука по този параграф. Никой не е в състояние да ме убеди, че съществува ИП, който да не е пуснал поне една куха "милионна" поръчка от името на някой собственик, служител или приятел. Интересно е дали ще бъдат глобени всички посредници. Би трябвало да глобят всеки, на когото направят проверка, а доколкото проверките са част от задълженията на КФН, би трябвало действително 100% от посредниците да се окажат глобени рано или късно.

Според мен от развитието по горните две точки ще можем да си вадим изводи относно мотивите на КФН.

Митко
                          ами това с презумпцията за виновност е така, ама нали все пак актът трябва да бъде съставен на някакво правно основание. ако то липсва, няма нужда да докажа, че съм невинен - просто ще докажа, че акта е нищожен...

Коментар

• Ами те Елана са по-гнусните - ореваха орталъка колко било голямо презаписването, а само 49 от "техните" хора заявили над 1 МИЛИАРД.

Първоначално изпратено от Стенли
                            А вие действително ли смятате, че тези 49 милионера нямат нищо общо с дадени служители в Елана ??? Евала на Карол, че поне не са се крили хората!!!

Коментар

• Две неща са интересни по тази тема:

1. Актовете не са за кухи поръчки, а за неравностойно отношение към клиентите. Кухите поръчки в случая са само доказателство за такова неравностойно отношение (на Пенчо е позволено да подаде такава, а на Генчо - не). Интересно е дали проверките ще продължат и дали ще налагат наказания и на самите частни лица, които не могат да докажат произхода на средствата. Обръщам внимание, че при административните производства не важи презумпцията за невинност. Т.е. виновен е всеки, на когото бъде съставен акт и той не може да го обори с документи.

2. Няма ИП, който да не е сгазил лука по този параграф. Никой не е в състояние да ме убеди, че съществува ИП, който да не е пуснал поне една куха "милионна" поръчка от името на някой собственик, служител или приятел. Интересно е дали ще бъдат глобени всички посредници. Би трябвало да глобят всеки, на когото направят проверка, а доколкото проверките са част от задълженията на КФН, би трябвало действително 100% от посредниците да се окажат глобени рано или късно.

Според мен от развитието по горните две точки ще можем да си вадим изводи относно мотивите на КФН.

Митко

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark
                                За пореден път се убеждавам, че Е....на и К.К. са пълни и тежки малоумници ...

Още по-забавно ми е, че един служител на Карол преди 2 седмици ми обясняваше, че те изобщо не били прекалявали, как той си бил махнал поръчката и т.н. .....

Егати двуличниците ...
                                Мдааа, забавно е...

Коментар

Working...
                                X