IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зърнени Храни България (ZHBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Май задоволяването ще е на 100%....останали са им още 17 милиона за тези които са се изхвърлилинад кеша..)

Коментар

• Не ми е ясно защо цената е определена на базата на търсенето на чуждестранните инвеститори..... при положение че за тях се разпределят по-малко акции (10%), пък и презаписването е по-малко..... въобще въпросчета

Коментар

• Ей, много хляб има на БФБ

Честито и от мен на акционерите, с пожелание за успешно развитие на дружеството

Коментар

• Първоначално изпратено от meto76
          Цената на акциите в публичното предлагане на Зърнени храни България е фиксирана при ниво 4,50 лв. за брой, съобщи водещият мениджър Централна кооперативна банка АД.

Цената е определена на базата на търсенето от международните инвеститори. За местни клиенти е разпределен 15% от капитала като презаписването е 2,52 пъти, а за чуждестранните клиенти е разпределен 10% от капитала на Зърнени храни при презаписване от 1,53 пъти.

Информация за разпределените акции ще бъде изпратена до Инвестиционните посредници, а сделките, с които новите акционери ще придобият акциите си, ще бъдат сключени на БФБ на 17 декември 2007, се казва още в съобщението.

До 25 617 940 обикновени акции бяха предложени за продажба, като съгласно договора за пласиране, водещият мениджър на предлагането имаше възможност да разпредели допълнително още 17 078 560 обикновени акции. От съобщението не става ясно дали тези акции са разпределени, като от банката отказаха допълнителни подробности.

Периодът на букбилдинг и приемане на поръчки при международното частно пласиране бе 10-14 декември 2007 г., а за публичното предлагане бе от 12 до 14 декември 2007 г.

http://www.investor.bg/?id=58320

ДА СИ КАЖА ЧЕСТНО НИЩО НЕ РАЗБРАХ.
          Какво неясно има, освен че е доста сдъвкано

Коментар

• Цената на акциите в публичното предлагане на Зърнени храни България е фиксирана при ниво 4,50 лв. за брой, съобщи водещият мениджър Централна кооперативна банка АД.

Цената е определена на базата на търсенето от международните инвеститори. За местни клиенти е разпределен 15% от капитала като презаписването е 2,52 пъти, а за чуждестранните клиенти е разпределен 10% от капитала на Зърнени храни при презаписване от 1,53 пъти.

Информация за разпределените акции ще бъде изпратена до Инвестиционните посредници, а сделките, с които новите акционери ще придобият акциите си, ще бъдат сключени на БФБ на 17 декември 2007, се казва още в съобщението.

До 25 617 940 обикновени акции бяха предложени за продажба, като съгласно договора за пласиране, водещият мениджър на предлагането имаше възможност да разпредели допълнително още 17 078 560 обикновени акции. От съобщението не става ясно дали тези акции са разпределени, като от банката отказаха допълнителни подробности.

Периодът на букбилдинг и приемане на поръчки при международното частно пласиране бе 10-14 декември 2007 г., а за публичното предлагане бе от 12 до 14 декември 2007 г.

http://www.investor.bg/?id=58320

ДА СИ КАЖА ЧЕСТНО НИЩО НЕ РАЗБРАХ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Super Стар
              Да ти кажа правата играх на 2.5 пъти и така посъветвах всичките си клиенти така че за това съм МНОГО доволен
              Успех
              честито отново, старо ... хубаво е да се познава презаписа, поне приблизително

да ви се развива добре бизнеса със зърното и биогоривата ти пожелавам, пък на себе си - мечките вегетарианци (зърноядци) и трейсианци да си ходят, че са ми налегнали позициите като стой та гледай, много зли

Коментар

Първоначално изпратено от Боримечката
                Първоначално изпратено от Super Стар
                нещо много увъртат ... аз нищо не разбрах
                Ей , шмекер не се парви на тъп Всичко си знаеш ти
                я се успокой

на първо четене наистина нищо не загрях, все едно го беше писал някой филолог, а не финансист, дърто, нъл тъй?

и а, честито - закупи доволно акции!
                Да ти кажа правата играх на 2.5 пъти и така посъветвах всичките си клиенти така че за това съм МНОГО доволен
                Успех

КОЛКО Е ПРЕЗАПИСВАНЕТО КОЛЕГИ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Боримечката
                  Първоначално изпратено от Super Стар
                  я се успокой

на първо четене наистина нищо не загрях, все едно го беше писал някой филолог, а не финансист, дърто, нъл тъй?

Успех

Коментар

я се успокой

Коментар

Коментар

• kif, 4,5 лв как ти се струва?
                        Мисля си че е екстра?

Коментар

• киф, да, абсолютно си прав

мерси

аз нали не участвах тук не знаех какви точно са параметрите на предлагането

успех на всички закупили акции на Зърнените храни

Коментар

• Първоначално изпратено от kif
                            ...
                            приемам. както и че 25% са 42 мил. Пласирали са всичко. Това е добре

Коментар

Първоначално изпратено от Ned
                              Аз го смятам 2,12 пъти презаписване
                              да, и аз ... но ще пуснат само 25% нали така? онези допълнителните не?
                              не си разбрал
                              ще продадат 25% от всички акции, т.е. ще продадат и допълнителните акции или общо 42 млн. което прави 25% от цялото количество - като 15 % са за БГ , 10 % са за чужденци при съответното презаписване

sotby, чети внимателно - като цяло презаписа на 42 млн. акции е 2,12
                              Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

Първоначално изпратено от Ned
                                Аз го смятам 2,12 пъти презаписване
                                да, и аз ... но ще пуснат само 25% нали така? онези допълнителните не?
                                25% включват, допълнителните 5%
                                Не е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!

Коментар

Working...
                                X