IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зърнени Храни България (ZHBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Borsalino
    Не мога да преценя параметрите на самата оферта. Но ми прави впечатление, че в различни теми се твърди, че за спада на съответната позиция причината е ИПОто на ЗХБ.
    Тук обаче нагласата за участие е слаба, ако се съди от анкетата.
    Тогава чий е кешът, който се предполага, че излиза от другите позиции, за да влезе тук? Могат ли 100 млн да са все на балъци?
    Нещо не ми се връзва.
    tazi anketa e za "samotni" spekulanti!
    bi bilo smeshno da q vzimash pod vnmanie pri opredelqne na SVOITE li4ni celi za ivestirane/spekulirane!

s uvajenie ,
    Sombreroto

Коментар

• Първоначално изпратено от заядливецът
      Първоначално изпратено от Super Стар
      Аз лично бих уволнил незабавно анализатора написал този текст , но като се има впредвид че става дума за генийте от ЕЛАНА , всичко си е в реда на нещата
      Май истината не ти понася, а клакьорче!? :lol:
      Липсата на елементарна логика хич не ми понася
      Как да оценя анализатор който обявява че реализацията на продукцията на биодизела била съмнителна , след като по закон 2% от горивата в БГ , а скоро след това и 5% от всички горива трябва да са на биооснова ? Надявам се че не очакваш да вдигна заплатата на човек който не може да смята с калкулатор

Коментар

• отваряш отчета за 2006 и одиторския доклад и отиваш на стр. 45, бележка 23, четвърти ред

ето ти с три думи
        мерси вси4ко ми стана ясно ((

Коментар

• Не мога да преценя параметрите на самата оферта. Но ми прави впечатление, че в различни теми се твърди, че за спада на съответната позиция причината е ИПОто на ЗХБ.
          Тук обаче нагласата за участие е слаба, ако се съди от анкетата.
          Тогава чий е кешът, който се предполага, че излиза от другите позиции, за да влезе тук? Могат ли 100 млн да са все на балъци?
          Нещо не ми се връзва.

Коментар

• http://www.zarnenihrani.com/index.php?op=prospect

отваряш отчета за 2006 и одиторския доклад и отиваш на стр. 45, бележка 23, четвърти ред

ето ти с три думи

Първоначално изпратено от evguido
            Погледнахте ли обстойно тази ракета?
            Какво ще кажете за преоценките и ролята й в стойността на компанията? Ако не са те ще са на отрицателен EBIT
            Никола, можеш ли да поясниш с две думи какво имаш предвид?

Коментар

• Първоначално изпратено от Super Стар
              Аз лично бих уволнил незабавно анализатора написал този текст , но като се има впредвид че става дума за генийте от ЕЛАНА , всичко си е в реда на нещата
              Май истината не ти понася, а клакьорче!? :lol:

Коментар

• Погледнахте ли обстойно тази ракета?
                Какво ще кажете за преоценките и ролята й в стойността на компанията? Ако не са те ще са на отрицателен EBIT
                Никола, можеш ли да поясниш с две думи какво имаш предвид?

Коментар

• Първоначално изпратено от летящ
                  Четохте ли анализа на Елана Трейдинг за това IPO?

ето абзаците за оценка и ценова цел

Оценката на акциите чрез средните стойности за ликвидни български компании и дисконтираните парични потоци е двойно по-ниска от индикативния ценови рейндж. При сравнение с международни конкуренти цената излиза дори по-ниска. Оценката не включва ефектите от синергия за групата Химимпорт.

Досега публични предлагания с индикативен ценови рейндж се осъществяваха успешно в границите на заложените цени.

Публичното предлагане на Зърнени храни разчита основно на позитивните очаквания на пазара за значителен растеж на продажбите и на печалбата. Оценката ни показва значително по-ниска цена от индикативния рейндж и поради това не може да дадем ценова цел, базирана единствено на сравнение със средните коефициенти Р/Е или Р/S или на дисконтираните очаквани парични потоци. Българският пазар е толерантен към бързо-растящи компании, но Зърнени храни трябва да надхвърли съществено прогнозите си, за да оправдае ръст на акциите и след публичното предлагане.

Компанията, освен това, ще развива една нова индустрия за България – биогорива, но без да си осигурява със собствено производство маслодайните семена. Капацитетът в производството на биогорива ще надхвърли бързо търсенето в България, като към рисковете ще се добави и недостатъчен вътрешен пазар и износ към конкурентни пазари.

Преди да определим ценови таргети е необходимо да се отчете презаписването (ако има такова) и цената на изпълнение. Вторичната търговия с акциите на холдинга ще започне преди края на годината, като ще е показателна за спекулативния и инвестиционен интерес.

Няма съмнение, че акциите на Зърнени храни ще се търгуват на по-високи коефициенти спрямо средното за българските акции. Не изключваме възможността от краткосрочни спекулативни печалби след публичното предлагане, особено ако има презаписване. В дългосрочен план обаче, потенциалът за нарастване на цената изглежда силно ограничен предвид текущата оценка на акциите и очаквания голям фрий-флоут.
                  Не е препоръка за покупка или продажба

Коментар

• Има хора, които каквото и да си говорим тук, трудно ще се усетят
                    "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Коле, тихо бе!!!!!
                      Ще ни усетят!

Коментар

• Погледнахте ли обстойно тази ракета?

Коментар

• Alan , ще ти станат нещата

Коментар

• Re: бфб

След като Девин ви набутаха акции по 6лв ли беше съм сигурен, че утре някой и лайно в целофан да увие ще го шитне на борсата.
                            За разлика от Девин - Зърното е добре и финансово и като перспективи, но не на тези цени.
                            Като притежател на акции в CHIM съм заинтересован това СПО да мине успешно особено, когато е с бонус за мажоритаря :-)
                            Но все пак смятам, че ви продават скъпо очакванията си за този бизнес.

Първоначално изпратено от Alan Greenspan
                            Само т.3 - "неподходящ ценови диапазон" е достатъчна да откаже един разумен инвеститор от участие.
                            Никой не казва, че Зърното е лошо. Въпросът е - на каква цена?
                            За мен 3 лв е максимума - като давам 1 лв бонус на мажоритаря за добрите преспективи до 2012 :-) :-)
                            4.50 лв да, но през 2009 ;-)

Първоначално изпратено от cityindex
                            не може ли чисто и просто да обсъдим плюсовете и минусите на дружеството по обективно и всеки да си прави сметката, а де не превръщаме форума в бакалия

за зърнени храни моето скромно виждане е:

плюсове
                            1. изградена инфрастр-ра
                            2. евентулно (ако ппп е успешно) най големият зърно производител/преработвател на бфб
                            3. опит на странният ни от законова гледна точка пазар
                            4. биодизел и европриоритети....
                            5. подпомагане на зърнопроизводителите от държавата и ЕС

минуси
                            1.Слаб интерес към последното предлагане на подобно дружество на бфб и много хора вече сме във ваканция
                            2.неподходящ момент за листване на бфб за толкова голямо дружество особено в недоказал се сектор
                            3. избор на неподходящ ценови диапазон
                            4.мениджмънт за който пресата има силно негативно изгредено мнение (често споменаване на разни силови групировки)

само на пръв поглед...за мен лично дружеството не представлява интерес, аз ще се възползвам от продажбите на презастраховалите се с по големи от възможностите им в участието си за Агрия Груп Холд дребни и средно големи спекуланти...... весела коледа и щастливо посрещане на новата година

------------------

настоящото мнение не е препъръка за действие или бездействие спрямо която и да е компания.
                            изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• От кога започнахте да вярвате на анализите на ЕЛАНА
                              До скоро според повечето от тук пишещи те нарочно манипулират пазара, а сега изведнъж вярвате на прогнозите на анализаторите им.
                              Тук колеги не става реч за компания която има минало.
                              Тук колеги става въпрос за бебе което сега се е родило.
                              Основното е вярата в Мениджмънта и перспективите в бизнеса аз съм сигурен в тях и ще играя.
                              Тук купуваме очаквания, би трябвало да Ви е ясно това.
                              Хейде успех във вземането на решения !!!!
                              :-)))

Коментар

• Благодаря за изчерпателния отговор.

Коментар

Working...
                                X